Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Cienka napisał(a):
No właśnie tak było ale od kiedy mam kuch ę to jest bardziej profesjonalnie :) bo jadamy na normalnych talerzach potem siup i do zmywareczki:diabloti:

O, jeszcze lepiej!

Pzdr.

Posted

Cienka napisał(a):
Bo grill jest zawsze dobry zawsze się jakiś kawałek takiej czy innej padlinki znajdzie :eviltong:

My z Tomkiem jak się wprowadziliśmy to z półtora miesiąca codziennie na obiad robiliśmy grilla bo kuchni nie było a po tym najmniej zmywania jest:diabloti:

My tak mieliśmy w zeszłym roku nad jeziorkiem, tylko że z kolacją ;)
Cienka napisał(a):
Ale to ma być w tygodniu:eviltong:

Rozmawiałam dzisiaj z Gosią, musi sprawdzić swój grafik i da nam znać. A do której ziółko pracujesz?

Posted

deer_1987 napisał(a):
dlatego sie sadzi nowe, przynamniej tutaj :)

Tak ale drzewo rośnie ok 20 lat a ścina się je w przeciągu godziny i to jest ten problem.

jamnicze napisał(a):
My tak mieliśmy w zeszłym roku nad jeziorkiem, tylko że z kolacją ;)

Rozmawiałam dzisiaj z Gosią, musi sprawdzić swój grafik i da nam znać. A do której ziółko pracujesz?

ziółko jest wyjechany poza trójmiasto przyjeżdża raz na 2 tygodnie na weekend

Posted

Znowu Wam zazdraszczam takiego spotkanka.Już nie chodzi o tego grilla (chociaż kaszaneczkę z cebulką bym zjadła :diabloti:),ale o samą możliwość spotkań.

Posted

Własnie gadałam z Jadzią ona ma zebranie w sprawie koloni Julki na 19 więc u mnie będzie troszkę szybciej więc jak byście mogły to też przyjedzcie szybciej, jak nie to trudno niech zostanie ta godzina co jest

Posted

Zdjęcia mośków i całej bandy będą pewnie wieczorem a teraz trochę kuchennych inspiracji. Co jakiś czas dłubię coś do kuchni jako ozdobę nigdy nie publikowałam zdjęć tych drobnych rzeczy. A teraz przyszedł czas na podsumowanie :) i może ktoś się zainspiruje i coś stworzy u siebie :evil_lol:

Zaczynamy od szklanych magnesów (pamiętacie poszukiwanie szkła?!)

i zbliżenie

dwóch kumpli sól i pieprz :diabloti:

i z resztą bandy na półce (wiem olej czosnkowy nie ma napisu ale jakoś nie mogę się zebrać i zrobić)

I czterej muszkieterowie z szafy na przyprawy:cool3:

Posted

A teraz komunistyczne cukierniczki Tomek twierdzi, że to zamach na łyżeczkę. Ja uważam, że to skuteczny sposób by 20 łyżeczek dziennie nie trafiało do zmywarki

Cukierniczki mamy dwie więc korzystamy z obu od przybytku głowa nie boli po co któraś ma się kurzyć w szafie:eviltong:

i detal

I coś dla miłośników Kfiatów zwykłą mała łubianka pomalowana na biało mała rzecz a cieszy oko :lol:

stoi na parapecie więc sfotografowałam ją w naturalnym środowisku gdzie towarzyszy jej kran :p

Posted

Ale fajna ta czerwona kratka :) A uwiązanie łyżeczki to dobry pomysł, bo zawsze każdy nasypie cukru i bach do swojej szklanki ;) A magnesy jakie naklejałaś? Te z jogurtów?

Posted

[quote name='kaskaSz']Ale fajna ta czerwona kratka :) A uwiązanie łyżeczki to dobry pomysł, bo zawsze każdy nasypie cukru i bach do swojej szklanki ;) A magnesy jakie naklejałaś? Te z jogurtów?[/QUOTE]

Krateczka to papier z empiku z jednej strony kratka z drugiej czerwony.

No ciągle się nie dorobiłam magnesów neodymowych, a strasznie chciałam mieć magnesy na lodówkę (choćby tylko dekoracyjne). Wykorzystałam resztki folii magnetycznej do samochodów (na nią przykleja się naklejki i mocuje tymczasowo na samochód). O ile duża powierzchnia takiej foli trzyma się na aucie nawet przy szybkiej jeździe powyżej 100km/h tak malutkie szkiełko utrzymuje średnio. Dlatego mam 5 a nie 6 magnesów ten ostatni spadł przypadkiem i ze szkła zrobił się pajączek:angryy:

Posted

O to te kwadraciki się tłuką? Mi jeszcze nie spadł żaden, ale te okrągłe nawet po upadku na posadzkę są całe. A właśnie, ostatnio trafiłam w sklepie na te duże okrągłe kamyczki i wzięłam 3 opakowania, w jednym jest ok. 30 sztuk (27-28), może chcesz jedno opakowanie?

Posted

[quote name='kaskaSz']O to te kwadraciki się tłuką? Mi jeszcze nie spadł żaden, ale te okrągłe nawet po upadku na posadzkę są całe. A właśnie, ostatnio trafiłam w sklepie na te duże okrągłe kamyczki i wzięłam 3 opakowania, w jednym jest ok. 30 sztuk (27-28), może chcesz jedno opakowanie?

No jacha, że chce :loveu: a i mam jeszcze prośbę wyślij mi link to tej strony z magnesem w takim miejscu sobie zapisałam adres, że teraz nie mogę znaleźć znaleźć

A co do szkiełka to spadło z wysokości 150cm na kafelkową podłogę. Dzieci znajomych się bawiły w przestawianie magnesów na lodówce. A jaka panika była jak spadł :crazyeye: co powie ciota, ale wiadomo co dzieci winne, że folia magnetyczna trzyma jak trzyma
Zresztą kaboszon też mi kiedyś spadł i też się ukruszył chyba mam twarde kafelki :P