taxelina Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 dlatego sie sadzi nowe, przynamniej tutaj :) Quote
Asiaczek Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 Cienka napisał(a):No właśnie tak było ale od kiedy mam kuch ę to jest bardziej profesjonalnie :) bo jadamy na normalnych talerzach potem siup i do zmywareczki:diabloti: O, jeszcze lepiej! Pzdr. Quote
jamnicze Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 Cienka napisał(a):Bo grill jest zawsze dobry zawsze się jakiś kawałek takiej czy innej padlinki znajdzie :eviltong: My z Tomkiem jak się wprowadziliśmy to z półtora miesiąca codziennie na obiad robiliśmy grilla bo kuchni nie było a po tym najmniej zmywania jest:diabloti: My tak mieliśmy w zeszłym roku nad jeziorkiem, tylko że z kolacją ;) Cienka napisał(a):Ale to ma być w tygodniu:eviltong: Rozmawiałam dzisiaj z Gosią, musi sprawdzić swój grafik i da nam znać. A do której ziółko pracujesz? Quote
Cienka Posted June 28, 2011 Author Posted June 28, 2011 deer_1987 napisał(a):dlatego sie sadzi nowe, przynamniej tutaj :) Tak ale drzewo rośnie ok 20 lat a ścina się je w przeciągu godziny i to jest ten problem. jamnicze napisał(a):My tak mieliśmy w zeszłym roku nad jeziorkiem, tylko że z kolacją ;) Rozmawiałam dzisiaj z Gosią, musi sprawdzić swój grafik i da nam znać. A do której ziółko pracujesz? ziółko jest wyjechany poza trójmiasto przyjeżdża raz na 2 tygodnie na weekend Quote
Buszki Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 Znowu Wam zazdraszczam takiego spotkanka.Już nie chodzi o tego grilla (chociaż kaszaneczkę z cebulką bym zjadła :diabloti:),ale o samą możliwość spotkań. Quote
gosiaja Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 to kiedy wam ten grill pasuje może w piątek ?? Quote
Cienka Posted June 28, 2011 Author Posted June 28, 2011 Ok w takim razie piątek a o której będziecie? Quote
gosiaja Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 porozmawiam z jamnicze i damy znać a która wam pasuje ?? Quote
Cienka Posted June 28, 2011 Author Posted June 28, 2011 gosiaja napisał(a):porozmawiam z jamnicze i damy znać a która wam pasuje ?? Mnie wszystko jedno Jadzi generalnie też :) Quote
jamnicze Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 No to jesteśmy umówieni na piątek, oby tylko pogoda dopisała. Quote
gosiaja Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 tak jamnicze napisała ja zajadę po dziewczyny tak miedzi 16:30 a 17:00 i będziemy do was jechać coś oprócz kiełbasek zabrać?? Quote
Asiaczek Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 Podpowiadam: siebie + jamnicze psy dobry nastrój aparatosy ... .... .... Pzdr. Quote
Cienka Posted June 29, 2011 Author Posted June 29, 2011 Jamnicze coś wspominała, że ma dobrą piekarnię pod domem to może chlebek przywieść bo u nas w Borkowie jest kiepa piekarnia Quote
jamnicze Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 Ok, to my przywieziemy chlebek. Mam nadzieję, że tym razem nie zostaniemy z tonami chleba jak ostatnio ;) Quote
Cienka Posted June 29, 2011 Author Posted June 29, 2011 Własnie gadałam z Jadzią ona ma zebranie w sprawie koloni Julki na 19 więc u mnie będzie troszkę szybciej więc jak byście mogły to też przyjedzcie szybciej, jak nie to trudno niech zostanie ta godzina co jest Quote
Cienka Posted June 30, 2011 Author Posted June 30, 2011 [quote name='gosiaja']postaramy sie być jak najszybciej[/QUOTE] To by było fajnie 3 rude na trzy czarne :) a jak nie to trudno Quote
Cienka Posted July 1, 2011 Author Posted July 1, 2011 Zdjęcia mośków i całej bandy będą pewnie wieczorem a teraz trochę kuchennych inspiracji. Co jakiś czas dłubię coś do kuchni jako ozdobę nigdy nie publikowałam zdjęć tych drobnych rzeczy. A teraz przyszedł czas na podsumowanie :) i może ktoś się zainspiruje i coś stworzy u siebie :evil_lol: Zaczynamy od szklanych magnesów (pamiętacie poszukiwanie szkła?!) i zbliżenie dwóch kumpli sól i pieprz :diabloti: i z resztą bandy na półce (wiem olej czosnkowy nie ma napisu ale jakoś nie mogę się zebrać i zrobić) I czterej muszkieterowie z szafy na przyprawy:cool3: Quote
Cienka Posted July 1, 2011 Author Posted July 1, 2011 A teraz komunistyczne cukierniczki Tomek twierdzi, że to zamach na łyżeczkę. Ja uważam, że to skuteczny sposób by 20 łyżeczek dziennie nie trafiało do zmywarki Cukierniczki mamy dwie więc korzystamy z obu od przybytku głowa nie boli po co któraś ma się kurzyć w szafie:eviltong: i detal I coś dla miłośników Kfiatów zwykłą mała łubianka pomalowana na biało mała rzecz a cieszy oko :lol: stoi na parapecie więc sfotografowałam ją w naturalnym środowisku gdzie towarzyszy jej kran :p Quote
kaskaSz Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 Ale fajna ta czerwona kratka :) A uwiązanie łyżeczki to dobry pomysł, bo zawsze każdy nasypie cukru i bach do swojej szklanki ;) A magnesy jakie naklejałaś? Te z jogurtów? Quote
Cienka Posted July 1, 2011 Author Posted July 1, 2011 [quote name='kaskaSz']Ale fajna ta czerwona kratka :) A uwiązanie łyżeczki to dobry pomysł, bo zawsze każdy nasypie cukru i bach do swojej szklanki ;) A magnesy jakie naklejałaś? Te z jogurtów?[/QUOTE] Krateczka to papier z empiku z jednej strony kratka z drugiej czerwony. No ciągle się nie dorobiłam magnesów neodymowych, a strasznie chciałam mieć magnesy na lodówkę (choćby tylko dekoracyjne). Wykorzystałam resztki folii magnetycznej do samochodów (na nią przykleja się naklejki i mocuje tymczasowo na samochód). O ile duża powierzchnia takiej foli trzyma się na aucie nawet przy szybkiej jeździe powyżej 100km/h tak malutkie szkiełko utrzymuje średnio. Dlatego mam 5 a nie 6 magnesów ten ostatni spadł przypadkiem i ze szkła zrobił się pajączek:angryy: Quote
kaskaSz Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 O to te kwadraciki się tłuką? Mi jeszcze nie spadł żaden, ale te okrągłe nawet po upadku na posadzkę są całe. A właśnie, ostatnio trafiłam w sklepie na te duże okrągłe kamyczki i wzięłam 3 opakowania, w jednym jest ok. 30 sztuk (27-28), może chcesz jedno opakowanie? Quote
Cienka Posted July 1, 2011 Author Posted July 1, 2011 [quote name='kaskaSz']O to te kwadraciki się tłuką? Mi jeszcze nie spadł żaden, ale te okrągłe nawet po upadku na posadzkę są całe. A właśnie, ostatnio trafiłam w sklepie na te duże okrągłe kamyczki i wzięłam 3 opakowania, w jednym jest ok. 30 sztuk (27-28), może chcesz jedno opakowanie? No jacha, że chce :loveu: a i mam jeszcze prośbę wyślij mi link to tej strony z magnesem w takim miejscu sobie zapisałam adres, że teraz nie mogę znaleźć znaleźć A co do szkiełka to spadło z wysokości 150cm na kafelkową podłogę. Dzieci znajomych się bawiły w przestawianie magnesów na lodówce. A jaka panika była jak spadł :crazyeye: co powie ciota, ale wiadomo co dzieci winne, że folia magnetyczna trzyma jak trzyma Zresztą kaboszon też mi kiedyś spadł i też się ukruszył chyba mam twarde kafelki :P Quote
Recommended Posts