Margi Posted June 23, 2013 Posted June 23, 2013 https://lh6.googleusercontent.com/-C8k5gD7V5LQ/UcQihHEF6eI/AAAAAAAAEQ8/s2MJPCx-C0U/s640/DSCN5859.JPG Felutek ma chyba jakieś pretensje ;) Quote
ulana Posted June 23, 2013 Posted June 23, 2013 Na zachwyconego to po tej kąpieli Felutek nie wygląda. Fajny balkon macie. Wygląda, że spory jest? Quote
Tekla64 Posted June 24, 2013 Posted June 24, 2013 no ja se wykapalam i ostrzyglam dwa mlode na lyso i sie ciesze jak dzinks Quote
Fides79 Posted June 24, 2013 Author Posted June 24, 2013 ha ha a tu zmyłka, strzyżenia nie będzie, ale będzie wyjazd chyba pojutrze na polowanie na 'tarantule' ;) dziś byliśmy, urobiliśmy się po pachy a i tak nie skończyliśmy:roll: jutro powtórka z rozrywki Ulana to nie mój balkon, ale fakt fajny i spory :) Quote
ulana Posted June 24, 2013 Posted June 24, 2013 Uuu. Oszukałam się balkonowo. :) Udanego polowania i zdajcie relację. Quote
Doginka Posted June 27, 2013 Posted June 27, 2013 Felek czyściutki, ale strasznie rozczochrany, więc bierz szczotkę Pańcia i czesz i strzyż, żeby ładnie psisko wyglądało;-) Quote
Fides79 Posted July 4, 2013 Author Posted July 4, 2013 Sylwia F pewnie trafi pod maszynkę, jak zakończymy nasz pobyt na działce obecnie wygląda jak chodząca kupka nieszczęścia, jest cały w trawie, listkach i tonie kurzu oraz piachu :roll: zna ktoś skuteczny sposób na pozbycie się dużej ilości mocno rozrośniętych pokrzyw?? Quote
Margi Posted July 4, 2013 Posted July 4, 2013 Fides79 napisał(a): zna ktoś skuteczny sposób na pozbycie się dużej ilości mocno rozrośniętych pokrzyw?? Niestety chyba tylko wyrwanie z korzeniami. Quote
Tekla64 Posted July 4, 2013 Posted July 4, 2013 randap pisz sie inaczej chyba roundap ale wyschnie wsio, a pokrzywy trza ze dwa trzy razy schlapac bo maupy odrastaja ale mozna sie ich skutecznie pozbyc jak sie jest konsekwentnym Quote
AnkaG Posted July 4, 2013 Posted July 4, 2013 Ale trzeba uważać by nie oblać coś obok bo wsio pada. Quote
Doginka Posted July 4, 2013 Posted July 4, 2013 Randap to straszne zabójstwo nie tylko dla pokrzyw:razz: Chyba już lepiej wyrywać i ususzyć, a później wywarek super na wzmocnienie włosów jest;-) Quote
Tekla64 Posted July 5, 2013 Posted July 5, 2013 gdyby nie randap to mnie by tu nie bylo i jakos wsio zyje w kolo co powinno zyc a takze niestety co co nie powinno ino juz w znacznie mniejszej ilosci Quote
Fides79 Posted July 6, 2013 Author Posted July 6, 2013 nasi wiejscy sąsiedzi polecają też chwastox wrócilismy do cywilizacji i z tej radości zalałam dziś łazienkę :roll: wstawiłam pranie, tylko zapomniałam wąż odpływowy umieśćić w wc:mdleje: jak się trochę ogarnę (rozpakuję, popiorę, posprzątam) to pewnie wstawię jakieś zdjęcia z rancza Quote
zerduszko Posted July 6, 2013 Posted July 6, 2013 Ale Wam dobrze z tym ranczem :multi: A jak pająkosy? ;) Quote
Fides79 Posted July 6, 2013 Author Posted July 6, 2013 (edited) Kamila, 'tarantule' nadal żyją, nie ruszaliśmy ich, mieszkają sobie na jednym oknie, ale jak im robiłam zdjęcia to się jednej nie spodobało i zaczęła wędrować w moją stronę :crazyeye::smhair2::scared: tradycyjnie nie chciało mi się zmniejszać zdjęć (jestem wykończona, Mała mi dziś strasznie marudziła i płakała po południu) tak więc wstawiam Wam link do albumu https://picasaweb.google.com/100493496609271553524/Wies?authuser=0&authkey=Gv1sRgCJy61e7t7PWwOw&feat=directlink niektóre są podpisane, widać na nich jak zaniedbany jest teren, ale nie od razu Rzym zbudowano ;) bilans na 10 dni pobytu: Felek - 2 kleszcze Ja - 1 kleszcz i zylion śladów po ukąszeniach komarów :watpliwy: Edited July 6, 2013 by Fides79 Quote
Tekla64 Posted July 6, 2013 Posted July 6, 2013 komary w tym roku to i u nas palga sa okropna , jakies takie mikre a kasliwe okrutnie nawet swoich kasaja zjadliwe Quote
Doginka Posted July 6, 2013 Posted July 6, 2013 Wow, jakie okropniste pająki:crazyeye::scared: Ale niebo za to bajkowe:loveu: Resztę fot obejrzę jutro, bo już padam;-):hand: Quote
Fides79 Posted July 7, 2013 Author Posted July 7, 2013 co do komarów, to u nas były i małe i jakieś takie większe, ale upierdliwe mocno, podobnie jak stada natrętnych dziwnie wyglądających much, coś jak połączenie muchy z pszczołą no ale nasza 'dżungla' to całkiem niezła wylęgarnia, szczególnie po deszczach:roll: pająków też sporo, choć nie tyle co u Magdy np ;), ale 'tarantule' są okropniaste i bardzo, bardzo szybkie :niedowia: Quote
zerduszko Posted July 7, 2013 Posted July 7, 2013 No widoczki macie do pozazdroszczenia :loveu: A Felek chyba zadowolony z większej wolności? :) Quote
Fides79 Posted July 7, 2013 Author Posted July 7, 2013 felek to się tak przestawił, ze wczoraj przed 8:00 to czekał pod drzwiami żeby go wypuścić hi hi hi :lol: Quote
Margi Posted July 7, 2013 Posted July 7, 2013 Felkowi na pewno było fajnie na wsi. Pomału ogarniecie podwórko i domek.Za jakiś czas będzie pięknie. Z tymi pająkami u Magdy to chyba troszkę przesadziłaś.Mnie się tam jakoś żaden nie rzucił w oczy.;) Quote
Fides79 Posted July 7, 2013 Author Posted July 7, 2013 w domu, to oczywiście u Magdy nie ma pająków a przy najmniej nie takie jak u mnie, ale już na zewnątrz to całe krzaczki są oblepione pajęczynami może to kwestia tego kiedy się Magdę odwiedza u nas się 'rozgościły' bo dom stoi w stanie surowym i praktycznie nie zamieszkałym od około 18-19 lat :roll: Quote
Tekla64 Posted July 7, 2013 Posted July 7, 2013 nie bez kozery moja agro nazywa sie Tekla , nie tylko na czesc wspanialego psa hihihi Quote
Doginka Posted July 7, 2013 Posted July 7, 2013 A czy te pająki też tak grają na skrzypcach jak wspomniana Tekla pajęczyca?:hmmmm::razz::lol: Quote
Recommended Posts