Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

a ja mojemu dawałam powąchać, smakołyk, który miałam w ręce i potem zaciskałam pięść. On się próbował dostać do niego i zaczynał szczekać, wtedy mówiłam szybko daj głos i otwierałam rękę. Bardzo szybko się nauczył tylko, że jak poczuł jedzonko w kuchni to też zaczynał szczekać :cool3: :evil_lol:

• Replies 11.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Ja Fione też nauczyłam w ten sposób. I także skutkiem tego było szczekanie na jedzenie, które chciała dostać. Od dawna nie ćwiczymy tego, ale kiedyś być może będę jeszcze uczyć ;).

Posted

Ja musiałam zrezygnować, bo takie "śpiewy" np. o piątej rano, bo tak muszę wstawać i szykować śniadanie rodzince, nie były miłe :cool3: a ta zołza biegła za mną do kuchni i zaczynała swój repertuar :evil_lol:

Posted

Oj pamiętam jak ją nauczyłam, aż się rodzice zaczęli ze mnie śmiać :lol:. Chyba miała coś w okolicy poł roku i od tamtej pory nie robiłyśmy nic w tym kierunku. To były chyba stare metody nauczenia dawania głosu.. przynajmniej taką metodę miałam w książce A.Brzezichy chyba z 1986 roku.

Posted

No dziewczyny to już chyba lepiej nie uczyć psa dawania głosu jakby miał mi szczekać za każdym razem kiedy szykuję jakies jedzienie w kuchni - koszmar

Posted

nie uczcie psa głosu....
O nie... Rambo jak mu każę usiąść to czeka ąz mu dam smaka, a jak nie to się niecierpliwi i jesli jest to którys raz z koleji zaczyna "dawać głos" ...
A na komende głos śpiewa :evil_lol: Najpierw skomlenie , a potem głos...

Posted

teraz tak sobie myślę że chyba dobrze że Krosiu nie potrafi dawać głosu. Za to nadrabia szczekaniem przy innych okazjach (chociaz ponoć boksery nie szczekają) a on to uwielbia.

Posted

Nathaniel, ale nie trzeba psa uczyć głosu pokazując mu smakołyk i czekać. Można uczyć w inny sposób czytałam jeszcze nie wypróbowałam, bo sa dla mnie ważniejsze rzeczy do opoanowania z psem chocby wtedy gdy szczeka dając nagrodę, a póxniej dawać komendę.

Apple, boksery szczekają chocby w obronie, gdzie mają oszczekać pozoranta.

Posted

Cimi napisał(a):
Nathaniel, ale nie trzeba psa uczyć głosu pokazując mu smakołyk i czekać. Można uczyć w inny sposób czytałam jeszcze nie wypróbowałam, bo sa dla mnie ważniejsze rzeczy do opoanowania z psem chocby wtedy gdy szczeka dając nagrodę, a póxniej dawać komendę.

Apple, boksery szczekają chocby w obronie, gdzie mają oszczekać pozoranta.

Cimi co tego szczekania w obronie to nie wiem ..... mój Krosiu jest taki obronny że wszystkich zalizał by na śmierć a jak by nas okradali to by nawet nie zauważył albo jeszcze by sie cieszył, że cos sie dzieja. Taka mała fujara z niego:loveu:

Posted

apple napisał(a):
w takim razie madziu jade do ciebie na małe szkolonko - skąd jesteś???:evil_lol: :cool3:

Ależ serdecznie zapraszam:multi: :multi: A teraz sobie tak postanowiłam, że zaczne uczyć mojego Medora czegos nowego:cool3: , tylko czego:eviltong:

Posted

Cimi napisał(a):
Turlanie, slalom, obrót :cool3: :eviltong: ?

Ciekawe, ciekawe:cool3: :cool3: Cimi a jak z tym fresbee, podaj link do stronki, na której zamówiłaś dla Fionki fresbee:p :p

Posted

Frisbee jest super :multi:. I napewno kiedyś wystartujemy w zawodach :multi:. Jak narazie szperam po necie szukając filmików z różnymi trikami :lol:.

A zamawiam o TU

Narazie mamy 4 talerzy (2 Jawzy, Eurablend i Competition) i pewne w niedalekiej przyszłości będziemy mieć więcej :lol:.

Posted

[quote name='Cimi']Frisbee jest super :multi:. I napewno kiedyś wystartujemy w zawodach :multi:. Jak narazie szperam po necie szukając filmików z różnymi trikami :lol:.

A zamawiam o TU

Narazie mamy 4 talerzy (2 Jawzy, Eurablend i Competition) i pewne w niedalekiej przyszłości będziemy mieć więcej :lol:.
Cztery :crazyeye: :crazyeye: nieźle:crazyeye:
A który mogłabyś mi polecić:p

Posted

Jaka narazie mogę polecić Jawz. Są dość wytrzymałe. Ja mam je od kwietnia i ma tylko rysy z pazurów, żadnej dziurki z zebów. Powiem, że są warte swojej ceny ;).Tylko już zostały wykupione :eviltong:. Trszokę podobne są Eurablendy, ale podobno mniej wytrzymałe od Jawzów. W każdym bądź razie Eurablendu i Competition nie wypróbowałam, bo dziś odebrałam paczkę. A i najlepiej zaczynać z dwoma talerzami ;).

Posted

Cimi napisał(a):
Mówie o sporcie IPO :eviltong:. Gdzie pies gryzie rękaw.
Oj Cimi widzisz jaka ze mnie gapa - nie załapałam a co do frisbee to powiedz jjak go nauczyłąś łapać???

Madziu chętnie bym sie do ciebie wybrała ale to chyba dość spory kawałek drogi - niestety:roll:

Posted

[quote name='apple']nie załapałam a co do frisbee to powiedz jjak go nauczyłąś łapać???

Ale jak łapac, że odrywa łapy od ziemii czy po prostu łapie :cool3: ? Na poczatku została nakręcona na to dziwne coś. Najlepiej nakręcić przypinając psa do drzewa i samemu rzucać i ćwiczyć, albo w domu bawić się nie dając psu. Później nauka chwytania frisbee z ziemi czyli tzw. rollery puszczasz i one tak po ziemii lecą, później ja trzymałam i ona skakała mi do talerza trzymanego przeze mnie. Nastepnie spróbowałam jej rzucić na bliską odległość i od razu łapała w locie co nie znaczy, że za każdym razem łapie.

A co talerzy,własnie najlepiej zainwestować te ze sklepiku, który link podałam. Dziś się bawiłyśmy 4 talerzykami i już w nowym Comeptition jest dziurka na wylot i takie inne, ale super leci :cool1:.

Dla mnie zabawa jest super :lol:. Pies też lubi talerzyki :lol: i co najważniejsze wiem, ze kasa nie została wyrzucona w błoto.

Link do tematu frisbowego na DGM.

Posted

apple napisał(a):
To daj znać Madzia jak ci idzie z tym frisbee:cool3:

A pewnie, ze dam znać:multi: :multi:
Ale nie wiem kiedy przyjdzie, mam nadzieję, że w poniedziałek albo najpóźniej we wtorek:cool1: Ale Medorek i tak ma skaleczona łapkę po dzisiejszym spacerku:shake: i mam nadzieję, ze zaleczy się, jak najprędzej , a na dodatek mucha końska ugryzła go pod oczkiem i ma spuchnięte :shake: