Fuga*** Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 Trzeba będzie przerzucić się na świeczki :-) Quote
Alicja Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 [quote name='apple'][FONT=Century Gothic]Właśnie dostałam rachunek za prąd :mdleje::mdleje::mdleje::mdleje: 200 zł co miesiąc. Bosssszzzz normalnie się natrzaskało :crazyeye::crazyeye::crazyeye:. Ja kapituluje! Mam dość! :shake: [/FONT] [FONT=Arial]czytalam już u Klocusiowej na kompecku :razz:...dziwne to to ...aż się bojam jak nasze rachunki przyjdą :cool1:...a i ośmielę się dodać że ja płacę tysz naj ...jak Klocusiowa:cool1:wszystkie po 80, 90, 100 a ja z mańki od razu 156zł:oops::oops: co 2 miechy [/FONT] Quote
BeaC Posted January 5, 2008 Posted January 5, 2008 [quote name='apple'][FONT=Century Gothic]Właśnie dostałam rachunek za prąd :mdleje::mdleje::mdleje::mdleje: 200 zł co miesiąc. Bosssszzzz normalnie się natrzaskało :crazyeye::crazyeye::crazyeye:. Ja kapituluje! Mam dość! :shake: [/FONT] oj kobitki........ jakie malutenieczkie te Wasze rachunki za prąd............. ja płacę aktualnie................................. 355 zł co miesiąc:eviltong::eviltong::eviltong: i nie marudzę no może troszeczkę...................kurna na opalanie domu już wydałam 4500 i to jeszcze nie koniec zimy.........:angryy::angryy::angryy: witaj Jabłuszkowa:multi::multi::multi: Quote
apple Posted January 5, 2008 Author Posted January 5, 2008 [quote name='Helga&Ares']Ty się nie denerwuj, bo wiesz, zmarszczek się nabawisz jeszcze [FONT=Century Gothic]Zmarszczek - jakich zmarszczek ja od wczoraj jak suszona sliwka wugladam ;)[/FONT] [quote name='clockwork'][FONT=Arial]no to kurna nie zazdraszczam... a czy ty masz np... kuchenke, bojler... ogrzewanie elektryczne?? masz oprócz tego gaz?? bo kurna jak tylko pralka lodówka, sprzęt to stanowczo za dużo... ja mam 140 co 2 mies i to NAJWIĘCEJ ze wszystkich naszych znajomych..... i już mnie to przeraziło... przeca całymi dniami nas nie ma aha... na razie cisza pod drzwiami.... nie wiem czy ksiendza jeszcze nie było... czy już po fakcie [/FONT] [FONT=Century Gothic]T[/FONT][FONT=Century Gothic]ak tak ja ma wsio na prąd. Nim mam gazu ani ciepłej wody ale to i tak stanowczo za dużo :shake:. Mieszkam na tym mieszkaniu już 3 lata i pierwszy raz mam taki zajebisty rachunek. Wcześniej miałam po 90 góra 100 zł za miesiąc a teraz :crazyeye:. Wiem że jak jest małe dziecko to wszystkiego zużywa się więcej ale nie aż tyle więcej - nie sadzisz? Wzięłam sie na sposób i zapisuje codzienne zużycie. Wyłączam bojler, nie włączam telewizji i sparwdzam co ile ciagnie.:roll: Ale już mi się coś nie podoba. Może licznik się popsuł bo np. w nocy kiedy mam taryfe nocną naciągnął mi licznik na nocnej i na dziennej - dziwne prawda?:razz: Coś jest nie tak. Ale ja to sprawdze nie będa mnie tu cholerka skubali - subańce jedne :evil_lol: Nie puszczaj księdza - kupisz se cos za zoszczędzoną kaskę :evil_lol: [/FONT] [quote name='natija']a moze za duzo dogoa moze jakis lokator sie przylaczyl do Was [FONT=Century Gothic]Dogo? Nie -Dogo niegdy nie za dużo :loveu::evil_lol: A co do lokatorów to ja mam w bloku same stare babki i dziadki a to jest inne pokolenie - oni takich numerów nie robia raczej :shake:[/FONT] [quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia]no wiesz...zawsze jest to tylko 200 a nie 300 a sponsora mam dla Ciebie szukać czy jak? hehe [/FONT][FONT=Century Gothic] N[/FONT][FONT=Century Gothic]o fakt! Tylko dwieście - co tam - pikuś :cool1::evil_lol: Szukaj mi tego sponsora bo jak się Medorowa nie zgodzi to dupa zbita :evil_lol:[/FONT] [quote name='Fuga***']Trzeba będzie przerzucić się na świeczki :-) [FONT=Century Gothic]Otóż to!- Myślałam o tym :evil_lol: tylko że znając moje szczęście to bum chałpę z dymem puściła :evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/FONT] [quote name='Alicja'][FONT=Arial]czytalam już u Klocusiowej na kompecku ...dziwne to to ...aż się bojam jak nasze rachunki przyjdą ...a i ośmielę się dodać że ja płacę tysz naj ...jak Klocusiowawszystkie po 80, 90, 100 a ja z mańki od razu 156zł co 2 miechy [/FONT] [FONT=Century Gothic]Nie dołuj mnie mamcia że tylko ja tyle płacę :placz: I to jest nie fair że wy płacicie co dwa miechy a ja co miesiąc :placz:[/FONT] [quote name='BeaC']oj kobitki........ jakie malutenieczkie te Wasze rachunki za prąd............. ja płacę aktualnie................................. 355 zł co miesiąc:eviltong: i nie marudzę no może troszeczkę...................kurna na opalanie domu już wydałam 4500 i to jeszcze nie koniec zimy.........:angryy: witaj Jabłuszkowa:multi: [FONT=Century Gothic]No nie kochana nie porównuj domu pewnie ze 120 m z moja małą klitką w bloku 40m z bidą :evil_lol:. A poza tym ja nie ogrzewam się pradem bo mam centralne. A opalanie domu to kicha jest - współczuje ci - ale jeden pozytyw ze to co wydasz zimą rozkłada się na cały rok bo latem nie ogrzewasz i masz klime za darmo a ja sie smaze w tym bloku :evil_lol: P.S. Witaj Beatko tak się wkręcilam w odpisywanie że aż się z toba nie przywitałam [/FONT] Quote
Fuga*** Posted January 5, 2008 Posted January 5, 2008 ~witaJ nie martw się, jakoś to będzie... na pocieszenie powiem Ci, że mnie ostatnio rachunek też wbił w ziemię, to chyba jednak podwyżki, bo na pewno nie zużyłam o tyle więcej prądu. Masz żarówki energooszczędne itp? Quote
apple Posted January 5, 2008 Author Posted January 5, 2008 [quote name='Fuga***']~witaJ nie martw się, jakoś to będzie... na pocieszenie powiem Ci, że mnie ostatnio rachunek też wbił w ziemię, to chyba jednak podwyżki, bo na pewno nie zużyłam o tyle więcej prądu. Masz żarówki energooszczędne itp? [FONT=Century Gothic]Witaj Kochana :loveu:. Pewnie podwyzki tez ale nie tylko (przynajmniej u mnie). A żarówki energooszczedne to już mam wszędzie od dawna. Jak się ma wszystko na prad to tak własnie jest. Ostatnio mój TZ wymyślił że będzie wykręcał w żyrandolu w dużym pokoju żeby nie świeciły trzy tylko jedna:evil_lol::evil_lol::evil_lol: [/FONT] Quote
clockwork Posted January 5, 2008 Posted January 5, 2008 [FONT=Arial]to ja to ujme w ten sposób.... nie masz gazu.. ja mam jeszcze dodatkowo to.... czyli płacimy co miesiąć raz gaz raz prąd.... gaz 130 prąd 140..... nie mam małego dziecka, nie ma nas caluskimi dniami w domu.... do tej pory też płaciliśmy mniej (po 110) i chyba te podwyżki juz dają sie we znaki,... a od 1 stycznia zaś poszło w góre :mdleje: ja juz nie wstrzimam tych opłat :placz::placz: zara dostaniemy nowe stawki za czynsze, woda........ itd. nie pozostaje nam chyba nic innego jak pogodzić sie z tym złodziejstwem z kazdej strony i płacić... ale liczniki sprawdź... może faktycznie coś nie tak... czemu nabiło nocną i dzienną?? :niewiem: [/FONT] Quote
Alicja Posted January 5, 2008 Posted January 5, 2008 [quote name='apple'] [FONT=Century Gothic]T[/FONT][FONT=Century Gothic]ak tak ja ma wsio na prąd. Nim mam gazu ani ciepłej wody ale to i tak stanowczo za dużo :shake:. Mieszkam na tym mieszkaniu już 3 lata i pierwszy raz mam taki zajebisty rachunek. Wcześniej miałam po 90 góra 100 zł za miesiąc a teraz :crazyeye:. Wiem że jak jest małe dziecko to wszystkiego zużywa się więcej ale nie aż tyle więcej - nie sadzisz? Wzięłam sie na sposób i zapisuje codzienne zużycie. Wyłączam bojler, nie włączam telewizji i sparwdzam co ile ciagnie.:roll: Ale już mi się coś nie podoba. Może licznik się popsuł bo np. w nocy kiedy mam taryfe nocną naciągnął mi licznik na nocnej i na dziennej - dziwne prawda?:razz: Coś jest nie tak. [FONT=Arial]o mazs ...czyli coś nie tak [/FONT]:cool1: Ale ja to sprawdze nie będa mnie tu cholerka skubali - subańce jedne :evil_lol: Nie puszczaj księdza - kupisz se cos za zoszczędzoną kaskę :evil_lol: [FONT=Arial]:oops:ja nie wpuściłam a się diobeł dobijał jak gupi :mad:[/FONT] [/FONT] [FONT=Century Gothic][/FONT] [FONT=Century Gothic]Nie dołuj mnie mamcia że tylko ja tyle płacę :placz: I to jest nie fair że wy płacicie co dwa miechy a ja co miesiąc :placz:[/FONT] [FONT=Century Gothic][FONT=Arial]ale ja jeszcze mam opłaty za gaz i za ciepłą wode ze ściany :roll: czynsz za 48 m wynosi 460zł:diabloti:[/FONT] [/FONT] [FONT=Arial]ale temata mamy :cool1:[/FONT] Quote
apple Posted January 5, 2008 Author Posted January 5, 2008 [quote name='clockwork'][FONT=Arial]to ja to ujme w ten sposób.... nie masz gazu.. ja mam jeszcze dodatkowo to.... czyli płacimy co miesiąć raz gaz raz prąd.... gaz 130 prąd 140..... nie mam małego dziecka, nie ma nas caluskimi dniami w domu.... do tej pory też płaciliśmy mniej (po 110) i chyba te podwyżki juz dają sie we znaki,... a od 1 stycznia zaś poszło w góre :mdleje: ja juz nie wstrzimam tych opłat :placz::placz: zara dostaniemy nowe stawki za czynsze, woda........ itd. nie pozostaje nam chyba nic innego jak pogodzić sie z tym złodziejstwem z kazdej strony i płacić... ale liczniki sprawdź... może faktycznie coś nie tak... czemu nabiło nocną i dzienną?? :niewiem: [/FONT] [FONT=Century Gothic]No włąsnie cos nie tak! Pojde tam do tych energetyków i ich zje..... okrzyczę że mam licznik chyba zepsuty albo co niech przyjdą i sprawdza. A o opłatach mi nie mów - kradna, kradną z każdej strony. Człowiek robi i nic z tego nie ma bo jak przyjdzie do płacenia rachunków to z wylaty jedynie na chleb zostaje :shake: Ale co tam! :evil_lol:[/FONT] [quote name='Alicja'][FONT=Arial]ale temata mamy :cool1:[/FONT] [FONT=Century Gothic]nooooo - życiowy bardzo :evil_lol:[/FONT] [quote name='_Mikuunia_']no wlasnie o pradzie rozmawiacie :P? [FONT=Century Gothic]a ty co mało płacisz że się smiejesz? :razz::evil_lol:[/FONT] Quote
clockwork Posted January 5, 2008 Posted January 5, 2008 [FONT=Arial]a chcesz wiedzieć jakie opłaty OBOWIĄZKOWE mamy w firmie???? :diabloti: bez względu na to czy mamy klientów czy nie..... i czy zarobimy 1000 czy 5000zł powiem tylko że Pawcio na te piranie musi pracować 25 dni w miesiącu :evil_lol::evil_lol: ostatnio pani zadzwoniła z ankietą, [/FONT] [FONT=Arial]kiedy ostatnio byłam na wczasach??[/FONT] [FONT=Arial]12 lat temu zanim otwarłam firme :grins:[/FONT] [FONT=Arial] a kiedy sie pani wybiera... [/FONT] [FONT=Arial]jak zlikwiduje działalność[/FONT][FONT=Arial]nie miała wiecej pytań :grins: [/FONT] Quote
apple Posted January 5, 2008 Author Posted January 5, 2008 [quote name='clockwork'][FONT=Arial]a chcesz wiedzieć jakie opłaty OBOWIĄZKOWE mamy w firmie???? :diabloti: bez względu na to czy mamy klientów czy nie..... i czy zarobimy 1000 czy 5000zł powiem tylko że Pawcio na te piranie musi pracować 25 dni w miesiącu :evil_lol::evil_lol: ostatnio pani zadzwoniła z ankietą, [/FONT] [FONT=Arial]kiedy ostatnio byłam na wczasach??[/FONT] [FONT=Arial]12 lat temu zanim otwarłam firme :grins:[/FONT] [FONT=Arial] a kiedy sie pani wybiera... [/FONT] [FONT=Arial]jak zlikwiduje działalność[/FONT][FONT=Arial]nie miała wiecej pytań :grins: [/FONT] [FONT=Century Gothic]Z[/FONT][FONT=Century Gothic]nam to ! Moja mama przez 12 lat miala dwa sklepy. Pracowała światek, piatek i iedziela, Wakacje czy nie, chora czy nie - codziennie w parcy i co splajtowała :angryy: bo opłaty ja zeżarły. Kasy tyle samo albo i mniej wpływało a opłaty coraz wyższe. Niestety takie czasy teraz mamy. działalność się nie opłaca. Dlatego teraz wprowadzaja atkie ulgi w ZUSach na firmy itd.[/FONT] Quote
Alicja Posted January 5, 2008 Posted January 5, 2008 [quote name='clockwork'][FONT=Arial] ostatnio pani zadzwoniła z ankietą, [/FONT] [FONT=Arial]kiedy ostatnio byłam na wczasach??[/FONT] [FONT=Arial]12 lat temu zanim otwarłam firme :grins:[/FONT] [FONT=Arial] a kiedy sie pani wybiera... [/FONT] [FONT=Arial]jak zlikwiduje działalność[/FONT][FONT=Arial]nie miała wiecej pytań :grins: [/FONT] [FONT=Arial]dziwna Pani że o nic więcej nie zapytała :hmmmm:[/FONT] Quote
clockwork Posted January 5, 2008 Posted January 5, 2008 [quote name='apple'][FONT=Century Gothic]Z[/FONT][FONT=Century Gothic]nam to ! Moja mama przez 12 lat miala dwa sklepy. Pracowała światek, piatek i iedziela, Wakacje czy nie, chora czy nie - codziennie w parcy i co splajtowała :angryy: bo opłaty ja zeżarły. Kasy tyle samo albo i mniej wpływało a opłaty coraz wyższe. Niestety takie czasy teraz mamy. działalność się nie opłaca. Dlatego teraz wprowadzaja atkie ulgi w ZUSach na firmy itd.[/FONT] [FONT=Arial]ano... teraz.... dla nowych ulgi a strzy niech zapier... dzielają :angryy: niższy ZUS bezzwrotne dotacje.... my z biura pracy mogliśmy wziąć TYLKO kredyt na rozpoczęcie... zwrotny... z taaaaaaakimi odsetkami :mad::mad: i żadnych ulg... ważne że jednego mniej w szeregach bezrobotnych;) [/FONT] Quote
BeaC Posted January 5, 2008 Posted January 5, 2008 [quote name='Alicja'][FONT=Arial]ale temata mamy :cool1:[/FONT] licytacja kto MA więcej...............:eviltong::eviltong::eviltong: Quote
jonQuilla Posted January 5, 2008 Posted January 5, 2008 [quote name='apple'][FONT=Century Gothic] Szukaj mi tego sponsora bo jak się Medorowa nie zgodzi to dupa zbita:evil_lol:[/FONT] [FONT=Georgia]Widzisz dobrze trafiłam...sponsoringiem zajmuję się od pieluch :evil_lol: My za czynsz płacimy ponad 1000 :roll: za prąd około 300... ździerstwo! gdzie pieniążki na dobrocie? Cześć Jabolłonkowa :multi::multi: :loveu: [/FONT] Quote
Medorowa Posted January 5, 2008 Posted January 5, 2008 [quote name='apple'][FONT=Century Gothic][/FONT] [FONT=Century Gothic]A co zgłaszasz się na ochotnika może :cool3:[/FONT] [FONT=Century Gothic][/FONT][FONT=Century Gothic][/FONT] Nie:diabloti::diabloti::diabloti::cool1: Quote
apple Posted January 5, 2008 Author Posted January 5, 2008 [quote name='clockwork'][FONT=Arial]ano... teraz.... dla nowych ulgi a strzy niech zapier... dzielają :angryy: niższy ZUS bezzwrotne dotacje.... my z biura pracy mogliśmy wziąć TYLKO kredyt na rozpoczęcie... zwrotny... z taaaaaaakimi odsetkami :mad::mad: i żadnych ulg... ważne że jednego mniej w szeregach bezrobotnych;) [/FONT] [FONT=Century Gothic]Mów mi jeszcze jak moja mam zaczynała to nawet tego nie było. Jak ci powiem na ile procent wzięła wtedy kredyt z banku na rozkrecenie biznesu to spadniesz ze stołka - [/FONT][FONT=Century Gothic]80 % [/FONT][SIZE=2][FONT=Century Gothic]zdzierstwo [/FONT]:shake: [quote name='BeaC']licytacja kto MA więcej...............:eviltong::eviltong::eviltong: :eviltong: [quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia]Widzisz dobrze trafiłam...sponsoringiem zajmuję się od pieluch :evil_lol: My za czynsz płacimy ponad 1000 :roll: za prąd około 300... ździerstwo! gdzie pieniążki na dobrocie? Cześć Jabolłonkowa :multi::multi: :loveu: [/FONT] [FONT=Century Gothic]Tysiąc za czynsz :crazyeye:- to gdzie ty mieszkasz? Rany Boskie - to ja już nie mam pytań :shake: cześć Goździczku:loveu:[/FONT] [quote name='Medorowa']Nie:diabloti::diabloti::diabloti::cool1: [FONT=Century Gothic]No wiesz to taka kolezanka z ciebie? - znikąd pomocy:placz::placz:[/FONT] :evil_lol::evil_lol: Quote
Alicja Posted January 5, 2008 Posted January 5, 2008 [quote name='BeaC']licytacja kto MA więcej...............:eviltong::eviltong::eviltong: [FONT=Arial]raczej komu mniej zostanie :angryy::angryy::angryy:[/FONT] Quote
apple Posted January 5, 2008 Author Posted January 5, 2008 [quote name='Alicja'][FONT=Arial]raczej komu mniej zostanie :angryy::angryy::angryy:[/FONT] [FONT=Century Gothic]no własnie[/FONT] :lol::evil_lol: Quote
apple Posted January 5, 2008 Author Posted January 5, 2008 [quote name='tygra']Witanko :) w ten zimny dzionek [FONT=Century Gothic]Witamy witamy w naszych skromnych progach :evil_lol: [/FONT] Quote
jonQuilla Posted January 5, 2008 Posted January 5, 2008 [quote name='apple'] [FONT=Century Gothic]Tysiąc za czynsz :crazyeye:- to gdzie ty mieszkasz? Rany Boskie - to ja już nie mam pytań :shake: [/FONT] [FONT=Georgia]w hangarze ;) mieszkanie o powierzchni 130m2 w samym centrum miasta właściwie :roll: więc nigdy się nie pchaj w moje okolice, dobrze Ci radzę :eviltong: [/FONT] Quote
apple Posted January 5, 2008 Author Posted January 5, 2008 [quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia]w hangarze ;) mieszkanie o powierzchni 130m2 w samym centrum miasta właściwie :roll: więc nigdy się nie pchaj w moje okolice, dobrze Ci radzę :eviltong: [/FONT][FONT=Century Gothic]Uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu nawet gdybym chciała to mnie nie stać :lol: Ale jak kiedyś zabładze w Gdańsku to juz wiem kto ma wolny kawałek podłogi -[/FONT][FONT=Georgia]:eviltong:[/FONT] Quote
Alicja Posted January 5, 2008 Posted January 5, 2008 [quote name='apple'][FONT=Century Gothic]Uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu nawet gdybym chciała to mnie nie stać :lol: Ale jak kiedyś zabładze w Gdańsku to juz wiem kto ma wolny kawałek podłogi -[/FONT][FONT=Georgia]:eviltong:[/FONT] [FONT=Arial]no jak można było chciec zrobic 100dniówkę to i przekimac by się dało ;)[/FONT] Quote
Recommended Posts