malawaszka Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 tak tak tak - Vanilek do domku :loveu: Quote
truskawa144 Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 Super:) Oby w końcu się udało. Tak długa była cisza ale może warto było czekać na coś konkretnego. Quote
Olga7 Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 Co do tych zębów i podawania suchej karmy albo tzw.kostek czyszczących,to zdania są podzielone.Zadna karma ani kostki/reklamowane jako czyszczące zęby/nie zastąpią systematycznego czyszczenia zębów pastą i szczotką dla psów. Karma sucha przykleja się w czasie rozgryzania i zostaje na szkliwie a kostki podobnie i są przereklamowane.Takie zdanie mają często weci.Tylko,że nie każdy chyba czyści zęby swoim psom choć kilka razy w tyg.a tym bardziej codziennie,jak powinno być.To tak przy okazji tylko piszę i z tego co slyszalam,czy to jest sluszna opinia ,każdy musi sam spr.i ocenić na wlasnych doświadczeniach i psach.:razz:.Wiem ,że często te kostki wcale nie chronią zeby psów od kamienia ani nie zastępują ich czyszczenia,bo kamien psu i tak trzeba bylo usuwać mechanicznie. A Vanilek musi dobrze sprawiac sie w nowym domu,bo dość juz wczesniej poniewieral się w swoim życiu No i sporo nauczyl się w hoteliku jednak.Musi być dobrze ! Quote
__Lara Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 ULKA12 napisał(a):Wzięłam dzisiaj Vanilka do mieszkania aby zobaczyć jak się zachowa. Wszedł rozejrzał się, obwąchał wszystko i przyszedł do mnie aby go pogłaskać. Potem wyszłam z pokoju i około 1 godziny był sam i było OK. NIe wiem, ja osobiście uważam, że Vanilek będzie grzeczny, u mnie nigdy niczego nie zniszczył, nie potargał, jak zostaje sam to po prostu idzie spać i już. Myślę, że należy dać mu szansę. Ten pies dałby się pokroić za pogłaskanie, wiedzą o tym osoby, które mnie odwiedzają, Vanilek robi wszystko aby ktoś na niego zwrócił uwagę i go zabrał. Jedyne na co trzeba uczulić tych ludzi to to aby go nie puszczali luzem ale to chyba oczywiste. Co do gotowanego jedzenia Vanilek je uwielbia ale ze względu na jego skłonność do tworzenia kamienia nazębnego dobrze aby czasami dostawał suchą karmę albo cos do czyszczenia zębów. Dobrze byłoby w sprawie tego żywienia przekazać to Państwu, myślę, że nie będą mieli z tym problemów :) A Państwu zaproponowała aby od razu zawiesili Vanilkowi identyfikator, bardzo ich na to uczuliłam, mając na myśli wiele adopcji, kiedy po paru godzinach psa już nie było. Quote
Pysioo Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 Cieszę się, że Vanilek będzie we własnym domku na Święta. :) Czy on ma chipa? (gdyby uciekł lub się zgubił) Quote
__Lara Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 Pysioo napisał(a):Cieszę się, że Vanilek będzie we własnym domku na Święta. :) Czy on ma chipa? (gdyby uciekł lub się zgubił) Państwo też pytali się czy ma chipa. Quote
wtatara Posted December 22, 2010 Author Posted December 22, 2010 no wielki dzień Vanilka- dzisiaj będzie w domku Quote
__Lara Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 wtatara napisał(a):no wielki dzień Vanilka- dzisiaj będzie w domku :) czekamy na relację :) Quote
wtatara Posted December 22, 2010 Author Posted December 22, 2010 Ulka obiecała zrobić fotki i wszystko napisać Vanilek znalazł domek dzięki ślicznemu Allegro- warto było Quote
Olga7 Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 No i dzięki cioteczkom,ktore skutecznie go oglaszaly :). Wtatarze ,coronaaj ,truskawie ,olaloli itd. Ja tylko przewiozlam Vanilka od Truskawy do Zarek i po drodze pokazaliśmy mu zalew w Poraju . A teraz ogromna prosba,by ratowac następnego psa z ulicy a ktorego także wypatrzyla /jego wątek/niezawodna Wtatara :Bardzo ,bardzo prosimy ,by cioteczki podtrzymaly swoje deklaracje z wątku Vanilka i przesunęly je na tego biedaka z ulicy ,bez kąta ,bo inaczej w styczniu odlowi go hycel albo ustrzlą go miejscowi z dubeltowki : http://www.dogomania.pl/threads/198157-Nieszczepiony-bez-budy-b%C5%82%C4%85ka-si%C4%99-po-ulicy! Strasznie, strasznie zimno. Ale w okolicy DT nie znalazł, choć ludzie na moją prośbę pytali znajomych. Dla nich, jeżeli z psem jest problem, powinno się go zastrzelić, bo "za stary żeby utopić". Chcę go stamtąd jak najszybciej wyciągnąć. Wiem tylko tyle, że cały czas biega i próbuje się wciskać ludziom do domów, garażów, byleby tylko nie siedzieć na śniegu i mrozie. Dzisiaj było tam -18 i to o dziewiątej rano, co było w nocy? Śniegu miejscami jest po uda. Szukamy budy, kojca, czegokolwiek, byleby psiak miał się gdzie schować. Quote
wtatara Posted December 22, 2010 Author Posted December 22, 2010 I się przytulał, chociaż przed aparatem raczej ucieka. Jak można takim oczętom odmówić? A potem poszedłem za ludziem, co miał jedzenie i nie chciałem go zgubić... Jakość zdjęć kiepska, bo z telefonu... Nie przypuszczałam, że przyda mi się aparat. I jeszcze: zdjęcia pochodzą z 24 listopada. Teraz jest tam śnieg, mróz i wiatr. a tutaj mamy następnego nieszczęśnika , slicznego , bez dachu , wałęsającego sie po wsi. Dziewczyna zakładająca wątek nowa na Dogo- PROSZĘ POMÓŻMY MU CHCĘ GO ZABRAĆ DO ULKI DO HOTELIKU PYTANIE DO WAS CIOTECZKI I WUJKU WOJTUSIU CZY MOGĘ TE PIENIĄŻKI , KTÓRE POZOSTANĄ PRZEZNACZYĆ NA TEGO PIESKA I CZY BĘDĄ MOGŁA LICZYĆ NA JAKIEŚ WPŁATY JESZCZE. OTO WĄTEK http://www.dogomania.pl/threads/198157-Nieszczepiony-bez-budy-błąka-się-po-ulicy! Quote
Olga7 Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 :)Wandzia-ale razem wstwialysmy to samo na ten wątek w jednym czasie :) -to znak ,zę i temu psu się uda :) Cioteczki- kto może ,niech rozsyla wątek pięknego ,fajnego psa spod Zywca !! Quote
wtatara Posted December 22, 2010 Author Posted December 22, 2010 Olga widzę że pisałyśmy to jednocześnie. Tobie też bardzo, bardzo dziękujemy wszystkie cioteczki kochane a jeszcze myślę za Vanilek wszystkim rozdawałby buziaki , jakbyście go odwiedziły Lara Twoja też duza zasługa. Myślę że poprosimy Cie za jakis czas o odwiedzenie Vanilka Quote
Olga7 Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 Dziękujemy oczywiscie Larze za solidną wizytę i wywiad p/adop. :) w tym czasie przed wigilią pracowitym . Quote
__Lara Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 [quote name='wtatara']Olga widzę że pisałyśmy to jednocześnie. Tobie też bardzo, bardzo dziękujemy wszystkie cioteczki kochane a jeszcze myślę za Vanilek wszystkim rozdawałby buziaki , jakbyście go odwiedziły [COLOR=#8b0000]Lara Twoja też duza zasługa. Myślę że poprosimy Cie za jakis czas o odwiedzenie Vanilka[/COLOR] Chętnie cioteczko :D to bardzo fajny domek, Pani taka miła :) no i chętnie poznam Vanilka osobiście :D Cieszę się, że mogłam Wam pomóc w moim nowym miejscu zamieszkania (uciekłam z Katowic :P). Quote
ULKA12 Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 Państwo dotarli troszkę z opóźnieniem bo ich GPS nie do tych Żarek skierował:diabloti: ale po wycieczce krajoznawczej dotarli. Troszkę się bałam, żeby Vanilek jakiegoś numeru nie zrobił, ale chłopak stanął na wysokości zadania. Ze wszystkimi (przyjechały 4 osoby) się pięknie przywitał. Państwo spodziewali się troszkę większego psa, ponieważ na zdjęciach taki im się wydawał, ale wielkość Vanilka tylko działała na jego korzyść. Pani wypytała o diete Vaniliowego, co je, kiedy i o której. Podałam tez jej nazwę środka do czyszczenia psich zębów bo kosteczki czyszczące były już zakupione a i ja też od siebie coś dorzuciłam. Potem był spacerek, test z kotem, podpisanie umowy, zdjęcie i odjazd mojego najweselszego tymczasa. TO jest przemiły pies i zawsze taki radosny i ufny życzyłabym sobie aby wszystkie psiaki, które do mnie trafiają były takie jak Vanilek, ale cóż liczy się dobro psa a nie moje, i bardzo się cieszę, że będzie miał już swój dom. Państwo mają być z nami w kontakcie zdjęcia mam obiecane. Dałam tez Vanilkowi adresatkę taką zakręcaną ale Państwo mają zamóic takie grawerowane mnie osobiście wydają się lepsze bo osoba nie mająca doczynienia z psami d razu wie o co chodzi a przy takiej zakręcanej to nie zawsze wiedza, że to trzeba odkręcić. Pani chciała mi dać 50 zł ale nie przyjęłam kazałam aby wpłacić do Wtatary bo to ona zajmuje się finansami mam nadzieję, że pani wpłaci te pieniądze. Ogólnie państwo zadowoleni i Vanilek też myślę, że będzie dobrze. Z nową opiekunką. Quote
olalolaa Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 Jupiii!!:multi::multi::multi::loveu::loveu: Wanilek.. nareszcie!! Ale się ciesze :) A co teraz z Dyziem? smutny będzie ;) ale do dawnego imienia juz nie wróci , nie ma mowy. Wanilku, wszystkiego dobrego psino :loveu: Quote
wtatara Posted December 22, 2010 Author Posted December 22, 2010 już dawno się tak nie popłakałam Quote
__Lara Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 Ale piękne zdjęcie :D No, te zakręcane identyfikatory są nie najlepsze, bo jeszcze się często odkręca sama jedna część i się gubią. J ak fajnie, Vanilek będzie mieszkał niedaleko mnie :D Quote
__Lara Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 ULKA12 napisał(a):Dyzio w rozpaczy:shake: A kto to jest Dyzio? Quote
ULKA12 Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 Koleżka Vanilka, który dołączył do nas jakiś tydzień temu. a Dyzio stwierdził, że jego idolem będzie Vanilek. Byli nierozłączni. Quote
fizia Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 Co za wspaniałe wiadomości!!!! Strasznie się cieszę!! :) :) :) Tylko tego Dyzia mi tak żal - nic z tego wszystkigo nie rozumie...a stracił przyjaciela i idola.. Ale mam nadzieję, ze się szybko pozbiera i zaprzyjaźni z kimś innym :) Lara - Dyzio to piesek ze schroniska w Jamzorowiźnie, który od niedawna jest u Ulki. Dawniej nazywał się Smutek, bo nie radził sobie w schronisku i był bardzo smutny Ale po przyjeździe do Ulki okazało się, ze to niezły rozrabiaka :) http://www.dogomania.pl/threads/197392-*DYZIO*-z-irokezem-)-(dawniej-Smutek)-już-wesoły-w-DT-szuka-Domu!?p=15842594#post15842594 Quote
wtatara Posted December 22, 2010 Author Posted December 22, 2010 kurcze znów mi smutno No to zabieramy się za Dyzia też Quote
Recommended Posts