Ulka18 Posted June 21, 2006 Posted June 21, 2006 Wujek Tomek (ten od naszej mieleckiej Belli) pieknie napisal. Ujal problem dokladnie tak jak pisala Siostra. Mam nadzieje, ze z lapka juz lepiej i ze obrzek minal. Siostra, czy masz jakies wiesci na temat stanu zdrowia malutkiej? sa jakies zmiany na lepsze? Quote
ewatr Posted June 21, 2006 Posted June 21, 2006 [quote name='Siostra']Ja też podnoszę, hopaj do góry maleństwo. Aaaa, byłabym zapomniała - Bibi jest w dzisiejszym wydaniu GC Nowiny. Medialna bestyjka z niej:eviltong: przeczytałam artykuł i cieszę się bardzo , że takie sprawy się nagłaśnia / ewidentne zaniedbania ludzi :angryy: którzy mają przecież służyc zwierzakom pomocą / a poza tym jak mówi p.Derwiszowa :lol: : " Może nie kazdy to rozumie , ale psy tak jak ludzie , też czują ból " to zdanie to trzeba by rozplakatować po miescie może część ludzi by się zastanowiła gdy zostawia cierpiące zwierze / czy fizycznie czy psychicznie / bez jakiejkolwiek pomocy Quote
Ulka18 Posted June 21, 2006 Posted June 21, 2006 Dobrze, ze w kazdej lokalnej debickiej gazecie mamy psiarzy : Siostre w Obserwatorze i w Nowinach Tomka, ktory adoptowal Bellunie z Mielca. Ewa, zobacz jakie cudenko ma Tomek, autor artykulu (juz w nowym domu). Quote
ewatr Posted June 21, 2006 Posted June 21, 2006 cudne " maleństwo '' :evil_lol: p.Tomka a jak dużo do kochania ;) Quote
Tweety Posted June 21, 2006 Posted June 21, 2006 jest przepiękna i wyglada na "zadziorka" :cool3: . Uratujcie jej łapkę jeżeli sie da. Siostra, z rybonka jest świetny wet z olbrzymim serduchem, więc myslę, że warto wszystko z nią konsultować odnośnie leczenia Bibi. Ja wrzucam temat na nasz wątek Alarmowego Funduszu. Jeżeli ktoś chce to moze wpłacać do nas pieniądze na leczenie suńci z dopiskiem "dla Bibi" Quote
Siostra Posted June 21, 2006 Author Posted June 21, 2006 Ulka18 napisał(a):Wujek Tomek (ten od naszej mieleckiej Belli) pieknie napisal. Ujal problem dokladnie tak jak pisala Siostra. Mam nadzieje, ze z lapka juz lepiej i ze obrzek minal. Siostra, czy masz jakies wiesci na temat stanu zdrowia malutkiej? sa jakies zmiany na lepsze? Będę dzwonić dzisiaj i pytać:) Wujek Tomek napisał jeszcze piękniej, ale mu w "centrali" poskracali strasznie:angryy: Ja natomiast zamierzam b. dokładnie przyjrzeć się naszemu "super" azylowi, tego co zrobili Bibi nie popuszczę. Poza tym dość mam cywilizowania ich po dobroci, zwłaszcza że nie przynosi to żadnego efektu.:angryy: Quote
Ulka18 Posted June 21, 2006 Posted June 21, 2006 Taki azyl :mad: mnie sie tam nie udalo nic wywalczyc, nawet nie probuje bez pomocy Agi czyli Siostry. Dziwni sa tamtejsi pracownicy, psy wydaja tylko chyba 2 razy w tygodniu po godzinie ! Quote
Siostra Posted June 22, 2006 Author Posted June 22, 2006 Do góry, do góry - może nowi goście rzucą grosik na utrzymanie i leczenie Bibionki, jak zobaczą taką śliczność;) Quote
Siostra Posted June 22, 2006 Author Posted June 22, 2006 A to tak tylko dla przypomnienia :czytaj: Wpłaty należy kierować na konto poniżej, z dopiskiem: Mała Bibi po wypadku. Rzeszowskie Stowarzyszenie Ochrony Zwierząt Rzeszów ul. Słowackiego 24 61 1500 1100 1211 0001 9090 0000 Quote
Ulka18 Posted June 22, 2006 Posted June 22, 2006 Aga, bedziesz pisac o tym zdarzeniu w Obserwatorze? Taka kochana psinka, a ludzie z "przytuliska" ja tak olali :mad: Quote
Siostra Posted June 22, 2006 Author Posted June 22, 2006 Będę pisać o tym przeklętym miejscu, ale już w szerszym wymiarze, mam zamiar wyciągnąc wszystkie brudy, a przypadek Bibi opisać jako ukoronowanie bezmyslności i okrucieństwa pracujących tam ludzi. Sam kierownik wprawdzie jest ok, ale wystarczy, że gościa 1 dziń nie ma, a dzieje się to, co się dzieje. Zbieram informacje, zamierzam pogrzebać tu i tam i troche pobruździć. :angryy: Quote
Ulka18 Posted June 22, 2006 Posted June 22, 2006 Bardzo dobrze, ze napiszesz prawde o tym miejscu :mad: Nalezy im sie wszystkim :mad: Quote
kociabanda Posted June 22, 2006 Posted June 22, 2006 Przesłałam pieniądze we wtorek - już powinny być na koncie. Kciuki za ślicznotkę. Jest przesłodka.:iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: Quote
Siostra Posted June 23, 2006 Author Posted June 23, 2006 Dobre wieści z Rzeszowa, oto, co napisała do mnie Małgosia: Trzeba by jej domku zacząc szukac, rozmawialam dzis z Halina Derwisz mowila ze sunia czuje sie lepiej i na tej nozce zaczyna stawac, jeszcze ma paluszki podkurczone. :multi: :multi: :multi: No i co Wy na to, kofane???? Quote
Ulka18 Posted June 23, 2006 Posted June 23, 2006 Ciocie sie bardzo ciesza :loveu: jesli trzeba wystawie Mala Bibi na allegro, tylko daj Siotro znac kiedy bedzie calkowicie gotowa do adopcji. Quote
Siostra Posted June 23, 2006 Author Posted June 23, 2006 Oczywiście, będę Was na bieżąco informować. Trzymajcie kciuki, żeby było dobrze. Quote
ewatr Posted June 23, 2006 Posted June 23, 2006 [quote name='Siostra']Dobre wieści z Rzeszowa, oto, co napisała do mnie Małgosia: Trzeba by jej domku zacząc szukac, rozmawialam dzis z Halina Derwisz mowila ze sunia czuje sie lepiej i na tej nozce zaczyna stawac, jeszcze ma paluszki podkurczone. :multi: :multi: :multi: No i co Wy na to, kofane???? dobre wieści :lol: :lol: :lol: / czyli co mamy rozumieć , że operacja nie bedzie konieczna ? :oops: oby !!!!/ Quote
Siostra Posted June 23, 2006 Author Posted June 23, 2006 ewatr napisał(a):dobre wieści :lol: :lol: :lol: / czyli co mamy rozumieć , że operacja nie bedzie konieczna ? :oops: oby !!!!/ Aż taką optymistką nie jestem, ze wzgllędu na połamaną miednicę, ale jest nadzieja, że łapka zostanie na swoim miejscu, bo w pierwszej wersji była mowa o amputacji. Bez zabiegu się więc nie obejdzie, ale przecież operacja operacji nierówna. Quote
ewatr Posted June 23, 2006 Posted June 23, 2006 Siostra napisał(a):Aż taką optymistką nie jestem, ze wzgllędu na połamaną miednicę, ale jest nadzieja, że łapka zostanie na swoim miejscu, bo w pierwszej wersji była mowa o amputacji. Bez zabiegu się więc nie obejdzie, ale przecież operacja operacji nierówna. czyli maleństwo ma jednak połamaną miednicę ? :-( /aż ciężko mi się to pisze taka malizna a już tyle przeszła / dobrze , że chociaż łapka pozostanie tam gdzie jej miejsce :lol: Quote
Recommended Posts