M&S Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 kaskaSz napisał(a):same dobre strony Buszki widzi :) a tak na serio to byłaś u lekarza? No własnie, może tak do lekarza się udaj..... Quote
Buszki Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 kaskaSz napisał(a):same dobre strony Buszki widzi :) a tak na serio to byłaś u lekarza? No bo trzeba być optymistą :). Quote
Cienka Posted January 2, 2012 Author Posted January 2, 2012 nie byłam jak mi się do jutra nie pogorszy to nie idę Quote
M&S Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 Cienka napisał(a):nie byłam jak mi się do jutra nie pogorszy to nie idę Mądre to nie jest....... Quote
Cienka Posted January 2, 2012 Author Posted January 2, 2012 M&S napisał(a):Mądre to nie jest....... to, że lekarze jako panaceum na wszystko przepisują antybiotyki też nie. Quote
M&S Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 Cienka napisał(a):to, że lekarze jako panaceum na wszystko przepisują antybiotyki też nie. Nie przesadzaj.......nie wiesz, co ci dolega, więc może jedna lepiej udać się do medyka. Quote
Cienka Posted January 2, 2012 Author Posted January 2, 2012 M&S napisał(a):Nie przesadzaj.......nie wiesz, co ci dolega, więc może jedna lepiej udać się do medyka. spoko jak jutro nie będzie poprawy to idę ;) Quote
Iza. Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 Mały off ale pomoc potrzebna! http://www.dogomania.pl/threads/220069-koszmar-grzywaczy-pod-Wroc%C5%82awiem Potrzebna pomoc w każdej postaci! Finansowej, materialnej czy też DT! Quote
Cienka Posted January 3, 2012 Author Posted January 3, 2012 [quote name='Iza.']Cienka nie wygłupiaj się i zdrowiej :razz: A ty się tez nie wygłupiaj jakiś mail miał być do mnie wystosowany i co pstro :angryy: A by Ci było łatwiej to nie pisz przez fejsa tylko na skrzynkę, jak nie przyjeżdżacie to nie zdrowieje la_mariposa2@o2.pl [quote name='Buszki']I jak dzisiaj,lepiej ? Troszku tak zaraz sprzątnę w kuchni i wracam do łóżka i do pracy juz wiem czemu małż kupił mi lapa by umierająca żona mogł pracować:cool3: Nie no żarcik trzeba wracać do pracy :evil_lol: Quote
Asiaczek Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 Cienka napisał(a):to, że lekarze jako panaceum na wszystko przepisują antybiotyki też nie. A skąd wiesz, że akurat ten lekarz jest fanem antybiotyków...? dobra, niewazne. Jezeli czujesz się lepieji nie chcesz iśc do lekarza, to juz Twój wybór. A to chore dziecko, to jak się czuje? Czy to rzeczywiście była szkarlatyna? I przed sylwkiem nic nie gadało o złym samopoczuciu? pzdr. Quote
jamnicze Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 Lepiej idź do lekarza, ze szkarlatyna czy anginą nie ma żartów. Też miałam anginę w wakacje, na to tylko pomogą antybiotyki. A Ty masz 3 tygodnie aby wyzdrowieć i załapać się na mizianka małych sajdusiowych pulpetów ;) Quote
M&S Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 jamnicze napisał(a):Lepiej idź do lekarza, ze szkarlatyna czy anginą nie ma żartów. Też miałam anginę w wakacje, na to tylko pomogą antybiotyki. A Ty masz 3 tygodnie aby wyzdrowieć i załapać się na mizianka małych sajdusiowych pulpetów ;) Eee, tam....Cienka wie lepiej Quote
Cienka Posted January 4, 2012 Author Posted January 4, 2012 jamnicze napisał(a):Lepiej idź do lekarza, ze szkarlatyna czy anginą nie ma żartów. Też miałam anginę w wakacje, na to tylko pomogą antybiotyki. A Ty masz 3 tygodnie aby wyzdrowieć i załapać się na mizianka małych sajdusiowych pulpetów ;) Dziś się nie dostałam do lekarza połowa w mojej przychodni jest na zwolnieniu. M&S napisał(a):Eee, tam....Cienka wie lepiej No wiesz wysoce irytuje mnie podejście lekarza stwierdza to grypa szaleje wirus grypy przepisujemy antybiotyki:angryy: No kurna na co są antybiotyki na wirusy?! Stronie od antybiotyków jak tylko mogę bo mój brzuch ciężko znosi atybiotykoterapię i żadna osłonówka nie pomaga. Nie twierdzę, że jestem najmądrzejsza i wiem lepiej niż lekarze nie ruszam się z łóżka od 3 dni a niestety dziś nie dostałam się do lekarza. Quote
Cienka Posted January 4, 2012 Author Posted January 4, 2012 Ale to jest naprawdę straszne, że lekarze niby wykształceni a przepisują antybiotyki na wirusowe choroby. Antybiotyki jak sama nazwa wskazuje są na bioty czyli bakteryjne choroby. Quote
M&S Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 Cienka napisał(a):Ale to jest naprawdę straszne, że lekarze niby wykształceni a przepisują antybiotyki na wirusowe choroby. Antybiotyki jak sama nazwa wskazuje są na bioty czyli bakteryjne choroby. Wiem, ale najczęściej z wirusówki przechodzisz na bakterię i te antybiotyki są własnie na ew. rozwój choroby (tego nauczyła mnie super lekarka mojej Marysi, jak była dziecięciem...) Quote
Cienka Posted January 4, 2012 Author Posted January 4, 2012 a po antybiotykach często przychodzi grzybica i tak w koło Macieja najlepiej to nie chorować. Zresztą aby w Polsce chorować to trzeba mieć końskie zdrowie :) Ja jako dziecko prawie w ogóle nie chorowałam jak ja byłam chora to było święto lasu, a z takich poważniejszych dziecięcych chorób to tylko ospę przeszłam. Quote
M&S Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 Zgadzam się. najlepiej być młodym, zdroym i bogatym.... Quote
Cienka Posted January 5, 2012 Author Posted January 5, 2012 spoko dzisiaj byłam z minutę u lekarza sama sobie postawiłam diagnozę on tylko przytaknął. A właściwie sorry zapytał co mi dolega to ja mu mówię że miałam w sylwestra kontakt z dzieckiem któremu w poniedziałek zdiagnozowano szkarlatynę i myślę, że mam anginę. Na co doktor spojrzał w gardło i powiedział ma pani racje :) Dał receptę i kazał mi się z mężem nie całować ;) Quote
Recommended Posts