wtatara Posted September 27, 2010 Author Posted September 27, 2010 pozapraszam potem na wątek- zamówie nastepne ogłoszenia i plakat - tylko jak beda inne zdjęcia. Olga mówiła ze przyjechałaby z córką aby Cie nie obciążać . Wziełyby pieska i porobiły fotki, zeby tylko nie padało Quote
malagos Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Takie sytuacje w rodzinie niestety się zdarzają, kurteczka. Nie moge pomóc, mam 2 zamiast 1 tymczasy i to gratis .... . W tym jedna sunia chora na babeszjozę. Quote
wtatara Posted September 27, 2010 Author Posted September 27, 2010 malagos napisał(a):Takie sytuacje w rodzinie niestety się zdarzają, kurteczka. Nie moge pomóc, mam 2 zamiast 1 tymczasy i to gratis .... . W tym jedna sunia chora na babeszjozę. ale przynajmniej wejdx czasem proszę Quote
fizia Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Trzeba sciągnąć tutaj więcej osób. Faktycznie sytuacja zrobiła się bardzo nieciekawa...mam nadzieję, że ogłoszenia i plakaty pomogą Quote
wtatara Posted September 27, 2010 Author Posted September 27, 2010 posiedze w nocy i pozapraszam Quote
irenaka Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Czy bierzecie pod uwagę odpłaty DT? Zapytam jedną z dziewczyn w Krakowie. Quote
fizia Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Chyba trzeba by było najpierw zebrać jakieś stałe deklaracje Quote
majqa Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 irenaka napisał(a):Czy bierzecie pod uwagę odpłaty DT? Zapytam jedną z dziewczyn w Krakowie. Zdecydowanie, ile? :-) Quote
truskawa144 Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 wtatara napisał(a): Olga mówiła ze przyjechałaby z córką aby Cie nie obciążać . Wziełyby pieska i porobiły fotki, zeby tylko nie padało To niczego nie zmienia bo i tak muszę wtedy jakoś do nich wyjść a nie mając z kim zostawić dziecka nie wyjdę. U mnie w tym tyg i tak jedynie weekend wchodzi w grę. Poza tym po co ma się tłuc z drugiego końca miasta skoro ja mogę zrobić fotki, na to samo wyjdzie tylko szybciej. No właśnie pogoda jest kiepska, mój pies wychodzi na 5 sekund i zwiewa do domu, Wanilek też nie bardzo lubi chodzić po deszczu. Quote
olalolaa Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Ale sie porobiło :( No ale musimy działac, moze cos sie wymisli, na pewno. Ja moge zaproponowac (jeszcze nie na 100%) wzięcie go w tą sobotę na pól dnia do Częstochwy, jest impreza w centrum miasta na Placu Biegańskiego, tylko ze organizowana przez fundację. Z tego co pamietam olga7 nie chciała zeby cos fundacja pomagał bo ma złe wspomnienia, rozumiem to. Ja nie jestem w zadnej sposob związana z fundacją, ale znam kilka osób i pewnie zgodziłyby sie go przyprowadzić, będzie po prostu akcja adopcji.. Ja ze swojej strony obiecywałabym dokładnie sprawdzic domek, nie wiem jak to będzie zorganizowane, ale pewnie zwierzęta beda oddawane odrazu, pozniej wizyty po adopcyjne, cos w stylu adopcji z kakadu. Z tym ze musiałby miec szczepienie p/wsciekliznie chociaz i byc odrobaczony. Ja postaram sie za to zapłacic, ale mogłabym dopiero za tydzien-dwa, teraz ktoś musiałby 'założyc'. Quote
wtatara Posted September 27, 2010 Author Posted September 27, 2010 dobra pokrywam koszt wscieklizny i odrobaczenia Quote
fizia Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Może faktycznie taka akcja to fajny pomysł. W Krakowie po ewakuacji schroniska w czasie powodzi, w maju, było organizowane takie akcje przez telewizję kraków. Wiele psiaków, które były w DT znalazło fajne domy. Było duże zainteresowanie. Sa też organizowane takie akcje pod pomnikiem psa Dżoka, min. dla psiaków z Harbutowic. Zawsze to jakaś szansa, bo ogłoszeń na portalach internetowych jest taka masa, że łatwo zaginąć w tłumie. Quote
olalolaa Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 więc czekam na decyzję, tylko ze trzeba by jutro/ pojutrze go zaszczepic i odrobaczyc, w tygodniu nie mam jak po niego podjechac i jechac do weta niestety. Quote
wtatara Posted September 27, 2010 Author Posted September 27, 2010 olalolaa napisał(a):więc czekam na decyzję, tylko ze trzeba by jutro/ pojutrze go zaszczepic i odrobaczyc, w tygodniu nie mam jak po niego podjechac i jechac do weta niestety. truskawa nie da rady, może Olga by pojechała. Quote
olalolaa Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Jutro zadzwonie do jednej z organizatorek i sie konkretnie wszytskiego dowiem, moze zgodzi sie zeby mial szczepienie w tym samym dniu co impreza, wtedy przyjechałabym wczesniej i to wszystko załatwiła, najwazniejsze jest oczywiscie szczepienie. Quote
Olga7 Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Jesli mogę na coś się przydać ,to chętnie pomogę,ale chyba Olalola ma propozycję,by w ten sam dzień zaszczepic Vanilka ..? Aha,gdy dziś w rozm.tel. dowiedzialam się ,że w tym tyg.Truskawa nie ma jak wyjść z psem na dłużej do poludnia/popoludnia ,to może ja podjadę i choć raz Vanilka wyprowadzę ? To nie jest daleko-mpk jest dobry dojazd ok.20-30 min.jazdy tylko chyba/. Mogę polatać z psem nawet i dluzej ,choćby i godz. ,chyba ,że panicznie boi się deszczu,ale to pies zahartowany chyba,nie byl w cieplarnianych warunkach trzymany .Powinien docenić jednak ten dom u truskawy ,bo dotą to chyba nie mial za dużo ciepla domowego jednak,jak znamy już jego koleje losu i skoro wywalono go na stację benz. Quote
Olga7 Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 wtatara napisał(a):posiedze w nocy i pozapraszam Cioteczko -nie siedz po nocach ,bo będziesz zmęczona w pracy potem. Quote
wtatara Posted September 27, 2010 Author Posted September 27, 2010 bazarek nawet się sprzedaje - komu mam przelac pieniążki na szczepienia. Moze truskawie- szczepienie i odrobaczenie a reszta bedzie na karmę Quote
truskawa144 Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Spokojnie ciotki. Po pierwsze z Wanilkiem wychodzę 2x dziennie, tylko w zależności od zmiany Tża dłużej rano lub wieczorem. W tym tyg rano "na siku" a wieczorem na dłużej, dzisiaj padało więc nie chciał być długo. Mam lecznicę ulice dalej, co prawda jest to miejsce gdzie za nic bym psa nie leczyła ale zaszczepić to każdy potrafi więc mogę go zabrać, to jest lecznica całodobowa (czyli dziewczyny z Czewy już wiedzą o której mowa:evil_lol:) więc pojadę po powrocie Tża z pracy lub wieczorem. Tabletkę na odrobaczenie po prostu kupię (niby że dla innego psa bo inaczej się będą upierać, ze same dadzą i policzą za usługę:lol:) i mu sama podam. One i tak Wanilka nie zważą - nie mają wagi (narkozę i leki dają na oko - poważnie:roll:). olalolaa - On jest w Częstochowie, daleko ode mnie na Biegana nie ma:evil_lol: O tej imprezie wiem, ale nie oszukujmy się, to jest Częstochowa, chętnych do adopcji jest tylu co do przeprowadzki na Syberię:evil_lol: Kto to w ogóle organizuje? Kamila, Renata? Też się tam wybierałam na chwilę zobaczyć bo pewnie frekwencja będzie niewielka. Impreza jest słabo nagłośniona. Clo - Wyczyść skrzynkę bo Ci PW nie mogę wysłać. Quote
clo Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 jestem i ja dopiero przeczytalam:((Kurcze pogmatwalo sie...Truskawo przepraszam Cie bardzo ,ze masz klopot a pomoglas mi ratujac go na moj apel...wespre jak moge i czym moge...kurcze ciotki..mysle,ze trzeba zrobic tak..musimy chyba znalezc jakis dt nawet platny innego wyjscia nie ma...macie jakies pomysly u kogo sa miejsca??deklaracje zbierzemy damy rade. Quote
olalolaa Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Wiem ze impreza jest słabo nagłosniona, no niestety. Organizuje ja cała fundacja Elpis. Moim zdaniem mozna sprobowac, moze ktoś sie w Wanilku zakocha... :loveu: Nie wiem o ktorej lecznicy mowisz truskawa, napisz chociaz mi PW jak będziesz miała czas, bo az się boje zeby kiedys tam nie trafic :shake:- choc zawsze jezdze do feniksa. Z tego co wiem nie za bardzo jest wskazane na raz podawac tabletki na odrobaczenie i szczepic, moze zaszczepmy go najpierw, tabletki mozna kupic i podac za kilka dni. Chyba ze się myle? Jak to jest? Quote
irenaka Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Dziewczyny, to Wy kombinujcie tam na miejscu, a ja zapytam o ten płatny DT. Czy możecie mi napisać jak duży jest to piesek ( wagowo) i jaki w zachowaniu? Z tego co wiem, to na tym chętnym DT jest sunia. Dam Wam znać na wątku jak będę coś wiedzieć. Quote
fizia Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Truskawa pisała, że ma ok. 43 cm wzrostu I jest szczuplutki Quote
Recommended Posts