jambi Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 malawaszka napisał(a):oo teraz dopiero widzę, ze galeria jest w sznaucerach a nie blogach - wszyscy macie w sznaucerach? :lol: ja nie mam :p ja mam w blogach, zresztą zgodnie z regulaminem to ja nie moge w sznaucerach :eviltong: Fides79 napisał(a): a skoro jest pierwszy Gość to czas na pierwszą historyjkę :) historyjka przednia :multi:, ale widzę, że zjawił się już drugi gość i trzeci i kolejny i kolejny.. więc? :cool3: Quote
malawaszka Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 jambi_ napisał(a):ja nie mam :p ja mam w blogach, zresztą zgodnie z regulaminem to ja nie moge w sznaucerach :eviltong: uff to dobrze bo już myślałam, że tylko ja taki odszczepieniec :lol: Quote
Fides79 Posted September 20, 2010 Author Posted September 20, 2010 malawaszka napisał(a):oo teraz dopiero widzę, ze galeria jest w sznaucerach a nie blogach - wszyscy macie w sznaucerach? :lol: Galeria w sznaucerach, bo cosik mi się wydaje że w blogach mogą zakładać galerie osoby mające więcej niż jednego psiaka lub mające psiaka plus inne gatunki. A z innych gatunków w moim domku to tylko ja :evil_lol: i szczur z Ikea, który jest już tak zmaltretowany, że nie przypomina szczura tylko kreta bez ryjka :cool3: Kokosek cudne foto- więcej więcej :smile: więcej nie mam w pracy, musicie wytrzymać :lol: Quote
malawaszka Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 eee co Ty - w blogach może każdy - przynajmniej nic mi nie wiadomo o takich ograniczeniach - przecież ja mam jedno zwierzątko i mam tam bloga :diabloti: Quote
jambi Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 eee nie Fides, to właśnie odwrotnie działa - w galeriach "rasowych" mogą Ci co maja daną rase, a jak ktoś ma inne albo więcej gatunków to leci na fotoblogi :) no tak Waszka, Ty masz przeciez tylko Lune ... legalnie... :roflt: Quote
Fides79 Posted September 20, 2010 Author Posted September 20, 2010 nie miała baba kłopotu założyła galerię psu i teraz to dopiero się zacznie ;) kolejna historyjka może się "wykluje" wieczorem a na pocieszenie mogę Was uraczyć pokaźną listą ras które bardzo mi się podobają ze względów wizualnych głównie: [LIST] [*]Alaskan Malamute [*]Basenji [*]Berneński Pies Pasterski [*]Border Collie [*]Buldog Angielski [*]Bulterier miniaturowy [*]Foksterier krótkowłosy [*]Wilczak Czechosłowacki [*]Chart Rosyjski Borzoj [*]Chart Afgański [*]Chart Polski [*]Chart Szkocki [*]Chart Perski (Saluki) [*]Wilczarz Irlandzki [*]Charcik Włoski [*]Whippet [*]Dog Argentyński [*]Dog Niemiecki [*]Gryfonik Brukselski/Belgijski [*]Parson Russell Terrier [*]Nowofundland [*]Owczarek Belgijski Malinois [*]Owczarek Szetlandzki [*]Biały Owczarek Szwajcarski [*]Wyżeł Weimarski [*]Wyżeł Niemiecki długowłosy [*]Seter Irlandzki [*]Siberian Huski [*]Shar Pei [*]Whest White Terrier [*]Sznaucer (każdej wielkości) [*]Yorkshire Terrier [*]Papillon [*]Australian Silky Terrier [*]Rosyjski Toy [*]Kromfohaladder [/LIST] Kolejność jest zupełnie przypadkowa :) Quote
Fides79 Posted September 20, 2010 Author Posted September 20, 2010 jambi_ napisał(a):eee nie Fides, to właśnie odwrotnie działa - w galeriach "rasowych" mogą Ci co maja daną rase, a jak ktoś ma inne albo więcej gatunków to leci na fotoblogi :) no przecież to napisałam właśnie :eviltong: proszę czytać ze zrozumieniem :cool3: Quote
Fides79 Posted September 20, 2010 Author Posted September 20, 2010 no to teraz Was uraczę wizerunkami piesków, których mogłabym być właścicielką na 100%, pod uwagę były brane względy estetyczne oraz charakter kandydatów :) (kolejność przypadkowa, zdjęcia zostały ściągnięte z internetu) Charcik Włoski Kromfohrlander Owczarek Szetlandzki Papillon Parson Russell Terrier Wyżeł Weimarski Whippet Yorkshire terrier Gryfonik Australian Silky Terrier no i oczywiście sznaucery, których nie trzeba chyba nikomu przestawiać:loveu: Quote
jambi Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Fides... nie zabij mnie ale chyba się zdjęcia pomyliły... przy silky i yorkshire... odwrotnie winno być... a, i basenji widze niesamowitą rozbieżnośc charakterologiczną wśród najulubieńszych ras :) od prymitywów, poprzez myśliwskie, obronne po kanapowce... wow! to się nazywa wachlarz zainteresowań :megagrin: Quote
Fides79 Posted September 20, 2010 Author Posted September 20, 2010 jambi_ napisał(a):Fides... nie zabij mnie ale chyba się zdjęcia pomyliły... przy silky i yorkshire... odwrotnie winno być... a, i basenji widze niesamowitą rozbieżnośc charakterologiczną wśród najulubieńszych ras :) od prymitywów, poprzez myśliwskie, obronne po kanapowce... wow! to się nazywa wachlarz zainteresowań :megagrin: eee nie zabije, bo i z jakiego powodu Basenji już poprawiony :oops: a co to Yorka i Silky to takie zdjęcia były przypisane tym rasom po wpisaniu ich nazw w Google (Grafika)więc tego nie będe zmieniać :eviltong: no dobra jednak zmieniłam coby już nikt nie miał zastrzeżeń:evil_lol: a jeśli chodzi o "prymitywy" to co masz na myśli ?? Quote
malawaszka Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 hahaha prymitywy to zapewne rasy pierwotne - malamut, wilczak Quote
jambi Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 no dokładnie tak :) "prymitywy" czyli rasy pierwotne - zaliczane do grupy 5 "Szpice i psy ras pierwotnych", z Twojej listy to będą: Alaskan Malamute Basenji Siberian Huski Wilczak siedzi w owczarkach :eviltong: Quote
malawaszka Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 serio wilczak w owczarkach? ale beton haahha Quote
Fides79 Posted September 20, 2010 Author Posted September 20, 2010 no cóż, owszem podobają mi się "prymitywy" jednak "podobają mi się" nie jest równoznaczne z "chciałabym mieć" :eviltong: na wiele z nich nigdy bym się nie zdecydowała ze względu na charakter, gabaryty, koszty pielęgnacji i utrzymania :fadein: zresztą tworząc ją zaznaczyłam, że psy tam wymienione podobają mi się głównie ze względów wizualnych i dlatego też powstała druga, ilustrowana lista piesków, które mogłabym mieć na 100% :cool3::loveu::lol: Quote
jambi Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 serio serio Wasiu :) a widzisz Fides, ja gdy dawałam moją listę dałam ją jako połączenie charakteru i eksterieru, ale gdybym miała podac moją listę psów podobających mi się wizualnie to byłaby ona znacznie dłuższa i nieco inna ;) Quote
Fides79 Posted September 20, 2010 Author Posted September 20, 2010 dlatego zrobiłam dwie listy z odpowiednim komentarzem przy każdej :cool3: a teraz Felutek domowy :loveu: Quote
jambi Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 o żesz! :crazyeye: Felicjan na tej pierwszej fotce wygląda zupełnie jak moja Balbina! nawet wyraz twarzy ten sam :evil_lol: Quote
Fides79 Posted September 20, 2010 Author Posted September 20, 2010 to że Felek z Balbiną są do siebie podobni to wywnioskowałyśmy już jakiś czas temu ;) tylko mój Gamoń zmienił barwy z czarnych na srebrzysto-szare :loveu: Quote
kaho Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Wspaniala fotorelacja z wystawy:lol: ale to zdjecie http://img825.imageshack.us/img825/9864/dscn5042a.jpg jest cuuuudne:thumbs:. Co do ras to masz rzeczywiscie niezly 'rozrzut' ;) (daleko mi do Ciebie:lol:). Odkad mam sznaucera nie zamienilabym go na zadnego innego - chodzi przede wszystkim o charakter, bo pielegnacja jest ..... uciazliwa:evil_lol:. A co do blogow i galerii to bylam (ladnie piszac) niezorientowana:splat:- czlowiek uczy sie cale zycie:cool3:;). Quote
Fides79 Posted September 20, 2010 Author Posted September 20, 2010 obiecałam kilka postów wcześniej wieczorową opowieść, a skoro obiecałam no to niech będzie :roll: O TYM JAK ZGUBIŁEM FURTO [FONT=Microsoft Sans Serif](z Felusiowego pamiętniczka) [FONT=Comic Sans MS]Jak się znalazłem u K to już wiecie :lol: K okazała się całkiem miła i dbała o mnie, a ponieważ przez pierwszych kilka dni nie chciałem jeść, bo bardzo tęskniłem za moim poprzednim domem, poszliśmy do ...weteranarza...hmmm... erenatatarza...nie no nie mogę sobie przypomnieć :roll: ooooo wiem do lekarza dla psów :lol: Pani Doktor była bardzo miła, głaskała mnie, oglądała moją sierść, zęby, oczy i uszy, dużo do mnie mówiła i stwierdziła że jestem zdrów :multi: K dowiedziała, się, że powinna mi kupić jakąś pyszną nową karmę, a tą którą dali Wąsaci można wyrzucić :cool3: Pani Doktor powiedziała, że K może mi też gotować smakowitego kurczaczka i warzywka a do tego kaszę :p No ale skończyło się kupieniem nowej i pysznej karmy, którą od razu polubiłem i już nie chciałem tak bardzo tego kurczaczka:evil_lol: Tak sobie mieszkaliśmy, chodziliśmy na spacery, poznawaliśmy super psy w parku aż pwne dnia K powiedziała, że czas iść do frazjera..... hmmm chyba znów coś pokręciłem:oops:.... frazjera, farzjera.....mmmmm aaaaa fryzjera. Nie wiedziałem kto to taki i nie źle się wystraszyłem, ojjj a było czego :-o Poszliśmy do pewnej Pani, która postawiła mnie na stole, K zdjęła moje superaśne szelki a Pani fryzjerka założyła mi na szyję taką dziwną pentlę i nie mogłem się ruszyć a potem..... :nerwy: włączyła takie buuuuczące coś i zaczęła tym jeździć mi po grzbiecie :shock: KURDEEE jak stąd uciec, nie da się :scared: ehhhh co ona mi robi?? d;dlaczego zabiera moje futerko, przecież ja zmarznę :mdleje: ale jak tylko próbowałem się uwolnić to ta fryzjerka mi nie pozwalała :placz: a potem wzięła takie dziwne urządzenie (dziś wiem że to były nożyczki) i zrobiła ciach ciach i na łapkach też nie miałem futerka. Po jakimś czasie ten koszmar się skończył i w końcu zostałem uwolniony, ale się cieszyłem :multi: gorzej było jak wyszliśmy na dwór, żeby wrócić do domu, zimno mi było więc wracaliśmy w ekspresowym tempie :painting: Nowa fryzura wcale mi się nie podobała, oby tylko nikt z moich nowych znajomych nas nie zobaczył bo będzie lipa :oops::oops::angryy: Jednak po kilku dniach okazało się że K miała rację i dobrze zrobiła zabierając mnie do... fryzjera , wszystkie moje koleżanki z parku były oczarowane a ich właściciele też nie szczędzili mi pochwał :multi::gent::Cool!: Jednak żebyście wszystko dobrze zrozumieli zobaczcie jak wyglądałem gdy zamieszkałem z K: a tak po tej stresującej wizycie u Pani fryzjerki: a Tu jakieś 2 -3 tyg później: Prawda, że od razu lepiej :p No dobra, dosyć tego gadania, idziemy już spać :bye:dobranoc wszystkim [/FONT][/FONT] Quote
Kokosek Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 Fajna opowiastka o traumatycznej wizycie u fryzjera :D i widać ogromną różnicę Quote
kaho Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 Rewelacyjna historia:lol:, szkoda ze (jak zwykle w pracy) nie moge obejrzec fotek :diabloti:- :knuje:bede musiala tu wrocic wieczorkiem ;). Pozdrawiamy i milego dnia :hand: . Quote
jambi Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 Fides79 napisał(a):to że Felek z Balbiną są do siebie podobni to wywnioskowałyśmy już jakiś czas temu ;) tylko mój Gamoń zmienił barwy z czarnych na srebrzysto-szare :loveu: no toż napisałam - wygląda zupełnie tak samo :) Balbina tyż stalowa ... chociaż Felosław chudszy :evil_lol: a w wersji "afro" wyglądają identycznie... piękna by była z nich parka :cool3: Quote
kaho Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Na tym zdjeciu wyglada jak by mial kopiowane uszy http://img199.imageshack.us/img199/6343/dscn3473s.jpg - jest swietny:thumbs:. Quote
Recommended Posts