Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 11.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia]jaki malutki bobas :loveu:
pewno że dasz sobie radę! to tylko jedna pociecha więcej ;)
[/FONT]Ta, ino jedna....Żonkilowa jak ty coś palniesz to ho ho:evil_lol:

[quote name='dbsst']hahaha, i że niby ON jest twórcą tego zUa hahahahhahaha

śliczny a co na to dojrzała i odpowiedzialna siostra?!No powaga.....ON Ci jest sprawcą tego zUa........a co nie wygląda?:roll:

Siostra, nie chcę zapeszać......jest ok. Na początku była troche zazdrosna i objawiało się to tym, że była wobec mnie bardzo zaborcza. W tej chwili już się z tym chyba poukladała, bo jest lepiej. Rozumie, że teraz np. karmię i musi zaczekać....nie robi problemów. W sumie to się chyba cieszy. Ciągle go całuje, glaska i przytula....no i mówi: "Bartuś jaki ty faaaajny jesteś, nie płacz, nic się nie dzieje" Albo "ja go kocham tego dzidziusia" więc chyba jest dobrze

Debe, a powiedz mi, bo ty jesteś jeszcze na świeżo. JAk Ci Jaś spał w nocy, a jesli nie spał to kiedy zaczął? Pytam bo z Alą w ogóle nie miałam problemow ze spaniem, ona od początku mi przesypiała całe noce....a ten....grrrr:angryy:

Posted

my jakis miesiąc temu zaczeliśmy odzwyczajać Jasia od jedzenia o trzeciej odnieśliśmy powalajacy sukces teraz je o 4! :diabloti::evil_lol:
a tak serio to na palcach zliczyć noce przespane Jasiek je ok 23-24 i o 4 się budzi, zatykam go smokiem i dziś na przykład zjadł o 7 dopiero :roll: z tym, że musiałam (wstawać do niego kilka razy i dawać mu smoka). ale za to śpimy do 9:30!!! z tym, że Jaś teraz kładzie się o 22 :shake:
jednym słowem MAKABRA :evil_lol:

Nie no siora jest w dechę :multi::multi::multi::multi:

Posted

[quote name='apple']
Siostra, nie chcę zapeszać......jest ok. Na początku była troche zazdrosna i objawiało się to tym, że była wobec mnie bardzo zaborcza. W tej chwili już się z tym chyba poukladała, bo jest lepiej. Rozumie, że teraz np. karmię i musi zaczekać....nie robi problemów. W sumie to się chyba cieszy. Ciągle go całuje, glaska i przytula....no i mówi: "Bartuś jaki ty faaaajny jesteś, nie płacz, nic się nie dzieje" Albo "ja go kocham tego dzidziusia" więc chyba jest dobrze

[FONT=Georgia]to naciesz się tym obrazkiem i słowami bo jak podrosną będą się standardowo bić i kłócić :evil_lol:

A tak poza tematem to jakiś czas temu widziałam gdzieś na mieście bardzo podobną babeczkę do Ciebie, szła z mężem który trzymał córeczkę na barana...serio miałam wrażenie że to Ty z rodziną :)
Byłaś może w gdańsku? :cool3:
[/FONT]

Posted

[quote name='dbsst']my jakis miesiąc temu zaczeliśmy odzwyczajać Jasia od jedzenia o trzeciej odnieśliśmy powalajacy sukces teraz je o 4! :diabloti::evil_lol:
a tak serio to na palcach zliczyć noce przespane Jasiek je ok 23-24 i o 4 się budzi, zatykam go smokiem i dziś na przykład zjadł o 7 dopiero :roll: z tym, że musiałam (wstawać do niego kilka razy i dawać mu smoka). ale za to śpimy do 9:30!!! z tym, że Jaś teraz kładzie się o 22 :shake:
jednym słowem MAKABRA :evil_lol:

Nie no siora jest w dechę :multi::multi::multi::multi:O Matko!:mdleje:No i na cholerę pytałam:nonono2: Mogłam się łudzić, że u mnie będzie inaczej:roll: A tak poza tym to powiem Wam, że normalnie coś jest z tymi chłopami. Dziewczynki ładnie śpią, kogo bym nie zapytała, a chłopaki to masakra jakaś.....czy te jajka im w spaniu przeszkadzają czy jak:roll:

U mnie spanie do 9.30 nie przejdzie- Ala wstaje o 7-7.30:watpliwy:

[quote name='dbsst']bije sobie brawo za składnię mów mi Miodek hahahaMiodku:loveu::evil_lol:

[quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia]to naciesz się tym obrazkiem i słowami bo jak podrosną będą się standardowo bić i kłócić :evil_lol:

A tak poza tematem to jakiś czas temu widziałam gdzieś na mieście bardzo podobną babeczkę do Ciebie, szła z mężem który trzymał córeczkę na barana...serio miałam wrażenie że to Ty z rodziną :)
Byłaś może w gdańsku? :cool3:
[/FONT]No na pewno, martwiła bym się jakby się ciągle kochali:evil_lol:

Nie, Żonkilko, nigdy nie byłam w Gdańsku, ale mam taką pospolitą gebę, że często słyszę, że jestem do kogos podobna:evil_lol:

Posted

dbsst napisał(a):
będzie dobrze Bartek napewno będzie spał jak regulamin przewiduje, na mnie sie nie oglądaj ja popełniam rodzicielskie pomyłki ;)

:roflt: :roflt:śmiem twierdzić ze to rodzinne ....Kuba bardzo długo nie przesypiał nocą ciągiem więcej niż 1,5-2 godzin :lol:

Posted

Alicja napisał(a):
:roflt: :roflt:śmiem twierdzić ze to rodzinne ....Kuba bardzo długo nie przesypiał nocą ciągiem więcej niż 1,5-2 godzin :lol:

Następna pocieszycielka:mad:

Posted

dbsst napisał(a):
będzie dobrze Bartek napewno będzie spał jak regulamin przewiduje, na mnie sie nie oglądaj ja popełniam rodzicielskie pomyłki ;)

HAhahahaha a ty myslisz, że ja wolna od błędów jestem?:evil_lol:

Posted

sota36 napisał(a):
Jabluszko - ja sie powysypiam za Ciebie!!!!!!! Piykny maluch!!!!!!

O masz......dziękuję Ci Kochana....wiedziałam, że zrobisz dla mnie wszystko:evil_lol:

Posted

Alicja napisał(a):

mogłaś mi to powiedzieć WCZEŚNIEJ :roll::mad:
apple napisał(a):
HAhahahaha a ty myslisz, że ja wolna od błędów jestem?:evil_lol:

tak tak właśnie myślę i proszę nie zabijaj tej myśli.:diabloti:

• 2 weeks later...
Posted

melduje przeszliśmy swoja pierwszą chorobę worki pod oczami mam do kolan!
zmieniam zdanie do soboty moje noce były długie i wyspane..................

a co tam w sadzie???

Posted

[quote name='dbsst']melduje przeszliśmy swoja pierwszą chorobę worki pod oczami mam do kolan!
zmieniam zdanie do soboty moje noce były długie i wyspane..................

a co tam w sadzie???[/QUOTE]W sadzie tez chorobowo. Mały złapał już infekcję kataralną i jest na elofenie. Na razie nie widzę większej poprawy i modlę się, zeby nie trzeba było go faszerować antybiotykiem:roll:

Zastanawiam się tylko czy my mu to sprzedaliśmy czy po prostu to powikłanie po sapce jaką miał od urodzenia:roll:

Posted

ktoś bardzo mądry mi powiedział, że dzieci od dorosłych nie łapia tak łatwo infekcji. Prędzej złapią od dziecka.
dwa katar moze byc od kaloryferów i powietrza w zeszłym roku strasznie się z katarem meczylismy, nawilżanie i takie tam przyniosły efekty, a najwiekszy był po spacerze w lesie...
jak nie ma gorączki powyżej 38,5 to zdrowy jest ;)

Posted

[quote name='dbsst']ktoś bardzo mądry mi powiedział, że dzieci od dorosłych nie łapia tak łatwo infekcji. Prędzej złapią od dziecka.
dwa katar moze byc od kaloryferów i powietrza w zeszłym roku strasznie się z katarem meczylismy, nawilżanie i takie tam przyniosły efekty, a najwiekszy był po spacerze w lesie...
jak nie ma gorączki powyżej 38,5 to zdrowy jest ;)[/QUOTE]
Ma 37,2 i strasznie furczy. Najgorzej w nocy. A dzisiaj rano to mu ściągnęłam taki zielony z noska. W ciągu dnia to nawet mu specjalnie nie leci a jak leci to taki białi i czysty. Wiec takie to dziwne:roll::roll::roll:

Posted

[quote name='apple']Ma 37,2 i strasznie furczy. Najgorzej w nocy. A dzisiaj rano to mu ściągnęłam taki zielony z noska. W ciągu dnia to nawet mu specjalnie nie leci a jak leci to taki białi i czysty. Wiec takie to dziwne:roll::roll::roll:[/QUOTE]

nie wiem jak u was ale u nas trzech na trzech pediatrów uważa, że gorączka to od 38,5 i do wtedy nalezy podawać leki.
glut zielony to nie dobrze ale jak okazjonelnie to nie dramat, biały i przezroczysty to nic strasznego--ten nas zabijał w zeszłym sezonie.
furczenie - nie wiem to po usłyszeniu lub osłuchaniu
maluchy mają temperature koło 37. Jaś dopiero od niedawna ma 36,6...................
glut trzech na trzech pediatrów dwóch znajomych i jeden państwowy - dwór dwór dwor nawilzanie nosa przez spacery ew sole morskie fizjologiczne itd. i wit C do 10 dni

Ale jak masz się denerwować TO IDŹ DO LEKARZA. Lekarz osłucha obejrzy i coś powie a czy sie z tym zgodzisz.....lub nie hahaha to już inna historia.

Posted

apple napisał(a):
Była u nas ciocia Pediatra no i jest to jakas infekcja. Mamy euforbium do noska i elofen ....ale nie jest źle;-)

no to "fajnie". że jasne jest już co jest!
JAK małe Jabłuszko się czuje??

Posted

apple napisał(a):
Była u nas ciocia Pediatra no i jest to jakas infekcja. Mamy euforbium do noska i elofen ....ale nie jest źle;-)

eh, wszędzie jakies infekcje...dużo zdrówka życzymy :-)