Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 562
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zdj

Viris napisał(a):
No to co z tymi identyfikatorami?? To może być np "wstążeczka" tylko? Czy musi być coś inszego?

Eliza - coś się wybierze, a macie te zdjęcia zwłok psich??

zdjęcia zwłok były tu min.:

http://picasaweb.google.com/emir.fundacja/InwentaryzacjaZwlokDyminyKielce29102010?authkey=Gv1sRgCNi4h_Hg-KymxAE&feat=embedwebsite#

a to do poczytania

http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,35255,8667741,Marsz_w_obronie_zwierzat.html
http://kielce.naszemiasto.pl/artykul/657556,to-nie-schronisko-to-miejsce-zaglady,id,t.html

Posted

Shania napisał(a):
a czy my oprócz takich standardowych identyfikatorów z nickiem i miastem i zniczy, mamy miec coś jeszcze??strój wedle uznania czy czerń preferowana?

myślę, że dowolnie:)

Posted

czyli jak dowolnie to czerń:evil_lol::evil_lol::evil_lol:szkoda, że nie udało Nam się transparentów zrobić..:(ale skład Nam się zmieniał, i nie mogliśmy nic uzgodnić...

Posted

dolaczam apel od...wlochow:)milo ze namawiaja do manifestacji:)ale tez sprawa dymin poszla w tamta czesc swiata i juz wiedza co sie u nas dzieje,a im wiecej ludzi wie na swiecie tym lepiej!!!!jak ktos zna wloski to moze przetlumaczyc,to z fb;
Questo orrore succede nel canile-lager in Polonia, nella mia cità natale Kielce! Mi vergogno!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

Słuchajcie, a co z tym listem otwartym w GW? Udało się uzbierać odpowiednią kwotę na ogłoszenie? Ukaże się jutro w jakimś kieleckim dodatku czy w wydaniu ogólnopolskim?

Posted

wilczka napisał(a):
Questo orrore succede nel canile-lager in Polonia, nella mia cità natale Kielce! Mi vergogno!!!!!!!!!!!!!!!!

tłumaczę: "ten horror dzieje się w "obozie" psów w Polsce w moim rodzinnym mieście. Wstydzę się!!!!!!!!!!!!!!!!"

Posted

wlasnie dostalam na fb wiadomosc ze wici dotarly do wenezueli,kobieta z wenezueli wkleja linki o dyminach i rozsyla:)tylko nic nie rozumiem co pisza,bo ja podsylam mojej chrzesnej do wloch,ona tlumaczy i rozsyla po swoich,a teraz ta jej znajoma z wenezueli tlumaczy z wloskiego na swoj i tez rozsyla:)tylko zamiast rozsylac np reportaze to akurat one tlumacza apel na jutrzejsza manifestacje i podaja dale w roznych jezykach,ale dobre i to:)

Posted

"Linssi" napisał(a):
Z czego ten cytat?

Ustawa z dnia 5 lipca 1990 r. Prawo o zgromadzeniach (Dz.U.90.51.297) w art. 9 ust 1 stanowi:
Decyzja o zakazie zgromadzenia publicznego powinna być doręczona organizatorowi w terminie 3 dni od dnia zawiadomienia, nie później jednak niż na 24 godziny przed planowanym terminem rozpoczęcia zgromadzenia.

Posted

Mam 6 "plakatów na kijkach", 3 z tym hasłem "kto przejadł", 3 ze zdjęciami psów. Niestety to tylko rozmiar a4 ale jak pomożecie to trzymać w górze to ktoś na pewno zwróci uwagę.

Posted

Viris napisał(a):
Mam 6 "plakatów na kijkach", 3 z tym hasłem "kto przejadł", 3 ze zdjęciami psów. Niestety to tylko rozmiar a4 ale jak pomożecie to trzymać w górze to ktoś na pewno zwróci uwagę.

POMOŻECIE???? pomożemy!!!:):):)

dzięki wszystkim zaangażowanym!:):):)

ps. nie przyjeżdża chyba nikt z Wrocławia? szkoda...szukamy transportu dla mini malamutki błąkającej się po Kielcach do dt...

Posted

niufek1 napisał(a):
Andzia , jak widze dzialasz i masz wytrwalosc :loveu:.
Tyle lat walczysz . Ja cie podziwiam , naprawde podziwiam .

no widzisz...staram się jak mogę:):) cieszę się, że cie widzę:loveu:

Posted

Z mej strony wielkie uklony dla dziewczyn z watku Kieleckiego , wszystkie jestescie dla mnie przykladem .Tyle czasu nie dalyscie sie , walczylyscie o sterylki , o karme dla tych psiakow , o domy dla nich , walczylyscie nie tylko z Urzedami , ale tez tu na dogo .
Ciesze sie bardzo ,ze w koncu sprawa Kielc ruszyla do przodu .Wiem rowniez komu mozna to zawdzieczac : nie tym pudernicom co sie przed kamere pchaja nic o sprawie nie wiedza , ale tobie, erce i dziewczynom ,ktore kazda swa chwile poswiecily tym psiakom .Jesli bedziesz miala pomysl jak moge pomoc , daj znac .

Posted

andzia69 napisał(a):

ps. nie przyjeżdża chyba nikt z Wrocławia? szkoda...szukamy transportu dla mini malamutki błąkającej się po Kielcach do dt...

Moze byc tez do Krakowa a konkretniej do Wieliczki do hotelu. Na krakowskim juz pisalam ale moze jeszcze tutaj sie ktos odezwie

Posted

agnieszka24 napisał(a):
chłopak z facebooka przyjeżdża z Krakowa ma dwa wolne miejsca w samochodzie !! Jest ktoś chętny???

Nie wiecie czy przyjeżdża ktoś z Warszawy?? Jedna osoba chciałaby się zabrać!!

a nie moglby w drodze powrotnej zabrac suczki?

Posted

Z Kielc do Wieliczki ale jesli nie da rady to choc do Krakowa a cos dalej bedziemy kombinowac. Suka w cieczce na ulicy tzn. kobieta ja wziela do jutra ale jutro znowu moze na ulicy wyladowac. W Wieliczce czeka na nia hotel.

Posted

eliza_sk napisał(a):
Kto ma te foty oprawione na listewkach od Ani z TVNu ? Ewab może Ty?

Mam przytargam.
Proponuję zabrać ze sobą jakieś coś co można by było zawiązać na ustach, na znak, że w Kielcach usiłuje się kneblować wolność wypowiedzi: wcześniej pozew dla dziennikarza Telegraf24, teraz próba odmowy pozwolenia na demonstrację.

A może ktoś ma gumofilce i beretkę z antenką? Psiara34 proponowała, by zrobić grupę "psów" (zdjęcie psa na twarzy, z otworami na oczy - tak jak maska) poganianych i poszturchiwanych przez "PUK-owca" z kijem w ręku.