zasadzkas Posted June 17, 2006 Posted June 17, 2006 Pekińczyk jest czarny, podpalany, bardzo ładny i pekińczykowaty. Ma z 10 lat, niestety, zębiska w kiepskim stanie. Bardzo łagodny, do psów również. Bardzo się łasi, wskakuje na kolanka, uśmiecha się do ludzi tym krótkim pyszczkiem. Fajny bardzo. Taki pocieszny. Delikatny, nie namolny, choć umie się przymilać, nie robi tego "na ostro", patrzy, patrzy tymi ślepkami i macha ogonkiem, opiera się łapkami o nogi i czeka na decyzję :loveu: Ot, i nowy pekińczyk. Cudeńko takie nam się trafiło. Quote
Legion23 Posted June 19, 2006 Posted June 19, 2006 skąd pekińczyk trafił do schroniska? z łapanki, czy oddany przez właścicieli? ma szczepienia i książeczkę? Quote
zasadzkas Posted June 19, 2006 Author Posted June 19, 2006 Z łapanki, od hycla. Książeczki nie ma i nie będzie miał, bo schroniska na to nie stać. Psy są szczepione falą, co jakiś czas, na podstawowe rzeczy. Postaram się załatwić zdjęcia, ale z telefonu. Ja niedługo wyjeżdżam i nie będzie mnie pare tygodni. Quote
Legion23 Posted June 19, 2006 Posted June 19, 2006 czyli pociągiem ani PKSem nie pojedzie... chyba że go najpierw zawieźć samochodem do Skierniewic czy Żyrardowa do weterynarza, takiego co oprócz zaszczepienia da książeczkę, w niej zaś naklejkę szczepionki, swoją pieczątkę i podpis... co do wożenia pekińczyka "w kagańcu" - taki wymóg: pani w sklepie mi powiedziała, że w Polsce nie produkują kagańcow na pekińczyka, i poradziła, żeby go przewozić w torbie. specjalnej torbie do transportu małych psów, z siatką po bokach, albo innej, byle by mógł w niej oddychać. tak tylko podbijam wątek... z Warszawy do Żyrardowa PKP Koleje Mazowieckie co godzinę z Dworca Zachodniego o każdej :54 (8:54, 9:54, 10:54 itd.), 6,80 zł, dalej z Żyrardowa o 12:45 lub 14:45 PKS (oba kursują tylko w dni nauki szkolnej), lub 16:00 (tylko w dni powszednie) - 23 minuty do Korabiewic. lub z Warszawy do Skierniewic PKP Koleje Mazowieckie co godzinę z Dworca Zachodniego o każdej :54 (8:54, 9:54, 10:54 itd.), 10,50 zł, potem ze Skiernierwic PKSem: 9:00-9:26 Korabiewice lub 11:20-12:12. UWAGA brak autobusu powrotnego, czyli pierwszym trzeba przyjechać, a drugim (12:12 z Korabiewic) pojechać do Żyrardowa (na 12:40), i z Żyrardowa wracać do Warszawy: PKP 13:11, 14:16, 15:16 itd. Quote
zasadzkas Posted June 19, 2006 Author Posted June 19, 2006 ale o co chodzi z tymi pksami i pkpami? bo nie wiem Quote
Legion23 Posted June 19, 2006 Posted June 19, 2006 a tak sobie dojazdu szukam, a może też komuś się przyda... chyba że pies ma już szanse na dom w okolicy tak to bym mógł powiesić ogłoszenia / popytać w Warszawie, czy komuś się nada pekińczyk ;) myślałem o pojechaniu do Korabiewic celem zrobienia zdjęć (i może przy okazji zrobienia zdjęć innym psom), ale czekam ciągle na telefon w sprawie suczki z Radomia, która ma do mnie przyjechać i nie wiem którego dnia :( i nie wiem czy jestem wolny Quote
zasadzkas Posted June 19, 2006 Author Posted June 19, 2006 Jeśli chcesz, możesz się zabrać autem z Czarkiem, głównie w soboty. Zdjęć pekińczykowi nie zrobisz, bo jest w prywatnej części, gdzie p.Magda mieszka i nawet my tam rzadko wchodzimy. Pekińczyka negocjuję, bo ona się boi, żeby nie trafił w kiepskie ręce. I tylko ja się nim zajmuje :lol: Urabiam ją od miesiąca, że dobry dom znajdę, żeby dała. Bo p.Magda ma sporą gromadę biedaków, przywiązuje się do nich, jak to człowiek, ale stado rośnie, rośnie, a dom i ogródki nie. No, i miejsce na nowego biedaka by się zrobiło. Zdjęcia można robić na dużym schronisku, ale to mały sens, żeby nie powielać fotek psów, które są na stronce, a dużo ich. My wiemy, które. Ja wyjeżdżam w sobotę, wracam za 3 tygodnie, ale chciałabym wtedy zrobić duży rzut na obfotografowanie schronu. Może chcesz? Bardzo byś się przydał. Ale nawet cały dzień to za mało. Możesz w weekendy, czy w tygodniu też? Spróbuję zoganizować kilka osób, poszłoby składniej. Pooglądaj stronkę: www.dajmudom.pl Ja osobiście dojeżdżam ze Skierniewic, są busy do Puszczy Mariańskiej /5zł, a tam kilka km. Aha, można jeszcze zabrać się z kierownikiem, z Warszawy Ursus. Dzwonię do kierownika o fotki. Quote
Legion23 Posted June 19, 2006 Posted June 19, 2006 stronę schroniska już obejrzałem ze 2 razy :) mogę wyjeżdżać na dłużej, dopóki nie mam psa w domu, jak mi przybędzie Busia, to tylko z nią albo jak się jej już pozbędę ;) ma być u mnie na tymczas. z nią do schroniska to raczej nie, więc... jak znajdzie nowy dom, to dopiero będę wolny. Busia ma 10-13 lat i jest malutka, jej wątek: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=26456 Quote
Legion23 Posted June 19, 2006 Posted June 19, 2006 jakby ktoś szukał wątku pekińczyka - podnoszę :) Quote
zasadzkas Posted June 19, 2006 Author Posted June 19, 2006 A kiedy Busia do Ciebie przyjedzie? Ja od 12 lipca mam wolne :lol: A jakbyś pojechał przez Skierniewice, to Busia może u mojej siostry posiedzieć. Zobaczymy, jakoś się da. Quote
Legion23 Posted June 19, 2006 Posted June 19, 2006 zasadzkas napisał(a):A kiedy Busia do Ciebie przyjedzie? sam bym chciał wiedzieć :) Quote
Legion23 Posted June 20, 2006 Posted June 20, 2006 podnoszę wątek ;) czy pekińczyk jest w ogóle do wydania, czy p. Magda chce go sobie zostawić? a jak piesek ma na imię? :) Quote
zasadzkas Posted June 20, 2006 Author Posted June 20, 2006 Jest szansa, że go wyda. Tak mi mówi. Zobaczymy. Nie wiem, jak na niego woła. Quote
zasadzkas Posted October 9, 2006 Author Posted October 9, 2006 Staruszek u p.Magdy chyba dożywotnio, co? Ma emeryturę i ciepły kąt, choć wymarzyłam sobie dla niego coś więcej. Quote
masienka Posted October 14, 2006 Posted October 14, 2006 Na "przygarne..." szukaja pekinczyka dla starszej pani. Pani odpowiedzialna bo chce rowniez jak najstarszego psiaka. Quote
zasadzkas Posted November 3, 2006 Author Posted November 3, 2006 Pekińczyk nie żyje. Ze starości. Quote
oktawia6 Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 szkoda, że wtedy o nim nie wiedziałam....szkoda:placz: Quote
Recommended Posts