Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przepraszam Wanilka, że tak się wtrące z innym tematem - chodzi o Smutka ze schroniska w Jamrozowiźnie koło Częstochowy

Napisała do mnie Pani Beata, która przejęła się losem Smutka i co prawda nie może Mu zapewnić domu, ale chciałaby pomóc w ogłaszaniu i może opłacić hotelik - 300 zł miesięcznie.

Wiecie o jakimś wolnym miejscu, ale najlepiej w domowym hoteliku, bo psisko jest podobno bardzo spragnione człowieka
Ulka- u Ciebie przypadkiem nie ma miejsca?

Smutek ma ok. 1,5 roku, jest niewielki, ale na dłuższych łapkach, spokojny, smutny, łagodny.

http://www.dogomania.pl/threads/197392-Kochany-młody-*SMUTEK*-może-mógłbyś-rozweselić-Jego-życie-Szukamy-miejsca-w-DT!

Za ślicznego Wanilka cały czas trzymam kciuki.

Rozmawiałam na Skypie z Clo.
Pisała, że ma problem z zalogowaniem sie na dogo
Podałam Jej numer konta Truskawy, obiecała przesłać pieniążki za transport ze stacji benzynowej

Posted

Miejsce niby jest ale Vanilek akceptuje tylko mniejsze pieski od siebie (suczki mu pasują w każdej wielkości). Wszystko zależy jakiej wielkości jest Smutek. Jeśli wielkości jamnika, lub sznaucerka miniaturowego to powinny się dogadać.

Posted

Oj nie, jeśli dobrze zrozumiałam z opisu, to On będzie mniej więcej wielkości Wanilka, może trochę mniejszy.

Prześlę Mariuszowi ze schroniska zdjęcia Wanilka i zpaytam ok?

Posted

Jeszcze odnośnie Smutka - dostałam taką wiadomość

Cześć Aniu
Porównując zdjęcia Wanilka do do tego sznaucerka i człowieka to myślę ,że Smutek jest nieco mniejszy ale różnica na pewno nie jest znacząca. Smutek to psiak na wyższych nogach tylko szczupły. Może ta Pani zmierzyła by Wanilka w kłębie a ja zmierzę Smutka i to będzie najbardziej wiarygodne. Tylko dopiero we wtorek bo trochę choruję.
Mariusz

ale wydaje mi się, że był już chyba podawany przez Truskawę wzrost - nie 43 cm?

Tyle, że pewnie to nie o parę cm by chodziło, tylko o to, żeby pies był dużo mniejszy prawda?
a te sunieczki z cmentarza :(

Posted

fizia napisał(a):
Oj nie, jeśli dobrze zrozumiałam z opisu, to On będzie mniej więcej wielkości Wanilka, może trochę mniejszy.

Prześlę Mariuszowi ze schroniska zdjęcia Wanilka i zpaytam ok?

Smutek wyglada na sokojnego psa zreszta ma takie smutne oczki, moze by sie dogadaly z Vanilkiem?

Posted

O jakie śliczne allegro!

A jeśli chodzi o Smutka, to On podobno faktycznie spokojny, ale tu chyba bardziej chodzi o Wanilka, że zazdrośnik z Niego.
We wtorek mam znać wzrost Smutka, ale obawiam się, że raczej dużo mniejszy od Wanilka nie jest

Posted

fizia napisał(a):
O jakie śliczne allegro!

A jeśli chodzi o Smutka, to On podobno faktycznie spokojny, ale tu chyba bardziej chodzi o Wanilka, że zazdrośnik z Niego.
We wtorek mam znać wzrost Smutka, ale obawiam się, że raczej dużo mniejszy od Wanilka nie jest

Allegro rzeczywiscie udane, sliczne zdjecia, tekst, etc...!!! Brawo!!!! Moze jakis domeczek fajny sie znajdzie?
Ciazy mi los Smutka, a on chyba na Kudlaczach powinien byc umieszczony? Wyglada mi na kudlacza.Co myslicie?

Posted

fizia napisał(a):
Może faktycznie na Kudłacze Smutka
Pani, która chce zasponosorować Mu hotelik podtrzymuje cały czas propozycję.

Tylko ktory hotelik dla Smutka? Pomozemy z lekarstwami, wete, etc....ja nie mam pomyslu jak narazie...
Fizia umiesc Smutka na Kudlaczach moze cos sie wiecej ruszy tam duzo ciotek zaglada moze i jakis dt sie znajdzie?

Posted

Św.Mikołaju - przynieś Wanilkowi dobry Domek!!

[IMG]http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR64J5mQmejdx4yYxzPh4Lc40gtnMkb8SsbXIa6VvHwmfp6JQfDu4a3NHt0Lg[/IMG]

Posted

A ma ktoś konto na face booku, może tam go zacząć promować, ewentualnie jakiś pokaz slajdów i na you tobe umieścić, albo może ktoś jakiegoś bloga prowadzi i tam go promować?

Posted

[quote name='fizia']
We wtorek mam znać wzrost Smutka, ale obawiam się, że raczej dużo mniejszy od Wanilka nie jest[/QUOTE]

Smutek ma 35 cm w kłębie

[URL]http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-VANILEK-tak-bardzo-czeka-na-dotyk-dloni-czlowieka-W0QQAdIdZ247063397[/URL]

[URL]http://krakow.szerlok.pl/oferta/vanilek-tak-bardzo-czeka-na-dotyk-dloni-czlowieka-ID4b08.html[/URL]

[URL]http://www.facebook.com/?ref=home#!/profile.php?id=100001913967138&v=wall[/URL]

zaraz wrzucę na facebook Psiaków ze schroniska As