Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 5.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Margi']Rezonans nie w buty w sadzić,tylko u nas ciągle nie ma dobrych specjalistów do odczytania zdjęć.Asekurują się
ale specjalistów ortopedów tyż mamy jakich mamy.[/QUOTE]
No tylko po co mi taki opis rezonansu? Lekarz mi chciał operować kolano na jego podstawie, a jest szansa, że nie będzie to konieczne. A do każdego kolejnego lekarza nie idę z płytką, tylko z tym opisem. Zdjęcia kręgosłupa też mam źle zrobione, no po kiego diabła mi to było, tylko dzień wolny zmarnowałam :roll:

Posted

aaaa byłam dziś rano na spacerze z Felkiem, brrrr zimnooooo, wieje i pada drobniutki dosyć gęsty śnieg
ale pomijając aurę to mam strasznie rozpuszczonego psa :mad: echh widać wychodzenie z moją ciocią mu nie służy na dyscyplinę :shake:
chodzi jak che, w każdą stronę, wyrywa się, ciągnie, szczeka na wszystko i wszystkich :lying: normalnie jak nie mój pies i nic się nie słucha :angryy:
masakra :watpliwy::mdleje:

Posted

Odkąd pracuję ostro to Zibi też już chodzi ze mną inaczej. Zawsze jakby się dziwił, że to ja na drugim końcu smyczy i nie dam się prowadzić na spacerze. ;)

a ze szczecina kregosłupologa nie znasz?:smile:

A może w Wawie tyż?

Posted

W w-wie, moja żona korzysta z usług dr. Krzysztofa Berezy (ul. Uniwersytecka 1 /41) ale uprzedzam, że ma on w sprawach kręgosłupa określone zdanie na temat aktualnego stanu technik medycznych i raczej zaleca poczekać dopóki można, bo postęp w tej dziedzinie jest i można liczyć w ciągu kilku lat na jakieś zmiany... Jak ktoś chce tylko skierowania na operację i to już, to nie ten adres :D
Tak więc, żeby potem nie było pretensji, że inny lekarz od razu skierował na operację ... :D
Z kręgosłupem jest niestety tak, że jeden po operacji wychodzi zadowolony, a inny wyjeżdża na wózku ... I pewnie długo jeszcze tak będzie - kwestia tylko jaki będzie odsetek tych co na wózku ...
BTW - piszecie o tomografii, a ja byłem na zwykłym USG w prywatnej klinice o dobrej opinii a u innego lekarza (któremu wierzę) kazano mi powtórzyć USG gdzie indziej, bo na tym z którym przyszedłem "g... widać" :D
Lumpowi zaś jak zrobili RTG, (miał gulę na boku) to nic nie wyszło, a 6 miesięcy później na RTG wyszedł nowotwór na żebrach (straciliśmy 6 miesięcy z powodu braku umiejętności robienia RTG...) :/
Może gdyby zacząć go leczyć 6 msc. wcześniej, to by żył do dzisiaj...

Posted

[quote name='zerduszko']No tylko po co mi taki opis rezonansu? Lekarz mi chciał operować kolano na jego podstawie, a jest szansa, że nie będzie to konieczne. A do każdego kolejnego lekarza nie idę z płytką, tylko z tym opisem. Zdjęcia kręgosłupa też mam źle zrobione, no po kiego diabła mi to było, tylko dzień wolny zmarnowałam :roll:[/QUOTE]

eee tam, specjaliści kurde... ja poszłam zrobić kontrolne rtg kręgosłupa, zdjęcie zamazane a opis dostałam "kręgosłup w odc. szyjnym prawidłowy" ... tylko, że 3 kręgi są zrośnięte po złamaniu :grins:

Posted

[quote name='jambi']eee tam, specjaliści kurde... ja poszłam zrobić kontrolne rtg kręgosłupa, zdjęcie zamazane a opis dostałam "kręgosłup w odc. szyjnym prawidłowy" ... tylko, że 3 kręgi są zrośnięte po złamaniu :grins:[/QUOTE]

no ja nie mogę... to już jest kpina... powiedziałaś im????

Posted

[quote name='malawaszka']no ja nie mogę... to już jest kpina... powiedziałaś im????[/QUOTE]

no jasne! JA bym nie powiedziała? :razz: no ale nie pamiętasz juz jak wysyłałam Ci moją rehabilitacje z NFZ?

Posted

[quote name='zerduszko']Coraz nas więcej: kręgosłupy, kolana, psy - same nieszczęścia :diabloti:[/QUOTE]

najlepsze jest to, że te wszystkie elementy powtarzaja się w naszych przypadkach :megagrin:

Posted

[quote name='jambi']

Zamieszczone przez zerduszko
Coraz nas więcej: kręgosłupy, kolana, psy - same nieszczęścia :diabloti:

najlepsze jest to, że te wszystkie elementy powtarzaja się w naszych przypadkach :megagrin:

I kostki :lol:

Posted

[quote name='Saththa']I kostki :lol:[/QUOTE]

a to zależy ;) bo jeśli mówimy o kostkach w sensie podstawowego przysmaku gatunku canis lups to i owszem, jeśli natomiast masz na myśli anatomiczną częśc ludzkiego ciała to nie do końca - ja mam w porządku :grins: i nawet proste :cool3:

Posted

[quote name='jambi']a to zależy ;) bo jeśli mówimy o kostkach w sensie podstawowego przysmaku gatunku canis lups to i owszem, jeśli natomiast masz na myśli anatomiczną częśc ludzkiego ciała to nie do końca - ja mam w porządku :grins: i nawet proste :cool3:[/QUOTE]

Ale każda z nas ma;) Ty masz proste ja mam uszkodzone:lol:

Posted

[quote name='jambi']no jasne! JA bym nie powiedziała? :razz: no ale nie pamiętasz juz jak wysyłałam Ci moją rehabilitacje z NFZ?[/QUOTE]

no... pamiętam :mdleje: ja na szczęście dostałam prawdziwą rehabę :D i nawet mi pomogła - pewnie chwilowo, ale dobre i to :multi: