Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ooo znalazłam taką fotkę gdzie widać jaką ma kosmatą głowę jak na baska. Moje mają miękką sierść tylko po kąpieli (czyli rzadko) a tak to często przy zabawie na piętrze ocierają się o niepomalowane ściany i są szorstkie w dotyku jak porównać je do Ziny

• Replies 3.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='Buszki']Buszi jest sama z siebie miękka,za to Szepsi nic nie pomoże,zawsze jest szorstka.Takie typy.

To zdradze Ci przepis ziółka :cool3: na miękką sierść basków szmpon Jonson z baby mięciutka sierść, a do tego baski maja ładny zapach. Sama zatestowałam i nie powoduje uczuleń więc można myć nim psiaki:cool3:(zawsze myłam je szarym mydłem i waliły nim jeszcze przez 3 dni, normalne psy zawsze kompałam w szarym ale dla basków sie nie sprawdza przynajmniej mnie wkórza zapach białego jelenia)

[quote name='M&S']ale im dobrze.....
http://img703.imageshack.us/img703/3631/dsc2800l.jpg

Właściwie to one zdominowały nasz salon tomecki cały dzień przed kompem a ja w pracy to one nas czasem goszczą w salonie:eviltong: jak juz się pojawimy na kawie

[quote name='Korenia']Piękne zmarszczuchy! :)

To jest plus rudasów u nich widać kazdą zmarszkę u ciemnych tego tak nie widać choć na pewno nie marszczą sie mniej.

[quote name='M&S']Hello niedzielne:)

Heh hej jutro wolne :cool3:

Posted

[quote name='zielona']Plotki plotkami a Tomaszek robił zdjęcia białasom i żadnego nie podesłał......buuuuuu

Poniżej kilka fotek białasów z wystawy w Gdańsku....
więcej fotek wysłałem na e-maila do zielonej

Posted

Z cyklu Basenji - pies pracujący (stróżujący)

Tak przy okazji gdy znalazłęm w necie poniższy obrazek, przypomniało mi się moje spotkanie z przedstawicielem handlowym SOLID SECURITY, który wmawiał mi jak bardzo potrzebna jest nam ochrona domu świadczona przez jego firmę. Wracaliśmy wówczas ze spaceru z Jogim, i oboje staraliśmy się usilnie odczepić od natrętnego przedstawiecela handlowego. Niestety jak to bywa z tego typu ludzmi, nie wystarczyły argumenty iż posiadamy już alarm itd..., i że mamy w domu dwa dzikie afrykańskie psy którym lew nie straszny. Po kilku minutach rozmowy, znudzony Jogi nie wytrzymał i w kilka sekund przegyzł smycz, to nas uratowało, SOLID SECURITY przyznało mi rację i ustąpiło, twierdząc iż faktycznie dom z takim psem jest bezpieczny.

Stąd też w najbliższym czasie ku czci Jogiego wywiesimy w podobną tabliczkę przed domem, może to przypomni Panu z SOLID że nadal nie jesteśmy zainteresowani jego ofertą którą przynajmniej raz w miesiącu nam przedstawia, argumentując m.in. tym że jeśli nie podpisze z nami umowy to nie dostanie premii....

Posted

Ja tez poproszę taką tabliczkę...;)
Czy to będzie naklejka czy druk na normalnym papierze...?

A premia pana nie powinna obchodzić, prawda...? Niech na innych wyrabia swoja normę;)

Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Ja tez poproszę taką tabliczkę...;)
Czy to będzie naklejka czy druk na normalnym papierze...?

A premia pana nie powinna obchodzić, prawda...? Niech na innych wyrabia swoja normę;)

Pzdr.

Myślałem o druku bezpośrednio na twardym PCV, tak by było sztywne i trzymało się płotu albo naklejki na okno.

Mogę też w tajemnicy zdradzić, iż Cienka kombinuje by zrobić magnesy z basenji na lodówkę..., ale szczegóły to wkrótce

Posted

tomecki napisał(a):
Myślałem o druku bezpośrednio na twardym PCV, tak by było sztywne i trzymało się płotu albo naklejki na okno.
Mogę też w tajemnicy zdradzić, iż Cienka kombinuje by zrobić magnesy z basenji na lodówkę..., ale szczegóły to wkrótce

Oooo, płytka PCV tez super!
Tak czy siak - wchodzę w to:)

Pzdr.

Posted

Premiera już byłą pina testowała nad morzem (jak była z Sajdą)nowe ubranko na guziki było ciut duże bo Jogusiowe ale przynajmniej było ciepło po nerkach. ja się ewakuuje dziś mnie zmogło choróbsko gardło mnie boli jak 150 i mam dreszcze, ze nawet 2 basko termofory nie pomogły.

Posted

[quote name='gosiaja']rzeczywiście świetna ta tabliczka

BTW mam kombinezony i zastanawiam się jak je wam dostarczyć

Gosiu ja się do jutra nie wykuruje tomeckiego też już łapie daj ubranka jamnicze na spacerze to ja je odbiorę w tygodniu wracając z pracy.

Posted

Buszki napisał(a):
Ja też się piszę na taką tabliczkę,tylko na płot.
Cienka,kuruj się,kuruj.Tylko termoforów nie zaraź.Ja kiedyś Buszi anginą zaraziłam :-(.

W sumie to do tej chwili nie kaszle więc troszkę mniej intensywnie rozsiewam zarazki. A wczoraj nawet małż dał się namówić na wielkie lody w Grycanie (kto by odmówił jak żona płaci:cool3:). To gardło dziś lepiej, tylko ja otępiała jestem dla odmiany.
Dziękuje za radę nie spodziewałam się, że mogę je zarazić:crazyeye:.