Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 562
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='MagdaNS']To ciekawe, bo dzisiaj w onecie jest artykuł, jak to Pani poseł Mucha pilotuje ustawę zmieniającą ustawę o ochronie zwierząt..... http://wiadomosci.onet.pl/kraj/koniec-z-psim-smalcem-sejm-znowelizuje-ustawe,1,3784347,wiadomosc.html Kolejna spychologia w wykonaniu rządzących czy jak? :mad:
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,8652094,Viva___Projekt_ustawy_o_ochronie_zwierzat_moze_ulatwic.html

Viva!: Projekt ustawy o ochronie zwierząt może ułatwić ich zabijanie

:(

Posted

Podaję wpłaty na 12.11, na zielono w liście deklaracji poniżej zakreślę tych "wpłaconych):
Magda NS - 25 zł
SOZ - 200 zł
Halcia - 20 zł
kaskadafik - 20 zł
katarzyna L. R. - 50 zł
mg.da - 100 zł
Marcin S. (Skarżysko Kamienna) - 20 zł (bez tytułu dot. listu)
Karolina D. (Skarżysko Kamienna) - 10 zł (tyt: STOWARZYSZENIE OBRONA ZWIERZĄT, SZC ZECIN WŁĄCZA SIĘ DO WALKI :smile:
grzenka - 15 zł
Bogumił F. Zabrze) - 10 zł
Agnieszka G. (Racibórz)- 20 zł
Elka_ka - 10 zł
Havanka - 50 zł
Magda S. (Opole) - 10 zł
Rybka 88 - 70 zł
mama_Alfika - 20 zł
Deklaracje:

Deklaracje:
SOZ - 200 zł

Em_ i Astrid- 300 zł
Miranda - 150 euro
Kasia K. z NL - 50 euro

ewab - 100 zł
emilia2280 - 100 zł
Emir - 165 zł
andzia69 - 100 zł
Pro Animals - 250 zł
Jacqueline z NL - 15 euro
mag.da - 100 zł
Ela M. z NL - 25 euro
rybka 88 - 50 zł
Havanka - 50 zł
Marek z NL - 10 euro
Diana E. z NL - 50 euro
Marjolein v/G. - 25 euro
Basia A. - 20 euro
G.&T - 5 euro
Frank i Jolanda z NL - 50 euro
Krystyna T. z NL - 100 euro

Kochani możecie zacząć wpłacać, bo do całej kwoty brakuje już niewiele :multi:

Konto do wpłat - tytułem - list otwarty GW:
Stowarzyszenie Obrona Zwierząt
ul. 11 Listopada 29
28-300 Jędrzejów
Alior Bank 75 2490 0005 0000 4500 7398 2092

KOCHANI - PROSIMY O WPŁATY, LIST JUŻ W ŚRODĘ.
Wczoraj wysłałam do GW fotki, w pon będzie odpowiedź. Na artykuł dostaniemy fakturę, wszystko będzie opublikowane na wątku.

Wysłałam takie foty:

Posted

Soema napisał(a):
Wiecie ile mniej więcej osób będzie w środę?
Nie mam jak pomóc organizować/koordynować teraz, ale chcę chociaż być z Wami w środę.

nie wiem...oprócz tych paru osób, które zapisałam na 1 stronie wiem, ze będą dziewczyny z Krakowa (ale nie wiem ile), może ze Skarżyska z 1...siakoś cienko to widzę:(

Posted

andzia69 napisał(a):
nie wiem...oprócz tych paru osób, które zapisałam na 1 stronie wiem, ze będą dziewczyny z Krakowa (ale nie wiem ile), może ze Skarżyska z 1...siakoś cienko to widzę:(

nie śledzisz wątku, więcej osób się deklarowało:/
chociażby ja
wiem, że będzie też osoba z ostrowca i starachowic
jestem po rozmowie z kolegą z kielc, bedzie na pewno, plus namówi znajomych
chwała mu za to...
rozmawiałam z nim o tym, co jeśli nie wyrażą zgody na manifestację, dobry pomysł to grupki poniżej 15 osób
na wydarzeniu na fejsie zdeklarowało się już 172 osoby
powiedzmy, ze przyjdzie 1/3 tego z FB

Posted

Majka - prosiłam,żeby wyraźnie pisać miasto i nick - ja nie jestem jasnowidzem, zeby sie domyślać kto i skąd...Jedrzejów (10 osób) i Kielce wiadomo - będą, nie wiem w ile osób, ale będą...co do innych osób i miast - tak jak pisałam - potwierdzenie WYRAŹNE dostałam od Gliwic (5 osób) i Krakowa - tu też nie mam danych konkretnie ile, ale Kraków chce na 2 samochody przyjechać

To, ze na FB zadeklarowało się 174 osoby nie znaczy, ze przyjadą - oni po prostu zostali zaproszeni do tego wydarzenia - Majka- rozróżniaj to...Na innym FB poświęconym schronowi jest ponad 10000 osób - i co z tego? to nie idzie to w parze np. z adopcjami - oni są, wspierają, ale nic innego...nie przyjadą tu i nie nakopią urzędasom...są z nami duchem...

http://www.facebook.com/event.php?eid=118781651508291

Posted

andzia69 napisał(a):
Majka - prosiłam,żeby wyraźnie pisać miasto i nick - ja nie jestem jasnowidzem, zeby sie domyślać kto i skąd...Jedrzejów (10 osób) i Kielce wiadomo - będą, nie wiem w ile osób, ale będą...co do innych osób i miast - tak jak pisałam - potwierdzenie WYRAŹNE dostałam od Gliwic (5 osób) i Krakowa - tu też nie mam danych konkretnie ile, ale Kraków chce na 2 samochody przyjechać

nie kazdy ma konto na dogo to raz, moj kolega bedzie ale konta tu nie ma...
poza tym pisalam juz, ze ja jade z ostrowca majka2222, teraz przeczytasz?

Posted

majka2222 napisał(a):
nie kazdy ma konto na dogo to raz, moj kolega bedzie ale konta tu nie ma...
poza tym pisalam juz, ze ja jade z ostrowca majka2222, teraz przeczytasz?

TAK TERAZ PRZECZYTAŁAM I NAWET CIĘ WPISAŁAM DUŻYMI CZERWONYMI LITERAMI!!! - zadowolona????

sorry, ze oprócz przygotowywania tego i owego, drukowania ulotek na dzisiejszą wystawę odnośnie sytuacji w schronie i innymi duperelami nie zauważyłam wpisu tak poważnego zgłoszenia udziału!!!!

Posted

Handzia55 napisał(a):
Handzia55 ze Skarżyska Kamiennej stawi się osobiście i może nawet córkę przywlecze.

Handzia - wpisałam Skarżysko 1 osobę - ciebie;) no to teraz wpiszę 2:)

Soema - po prostu bądź:)

Posted

Trasa, data, zbiórka, itp. w piśmie zawiadamiającym o zgromadzeniu.
Znicze i wszystkie inne gadżety aktualne.

[FONT=Garamond, serif]Jędrzejów, 08.11.2010 r.[/FONT]

[FONT=Garamond, serif]Prezydent Miasta Kielc[/FONT]

[FONT=Garamond, serif]Urząd Miasta Kielce[/FONT]

[FONT=Garamond, serif]Rynek 1[/FONT]

[FONT=Garamond, serif]25-303 Kielce[/FONT]

[FONT=Garamond, serif]ZAWIADOMIENIE O ZGROMADZENIU PUBLICZNYM[/FONT]

[FONT=Garamond, serif]I. DANE DOTYCZ[/FONT][FONT=Garamond, serif]Ą[/FONT][FONT=Garamond, serif]CE ORGANIZATORA[/FONT]
[FONT=Garamond, serif]1. Nazwa: Stowarzyszenie Obrona Zwierząt[/FONT]
[FONT=Garamond, serif]2. Siedziba, adres: ul. 11 Listopada 29, 28-300 Jędrzejów[/FONT]
[FONT=Garamond, serif]3. Telefon/tel. kom./fax: 0-607-171-458[/FONT]
[FONT=Garamond, serif]4. Adres E – mail: soz@obrona-zwierzat.pl[/FONT]

[FONT=Garamond, serif]II. DANE DOTYCZ[/FONT][FONT=Garamond, serif]Ą[/FONT][FONT=Garamond, serif]CE PRZEWODNICZ[/FONT][FONT=Garamond, serif]Ą[/FONT][FONT=Garamond, serif]CEGO ZGROMADZENIA[/FONT]
[FONT=Garamond, serif]1. Imi[/FONT][FONT=Garamond, serif]ę [/FONT][FONT=Garamond, serif]i nazwisko:
[/FONT]
[FONT=Garamond, serif]2. Data urodzenia:
[/FONT]
[FONT=Garamond, serif]2. Adres: 11 Listopada 29, 28-300 Jędrzejów[/FONT]
[FONT=Garamond, serif]3. Telefon/tel. kom./fax: 0-607-171-458[/FONT]
[FONT=Garamond, serif]4. Adres E – mail: soz@obrona-zwierzat.pl[/FONT]

[FONT=Garamond, serif]III. DANE DOTYCZ[/FONT][FONT=Garamond, serif]Ą[/FONT][FONT=Garamond, serif]CE PRZEBIEGU ZGROMADZENIA[/FONT]
[FONT=Garamond, serif]1. Cel: zamanifestowanie swojego sprzeciwu wobec sposobu prowadzenia Schroniska dla Bezdomnych Zwierząt w Dyminach oraz metod rozwiązywania problemu bezdomności zwierząt przez władze Kielc.[/FONT]
[FONT=Garamond, serif]2. Program: zbiórka na ul. Sienkiewicza, następnie przemaszerowanie nią pod Centrum Handlowe Planty, Parking Wielopoziomowy Centrum oraz Urząd Miasta[/FONT]
[FONT=Garamond, serif]3. J[/FONT][FONT=Garamond, serif]ę[/FONT][FONT=Garamond, serif]zyk (w którym b[/FONT][FONT=Garamond, serif]ę[/FONT][FONT=Garamond, serif]d[/FONT][FONT=Garamond, serif]ą [/FONT][FONT=Garamond, serif]porozumiewa[/FONT][FONT=Garamond, serif]ć [/FONT][FONT=Garamond, serif]si[/FONT][FONT=Garamond, serif]ę [/FONT][FONT=Garamond, serif]uczestnicy zgromadzenia): polski[/FONT]
[FONT=Garamond, serif]4.Miejsce zgromadzenia: zbieg ul. Sienkiewicza i Żelaznej[/FONT]
[FONT=Garamond, serif]5. Data: 17.11.2010 r.[/FONT]
[FONT=Garamond, serif]6. Godzina rozpocz[/FONT][FONT=Garamond, serif]ę[/FONT][FONT=Garamond, serif]cia zgromadzenia: 11.00[/FONT]
[FONT=Garamond, serif]7. Planowany czas trwania zgromadzenia:3 h[/FONT]
[FONT=Garamond, serif]8. Przewidywana liczba uczestników: 500 osób[/FONT]
[FONT=Garamond, serif]9. Projektowana trasa przej[/FONT][FONT=Garamond, serif]ś[/FONT][FONT=Garamond, serif]cia: ul. Sienkiewicza, ul. Planty 11, ul. Leśna, Plac Konstytucji III Maja, Rynek 1.[/FONT]

[FONT=Garamond, serif]IV. PLANOWANE [/FONT][FONT=Garamond, serif]Ś[/FONT][FONT=Garamond, serif]RODKI SŁU[/FONT][FONT=Garamond, serif]ŻĄ[/FONT][FONT=Garamond, serif]CE ZAPEWNIENIU BEZPIECZE[/FONT][FONT=Garamond, serif]Ń[/FONT][FONT=Garamond, serif]STWA[/FONT]
[FONT=Garamond, serif]PRZEBIEGU ZGROMADZENIA[/FONT]
[FONT=Garamond, serif]Organizator[/FONT] zapewni zgodny z przepisami prawa przebieg zgromadzenia i jego odbycie w sposób nie zagrażający życiu, zdrowiu ludzi lub mieniu.

[FONT=Garamond, serif]Podpis organizatora[/FONT]

[FONT=Garamond, serif]Do wiadomości:[/FONT]

[FONT=Garamond, serif]1. Najwyższa Izba Kontroli Warszawa [/FONT]
[FONT=Garamond, serif]2. Wojewoda [/FONT]Ś[FONT=Garamond, serif]wi[/FONT]ę[FONT=Garamond, serif]tokrzyski[/FONT]
[FONT=Garamond, serif]3. G[/FONT]łó[FONT=Garamond, serif]wny Inspektorat Weterynarii[/FONT]
[FONT=Garamond, serif]4. Parlamentarny Zesp[/FONT]ół[FONT=Garamond, serif] Przyjaci[/FONT]ół[FONT=Garamond, serif] Zwierz[/FONT]ą[FONT=Garamond, serif]t[/FONT]
[FONT=Garamond, serif]5. Pani Joanna Senyszyn, Pos[/FONT]ł[FONT=Garamond, serif]anka do Parlamentu Europejskiego[/FONT]
[FONT=Garamond, serif]6. Pan Konstanty Miodowicz, Pose[/FONT]ł[FONT=Garamond, serif] na Sejm RP[/FONT]
[FONT=Garamond, serif]7. Pan Pawe[/FONT]ł[FONT=Garamond, serif] Suski, Pose[/FONT]ł[FONT=Garamond, serif] na Sejm RP[/FONT]
[FONT=Garamond, serif]8. Biuro Ochrony Zwierz[/FONT]ą[FONT=Garamond, serif]t Warszawa[/FONT]
[FONT=Garamond, serif]9. Telewizja Polska S.A. Celownik[/FONT]
[FONT=Garamond, serif]10. TVN Uwaga[/FONT]
[FONT=Garamond, serif]11. Gazeta Wyborcza[/FONT]

Posted

[FONT=Verdana]17 listopada, w środę o godzinie 11 w Kielcach, Stowarzyszenie Obrona Zwierząt z Jędrzejowa organizuje manifestację.[/FONT][FONT=Verdana] Zbiórka uczestników na rogu ul. Żelaznej i Sienkiewicza.

[/FONT]