Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 5.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='zerduszko']Ja tam lubię, przynajmniej coś do przodu :)

Fatasy gdzie?[/QUOTE]

fotów nie ma, bo jakoś tak się złożyło, że nasze psie towarzystwo trochę się rozproszyło, ze względu na porę roku niektórzy zmienili ciut pory wychodzenia i albo się mijamy albo jak się już spotykamy to jest za ciemno na robienie zdjęć, a ile można F w domu pokazywać

po za tym, żyję przeprowadzką, w końcu coś drgnęło w tej kwestii i dziś odebrałam klucze do naszego nowego lokum, teraz jeszcze malowanie i przenoszenie mebli i ich zawartości nas czeka :roll: mamy na to czas do 10 października

no i F ciut zaniemógł znowu, znów kłopoty z brzuszkiem
wczoraj okropnie wymiotował pod wieczór, na spacerku wieczornym objadł się trawy po czym po powrocie do domu ją oddał w takiej ilości, że nie mogłam tego zebrać w dwie dłonie, w nocy też się wiercił, albo siedział "jak na szpilkach", albo stał, leżenie prawie nie wchodziło w grę, przyjmował też dziwne yogistyczne pozycje, tzn, stał z mocno wyciągniętymi łapami tylnymi, albo kładł przednie na podłodze a tylne zostawiał wyprostowane no i minkę miał mocno nieszczęśliwą:shake:
podczas wczorajszego wieczornego spaceru i dzisiejszego porannego zachowywał się normalnie, normalnie chodził, biegał, szczekał, skakał a w domu 5 nieszczęść chodzących lub stojących

no i dziś od rana poszliśmy do weta, F został obmacany, ale wygląda na to że wszystko ok, możliwe że to jakieś dolegliwości związane z jedzeniem głównie suchej karmy, dostaliśmy puszkę z karmą weterynaryjną dla piesków z problemami gastrycznymi i widzę że Gamoniowi lepiej. Pan doktor poradził mi abym rozważyła wprowadzenie pokarmu gotowanego na jeden z posiłków i zalecił weekendową dietkę: ryż+kurczak+warzywka ugotowane.

Posted

[quote name='Saththa']Biedny Felutek:( To najgorszego jak psiakowi cos dolega ehhh sie cierpi razem z nim.[/QUOTE]

echh ja szczególnie cierpiałam przy sprzątaniu :roll:;)

Posted

[quote name='eria']uważasz że jak wprowadzisz taką weekendową dietkę to piesek zechce w ciągu kolejnych 5 dni jeść suche kulki ???? :diabloti:[/QUOTE]

jak zgłodnieje to zje :evil_lol:... kolo czwartku:)

Posted

ha ha ha dobre te Wasze spostrzeżenia :lol::lol:

dietkę wet kazł wprowadzić, żeby trochę jelitka odpoczęły
no i prosił, żeby rozważyć wprowadzenie jednego posiłku gotowanego
pomyślimy, zobaczymy

teraz żyję przeprowadzką, malowaniem, zakupami itd :roll:

Posted

ale jednego dziennie? w tygodniu? hmmm??

Przezyj przeprowadzke, malowanie i zakupy i zadbaj o pieska ;)

Bo tutaj jest ktos kto zawsze TOZem straszy ale akurat jakos nie ogarnełam która to :lol:

Posted

Przeprowadzka męcząca sprawa ale i sporo radochy też jest. Zwłaszcza jak się skończy ;)
Pomysł z urozmaiceniem diety nie jest zły. Monodieta nie służy zdrowej pracy jelit więc pomału możesz wprowadzać urozmaicenia. Przerabiałam takie cyrki z Bunią i rzeczywiście pomogło.

Posted

a moze na Felicjana dziala tez stres okolo przeprowadzkowy?
bedzie dobrze jak wsio juz sie ustabilizuje
daj znac jak z przeprowadzka i zapodaj jakie zdjecia co nie tylko Felutka ale wlasnie nowego lokum

Posted

Ja się ostatnio Dogomaniacko bardzo obijam, nie mam czasu na zaglądanie do obserwowanych galerii i proszę, co z tego mam - nic nie wiedziałam o Waszej przeprowadzce! :D
Mam nadzieję, że Felusiowi już lepiej...?

Posted

Felek ma się bardzo dobrze, rozrabia jak zwykle, dostaje w ramach urozmaicenia diety na jeden z posiłków w ciągu dnia żarełko puszkowe

remont, jak to remont, ciągle coś, a czas ucieka
dziś rozpoczęłam pakowanie, echhh ile ja mam rzeczy :lying:

mogę Wam pokazać jak będą się prezentowały ściany w jednym z nowych pokoi, spędziłam nad nimi jakieś 3 godzinki, a jutro będę poprawiać

Posted

[quote name='eria']wow !!!! ale bajer !!! no i nowy talent nam się ujawnił !! :)[/QUOTE]

dzięki, ale bez przesady, trochę sobie pomogłam wyświetlanym wzorem z projektora, jednak efekt bardzo mnie zadowala :p

Posted

[quote name='Fides79']dzięki, ale bez przesady, trochę sobie pomogłam wyświetlanym wzorem z projektora, jednak efekt bardzo mnie zadowala :p[/QUOTE]

Cicho tam :lol:

Ale fajne ścianyyyyyyyyyyyy :)