malagos Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Zagladam do Vanilka, tak mi się podoba jego imię :) Quote
truskawa144 Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 olalolaa napisał(a): Z tego co wiem nie za bardzo jest wskazane na raz podawac tabletki na odrobaczenie i szczepic, moze zaszczepmy go najpierw, tabletki mozna kupic i podac za kilka dni. Chyba ze się myle? Jak to jest? Oni tam nie patrzą, dlatego właśnie chce go sama odrobaczyć. Teoretycznie się nie powinno bo to jednak pewna dawka leków która może osłabić organizm itd. Ale wiele razy się spotkałam z tym (szczególnie u wetów) że dają na raz wszystkie szczepienia plus odrobaczenie i odpchlenie. Tak jest szybciej i łatwiej naciągnąć klienta na full service za jednym zamachem bo może potem już nie wrócić. Poza tym chyba problemy po takich akcjach nie są często spotykane, ja się osobiście nie zetknęłam. Chociaż jednak z ostrożności staram się zawsze odczekać chociaż ze dwa dni. irenaka napisał(a): Czy możecie mi napisać jak duży jest to piesek ( wagowo) i jaki w zachowaniu? Z tego co wiem, to na tym chętnym DT jest sunia. Nie mam go jak zważyć ale on jest lekki. On jest super do psów, z moją suczką kontakt był po 3 sek, z inną też. Zero agresji czy czegokolwiek, machanie ogonkiem, wąchanie, zainteresowanie,radość. Nie wiem jaki będzie do psów. Utrzymuje czystość w klatce więc to dobry znak gdyby miał mieszkać np w bloku. Psisko jest bardzo przyjazne w stosunku do ludzi. Nie ma zapędów niszczycielskich (nie obgryza miski,koca,klatki). Nie wiem co jeszcze Cię interesuje. Quote
clo Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 kurcze...wciaz mysle nad jakims dt dla malego...musimy chyba znalezc cos platnego...darmowych jak na lekarstwo.. Quote
wtatara Posted September 28, 2010 Author Posted September 28, 2010 pieniążki z bazarka wysłane-chociaż nie mam przelewów Quote
paros Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 jestem i zapisuję wątek, bidulek :cry: Quote
coronaaj Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 clo napisał(a):jestem i ja dopiero przeczytalam:((Kurcze pogmatwalo sie...Truskawo przepraszam Cie bardzo ,ze masz klopot a pomoglas mi ratujac go na moj apel...wespre jak moge i czym moge...kurcze ciotki..mysle,ze trzeba zrobic tak..musimy chyba znalezc jakis dt nawet platny innego wyjscia nie ma...macie jakies pomysly u kogo sa miejsca??deklaracje zbierzemy damy rade. No, a co jest z tym BDT u WATARA? Quote
wtatara Posted September 28, 2010 Author Posted September 28, 2010 Alu przyjeżdża do mnie mama z Puszkiem a 4 psy to za dużo w tym maleńkim mieszkaniu Quote
olalolaa Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Mamy pozwolenie na przywiezienie Wanilka w sobotę :) Tylko konieczna bedzie książeczka ze szczepieniem p/wsciekliznie, tak jak pisałam. Mozna juz z nim tam byc kolo 14:30, wiadomo że cały czas Wanilek nie będzie mogl chodzic i byc ogladanym, znajdzie się tez czas na nakarmienie i relaks, ogrzanie. Trzeba wziąść woreczki czytm moge się zająć na odchody, no i Wanilek musi byc po prostu grzeczny, nie startowac do psow ani ludzi, wiadomo ze bezpieczeństwo jest najwazniejsze, jesli cos będzie nie tak, będziemy musieli go zabrać z powrotem. To jak robimy? Jutro przydałoby sie go zaszczepić, Ja byc moze jesli truskawa nie będzie miała mozliwosci, moge podjechac i zaiwezc do weta kolo 17-18, ale nie jest to pewne, bo mam jutro pogrzeb i nie wiadomo ile to dokładnie potrwa. Natomiast w sobote moge się nim zająć całe popołudnie, jesli nikt go nie wezmie, będe musiała go odwiezc z powrotem do truskawy. Quote
wtatara Posted September 29, 2010 Author Posted September 29, 2010 bede trzymac kciuki. Truskawie przelałam pieniążki , na szczepienia wystarczy , odrobaczenie i może cos zostanie na karmę Quote
truskawa144 Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 olalolaa napisał(a):Mamy pozwolenie na przywiezienie Wanilka w sobotę :) Tylko konieczna bedzie książeczka ze szczepieniem p/wsciekliznie, tak jak pisałam. Mozna juz z nim tam byc kolo 14:30, wiadomo że cały czas Wanilek nie będzie mogl chodzic i byc ogladanym, znajdzie się tez czas na nakarmienie i relaks, ogrzanie. Trzeba wziąść woreczki czytm moge się zająć na odchody, no i Wanilek musi byc po prostu grzeczny, nie startowac do psow ani ludzi, wiadomo ze bezpieczeństwo jest najwazniejsze, jesli cos będzie nie tak, będziemy musieli go zabrać z powrotem. To jak robimy? Jutro przydałoby sie go zaszczepić, Ja byc moze jesli truskawa nie będzie miała mozliwosci, moge podjechac i zaiwezc do weta kolo 17-18, ale nie jest to pewne, bo mam jutro pogrzeb i nie wiadomo ile to dokładnie potrwa. Natomiast w sobote moge się nim zająć całe popołudnie, jesli nikt go nie wezmie, będe musiała go odwiezc z powrotem do truskawy. Ok,jutro go zaszczepię, odrobaczę w sobotę albo dam mu tabletkę z piątku na sobotę bo jeśli by się źle czuł, był słabszy, to zdąży dojść do siebie. Grzeczny to on jest, może być zszokowany ilością ludzi czy zwierząt ale prędzej będzie się bał niż coś złego zrobi. Dobrze, że jesteś kobietą (jakkolwiek to brzmi:evil_lol:) bo on się czuje pewniej w towarzystwie pań:) Clo może zmień temat. Ten już nieaktualny. Quote
olalolaa Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Ok to super ze jest grzeczny, chyba nie powinno byc problemów :) Pamietaj żeby załozyc mu ksiązeczke, lepiej to wygląda przy adopcji niz tylko zaświadczenie o szczepieniu ;) Kobietą jestem, mam nadzieje ze mnie polubi :D:D Quote
Mantis Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Banerek dla Vanilka od cioci Wtatara, który tym samym pomogła też innemu psiakowi w potrzebie. Dziękuję :) I cieszę się, że Vanilek już bezpieczny. Quote
truskawa144 Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Byłam z Wanilkiem u weta, szczepienie jest, książeczka też i tabletki. Kupiłam mu trochę żarła. Wetka stwierdziła, że z zębów to ma ok 4 lata. I że nawet nieźle wygląda. olaolaa jak sobie obmyślisz jak chcesz to załatwić w sobotę to daj znać, ja się dostosuję. Dam Ci psa z książeczką i w obroży, która ew może z nim iść do nowego domu. Tylko smycz by musiała do mnie wrócić,chyba, że weźmiesz jakąś swoją. Trochę jestem przeziębiona i nie wiem czy się tam wyborę. Quote
coronaaj Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 wtatara napisał(a):Alu przyjeżdża do mnie mama z Puszkiem a 4 psy to za dużo w tym maleńkim mieszkaniu Oj matko! to sie nie dziwie tym bardziej, ze Puszek nie jest malizna??? Czyli Wanilek zostaje u Truskawy? Quote
wtatara Posted September 30, 2010 Author Posted September 30, 2010 szukamy pilnie DT , hoteliku. On u truskawy siedzi w klatce. w niedziele jest jakas impreza dl piesków. ma byc tam zabrany. Trzymaj kciuki. Wysłałam pieniązki na szczepienie i drobaczenie Quote
wtatara Posted September 30, 2010 Author Posted September 30, 2010 Truskawa dziękuje. cieszę ze zdrowy a był grzeczny u weta może ktoś chce banerek Vanilka Quote
olalolaa Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Dzieki truskawa za szczepienia i wszystko inne :) W sobote jest ta impreza, pojutrze. Mogę po niego podjechac, jak Ci pasuje, około14:30 bym była, zależy ile mi do południa zejdzie w schronisku. Kurcze smyczy zadnej nie mam, obroze tak ale smyczy nie.. trzeba cos pomyslec. Quote
truskawa144 Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 wtatara napisał(a): a był grzeczny u weta Grzeczny:) Trochę wystraszony. Panie go wygłaskały. W czasie zastrzyku też był grzeczny, nawet nie poczuł. olalolaa napisał(a): Mogę po niego podjechac, jak Ci pasuje, około14:30 bym była, zależy ile mi do południa zejdzie w schronisku. Kurcze smyczy zadnej nie mam, obroze tak ale smyczy nie.. trzeba cos pomyslec. Wyślę Ci nr do siebie na PW. No i adres. Samochodem przyjedziesz? Zróbmy tak, że puścisz mi sygnał jak będziesz u mnie pod domem (stań na parkingu, jest na przeciwko, nie patrz na znak zakazu bo jest źle postawiony a zatem nieważny - takie młoty mamy na przeciwko:evil_lol:) a ja Ci Wanilka przyprowadzę. Najwyżej dam Ci go ze smyczą a gdyby znalazł dom to jakoś mi oddasz:) Dziewczyny nie można się nastawiać, że on pójdzie do nowego domu. Trzeba myśleć co dalej!!! Quote
olalolaa Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Ok, PW dostałam ;) Samochodem będę, ale ja nie kieruje tylko mama moja, w srode mialam pierwszy egzamin ale oblałam :D Tez tak mysle, ze nie mozna sie nastwiac na to ze znajdzie dom, powiem szczerze ze to bylby cud.. w Częstochowie jest bardzo mało chętnych do adopcji. Ale jak jest okazja to oczywiscie sprobujemy. Quote
truskawa144 Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 No właśnie, dlatego znając Częstochowę a raczej mentalność większość mieszkańców myślę, że nie będzie jakiegoś super zainteresowania imprezą i samymi zwierzakami. Ale spróbować nie zaszkodzi:) Egzaminem się nie martw, 13 jest gratis:evil_lol: Żartuje, dasz radę:loveu: Ja zdałam za pierwszym razem ale to było lata temu i było łatwiej (mimo, że mi się trafił najgorszy egzaminator w ośrodku:lol:). Quote
coronaaj Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 olalolaa napisał(a):Dzieki truskawa za szczepienia i wszystko inne :) W sobote jest ta impreza, pojutrze. Kurcze smyczy zadnej nie mam, obroze tak ale smyczy nie.. trzeba cos pomyslec. Co to za impreza w sobote czy w niedziele? Wiescie Vanilka nigdy nie wiadomo moze sie trafi jakis domek...tylko musi byc na smyczy... Quote
olalolaa Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Jutro ta impreza ;) Bedzie na smyczy, oczywiście. Trzeba trzymac kciuki, moze sie uda :) Quote
fizia Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 No właśnie, może akurat :) W końcu w Częstochowie są też takie osoby, jak Wy :) więc może jest szansa Poza tym może inaczej zobaczyć ogłoszenia psa w internecie, a inaczej tak na żywo Quote
coronaaj Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 fizia napisał(a):No właśnie, może akurat :) W końcu w Częstochowie są też takie osoby, jak Wy :) więc może jest szansa Poza tym może inaczej zobaczyć ogłoszenia psa w internecie, a inaczej tak na żywo :cool3:Nigdy nie wiadomo, ja wierze w ludzi...:lol:zycze powodzenia Vanilkowi:loveu::loveu:...w sobote... Quote
Recommended Posts