Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 5.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ha ha a tu zmyłka, strzyżenia nie będzie, ale będzie wyjazd chyba pojutrze na polowanie na 'tarantule' ;)
dziś byliśmy, urobiliśmy się po pachy a i tak nie skończyliśmy:roll: jutro powtórka z rozrywki

Ulana to nie mój balkon, ale fakt fajny i spory :)

Posted

Sylwia F pewnie trafi pod maszynkę, jak zakończymy nasz pobyt na działce
obecnie wygląda jak chodząca kupka nieszczęścia, jest cały w trawie, listkach i tonie kurzu oraz piachu :roll:

zna ktoś skuteczny sposób na pozbycie się dużej ilości mocno rozrośniętych pokrzyw??

Posted

Fides79 napisał(a):

zna ktoś skuteczny sposób na pozbycie się dużej ilości mocno rozrośniętych pokrzyw??

Niestety chyba tylko wyrwanie z korzeniami.

Posted

randap pisz sie inaczej chyba roundap ale wyschnie wsio, a pokrzywy trza ze dwa trzy razy schlapac bo maupy odrastaja ale mozna sie ich skutecznie pozbyc jak sie jest konsekwentnym

Posted

nasi wiejscy sąsiedzi polecają też chwastox

wrócilismy do cywilizacji i z tej radości zalałam dziś łazienkę :roll:
wstawiłam pranie, tylko zapomniałam wąż odpływowy umieśćić w wc:mdleje:

jak się trochę ogarnę (rozpakuję, popiorę, posprzątam) to pewnie wstawię jakieś zdjęcia z rancza

Posted (edited)

Kamila, 'tarantule' nadal żyją, nie ruszaliśmy ich, mieszkają sobie na jednym oknie, ale jak im robiłam zdjęcia to się jednej nie spodobało i zaczęła wędrować w moją stronę :crazyeye::smhair2::scared:

tradycyjnie nie chciało mi się zmniejszać zdjęć (jestem wykończona, Mała mi dziś strasznie marudziła i płakała po południu) tak więc wstawiam Wam link do albumu
https://picasaweb.google.com/100493496609271553524/Wies?authuser=0&authkey=Gv1sRgCJy61e7t7PWwOw&feat=directlink
niektóre są podpisane, widać na nich jak zaniedbany jest teren, ale nie od razu Rzym zbudowano ;)

bilans na 10 dni pobytu:
Felek - 2 kleszcze
Ja - 1 kleszcz i zylion śladów po ukąszeniach komarów :watpliwy:

Edited by Fides79
Posted

co do komarów, to u nas były i małe i jakieś takie większe, ale upierdliwe mocno, podobnie jak stada natrętnych dziwnie wyglądających much, coś jak połączenie muchy z pszczołą
no ale nasza 'dżungla' to całkiem niezła wylęgarnia, szczególnie po deszczach:roll:
pająków też sporo, choć nie tyle co u Magdy np ;), ale 'tarantule' są okropniaste i bardzo, bardzo szybkie :niedowia:

Posted

Felkowi na pewno było fajnie na wsi.
Pomału ogarniecie podwórko i domek.Za jakiś czas będzie pięknie.

Z tymi pająkami u Magdy to chyba troszkę przesadziłaś.Mnie się tam jakoś żaden nie rzucił w oczy.;)

Posted

w domu, to oczywiście u Magdy nie ma pająków a przy najmniej nie takie jak u mnie, ale już na zewnątrz to całe krzaczki są oblepione pajęczynami
może to kwestia tego kiedy się Magdę odwiedza
u nas się 'rozgościły' bo dom stoi w stanie surowym i praktycznie nie zamieszkałym od około 18-19 lat :roll: