Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Buntuje, zaczyna trochę wyć, poszczekiwać. Na razie sąsiedzi się JESZCZE nie plują ale to kwestia czasu.
Już kolejny tydzień jest u mnie i cisza. Clo zniknęła z wątku mimo, że miała pomóc Wanilkowi bo to ona go wypatrzyła i ona prosiła o pomoc dla niego.
On NIE MOŻE u mnie dłużej zostać.
Jakie są propozycje?

Posted

ja robię co mogę. Zbieram pieniążki, ogłaszam, robię bazarki, piszę do dziewczyn, poprosiłam o plakat , o ulotki, rozklejam, prowadzę wątek .
Pomaga mi fizia w Krakowie.

Clo zniknęła z wątku, nie ma czasu. Ja też nie mam, siedzę po nocach i robię.

Posted

[quote name='paros']deklaruję 20 zł na miesiąc i zrobię allegro i ogłoszenia
dziękuję-wpiszę później
zmieniłam tytuł - nie wierzę już że uzbieramy na hotelik,
ja już więcej pomóc nie mogę, zaniedbałam inne pieski, wątki

Posted

[quote name='clo'] Okolic blagam pomozcie ja ze swojej strony zrobię wszystko żeby potem pomoc w jego adopcji utrzymaniu w hotelu czy cokolwiek byleby tylko był bezpieczny on tak lgnie do ludzi na tej stacji..tak wypatruje:(leży:(i nitk nie zawola nikt się nie zlituje ludzie patrzyli tylko na mnie jak na idiotke jak mu jeść kupiłam:(takie morze ludzi i nikt nie pomyślał by przygarnac:(blagam zabierzcie go stamtąd jeśli dacie radę ja pomoge na tyle na ile mogę na odległość:(..a i mam informacje ze ta stacja na GPS pokazywalo ze jest ok10km od Częstochowy stacja Orlen na trasie z Katowic do Częstochowy

Nie wiem czy ta "oferta" jest aktualna, ale chyba wypadałoby pomóc skoro rozpoczęło się całą akcję, sorki ja wiem, że są różne życiowe komplikacje itd. ale jeśli się coś zaczyna warto dokończyć...

Posted

[quote name='mikoada']Nie wiem czy ta "oferta" jest aktualna, ale chyba wypadałoby pomóc skoro rozpoczęło się całą akcję, sorki ja wiem, że są różne życiowe komplikacje itd. ale jeśli się coś zaczyna warto dokończyć...[/QUOTE]
no właśnie ja robię co mogę ale już tracę nadzieję
truskawie nie zazdroszczę pies w piwnicy w klatce, ile może siedzieć
Dziewczyna go zabrała i teraz nie ma pomysłu aby nie musiał tam siedzieć

Posted

[quote name='ilon_n']do którego hoteliku miałby trafić Vanilek?? i jakie są miesięczne koszty hotelikowania?[/QUOTE]
ktoś pisał o hoteliku po 15 X , muszę poszukać na wątku
Zresztą pieniądze są potrzebne na karmę, kserowanie plakatów, ulotek

Posted

Kurcze no fatalnie to się jakoś wszystko poukładało..

Dzisiaj tak w biegu odnowiłam jeszcze Wanilkowi gumtree

Zaraz odnowię cafeanimal - super by było, gdyby wybrali Go do Metra, do gazety - ale na to już niestety nie mam wpływu

Ja niestety więcej pieniążków, niż te, które daję na Lenkę raczej nie wyskrobię, chyba, że jakieś symboliczne 10 zł...

Posted

[quote name='mikoada']Nie wiem czy ta "oferta" jest aktualna, ale chyba wypadałoby pomóc skoro rozpoczęło się całą akcję, sorki ja wiem, że są różne życiowe komplikacje itd. ale jeśli się coś zaczyna warto dokończyć...[/QUOTE]
Raczej nie jest, do tej pory nie mogę się doprosić o zwrot 40zł za benzynę a już nie mówię, że jedzenie dla Wanilka zostało kupione tylko dzięki bazarkowi i pomocy z dogo. Dobrze,że on mało je bo i jedzenia by już nie było.

W sprawie Wanilka nie miałam ani jednego telefonu!

Muszę jak najszybciej wynieść jego klatkę z piwnicy bo nie mam miejsca na drewno które i tak mi ktoś przywiezie po znajomości i czeka na sygnał ode mnie, nie mogę tak kogoś trzymać w nieskończoność a drewno do kominka muszę mieć, zapowiada się ostra zima a kominek mi ogrzewa pół mieszkania.
Jestem między młotem a kowadłem! Brałam Wanilka z nastawieniem ,że będzie u mnie kilka dni nie tygodni.

Posted

[quote name='truskawa144']Raczej nie jest, do tej pory nie mogę się doprosić o zwrot 40zł za benzynę a już nie mówię, że jedzenie dla Wanilka zostało kupione tylko dzięki bazarkowi i pomocy z dogo. Dobrze,że on mało je bo i jedzenia by już nie było.

W sprawie Wanilka nie miałam ani jednego telefonu!

Muszę jak najszybciej wynieść jego klatkę z piwnicy bo nie mam miejsca na drewno które i tak mi ktoś przywiezie po znajomości i czeka na sygnał ode mnie, nie mogę tak kogoś trzymać w nieskończoność a drewno do kominka muszę mieć, zapowiada się ostra zima a kominek mi ogrzewa pół mieszkania.
Jestem między młotem a kowadłem! Brałam Wanilka z nastawieniem ,że będzie u mnie kilka dni nie tygodni.[/QUOTE]

Nie wiem co powiezieć :shake: Rozumiem ze jesteś w rozterce, to co będzie z psiakiem? Mogę go pilnie ogłosić na allegro i w necie ale co mam napisać o nim, bo nie wiem nic. Deklarowałam wpłaty ale mogę wysłać Tobie za benzynę 40 zł i na pokarm dla niego, tak na dobry początek aby zaczęło mu się wieść, tylko gdzie umieścić Vanilka :cry::cry::cry::cry:

Posted

[quote name='wtatara']czyli muszę jeszcze oddać Truskawie za benzynę i muszę jej wysłac na jedzenie[/QUOTE]
Ale czemu Ty, przecież to Clo deklarowała! I ja czekam na kasę od niej!

Pisałam już, że Wanilek jest sympatyczny, przytula się, chodzi na smyczy, nie niszczy. Jest cierpliwy, siedzi chyba z miesiąc w tej klatce a dopiero teraz zaczyna się buntować więc pewnie w domu, z ludźmi będzie aniołem. Lubi inne psy, jest miły w stosunku do dzieci, nie zwraca uwagi na koty. Nie wiem co jeszcze mogę o nim napisać. W razie czego pytajcie.

Posted

[quote name='truskawa144']Ale czemu Ty, przecież to Clo deklarowała! I ja czekam na kasę od niej!

Pisałam już, że Wanilek jest sympatyczny, przytula się, chodzi na smyczy, nie niszczy. Jest cierpliwy, siedzi chyba z miesiąc w tej klatce a dopiero teraz zaczyna się buntować więc pewnie w domu, z ludźmi będzie aniołem. Lubi inne psy, jest miły w stosunku do dzieci, nie zwraca uwagi na koty. Nie wiem co jeszcze mogę o nim napisać. W razie czego pytajcie.

Przepraszam, to czemu mieszka w klatce w piwnicy a nie mógłby zamieszkac z Tobą w domu ?:(