Shania Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 Podpisuję się...dla psów to ogromna szansa ..to wielki grosz, zresztą sprawa i tak jest strasznie nagłośniona, więc list również nie wiem czy pomoże.. Quote
polubek Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 superowo im więcej ludzi to wstawi nawet na inne portale to więcej ludzia będzie wiedziało. sama się przekonałam jak można innych zarazić miłością do zwierząt. koleżanka w szkole słuchała czasem o moim kundliku i o dogo jak jej opowiadałam i któregoś razu poinformowała mnie że ma w domu psiaka ze schronu. normlanie jest w nim zakochana po uszy i non stop wstawia coś na fb z nim, dziewczyna ogłupiała, ale pozytywnie ogłupiała :) oby więcej takich ludzi Quote
Em_ Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 ewab napisał(a):Przekleję z wątku schroniskowego Dziś mieliśmy spotkać z władzami miasta w sprawie ustaleń dotyczących przejęcia schroniska (ŚTOZ, SOZ, TOZ i Viva!). Okazało się, że termin w którym mieliśmy się spotkać nie został potwierdzony a prezydenci Sayór i Gruszewski nie dysponują czasem [podkreslenia moje czyli Em_]. Ustaliliśmy więc, że spotykamy się jutro o godz. 10.00. Po wyjściu z Urzędu Miasta zostaliśmy zaskoczeni informacją, że schronisko zostało wykreślone z rejestru. Podkreślenia są moje. 1. Czyli jak zwykle gadom na stołkach z Urzedu Miasta nie można ufać. Ale to wszyscy wiedzieliśmy. 2. Emir zaskoczył miejscowe kieleckie organizacje, które się "wykrwawiają", żeby coś z Dyminami zrobić, bo EMIR wszystko załatwi(l). Ale tego nie wiedzieliśmy. Nie będę ukrywać, ze jestem tak wściekła, jak rzadko. Te swoje sentymentalne zawodzenia na swojej stronie to sobie mogą. Kto i z jakiego tytulu dal EMIROWI prawo do zamieszczenia dzisiaj na stronach dogo informacji w stylu - wszystko zakonczone/zapoczatkowane, nie możecie nic wiedzieć. Pytam - CO Z TA KASA? Co z artykułem? Co dalej ze schroniskiem? Co z psami - w schronisku i na ulicach, po wsiach kieleckich? Co z wolontariuszami? Skoro EMIR wiedział, ze podąży własną droga, to czemu nie zareagowal, dlaczego TORPEDUJE DZIAŁANIA INNYCH (organizacji)? Pytacie, co dalej, co teraz z psami? Alez pewnie EMIR wszystko załatwi, już załatwił. Quote
Guest Elżbieta481 Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 Emir napewno chce dobrze,ale ja zawsze myślałam,że działa się razem-wtedy łatwiej... Będę się przyglądać,bo czekają Mysłowice..Chętnie się nauczę,bo myślałam by taką manifę zrobić u nas w Rumii.Psy Rumii trafiają do Mysłowic!Zobaczę jak Emir to robi-może nie umiem,bo przekonaliśmy do tej pory tylko jednego radnego.. Zamknięcie schronu niczego nie załatwia..Przepraszam-dawno się tak nie wkurzyłam..10 lat gadania,pisania żeby razem to o kant rozbić.. Wątek usuwam z subskrypcji.Z forum Emira się dowiem jak i co robić. Kłaniam się Elżbieta Quote
Potter Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 Sugeruje, aby zamknąć ten wątek, ponieważ służył tylko organizacji manify, które już się odbyła. Nie ma potrzeby mnożyć bytów ponad potrzebę. Quote
MagdaNS Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 Sorry, ale dla mnie to wszystko też jest chore. Jasne, zamknijmy wątek, bo manifa się odbyła, idioci z pół Polski się zjechali po to, żeby Emir załatwiał sprawy po swojemu. Nie wiem, może wtajemniczeni wiedzą o co chodzi, ja nie wiem, czuję się zrobiona w balona z tym, jak pilnie śledziłam ten wątek, jak się przejmowałam i jak, mimo długów, coś wyskrobałam na artykuł, który już nie jest potrzebny, bo Emir wszystko załatwił. Nie znajduję słów, bo napisać, co czuję... No cóż, jeśli Stowarzyszeniowe Obrona Zwierząt z Jędrzejowa wie, o co chodzi, to najważniejsze. My nie musimy :shake: Quote
Potter Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 Nie rozumiem, po co ten ton. My wiemy tyle, co inni w Kielcach, czyli nic. Moja uwaga o potrzebie zakończenia tego wątku była czysto techniczna, ponieważ w tej chwili na dogo funkcjonują 4 wątki o Dyminach, co uważam za lekką przesadę. Po co pisac to samo kilka razy na kilku wątkach, zamiast na jednym? Quote
Asior Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 Isadora7 napisał(a):Mówiłam że Ciebie kocham? nie, więc sobie to zacytuje :loveu: cobyś się później nie wyparła :cool3::evil_lol: Quote
ewab Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 Zapraszam wszystkich na wątek http://www.dogomania.pl/threads/31124-Schron-KIELCE-mini-goldenka-GAFA-odesz%C5%82a-za-TM-*-*-*-czy-inne-te%C5%BC-odejd%C4%85 Tam znajdują się informacje nt działań Dymin, które nie są bezpośrednio związane z manifestacją. Quote
niufek1 Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 Isadora7 napisał(a):Dnia 16.11.2010 r.po wizytacji schroniska z udziałem Powiatowego Lekarza Weterynarii Fundacja EMIR złożyła wniosek o bezzwłoczne, definitywne zamknięcie schroniska w Kielcach _ Dyminach. [FONT=Arial Black]18.11.2010 decyzją Powiatowego Lekarza Weterynarii schronisko zostało definitywnie zamknięte [/FONT][FONT=Century Gothic]Obecnie Fundacja "Emir" podjęła przygotowania i ustalenia dot. wyadoptowywania psów przez organizacje europejskie oraz osoby prywatne.W najbliższych dniach doprowadzimy do spotkania decydentów z PUK i UM z Pow.Lek.Wet oraz władzami naszej fundacji w celu podpisania stosownego porozumienia w kwestii przeprowadzania adopcji psów ze schroniska oraz doraźnego zabezpieczenia ich wyżywienia i opieki weterynaryjnej. Prawdopodobny termin opróżnienia schroniska - 1 miesiąc. kontakt: e-mail: emir2@interia.pl emir.lex@interia.pl fundacja.emir@gmail.com. tel: 601- 300 -726 609 - 036 -046 785 -066 -066 [/FONT] Jutro o godzinie 16.15 program INTERWENCJA w Polsacie. O schronisku w Kielcach. Chetnie bym to skomentowala ,ale z przyjazni do Andzi69 i z powazania dla dziewczyn co sobie tylki dla tych " sierot" zdzieraly Przemilcze . Wazne jest jutro dla tych "sierot" Quote
wilczek007 Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 Dzięki shiny, wreszcie samo sedno. Mamo ile ja bym dała, zeby w tym kraju zatrudniali milosników zwierząt. Mało ich nie ma, a w 80 % schroniska pracuja byle badziewia:( Quote
Recommended Posts