wtatara Posted October 13, 2010 Author Posted October 13, 2010 Oga napisałam . tam pisze ze wiek nie ma znaczenia Quote
Arktyka Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 witam cioteczki:) dostalam wlasnie link na mojej stronie dt. Niestety miejsca w domku na dt mam juz zarezerwowane dla 3 starszych psiakow...powiem uczciwie ,ze za bardzo mlodzik mi do stadka na domowe dt nie pasi...;) gdyz moje psiaki to w wiekszosci schorowane staruszki kochajace lozeczka, spanko i spokoj... jedynie co moge zaoferowac to taka opcje dla malego-w dzien moze przebywac w domku z moim stadkiem;) na noc bylby zamykany do kojca wewnetrznego(w budynku gospodarczym, grube mury) innych warunkow na razie nie moge zaoferowac ,wszystkie psiaki "nowe" ktore przyjmuje na wies biore za 300zl...ze wzgledu ze mam ponad 60km do Torunia do zaufanej wetki, ktorej nie chce zmieniac....waszego malego moge ewentualnie przyjac za za stawke 8/doba czyli 240zl miesiecznie plus karma i zwrot za szczepienia, leczenie... jesli zdecydujecie sie dac psiaka do mnie to musicie wziasc tez pod uwage opcje wykastrowania chlopaka...zabezpieczenia go na dzien dobry w preparat przeciwpchelny i tabletki na odrobaczenie, jesli nie macie moge zakupic sama. Prosze w miare mozliwosci o "szybka" odpowiedz;) Pozdrawiam:) Quote
Javena Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 Kurcze,nie wiem jak inne cioteczki,ale myśle ,ze lepsze to niż piwnica i klatka. Poza tym on jest prze fajny i myślę że domek szybko sie znajdzie. co wy na to?? Quote
wtatara Posted October 14, 2010 Author Posted October 14, 2010 dziewczyny co o tysądzicie- ja chce sama podejowac decyzję Quote
fizia Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 Moim zdaniem jest to całkiem fajna propozycja. Szczególnie, że chyba jedyna na obecną chwilę - chyba, że się jakoś zagubiłam w tych propozycjach DT Natomiast obawiam się, że na kastrację może być ciężko uzbierać jeszcze dodatkowe pieniądze teraz. Quote
Javena Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 Pysioo znalazł link domu stałego. http://www.dogomania.pl/threads/194256-Sprawdzony-dom-dla-niewielkich-rozmiar%C3%B3w-psa-suni-do-lat-3 Quote
wtatara Posted October 14, 2010 Author Posted October 14, 2010 ela40 napisał(a):czy doszła już moja wplata? sprawdzę wieczorkiem Quote
wtatara Posted October 14, 2010 Author Posted October 14, 2010 [quote name='Javena']Pysioo znalazł link domu stałego. http://www.dogomania.pl/threads/194256-Sprawdzony-dom-dla-niewielkich-rozmiar%C3%B3w-psa-suni-do-lat-3 dzięki wpisze wieczorkiem Quote
ilon_n Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 Uwaga, ważne!! jeśli zdecydujecie się na DT u Arktyki i chcecie załapać się na transport, o którym pisałam, to musicie jednak podjąć decyzje do najbliższego weekendu Tego jamniczka z racji podeszłego wieku staramy się wyciągać ze schroniska już w ten weekend .. dokładniej w sobotę, więc w tę sobotę Shania jechałaby z Gliwic do Torunia, co chyba byłoby po drodze z zabraniem Vanilka .. Tak więc cioteczki - szybka analiza faktów, kosztów i decyzja musi być jutro do wieczora najpóźniej. EDIT Arktyka ma mnóstwo zapytań o miejsce w DT .. nie ma co się ociągać .. przed chwilą znów znalazłam wątek gdzie psiaka chcą wysyłać do tego DT .. liczy się czas i rezerwacja. zobaczcie sami tu i tu też .. oba wpisy z dzisiaj .. a kto wie czy to wszystkie?? Quote
Avilia Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 Zapisuję wątek.Przejrzę w wolnej chwili. Quote
Javena Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 Nie miałam czasu wczesniej czytac całego watku.Dzis przeczytałam troche wiecej.Wynikało z tego ,że miał jechac do Wtatary,czy coś staneło na przeszkodzie? Wtatara,czy pieniażki można przesyłać Tobie? Quote
wtatara Posted October 14, 2010 Author Posted October 14, 2010 zgadza sie ja miałam go zabrać na DT bezpłatny ale mama sie wywróciła i potłukła a ona mieszka 140 km za Krakowem. ma pieska,foksteriera i sa teraz u mnie. ja mam 47 i nie moge miec 4 psów w bloku na takim metrażu. A pieniążki do mnie- nie wysłałam Ci konta? dziewczyny to co bierzemy ten DT, czy damy rady go opłacac?. muszę skontaktować się z dziewczynami z Częstochowy- sama nie chce decydować Quote
Olga7 Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 Musimy wspolnie jakoś zdecydować i ustalić gdzie ma ten VANILEK jechac .Jesli jest miejsce u Ulki12 -w Zarkach k/Czwy to może lepiej niech będzie tu blisko -w razie czego nie trzeba będzie psa wozic z Torunia .Ale nie mamy teraz pewności czy Ula nadal trzyma to miejsce a czas nagli ,bo Arktyka też czeka na decyzję ,czy pies idzie do niej .Koszty są podobne chyba -u Uli -ok.300 z karmą a u Arktyki -240 +karma nasza .No i trzeba psa zaszczepić oraz odrobaczyć -to drugie chyba pilniejsze ,bo pewnie nigdy nie byl odrobaczany -i stąd może ten brak apetytu także ? Nie wierzę ,że ten jego wlasciciel-menel odrobaczal go i szczepil choć raz. Rano/do poludnia postaram się dodzwonić do Uli ,Truskawy oraz Olaloli . Quote
Olga7 Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 Ula dzwonila teraz do mnie -napiszę nieco pozniej co ustalilysmy ,albo Ula sama napisze .Wyslam Uli wątek Vanilak ,bo jeszcze nie ma a dopiszę pozniej . Quote
wtatara Posted October 15, 2010 Author Posted October 15, 2010 ja tez wolałabym bliżej Częstochowy Quote
Olga7 Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 Rozmawialam już drugi raz dziś z Ulą i będzie miejsce dla Vanilka . Gotowane jedzenie będzie mozliwe oczywiście ,bo i tak psom gotuje także,nie tylko sucha karma . weta Uli to ok.Mogę zawiezć z TZ Vanilka sobota-niedz. ,żeby już odciążyć Truskawę , ktora i tak b.pomogla psu. Koszt szczepienia wirusówek -będzie ok. 50 zl . Odrobaczany Vanil byl 2 tyg. temu -można mu powtórzyć u Uli to odrobaczanie teraz . Truskawa prosila, aby napisać koniecznie ,że od 2 dni ma zepsutego kompa i dopiero jutro chyba będzie miala neta w domu /po naprawie/ .Nie moglą pisać na wątku ani na pw odp.-za co przeprasza. Quote
fizia Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 A Wanilek nie był szczepiony na wściekliznę przed tą imprezą w Częstochowie? Quote
fizia Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 truskawa144 napisał(a):Byłam z Wanilkiem u weta, szczepienie jest, książeczka też i tabletki. Kupiłam mu trochę żarła. Wetka stwierdziła, że z zębów to ma ok 4 lata. I że nawet nieźle wygląda. Czyli odrobaczony też jest Quote
Zuzaneczka Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 Deklauję 10 zł/mc. Proszę o dane do przelewu. Poza tym bardzo proszę o przypominanie mi o deklaracji z początkiem każdego miesiąca (żeby mi nie umknęło) Quote
Javena Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 Oooo,cos sie zaczyna dziać. Troszke mi ulzyło. Trzeba by jeszcze trochę cioteczek zaprosić .Powysyłałam troche wczesniej.No,niestety wszędzie te same problemy.Brak kasy.......Zuzaneczko bardzo dziekuje w imieniu Vanilka i cioteczek ,które tak bardzo starają sie pomóc. Zwłaszcza Truskawa. Quote
Olga7 Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 Zuzaneczka napisał(a):Deklauję 10 zł/mc. Proszę o dane do przelewu. Poza tym bardzo proszę o przypominanie mi o deklaracji z początkiem każdego miesiąca (żeby mi nie umknęło) dziękujemy bardzo w imieniu Vanilka :) Quote
olalolaa Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 Ja tez sądzę ze DT blizej Częstochowy, czyli w Żarkach to lepsze rozwiąznie, mam tam tez teraz sunie ze schronu naszego, jestem co troche to zawsze mozna i Wanilka obfocic i odwiedzic, a opieka na prawde super, psiaki wszystkie sie słuchaja, szczęśliwe, radosne :) Byc moze 'wysępie' cos z konta Olka ktory juz ma dom, takze jakas jednorazowa wpadnie. bazarku jeszcze nie wystawiłam, mam zdjęcia ale nie mam czasu wystawić, obiecuję teraz w weekend to zrobić. Jeśli ktos ma jeszcze fanty to ślijcie chociaz zdjecia do mnie, zawsze będzie większy wybór no i mozliwosć wiekszych funduszy. Quote
wtatara Posted October 15, 2010 Author Posted October 15, 2010 dziękuję dziewczyny za wszystko. Konto podam wieczorem a raczej nocą Quote
Recommended Posts