ANETTTA Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Ashaski napisał(a):Ja myślę że takie będzie! Dzwonił do mnie już Pan z Torunia zainteresowany adopcją. Kazałem mu przysłać zdjęcia to zobaczymy. przesłałam całego meila do Dea własnei od pana z TOrunia zainteresowanego adopcją .. Quote
Ashaski Posted September 23, 2010 Author Posted September 23, 2010 Wysłał Ci może zdjęcia gdzie miała by przebywać?? Bo powiedział że pośle ale narazie cicho... Aha a jeśli do ciebie ktoś pisze w sprawie Giny to ślij też prosze do mnie bo mi ją przydzielono ;D Quote
ANETTTA Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 ok zdjęc nie mam ale jakby co w Toruni jest sporo ludzi aby zrobić wizytę Quote
zuzlikowa Posted September 25, 2010 Posted September 25, 2010 ANETTTA napisał(a):Dea napisała tak [FONT=Arial][SIZE=3]Sunia już jest w schronie parę mieisęcy. Naprawdę fajna z niej dziewczyna, jedynie wadę ma taką, że jest silnie dominującą suką. Gdy była w kojcu z innymi wyglądało to tak: ona w pomieszczeniu, reszta na zewnątrz, lub odwrotnie, jak ona chciała posiedzieć na zewnątrz, to reszta uciekała do pomieszczenia. Przy jedzeniu podobnie. Teraz siedzi w innym kojcu, sama i jest ok. [/FONT] Przekleiłam,bo miałam problem z przeczytaniem...Wy też?...a informacje od Dea nieocenione! Gina...prawdziwa benkowa pannica- wie czego chce...niech nikt jej się pod nogami nie plącze!:evil_lol: Quote
zuzlikowa Posted September 25, 2010 Posted September 25, 2010 No,to malutka...powoli zacznij sie Ty ludziom pod nogami platać!...do domku marsz cudna! Quote
zuzlikowa Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 Podnosimy Ginę i na wieści czekamy...czy Gina jest ogłaszana? Quote
Ashaski Posted September 26, 2010 Author Posted September 26, 2010 Ja ją rozgłaszam jak mogę. A propos, są już może zdjęcia?? Quote
ANETTTA Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 i co odezwali sie ci ludzi jeszcze z Torunia ;) Quote
zuzlikowa Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Ashaski napisał(a):Ja ją rozgłaszam jak mogę. A propos, są już może zdjęcia?? Też podpytuję o fotki... Quote
zuzlikowa Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Małgorzatta napisał(a):Producent zaleca dawkę 0,4/kg. Minimum to 0,2/kg i tyle dostała Zula. Dostałaby więcej surowicy, gdyby takowa była dostępna. Są zarezerwowane jeszcze 2 ampułki na czwartek/piątek. Może być mało. W hurtowni nie ma nic, podobno tej pod nazwą Caninserin, czy jakoś tak już nie produkują, nowa ma być ponoć od 2011 roku. I tak szczęście, że cokolwiek udało się kupić. Najgorsze, że problemem jest BRAK MOŻLIWOŚCI KUPNA LEKARSTWA. Jeśli ktokolwiek z Was slyszał, gdzie można ją jeszcze kupić, proszę o wiadomość. Zula waży 52 kg. Potrzebuje dużo. POPYTAJCIE ZNAJOMYCH,KTÓRZY MOGĄ MIEĆ DOSTĘP DO SUROWICY...POPYTAJCIE WETÓW... NIE ZOSTAWIAJCIE MAŁGORZATTY...Zulka jest molosem, miłym,kochanym i bardzo sympatycznym...moloskiem,który od niedawna ma swój kochany domek i swoich kochanych ludzi...dajmy jej szansę mieć ich baaaaaaaardzo długo!!!Ona już też od życia w poopę dostała...niech teraz ma szansę na samo szczęście...ale bez naszej pomocy i naszej "sieci" pomocowej, Małgorzatta może zostać bezradna...BDT PILNIE POTRZEBUJE POMOCY- SUROWICY DLA SWEGO PSIAKA!!! Nie zapominajcie też o psiakach z punktu w Pszczynie... http://www.dogomania.pl/threads/192792-Bora-za-TM...-%28?p=15443219#post15443219 Quote
Ashaski Posted September 28, 2010 Author Posted September 28, 2010 ANETTTA napisał(a):i co odezwali sie ci ludzi jeszcze z Torunia ;) Niestety jeszcze nie Quote
ANETTTA Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 szkoda a może i dobrze sunia musi miec super dom a nie tylko dobry !!!;) Quote
Ashaski Posted September 29, 2010 Author Posted September 29, 2010 A jednak. Przysłali zdjęcia, ale nie jestem przekonany, ostateczna decyzja należy do dei. Quote
Malwi Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Ashaki - nie zobaczymy fotek które są u Ciebie na mailu - prześlij mi je proszę na maila (malfinaaa@o2.pl albo info@bernardyn.com.pl), zaraz je wstawię tak żeby wszyscy widzieli ;)) Quote
Ashaski Posted September 29, 2010 Author Posted September 29, 2010 Państwo z Torunia napisali: Witam Jakiś czas temu rozmawialiśmy z Panem w sprawie adopcji bernardynki Giny. Mieszkamy w małej wsi pod Toruniem. Mamy już bernardyna - 3 letniego Benka. Szukamy dla niego partnerki. Obecnie Benek jest wiernym stróżem naszej firmy. To ogromny, uśmiechnięty psiak o niesamowitej kondycji, groźnie wyglądający ale bardzo pogodnie nastawiony. Jedną z jego ulubionych zabaw jest gra w piłkę. Szukamy suczki, dorosłej ale niezbyt starej. Pieski mieszkają w budzie i zajmują się pilnowaniem terenu składu z opałem. Dla Benka to raj. Uwielbia biegać po hałdach z węglem, wspinać się na nie. Nie ukrywam, że na czas wizyt klientów Benek jest zamknięty w kojcu, bo z wiadomych względów(jest duży) ludzie się go boją. Chcę jednak zaznaczyć, że jest to kojec i absolutnie nigdy nie trzymamy psów na łańcuchu. Poza tym Benek biega luzem i ma teren - prawie 3 000m2. W załączeniu przesyłam zdjęcia Benka i kojca. Benek ma dużą drewnianą budę, ocieploną styropianem i obitą papą. Zimą dodatkowo grzeje go słoma. Taką samą budę dostanie też partnerka Benka. (na zdjęciach jest jedna buda bo na chwilę obecną jest tylko jeden pies). W kojcu Benek ma swoją miskę z jedzeniem i wiadro z wodą (miska do wody była za mała ;)) a do tego swój basen, z którego nie wychodzi w upalne dni. Kojec jest wybetonowany, (inaczej Benek kopał straszne dziury) i zadaszony. Kojec jest na tyle duży że swobodnie bawiły się w nim dwa bernardyny, ale mamy w planach go powiększyć wraz z pojawieniem się drugiego psa. Dbamy także o zdrowie naszych pupilów. Benek ma komplet szczepień, jest odrobaczony i pod stałą kontrolą weterynarzy z jednej z najlepszych klinik w Toruniu. Warunki do wglądu na miejscu. Zdjęcia prześlę w kilku mailach z uwagi na duży rozmiar. Chętnie odpowiem na wszystkie pytania. Czekamy na kontakt - 000 000 000 Imię Nazwisko Jakieś komentarze? Dea jest za. Quote
ANETTTA Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 gina bedzie po sterylce czy juz jest ??? a tak pozatym trzymam kciuki ;) Quote
Malwi Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 no wlasnie co ze sterylką ... bo niestety ale po przeczytaniu maila odniosłam wrażenie że państwo chcą "Partnerkę" dla benka w wiadomych celach .... Quote
Aga- Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Malwi napisał(a):no wlasnie co ze sterylką ... bo niestety ale po przeczytaniu maila odniosłam wrażenie że państwo chcą "Partnerkę" dla benka w wiadomych celach .... Bez sterylizacji bym jej nie wydała... Quote
Ashaski Posted September 30, 2010 Author Posted September 30, 2010 spokojnie, bez sterylki nie będzie wydana. Czekam tylko na odpowiedź, czy państwo pokryją jej koszty. Quote
eve-w Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 A gina nadaje się do kojca? tzn do domu z ograniczonym kontaktem z czlowiekiem? Czy oni wychodzą z psami na spacery czy tylko będą powiekszać kojec? Quote
ANETTTA Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 sterylka musi być ..dzieki żę nad tym czuwacie !!! Quote
Malwi Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 [quote name='Agata69']Z Torunia jest ilon_n, cajus b. dobrze by było żeby Cajus sprawdził dom - ma doświadczenie w sprawdzaniu domów dla Benków i zna rasę ;) Quote
Recommended Posts