Asiaczek Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 [quote name='deer_1987']Asiaczku ja sprzatam codziennie w pracy wiec mi to starczy :diabloti:[/QUOTE] Wierzę:) ale z drugiej strony, nie wierzę, że zostawisz bałagan w domu na Święta;) pzdr. Quote
lourdnes Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 Ja w domu też mam pełen etat -z Basenji jak z dziećmi. Z Panciem podobnie :evil_lol: Quote
taxelina Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 [quote name='Asiaczek']Wierzę:) ale z drugiej strony, nie wierzę, że zostawisz bałagan w domu na Święta;) pzdr.[/QUOTE] Od czegos mam meza :diabloti: Quote
Cienka Posted December 7, 2011 Author Posted December 7, 2011 Nie na szczęście robactwa nie było, ja tam nawet bym nie zareagowała ale tomek to kichał, że nawet sąsiedzi słyszeli. Normalnie to ja zawsze odkurzam kanapę podczas standardowego odkurzania ale są takie zakamarki, że dopiero po rozebraniu człowiek zdaje sobie sprawę, że istnieją:diabloti:. A co kryje się pod gąbką to temat rzeka: karton, dżinsy itp. A jęli chodzi o sprzątanie to staram się mieć mało bibelotów wtedy zawsze jest mniej do sprzątana to samo dotyczy małej ilości mebli:cool3: Quote
Cienka Posted December 7, 2011 Author Posted December 7, 2011 [quote name='Asiaczek']Te kurze i roztocza to tak w ramach przygotowań świątecznych? Rozumiem, że nie wyłącznie lecz również;) pzdr.[/QUOTE] Kurze i roztocza to tak w ramach tej kanapy i foteli bo czekamy na inną nową-starą kanapę. Nie jest nowa ale lepsza niż nasza poprzednia więc coś trzeba było zrobić ze starą. Ja do świąt nie podchodzę histerycznie w myśl zasady, że nawet jak nie umyje okien to święta i tak się odbędą :). Quote
Buszki Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 Z oknami,to mam tak samo.Śmiać mi się chciało wczoraj,bo niektórzy sąsiedzi już okna na święta pomyli,a wieczorem tak lało i zacinało,że po ich myciu nic nie zostało :evil_lol:.A święta i tak będą ;). Quote
lourdnes Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 U mnie to nawet nie wiem czy choinka będzie :evil_lol: Dzieci nie mam to mi sie nie chce nic robić. W zeszłym roku była gałązka (z bombkom )w wazonie ;) A moja i Cienkiej bacia to wogole miala sztuczna choinke i tylko wystawiala ja z worka na świeta po swietach do worka bez zabaw w ubieranie , rozbieranie :evil_lol: Quote
Buszki Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 Doszły kalendarze :multi:.Okładka suuuper :loveu:. Quote
lourdnes Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 [quote name='Buszki']Doszły kalendarze :multi:.Okładka suuuper :loveu:.[/QUOTE] ja jeszcze czekam :) Quote
Cienka Posted December 8, 2011 Author Posted December 8, 2011 [quote name='lourdnes']U mnie to nawet nie wiem czy choinka będzie :evil_lol: Dzieci nie mam to mi sie nie chce nic robić. W zeszłym roku była gałązka (z bombkom )w wazonie ;) A moja i Cienkiej bacia to wogole miala sztuczna choinke i tylko wystawiala ja z worka na świeta po swietach do worka bez zabaw w ubieranie , rozbieranie :evil_lol:[/QUOTE] Choinka musi być lepiej kiedy jest sztuczna to z miotła nie trzeba codziennie ganiać. A i tak pachnie tylko przez 3 godziny od wniesienia do domu to ekonomiczniej kupić świeczkę zapachową. My w tym roku zaszaleliśmy kupiliśmy choinę 2,2m. Zresztą wkrótce będą inspiracje na święta. I nius z ostatniej chwili kupujemy kompa bo na moim już nie da się pracować i nie osiwieć. I znowu w nowy rok wejdziemy bez oszczędności ech życie, życie. Quote
Cienka Posted December 8, 2011 Author Posted December 8, 2011 [quote name='Buszki']Doszły kalendarze :multi:.Okładka suuuper :loveu:.[/QUOTE] Buszki pierwsza odebrałaś:evil_lol: a co ciekawe to twoja paczka była jeszcze o 20 w Gdańsku i tak się zastanawiamy czy oni ją samolotem wysłali :cool3: Bo reszta o 20 rozjechała się po Polsce. Quote
Cienka Posted December 8, 2011 Author Posted December 8, 2011 [quote name='lourdnes']ja jeszcze czekam :)[/QUOTE] To sobie zobacz na stronie UPS co się z nią dzieje :) Dziś powinna być no chyba, ze was śnieg zasypał :P Quote
lourdnes Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 [quote name='Cienka']Choinka musi być lepiej kiedy jest sztuczna to z miotła nie trzeba codziennie ganiać. A i tak pachnie tylko przez 3 godziny od wniesienia do domu to ekonomiczniej kupić świeczkę zapachową. My w tym roku zaszaleliśmy kupiliśmy choinę 2,2m. Zresztą wkrótce będą inspiracje na święta. I nius z ostatniej chwili kupujemy kompa bo na moim już nie da się pracować i nie osiwieć. I znowu w nowy rok wejdziemy bez oszczędności ech życie, życie.[/QUOTE] E tam u mnie co najwyzej wazon :diabloti: Gałązka będzie pachniała, sprzatania nie będzie bo zanim zacznie sie sypac wymienie na nową :evil_lol: Quote
lourdnes Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 [quote name='Cienka']To sobie zobacz na stronie UPS co się z nią dzieje :) Dziś powinna być no chyba, ze was śnieg zasypał :P[/QUOTE] Patrzyłam - planowane doreczenie na koniec dnia :)To czekamy Quote
taxelina Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 Cienka, takie wlasnie jest zycie... ciagle jakies wydatki Quote
Cienka Posted December 8, 2011 Author Posted December 8, 2011 [quote name='deer_1987']Cienka, takie wlasnie jest zycie... ciagle jakies wydatki[/QUOTE] Bo Życie to je rejli Quote
lourdnes Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 Doszły kalendarze :multi:Okładka git - to chyba Mania była inspiracją sądząc po tuszy co ? :diabloti: Quote
Cienka Posted December 8, 2011 Author Posted December 8, 2011 [quote name='lourdnes']Doszły kalendarze :multi:Okładka git - to chyba Mania była inspiracją sądząc po tuszy co ? :diabloti:[/QUOTE] Taka znalazłam rycinę mapy afryki i już tam taki basek był Quote
Buszki Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 [quote name='Cienka']Buszki pierwsza odebrałaś:evil_lol: a co ciekawe to twoja paczka była jeszcze o 20 w Gdańsku i tak się zastanawiamy czy oni ją samolotem wysłali :cool3: Bo reszta o 20 rozjechała się po Polsce.[/QUOTE] Raczej nie,bo pisali że jest w Legnicy a tam lotniska nie ma ;).A może jest,ale sportowe,to i kalendarze mogli podrzucić :). A ja w tym roku,po raz pierwszy od kiedy mieszkam na wsi,nie będę miała wielkiej choinki.Doszłam do wniosku,że mi ją szczeniorki by sponiewierały i też będzie gałąź w wazonie,na wysokości :evil_lol:.Oczywiście z bombkami :lol:.A jaka oszczędność,choinka zwykle 200 zł kosztowała (jodła,bo nie kuje). Gałąź wytnę u rodziców ;). Quote
lourdnes Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 [quote name='Buszki']Raczej nie,bo pisali że jest w Legnicy a tam lotniska nie ma ;).A może jest,ale sportowe,to i kalendarze mogli podrzucić :). A ja w tym roku,po raz pierwszy od kiedy mieszkam na wsi,nie będę miała wielkiej choinki.Doszłam do wniosku,że mi ją szczeniorki by sponiewierały i też będzie gałąź w wazonie,na wysokości :evil_lol:.Oczywiście z bombkami :lol:.A jaka oszczędność,choinka zwykle 200 zł kosztowała (jodła,bo nie kuje). Gałąź wytnę u rodziców ;).[/QUOTE] Ja już kiedyś tak robilam i w sumie jak tak sie zastanowiłam to gałąź u mnie jest od 6 lat rok w rok :diabloti: I do lasu mam blisko :evil_lol: Quote
zielona Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 Lourdnes gdzie się podziewasz, telefon masz wyłączony. Quote
Buszki Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 [quote name='lourdnes']Ja już kiedyś tak robilam i w sumie jak tak sie zastanowiłam to gałąź u mnie jest od 6 lat rok w rok :diabloti: I do lasu mam blisko :evil_lol:[/QUOTE] Ja też mam las blisko,ale jak pomyślę że kara za gałązkę mogła by być wyższa od choinki,to wolę u rodziców ciachnąć ;) (moich mi szkoda :diabloti: ). Quote
lourdnes Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 [quote name='Buszki']Ja też mam las blisko,ale jak pomyślę że kara za gałązkę mogła by być wyższa od choinki,to wolę u rodziców ciachnąć ;) (moich mi szkoda :diabloti: ).[/QUOTE] Jaka tam kara -Leśniczy to znajomy Zielonej więc sam cos da :diabloti: A za gałązke to kara nie grozi ;) Ja zawsze albo mam jedna dużą albo bukiet z małych .Jak juz świerkiem czuć w domu to są święta :multi: Quote
Cienka Posted December 8, 2011 Author Posted December 8, 2011 święta są jak pachnie pomarańczami i cynamonem w domu :) Quote
Zuza i Noddy Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 Melduje się, że kalendarze dotarły. Super okładka ;) Quote
Recommended Posts