Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

malawaszka napisał(a):
oo teraz dopiero widzę, ze galeria jest w sznaucerach a nie blogach - wszyscy macie w sznaucerach? :lol:

ja nie mam :p ja mam w blogach, zresztą zgodnie z regulaminem to ja nie moge w sznaucerach :eviltong:

Fides79 napisał(a):

a skoro jest pierwszy Gość to czas na pierwszą historyjkę :)

historyjka przednia :multi:, ale widzę, że zjawił się już drugi gość i trzeci i kolejny i kolejny.. więc? :cool3:

• Replies 5.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

malawaszka napisał(a):
oo teraz dopiero widzę, ze galeria jest w sznaucerach a nie blogach - wszyscy macie w sznaucerach? :lol:

Galeria w sznaucerach, bo cosik mi się wydaje że w blogach mogą zakładać galerie osoby mające więcej niż jednego psiaka lub mające psiaka plus inne gatunki. A z innych gatunków w moim domku to tylko ja :evil_lol: i szczur z Ikea, który jest już tak zmaltretowany, że nie przypomina szczura tylko kreta bez ryjka :cool3:

Kokosek
cudne foto- więcej więcej :smile:

więcej nie mam w pracy, musicie wytrzymać :lol:

Posted

eee nie Fides, to właśnie odwrotnie działa - w galeriach "rasowych" mogą Ci co maja daną rase, a jak ktoś ma inne albo więcej gatunków to leci na fotoblogi :)

no tak Waszka, Ty masz przeciez tylko Lune ... legalnie... :roflt:

Posted

nie miała baba kłopotu założyła galerię psu i teraz to dopiero się zacznie ;)
kolejna historyjka może się "wykluje" wieczorem a na pocieszenie mogę Was uraczyć pokaźną listą ras które bardzo mi się podobają ze względów wizualnych głównie:

[LIST]
[*]Alaskan Malamute
[*]Basenji
[*]Berneński Pies Pasterski
[*]Border Collie
[*]Buldog Angielski
[*]Bulterier miniaturowy
[*]Foksterier krótkowłosy
[*]Wilczak Czechosłowacki
[*]Chart Rosyjski Borzoj
[*]Chart Afgański
[*]Chart Polski
[*]Chart Szkocki
[*]Chart Perski (Saluki)
[*]Wilczarz Irlandzki
[*]Charcik Włoski
[*]Whippet
[*]Dog Argentyński
[*]Dog Niemiecki
[*]Gryfonik Brukselski/Belgijski
[*]Parson Russell Terrier
[*]Nowofundland
[*]Owczarek Belgijski Malinois
[*]Owczarek Szetlandzki
[*]Biały Owczarek Szwajcarski
[*]Wyżeł Weimarski
[*]Wyżeł Niemiecki długowłosy
[*]Seter Irlandzki
[*]Siberian Huski
[*]Shar Pei
[*]Whest White Terrier
[*]Sznaucer (każdej wielkości)
[*]Yorkshire Terrier
[*]Papillon
[*]Australian Silky Terrier
[*]Rosyjski Toy
[*]Kromfohaladder
[/LIST]
Kolejność jest zupełnie przypadkowa :)

Posted

jambi_ napisał(a):
eee nie Fides, to właśnie odwrotnie działa - w galeriach "rasowych" mogą Ci co maja daną rase, a jak ktoś ma inne albo więcej gatunków to leci na fotoblogi :)

no przecież to napisałam właśnie :eviltong:
proszę czytać ze zrozumieniem :cool3:

Posted

no to teraz Was uraczę wizerunkami piesków, których mogłabym być właścicielką na 100%, pod uwagę były brane względy estetyczne oraz charakter kandydatów :)
(kolejność przypadkowa, zdjęcia zostały ściągnięte z internetu)
Charcik Włoski

Kromfohrlander

Owczarek Szetlandzki

Papillon

Parson Russell Terrier

Wyżeł Weimarski

Whippet

Yorkshire terrier

Gryfonik

Australian Silky Terrier

no i oczywiście sznaucery, których nie trzeba chyba nikomu przestawiać:loveu:

Posted

Fides... nie zabij mnie ale chyba się zdjęcia pomyliły... przy silky i yorkshire... odwrotnie winno być... a, i basenji

widze niesamowitą rozbieżnośc charakterologiczną wśród najulubieńszych ras :) od prymitywów, poprzez myśliwskie, obronne po kanapowce... wow! to się nazywa wachlarz zainteresowań :megagrin:

Posted

jambi_ napisał(a):
Fides... nie zabij mnie ale chyba się zdjęcia pomyliły... przy silky i yorkshire... odwrotnie winno być... a, i basenji

widze niesamowitą rozbieżnośc charakterologiczną wśród najulubieńszych ras :) od prymitywów, poprzez myśliwskie, obronne po kanapowce... wow! to się nazywa wachlarz zainteresowań :megagrin:

eee nie zabije, bo i z jakiego powodu
Basenji już poprawiony :oops:
a co to Yorka i Silky to takie zdjęcia były przypisane tym rasom po wpisaniu ich nazw w Google (Grafika)więc tego nie będe zmieniać :eviltong:

no dobra jednak zmieniłam coby już nikt nie miał zastrzeżeń:evil_lol:

a jeśli chodzi o "prymitywy" to co masz na myśli ??

Posted

no dokładnie tak :) "prymitywy" czyli rasy pierwotne - zaliczane do grupy 5 "Szpice i psy ras pierwotnych", z Twojej listy to będą:

Alaskan Malamute
Basenji
Siberian Huski

Wilczak siedzi w owczarkach :eviltong:

Posted

no cóż, owszem podobają mi się "prymitywy" jednak "podobają mi się" nie jest równoznaczne z "chciałabym mieć" :eviltong:
na wiele z nich nigdy bym się nie zdecydowała ze względu na charakter, gabaryty, koszty pielęgnacji i utrzymania :fadein:
zresztą tworząc ją zaznaczyłam, że psy tam wymienione podobają mi się głównie ze względów wizualnych i dlatego też powstała druga, ilustrowana lista piesków, które mogłabym mieć na 100% :cool3::loveu::lol:

Posted

serio serio Wasiu :)

a widzisz Fides, ja gdy dawałam moją listę dałam ją jako połączenie charakteru i eksterieru, ale gdybym miała podac moją listę psów podobających mi się wizualnie to byłaby ona znacznie dłuższa i nieco inna ;)

Posted

Wspaniala fotorelacja z wystawy:lol: ale to zdjecie http://img825.imageshack.us/img825/9864/dscn5042a.jpg jest cuuuudne:thumbs:.
Co do ras to masz rzeczywiscie niezly 'rozrzut' ;) (daleko mi do Ciebie:lol:). Odkad mam sznaucera nie zamienilabym go na zadnego innego - chodzi przede wszystkim o charakter, bo pielegnacja jest ..... uciazliwa:evil_lol:. A co do blogow i galerii to bylam (ladnie piszac) niezorientowana:splat:- czlowiek uczy sie cale zycie:cool3:;).

Posted

obiecałam kilka postów wcześniej wieczorową opowieść, a skoro obiecałam no to niech będzie :roll:

O TYM JAK ZGUBIŁEM FURTO [FONT=Microsoft Sans Serif](z Felusiowego pamiętniczka)

[FONT=Comic Sans MS]Jak się znalazłem u K to już wiecie :lol:
K okazała się całkiem miła i dbała o mnie, a ponieważ przez pierwszych kilka dni nie chciałem jeść, bo bardzo tęskniłem za moim poprzednim domem, poszliśmy do ...weteranarza...hmmm... erenatatarza...nie no nie mogę sobie przypomnieć :roll: ooooo wiem do lekarza dla psów :lol:
Pani Doktor była bardzo miła, głaskała mnie, oglądała moją sierść, zęby, oczy i uszy, dużo do mnie mówiła i stwierdziła że jestem zdrów :multi:
K dowiedziała, się, że powinna mi kupić jakąś pyszną nową karmę, a tą którą dali Wąsaci można wyrzucić :cool3: Pani Doktor powiedziała, że K może mi też gotować smakowitego kurczaczka i warzywka a do tego kaszę :p
No ale skończyło się kupieniem nowej i pysznej karmy, którą od razu polubiłem i już nie chciałem tak bardzo tego kurczaczka:evil_lol:
Tak sobie mieszkaliśmy, chodziliśmy na spacery, poznawaliśmy super psy w parku aż pwne dnia K powiedziała, że czas iść do frazjera..... hmmm chyba znów coś pokręciłem:oops:.... frazjera, farzjera.....mmmmm aaaaa fryzjera. Nie wiedziałem kto to taki i nie źle się wystraszyłem, ojjj a było czego :-o
Poszliśmy do pewnej Pani, która postawiła mnie na stole, K zdjęła moje superaśne szelki a Pani fryzjerka założyła mi na szyję taką dziwną pentlę i nie mogłem się ruszyć a potem..... :nerwy: włączyła takie buuuuczące coś i zaczęła tym jeździć mi po grzbiecie :shock: KURDEEE jak stąd uciec, nie da się :scared: ehhhh co ona mi robi?? d;dlaczego zabiera moje futerko, przecież ja zmarznę :mdleje: ale jak tylko próbowałem się uwolnić to ta fryzjerka mi nie pozwalała :placz: a potem wzięła takie dziwne urządzenie (dziś wiem że to były nożyczki) i zrobiła ciach ciach i na łapkach też nie miałem futerka. Po jakimś czasie ten koszmar się skończył i w końcu zostałem uwolniony, ale się cieszyłem :multi: gorzej było jak wyszliśmy na dwór, żeby wrócić do domu, zimno mi było więc wracaliśmy w ekspresowym tempie :painting:
Nowa fryzura wcale mi się nie podobała, oby tylko nikt z moich nowych znajomych nas nie zobaczył bo będzie lipa :oops::oops::angryy:
Jednak po kilku dniach okazało się że K miała rację i dobrze zrobiła zabierając mnie do... fryzjera , wszystkie moje koleżanki z parku były oczarowane a ich właściciele też nie szczędzili mi pochwał :multi::gent::Cool!:
Jednak żebyście wszystko dobrze zrozumieli zobaczcie jak wyglądałem gdy zamieszkałem z K:

a tak po tej stresującej wizycie u Pani fryzjerki:

a Tu jakieś 2 -3 tyg później:

Prawda, że od razu lepiej :p

No dobra, dosyć tego gadania, idziemy już spać :bye:dobranoc wszystkim

[/FONT]
[/FONT]

Posted

Rewelacyjna historia:lol:, szkoda ze (jak zwykle w pracy) nie moge obejrzec fotek :diabloti:- :knuje:bede musiala tu wrocic wieczorkiem ;).
Pozdrawiamy i milego dnia :hand: .

Posted

Fides79 napisał(a):
to że Felek z Balbiną są do siebie podobni to wywnioskowałyśmy już jakiś czas temu ;)
tylko mój Gamoń zmienił barwy z czarnych na srebrzysto-szare :loveu:

no toż napisałam - wygląda zupełnie tak samo :) Balbina tyż stalowa ... chociaż Felosław chudszy :evil_lol: a w wersji "afro" wyglądają identycznie...

piękna by była z nich parka :cool3: