wtatara Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 Własnie wracam do Warszawy trasa z Katowic gdzie ok5km od wjazdu do Częstochowy jest stacja bwnzynowa Orlen koczuje na niej sliczny kremowy psiak poniżej kolana drobniutki,chudy mlodziutki lgnie do ludzi:((ja niestety wracam nie swoim samochodem pełnym ludzi i właściciel którego swoją droga nie chce już znać nie zgodził się żeby zabrać psiaka:((kupiłam mu jedzenie ma trochę wody jednak leży tam na samym środku ruchliwej stacji i patrzy,szuka..tego kto go wyrzucił i tego kto go przygarnie...nie mam jak zawrocic po niego bo niestety nawet nie mogę kierować tego cholerstwa którym jedziemy:(blagam niech ktoś z tamtych okolic jeśli moze go zgarnac chociaż na chwile to cudny adopcyjny pies..pomozcie nie wiem co mam robić:(!pisze z drogi na ledwo chodzacym necie w telefonie:(proszę on nie może tam zostać... Vanilek już trzeci tydzień mieszka w klatce.Truskawa zabrała go ze stacji benzynowej. Jestety w chwili obecnej moze ofiarowac mu tylko klatkę i to na krótko CO SIĘ Z NIM STANIE JEŚLI NIE ZNAJDZIEMY DLA NIEGO DT LUB HOTELIKU PROSIMY O DEKLARACJE 18 X Vanilek w hoteliku JEDNAK SĄ PROBLEMY Z SIKANIEM I NIESTETY OGROMNY KAMIEN NA ZĄBKACH DEKLARACJE STAŁE- Olga 7 -10 m. na 6 m. wpłaciła 25 zł wtatara 10 zł m wpłaciła 10 zł,wpłaciła 10 zł,wpłaciła 10 zł coonaaj 40 złm wpłaciła 160 zł za 4m jkp 50złm. wpłaciła 300 zł za 6m. paros 20zł.m. wpłaciła40 zł za 2m. fizia 10zł m wpłaciła 10 zł wpłaciła 10zł Javena 10 złm wpłaciła 20 zł za 2m.wpłaciła 10 zł Zuzaneczka 10 zŁ m. wpłaciła 10 zł ,wpłaciła 10 zł wojtuś 10 zł m. wpłacił 20 zł,wpłacił 10 zł syn wtatara 10 zł m wpłacił 10 zł, wpłaciła 10 zł,wpłacił 10 zł ela 40 20 zł od XI wpłaciła30zł,wpłaciła 60 zł tkasiek 10 zł wpłaciła 10 zł,wpłaciła 10 zł,wpłaciła 10 zł Monika Onka na 3m. od XI 15 zł wpłaciła 15 zł, wpłaciła 15 zł Roland-De 50 zł-nie wpłacił ZE STAŁYCH 835 ZŁ DEKLARACJE JEDNORAZOWE- -blueberrykiss 50 zł-wpłacone 100zł monikaOnka30zł- wpłacone 30 zł Od Olka 100 zł-Dzika Figa wpłacone bezpośrednio do Ulki 130 ZŁ RAZEM DEKLARACJE NIEOKRESLONE ela 40 -20 zł- wpłaciła 30 zł Aimez_ moi-nieokreślone wpłaciła 15 zł RAZEM 45 ZŁ ROZLICZENIE 300zł-hotelik 15 XI 300 zł-hotelik 120 -zabieg 40 zł karma 50zł hotelik RAZEM ULCE 810 zł 306 bazarek, deklaracje stałe 835, jednorazowe, 130 zł, nieokreslone 45 zł RAZEM 1316-810=506 ZŁ 506-28zł=478 zł 478-45 zł=433 zł 433-130 zł=303 zł 330zł-50zł=280zł 280zł- 100 zł=180 zł 3 I 2011- 28 zł TUla wet 8I2011- 45 zł pokrycie kosztów szczepienia Poldka- bezdomnego pieska ze sniegu 31 I 2011-130 zł na PEPE - na prośbę coronaaj 15 II 2011- 50 złwirusówki Figi 4IV 2011- 50zł na hotelik pieska od Olgi 7 50 zł na operację oczu suni HOTELIK OPŁACONY DO 15 XII, GDYZ PIERWSZA WPŁATA BYŁA 15 x BAZAREK Zakonna 35 zł Tupta 34 zł kasia 005 38 zł= 107zl Olalolaa 130 zł RAZEM 306 ZŁ INNA POMOC Olga- na karmę wtatara- drukowanie plakatów na karmę na ogłoszenia bazarki OGŁOSZENIA DLA VANILKA http://allegro.pl/vanilek-super-pies...270453222.html ogłoszenia Vanilka gumtree krakusik ogłoszenia kraków OLX ale okazje grosik 24 eoferty adopcje org kokosy adin mój pupil do adopcji http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/...zlowieka,24898 http://animalia.pl/ogloszenia.php?ogloszenie=33381 http://www.petworld.pl/ogloszenie/ps...a-zawsze/22771 http://www.adopcjapsa.pl/adopcja-psa...1730,Lw==.html http://www.mammisia.pl/?misio/zwierzeta_oferowane/all http://petsy.pl/ogloszenia/-1/1_Psy/...na_zawsze.html Quote
memory Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 Podniosę, może ktoś z okolic czy trasy zwróci uwagę na ten temat. Quote
coronaaj Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 wtatara napisał(a):i nie ma nikogo No ja jestem...chyba Olga7 jest z Czestochowy? Quote
Olga7 Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 Odebralam teraz pw od Coronaaj-dziękuję. Poszukam jeszcze kogoś z tego miasta,a osobiście nie znam żadnej ciotki stąd. Moze wspolnie jakoś pomożemy temu psu. Dzięki Ci Clo za informacje. Quote
wtatara Posted September 18, 2010 Author Posted September 18, 2010 ja z Krakowa ale służe pomocą Quote
Olga7 Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 Dziękujemy za chęć pomocy.Poki co ,to jedynie olalola dostala pw ode mnie a ona zna pewnie kilka ciotek z Cz-wy .W niedzielę będziemy dzialać juz konkretniej. Quote
clo Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 Dziewczyny kochane dziękuje za przybycie!!tak strasznie mi zle ze go nie zabralam:(!dopiero dotarlam do domu koszmar:(naprawde nie zależało to odemnie jednak psiak tak bardzo siedzi mi w głowie nienmoge go zapomnieć jest cudny i do tego tak grzeczny i kochany no i totalnie adopcyjny..ciotki. Okolic blagam pomozcie ja ze swojej strony zrobię wszystko żeby potem pomoc w jego adopcji utrzymaniu w hotelu czy cokolwiek byleby tylko był bezpieczny on tak lgnie do ludzi na tej stacji..tak wypatruje:(leży:(i nitk nie zawola nikt się nie zlituje ludzie patrzyli tylko na mnie jak na idiotke jak mu jeść kupiłam:(takie morze ludzi i nikt nie pomyślał by przygarnac:(blagam zabierzcie go stamtąd jeśli dacie radę ja pomoge na tyle na ile mogę na odległość:(..a i mam informacje ze ta stacja na GPS pokazywalo ze jest ok10km od Częstochowy stacja Orlen na trasie z Katowic do Częstochowy Quote
wtatara Posted September 19, 2010 Author Posted September 19, 2010 ja też jeszcze raz służe pomocą- a jaki on duzy. jesli mały to szukam DT . Akurat mam takich znajomych co moga brac maluchy Quote
fizia Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Clo napisała tak: "sliczny kremowy psiak poniżej kolana drobniutki,chudy mlodziutki" Quote
wtatara Posted September 19, 2010 Author Posted September 19, 2010 najpierw musi się znaleźć ktoś kto go znajdzie i zabierze Quote
Olga7 Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 clo napisał(a):Dziewczyny kochane dziękuje za przybycie!!tak strasznie mi zle ze go nie zabralam:(!dopiero dotarlam do domu koszmar:(naprawde nie zależało to odemnie jednak psiak tak bardzo siedzi mi w głowie nienmoge go zapomnieć jest cudny i do tego tak grzeczny i kochany no i totalnie adopcyjny..ciotki. Okolic blagam pomozcie ja ze swojej strony zrobię wszystko żeby potem pomoc w jego adopcji utrzymaniu w hotelu czy cokolwiek byleby tylko był bezpieczny on tak lgnie do ludzi na tej stacji..tak wypatruje ,leży:(i nitk nie zawola nikt się nie zlituje ludzie patrzyli tylko na mnie jak na idiotke jak mu jeść kupiłam:(takie morze ludzi i nikt nie pomyślał by przygarnac:(blagam zabierzcie go stamtąd jeśli dacie radę ja pomoge na tyle na ile mogę na odległość:(..a i mam informacje ze ta stacja na GPS pokazywalo ze jest ok10km od Częstochowy stacja Orlen na trasie z Katowic do Częstochowy Nie odzywa się olalola ,może nie widziala pw jeszcze ,a gdzieś chyba widzialm nr tel. do niej,muszę poszukać .Clo-szkoda ,że nie zrobialaś tel. chocby jednej fot. ,ale pewnie nie bylo czasu za bardzo a tam ruch aut spory ? Nie znam ciotek stąd,niestety,muszę szukać na dogo.Wtatara-jesli masz kogs ,kto mogbly tego psa wziąc chocby na Dt bezplatny albo na stale -to bardzo proszę -pomóż temu psu i nam!!!! Ja nie mogę przygarnąć go ,niestety../.Dziś można by go podrzucić, jesli to może niedaleko od nas /. Może Olalola go przetrzyma na krótko ? Quote
wtatara Posted September 19, 2010 Author Posted September 19, 2010 ale co jesli będe miała kogoś i to co pojadę z Krakowa tyle kilometrów a pieska nie będzie. a po drugie ja nie prowadzę a chocby nawet to teraz leżę przeziebiona w łózku. Jak piesek będzie na pewno wtedy będziemy działac Quote
Olga7 Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 wtatara napisał(a):ale co jesli będe miała kogoś i to co pojadę z Krakowa tyle kilometrów a pieska nie będzie. a po drugie ja nie prowadzę a chocby nawet to teraz leżę przeziebiona w łózku. Jak piesek będzie na pewno wtedy będziemy działac Dzwonilam teraz do Olaloli-Oli ,ale jest teraz w W-wie a potem jedzie do Krakowa,bedzie za 2-3 dni w domu dopiero . A gdyby ten pies byl zlapany ,zabrany to moglabyś go ciotko od razu zabrac wtedy ? Bo nie będzie komu go przetrzymać tu u nas a Ola mieszka w blokach i am tez swoje 2 psy i kota .Jest jeszcze ciotka stąd,ktora pomaga w schronei w Klomnicach -może ona też pomoże temu psu ? Inaczej nie bedzie innego wyjścia ,niż wpakowac go do schronu ,ale potem schron zażada wykupienia psa itd. no i lepiej mu tego schronu nie fundowac ...:shake: a ja nie mam kasy na wykupywanie psa potem ze schronu ... Mam juz tel. pryw.do Truskawy144,ale nie dodzwonilam się jednak. Quote
Pysioo Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Skontaktujcie się na PW z pati123487 – może coś Wam podpowie lub jakoś pomoże. Quote
Olga7 Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Pysioo napisał(a):Skontaktujcie się na PW z pati123487 – może coś Wam podpowie lub jakoś pomoże. a nie masz tel.do tej Pati ? musze juz isc z dogo ,potem zajrzę ...szkoda,że nie mamy pewności ,czy to pies czy sunia ,bo w przypadku pomocy wtatary -to jest teraz b.istotne inf. ???? Quote
truskawa144 Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Mogę po niego podjechać tylko szkoda, że nie wiecie w jakiej miejscowości ten Orlen bo być może jest to teren mojego schroniska i mógłby się u nas tymczasować (nie trzeba go od nas wykupywać potem itd). Ja na Orlenach nigdy nie tankuję wiec ich nie zauważam i teraz się zastanawiam który to Orlen. Oby nie gdzieś daleko bo ja już prawie rezerwę mam a pensji jeszcze niet - chyba, że się ktoś mi dorzuci do beznyny to mogę za nim jeździć dokądkolwiek (sorry no ale nic nie poradzę na ta chwilę na brak benzyny). Dzisiaj do wieczora mogę po niego pojechać tylko ciotki decydujcie się szybko co z nim robimy, w najgorszym razie mam kennel w piwnicy (rozmiar XXL) tylko jeśli pies będzie wyjec to nie będzie mógł zostać. Mam sama psa więc żarełko mam. Piszcie mi szybciutko co i jak. Quote
truskawa144 Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Poszukałam i przypuszczam, że to jest stacja w Poczesnej (a moje schronisko ma z tą gminą podpisaną umowę), z resztą tak mi coś świtało już wcześniej. Według mapy 14,5 km od Częstochowy. Więc co robimy? Quote
Olga7 Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 napisalam teraz pw do pati ..ale truskawa widzę moze pomoc bardzo temu psu ..nie wiemy czy to sunia ..Ja nie wiem ,gdzie ta stacja Orlenu dokladnie a Clo podaje jakis namiar .. Quote
Pysioo Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Scheila może mieć numer telefonu do niej (Pati pomagała ratować chow chowy ze schronu). Namiary na Scheilę wyślę na PW - tylko komu? Quote
truskawa144 Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Dziewczyny pogadałam z kilkoma osobami przez tel i już się rozwiązało, zaraz jadę po psa. Mam w schronisku jeszcze 50 zł rezerwy na kastrację więc DT z suczkami chyba by już nie był problemem. Dam znać co i jak jak wrócę. W razie czego Olga7 ma do mnie nr tel. Quote
lika1771 Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Trzymamy kciuki zeby wszystko poszło dobrze Quote
truskawa144 Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Jeszcze nie wyszłam a już mamy problem, dzwoniłam do kierownika, nasze schronisko już nie ma umowy z Poczesną, zmienili nas na jakieś schronisko-widmo bo u takich jest zawsze taniej, dlatego pies siedzi na stacji, bo mają do w d*** i nie ma co liczyć na to, że go ew. gdzieś umieszczą. Także nie może jechać do nas. Mogę go zabrać do siebie do kennelu ale na BARDZO KRÓTKO!! No i nici z kastracji. Dlatego trzeba intensywnie szukać DT/DS! Quote
Recommended Posts