rita60 Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 Sliczna jest ta szorstka wiewioreczka:lol:jaka ona jest duza,czy ma ogłoszenia,allegro ? Quote
Qeeriefire Posted October 13, 2010 Author Posted October 13, 2010 [quote name='rita60']Sliczna jest ta szorstka wiewioreczka:lol:jaka ona jest duza,czy ma ogłoszenia,allegro ?[/QUOTE] Wiwa jest średniej wielkości , nie, nie ma niestety ogłszenia na allegro . Taka mieszanka rudzielca z beżem :loveu: Quote
Qeeriefire Posted October 19, 2010 Author Posted October 19, 2010 Mam bardzo dobrą wiadomość :loveu: , otóż chętna rodzina się zgodziła i już na 99% jest to pewne . TYlko aby schronisko się zgodziło , to jednak jest kawał drogi to przebycia. Pierwszy raz organizuje być może transport psa więc nie wiem jak i co , tak samo z bazarkiem na koszty transportu :oops: W tej sprawie prosiłabym o pomoc .Dziękuję . Quote
baster i lusi Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 jak daleko pojedzie sunia?dlaczego schronisko miałoby schronisko miałoby się nie zgodzić? Quote
Qeeriefire Posted October 19, 2010 Author Posted October 19, 2010 [quote name='baster i lusi']jak daleko pojedzie sunia?dlaczego schronisko miałoby schronisko miałoby się nie zgodzić? Sunia pojechałaby na zachód do [FONT=MS Shell Dlg 2]Stargardu Szczecińskiego .Mam nadzieję , że się zgodzą i też powinni . Rozumiem , że pracownik schroniska musiałby zawieść Wiwę do Stargradu ?[/FONT] Quote
Pysioo Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 - Znajdź osobę na dogo, która może sprawdzić dom chętny na adopcję (tzw wizyta przedadopcyjna); - Poszukaj transportu dla psa (psa przewozi kierowca auta, który godzi się na daną trasę). Pracownik schroniska nie jest tam do niczego potrzebny. Możesz znaleźć tranport prosto do miejsca docelowego albo połączyć 2 różne trasy – w zależności co znajdziesz na dogo. Ewentualnie możesz jechać pociągiem; Jeśli zdecydujesz się na odpłatny transport, zapytaj adoptującego czy będzie partecypować w kosztach transportu. - Gdy już pies dojedzie do nowej rodziny: kierowca lub osoba, która przeprowadzała wizytę przedadopcyjną podpisuje z rodziną umowę adopcyjną. -Po jakimś czasie przeprowadzana jest wizyta poadopcyjna, by sprawdzić jak pies jest traktowany przez swoich opiekunów. Quote
Qeeriefire Posted October 19, 2010 Author Posted October 19, 2010 Dziękuję . Mam nadzieję , że znajdzie się ktoś do wizyty przedadopcyjnej i do transportu . Umowa adopcyjna czasami nie może też zostać przesłana ? Quote
Pysioo Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 Tutaj możesz poszukać, kto przeprowadza wizyty w okolicach, które Cię interesują. http://mapapomocy.dogomania.pl/logout.php Tutaj jest wątek transportowy: http://www.dogomania.pl/forums/521-Transport Quote
gazzy Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 Dobra osobę do przeprowadzenia wizyty na przyszły tydzień mamy. To ewa36. Mieszka w Szczecinie i się zgodziła. Transport myślę , że najlepiej etapowy (?) Np. z Rzeszowa do Poznania, tam jedną nockę się o kogoś przekima i na następny dzień pojedzie z drugą osobą do Stargardu Szczecińskiego , co ? Quote
Qeeriefire Posted October 19, 2010 Author Posted October 19, 2010 gazzy napisał(a):Dobra osobę do przeprowadzenia wizyty na przyszły tydzień mamy. To ewa36. Mieszka w Szczecinie i się zgodziła. Transport myślę , że najlepiej etapowy (?) Np. z Rzeszowa do Poznania, tam jedną nockę się o kogoś przekima i na następny dzień pojedzie z drugą osobą do Stargardu Szczecińskiego , co ? Bardzo dziękuję wszystkim za zangażowanie . Pomysł z transportem etapowym bardzo dobry , psiak odpocznie i kierowca również . Tylko jeszcze sprawa kosztów transportu i zgoda schroniska . Quote
Qeeriefire Posted October 24, 2010 Author Posted October 24, 2010 :placz:Z adopcji Wiwy przez tą rodzine nic nie będzie !:placz: Bo tata tej dziewczyny zdecydował jednak , że wezmą psa od sąsiadów(gończego polskiego) . Jestem bardzo zła , ale nadal będe szukać nowego domu :-(:multi: Dziękuję bardzo wszystkim za zangażowanie i pomoc . Quote
baster i lusi Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 Collie napisał(a)::placz:Z adopcji Wiwy przez tą rodzine nic nie będzie !:placz: Bo tata tej dziewczyny zdecydował jednak , że wezmą psa od sąsiadów(gończego polskiego) . Jestem bardzo zła , ale nadal będe szukać nowego domu :-(:multi: Dziękuję bardzo wszystkim za zangażowanie i pomoc . nie ten:placz: to może inny nie można się poddawać:razz: Quote
Qeeriefire Posted October 29, 2010 Author Posted October 29, 2010 baster i lusi napisał(a):nie ten:placz: to może inny nie można się poddawać:razz: Racja , szukamy dalej ;) ! Quote
rita60 Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Collie napisz troche wiecej w opisie malej w pierwszym poscie,wielkosc,waga,charakter i dane do kontaktu,tel.mail,miejscowosc/wojewodztwo/to porobie troche ogloszeń. Quote
rita60 Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 -alegratka.pl -eoferty.pl -kupiepsa -nasipupile -Szerlok.pl -CafeAnimal -kokosy.pl -olx -e-zwierzak.pl -przygarnijzwierzaka Powodzenia rudowłosa:lol: Quote
Qeeriefire Posted November 19, 2010 Author Posted November 19, 2010 Dziękuję jeszcze raz ...trzymamy kciuki ;) Quote
dreag Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 ZAPROSZENIE NA BAZAROKWE RÓZNOŚCI:lol: http://www.dogomania.pl/threads/1968...1-5-9-11/page5 Quote
Laura1108 Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 Potrzebujemy osoby do wizyty w Jasło czy ktoś może zrobić ?? Quote
Chein Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 Wiwa sięga mniej więcej za kolana? Tak się składa, że osoby z mojej rodziny poszukują młodego, co prawda psa, ale myslę, że ta piękna sunia ich urzecze, tak samo jak mnie. :) Gorzej, że wolą oni małego psa, a mi również bardzo zależałoby, aby zaadoptowali Wiwę. Na razie będe się dopytywać. Może się uda ;-) Quote
Qeeriefire Posted December 5, 2010 Author Posted December 5, 2010 Powiedziałabym , że sięga do kolan . Hmm... szukam Wiwy w liście zwierząt w schronisku , ale jej nie ma , możliwe , że niestety albo na szczęscie została już zaadoptowana , ale aby sie upewnic zadzwonie do schroniska . A jakiego psa szukają ( pies czy suka i w jakim wieku ) ? Quote
Chein Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 Teoretycznie psa, ale myślę, że mogliby przygarnąć także suczkę. W okolicach 1-3 lat. I jak? Dzwoniłaś do schroniska? Quote
Qeeriefire Posted December 8, 2010 Author Posted December 8, 2010 Dzwoniłam pare razy , niestety , sekretariat nie odbiera ( będe nadal próbować) . PILNIE szuka domu pies Kaktus , ma 6 miesięcy . Jego właściciel trafił do szpitala ( jest to starszy , schrorowany pan i nie da rady się nim już opiekować ) i nie miał kto zająć się szczeniakiem . Obecnie opiekuję się nim sąsiadka , ale niemoże go zatrzymać na stałe . Do rzeszowskiego schroniska nie chcieli Kaktusa przyjąć , ponieważ schronisko jest przepełnione. Pani , która się nim obecnie zaopiekowała ma juz jednego psa i kota . Kaktus lubi dzieci , inne psy i koty . Uwielbia pieszczoty :lol: Kaktus znajduje się w Rzeszowie . Oto Kaktusik : 1 [URL]http://i51.tinypic.com/x5dniw.jpg[/URL] 2 [URL]http://i54.tinypic.com/4v4xgg.jpg[/URL] 3 [URL]http://i51.tinypic.com/34t7vkg.jpg[/URL] Quote
Recommended Posts