Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

boziena..dziewczyny...u mnie dno sięgnęło dna...za duzo sie u nas psów pojawiło na naszym garnuszku...
za duzo....
co wyjdzie się z domu COS nowego...
ja z lasu przytargałam amstafke w ciązy co byla do drzewa przywiazana...
Mogę was tylko dobrym słowem wspomóc...nie ma tego złego co by na odbre nie wyszło!!!TRZYMAM kciuki....mi dwie sprawy mocno EMERGENCY udało się ogarnąć...nie wolno tracic nadziei

Posted

Myślałam o kilku zdaniach na temat Vanilka wraz z linkiem na jego wątek– jako zaproszenia na wątek– do rozsyłania na PW. Jeśli ktoś już coś ma gotowego, to chętnie skorzystam, a jeśli nie – sama coś sklecę...

Posted

[FONT=Courier New]Vanilus cudne psie :thumbs::calus:zagladam i sercem kibicuje , zeby narazie choc na hotelik udalo sie uzbierac ,cudownie ze u cioteczki jest bezpieczny , ze ma spacerki niunius , jak tu czarowac pieniazki na tyle psiaczkowej niedoli ech :shake:Vaniulus kciuki za ciebie![/FONT]

Posted

Wtatara dzięki za zaproszenie:):)
Myślę że najlepszym wyjściem byłoby bezpłatne DT;)
i ogłaszanie Psiaka.
Strasznie teraz ciężko uzbierać kasę, ja mam już full, teraz jeszcze doszły Psiaki z banerków,
ale trzeba zawsze znaleść wyjście:)
Przychodzi mi jeszcze DT u Zuzaneczka z Krakowa.
Czy pisałaś do niej Wandziu;)
Trzeba znaleść ten DT, szkoda Psiaka.

Napisz Wandziu do moderatora o zmianę prowadzącego wątek na Siebie:)
Tu na dogo czytałem że można pisac do Maupa4:loveu:

Posted

dziekuje za zaproszenie! bardzo mi przykro ,ale nie bede mogla psiakowi pomoc finansowo w tej chwili...
moge tylko trzymac mocno kciuki by szybko cos sie znalazlo

Posted

Umiescie Vanilka na watku BDT tylko ze zdjeciem moze ktos sie zglosi...

http://www.dogomania.pl/threads/191868-BEZPŁATNY-Dom-Tymczasowy-wątek-zgłoszeniowy-Hotele-NIEMILE-widziane#post15486887

Ja tam juz dzisiaj offowalam bo Reksio z Mazur tez potrzebuje DT...moze ktos ma pomysl , to kudlacz pilnujacy pola z kartoflami

http://www.dogomania.pl/threads/193796-Reksio-samotny-stróż-kartoflanego-pola-.-Kto-przytuli-kudłacza#post15486898

Na watku Reksia jest jakis DT w Poznaniu???? Moze tam napisac....tez trzeba poszukac na mapach pomocy na DOGO

Posted

Zagladam do wanilka tyle tu biednych psiaczkow ze aż ogarnać sie tego nie da ale poproszę o pw to przynajmiej 20 zł wyśle w tej chwili nie dam rady wiecej

Posted

Rozesłałam kilka zaproszeń, ale czarno to widzę. Wydaje mi się, że jest prawie niemożliwe, by utrzymać Vanilka w płatnym hoteliku. Musimy szukać bezpłatnego DT, a potem stałego. Ciężko będzie uzbierać na karmę i inne rzeczy, a co dopiero na hotel...

Posted

dziekuje Ci bardzo.
Nie wiem dlaczego jest takie małe zainteresowanie wątkiem.
nawet kolezanki z Częstochowy coraz rzadziej zaglądają.
Pysioo proszę rozsyłaj dalej zaproszenia. Ja sama nie ogarnę.

Posted

Zainteresowanie nie jest duże, bo niestety tyle tych bid jest na dogo, wiele w sumie w znacznie gorszej sytuacji, ja sama dostaję po kilka PW czasem dziennie z prośbą o pomoc.
A faktycznie większość osób ma już jakieś zobowiązania, kiedy sytuacja jest jakaś super drastyczna, tragiczna - krew się leje, potrzeba nagłej pomocy, to wtedy zainteresowanie jest zawsze większe.

A najgorzej jest właśnie uzbierać cokolwiek na psiaka, który jest w miare bezpieczny.

Ja wysyłałam swego czasu baaardzo dużo PW w sprawie Lenki - w moim podpisie - która ma zaburzenia neurologiczne, bardzo źle znosiła warunki schroniskowe, trafiła do DT, w którym nie mogła zostać, bo okazało się, ze jest agresywna do psów rezydentów, niewiele brakowało, a trafiłaby znowu do schroniska
I tez było bardzo ciężko, do dzisiaj nie mam pełnych deklaracji na hotelik - 300 zł - właściwie mam połowę

Trzymam cały czas kciuki z Wanilka.
Wspaniale by było znaleźć Mu bezpłatny dom tymczasowy.
A najlepiej już dom stały

Mam teraz strasznie dużo pracy, ale jak tylko znajdę chwilę, to porozsyłam PW i zrobię jeszcze ogłoszenia.

A przy okazji chciałam zapytać - nie wiecie gdzie można by było pożyczyć klakę-łapkę ale większą niż na kota lub jakiś inny sprzęt, który umożliwiłby złapanie suni, która od kwietnia śpi pod balkonem w Krakowie, przy ul Fr. Nullo, prawdopodobno wyrzucona z auta czeka tam na kogos...sunia za żadne skarby nie daje się nikomu złapać :( a ma cieczkę, psiego adoratora i jest już pewnie w ciąży, do tego zaraz zima przyjdzie
czeka na Nią sponsor i miejsce w hoteliku
http://www.dogomania.pl/threads/193876-Wierna-*ŻABKA*-od-kwietnia-mieszka-pod-balkonem-przy-Fr.Nullo-jak-Ją-złapać

Posted

Dziewczyny, dziękujemy za odwiedzenie wątku Vanilka :)

Wtatara, może Ty mogłabyś zbierać pieniądze? Jeśli oczywiście czasowo i technicznie jest to wykonalne.
Koordynujesz wątek i jesteś najbardziej aktywna, więc myślę, że będziesz też podejmować decyzje finansowe :)

Posted

Fizia a nie pytałaś Asiorka- może ona coś pomoże
Ja wiem ze jest ciężko ale Vanilek siedzi w klatce w piwnicy , czy to są jakieś warunki.
Choćbym chciała robić ogłoszenia , czy poprosić kogoś o plakat- rozwieszałabym w Krakowie ale te zdjęcia nie są dobre do ogłoszeń.
Siedzę ., piszę te PW i tak to wygląda.
Ja też mam niezbyt dużo czasu ale chcę mu pomóc i na razie marnie mi to wychodzi.
Zaczynam się już zniechęcać
Gdybym przynajmniej miała fotki

Posted

Tak, Asior wie o Żabce.

Wiem, że to zniechęcające, ale coś trzeba wymyśleć, bo Truskawa nie może zostac z tym problemem sama.

Myślała, ze bierze psiaka na parę dni, a wyszło inaczej. Oczywiście z niczyjej winy. Ale fakt jest faktem, że została z psiakiem w piwnicy i nie ma co z nim zrobić...

Jakby były plakaty to ja tez pomogę w rozwieszaniu