coronaaj Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 [quote name='ULKA12']Vanilek został dzisiaj zaszczepiony przeciwko chorobom wirusowym. Jeśli chodzi o jego charakter, to kolejna nowość, psy mniejsze od niego toleruje, większe budzą w nim agresję, nie umiem pojąć jego logiki. Pewnie mial zatargi z wiekszymi.:razz::razz: Dziekuje za kapitalne zdjecia ale mam pare pytan do Ulki12 1) Gdzie Vanilek spi , mieszka, czy to piwnica? Jak tak to czy jest ogrzewana w zimie, bo widze gole tylko otynkowane sciany? 2) Widze na zdjeciach Vanilka na niebieskich recznikach i takiej "derce" czy Vanilek ma swoje lozeczko, ciepkly kat bo male kurduple maja??? 3) Ile razy karmisz Vanilka? Ma sucha karme, mokra i jaka, chodzi o brand ???? To jeszcze stosunkowo mlody pies....wyglada szczuplo....na zdjeciach... Quote
ULKA12 Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 [quote name='coronaaj']Pewnie mial zatargi z wiekszymi.:razz::razz: Dziekuje za kapitalne zdjecia ale mam pare pytan do Ulki12 1) Gdzie Vanilek spi , mieszka, czy to piwnica? Jak tak to czy jest ogrzewana w zimie, bo widze gole tylko otynkowane sciany? 2) Widze na zdjeciach Vanilka na niebieskich recznikach i takiej "derce" czy Vanilek ma swoje lozeczko, ciepkly kat bo male kurduple maja??? 3) Ile razy karmisz Vanilka? Ma sucha karme, mokra i jaka, chodzi o brand ???? To jeszcze stosunkowo mlody pies....wyglada szczuplo....na zdjeciach... Ad1. Wanilek przebywa w domu w specjalnym pomieszczeniu dla psów, pomieszczenie jest ogrzewane, rury od ogrzewania biegną pod sufitem. Ad 2. wanilek nie śpi na "derkach" tylko na legowisku typu drybed (nie wiem jak to się dokładnie pisze), ma do swojej dyspozycji fotel, który jest dodatkowo zabezpieczony właśnie ręcznikiem, jest tam równierz wstawione legowisko plastikowe wyłożone również drybedem, wstawiony jest również kontenerek o wysokości ok 50 cm gdzie może się schronić. Generalnie miejsc do spania jest dużo i każdy pies sam sobie wybiera gdzie śpi. Miałam na tymczasie sunę Chanelkę, która lubiła spać na tej szafce, która tam stoi, więc tam miała położone posłanie. Ad 3. Wanilek dostaje jeść dwa razy dziennie, rano jest to sucha (Josera) wieczorem ryż z kurczakiem i warzywami. Wanilek to typowy niejadek, robi kilka podejść do miski, lubi np troszkę zjeść, pobiegać a potem znowu wraca do jedzenia. On jest po prostu szczupłej budowy, takiej bardziej charciej. Quote
coronaaj Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 ULKA12 napisał(a):Ad1. Wanilek przebywa w domu w specjalnym pomieszczeniu dla psów, pomieszczenie jest ogrzewane, rury od ogrzewania biegną pod sufitem. Ad 2. wanilek nie śpi na "derkach" tylko na legowisku typu drybed (nie wiem jak to się dokładnie pisze), ma do swojej dyspozycji fotel, który jest dodatkowo zabezpieczony właśnie ręcznikiem, jest tam równierz wstawione legowisko plastikowe wyłożone również drybedem, wstawiony jest również kontenerek o wysokości ok 50 cm gdzie może się schronić. Generalnie miejsc do spania jest dużo i każdy pies sam sobie wybiera gdzie śpi. Miałam na tymczasie sunę Chanelkę, która lubiła spać na tej szafce, która tam stoi, więc tam miała położone posłanie. Ad 3. Wanilek dostaje jeść dwa razy dziennie, rano jest to sucha (Josera) wieczorem ryż z kurczakiem i warzywami. Wanilek to typowy niejadek, robi kilka podejść do miski, lubi np troszkę zjeść, pobiegać a potem znowu wraca do jedzenia. On jest po prostu szczupłej budowy, takiej bardziej charciej. Dziekuje za info..o to mi chodzilo... Quote
ULKA12 Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 Jak się Malawaszka zlituje to wklei dzisiejsze zdjęcia Vanilka:lol: Quote
wojtuś Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 Jak pieknie widzieć takiego Vanilka, Dzieki Ulka za zdjęcia:) Jutro wysyłam 2 deklaracje Pozdrawiam:loveu: Quote
malawaszka Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 Vanilek nie jest chudy - on jest drobnej budowy, pysk ma po jakimś collaku, a energię to nie wiem po kim - ciągle się gdzieś spieszy :lol: Quote
Jasza Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 Malawaszko - jak zawsze - zdjęcia przepiękne. Vanilek - baaaardzo przystojny. Czemu telefony milczą???? Quote
Pysioo Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 Bardzo ładne zdjęcia. Vanilek taki zadowolony z życia – pewnie myśli, że to jego domek. Porobię trochę nowych ogłoszeń. Dziewczyny, które są Częstochowy lub okolic: może zrobicie jakieś plakaty z tymi nowymi zdjęciami i rozwiesicie w gabinetach weterynaryjnych oraz obok często uczęszczanych miejsc: przychodnie, urzędy, itp. Quote
wtatara Posted November 2, 2010 Author Posted November 2, 2010 [quote name='Pysioo']Bardzo ładne zdjęcia. Vanilek taki zadowolony z życia – pewnie myśli, że to jego domek. Porobię trochę nowych ogłoszeń. Dziewczyny, które są Częstochowy lub okolic: może zrobicie jakieś plakaty z tymi nowymi zdjęciami i rozwiesicie w gabinetach weterynaryjnych oraz obok często uczęszczanych miejsc: przychodnie, urzędy, itp. bardzo dobry pomysł ja w tej chwili muszę zająć się sunią a właściwie ogłoszeniami dla suni , która w sobotę uciekła w Krakowie PROSZĘ O OGŁOSZENIA Quote
Dzika_Figa Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 Też myślałam, że trzeba Vanilkowi nowy plakat zrobić z nowymi zdjęciami. Zajmę się tym. Quote
wtatara Posted November 2, 2010 Author Posted November 2, 2010 Dzika_Figa napisał(a):Też myślałam, że trzeba Vanilkowi nowy plakat zrobić z nowymi zdjęciami. Zajmę się tym. dzięki za plakat Quote
coronaaj Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 [quote name='wtatara']bardzo dobry pomysł ja w tej chwili muszę zająć się sunią a właściwie ogłoszeniami dla suni , która w sobotę uciekła w Krakowie PROSZĘ O OGŁOSZENIA Kto to uciekl? Vanilek fajnie wyglada...przystojniak...dzieki za zdjecia.. Quote
olalolaa Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 Dzisija zadzwonił jakis pan o niego, ale niestety odpadł, chce psa tylko na podwórko, zeby szczekał i pilnował.. Quote
ULKA12 Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 Wanilek generalnie nie szczeka, tylko jak jest bardzo zadowolony to biega i poszczekuje, tak sobie. Do pilnowania to on się nie nadaje, on jest psem pasującym do przytulania, głaskania i rozpieszczania :-) Quote
olalolaa Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 ULKA12 napisał(a):Wanilek generalnie nie szczeka, tylko jak jest bardzo zadowolony to biega i poszczekuje, tak sobie. Do pilnowania to on się nie nadaje, on jest psem pasującym do przytulania, głaskania i rozpieszczania :-) No właśnie, facet nie spodobał mi sie odrazu, ciekawe co by zrobił gdyby pies nie szczekał. Mówił ze nie będzie miał wstępu do domu niestety, tylko jakas kotłownia i buda na posesji, Wanilek to przytulasny piesek, do tego nie wyobrazam go sobie całą zime na dworze. Quote
fizia Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 No to faktycznie nie jest dom dla Wanilka A zdjęcia śliczne :) Taka uśmiechnięta mordka Quote
coronaaj Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 olalolaa napisał(a):No właśnie, facet nie spodobał mi sie odrazu, ciekawe co by zrobił gdyby pies nie szczekał. Mówił ze nie będzie miał wstępu do domu niestety, tylko jakas kotłownia i buda na posesji, Wanilek to przytulasny piesek, do tego nie wyobrazam go sobie całą zime na dworze. No to dobrze, ze odwalilas faceta...Vanilek to nie pies podworzowy....musi miec domek i to cieply w domu...zimy w Polsce sa surowe!! Zobaczymy jaka ta bedzie. Quote
Recommended Posts