Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 91
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sayrel napisał(a):
Hmmm ciekawa sprawa... Ale jest taka suczka z rodkiem Masza i tyz jest na dogo moze o tamta ci chodzilo?

Byłabyś wstanie podesłać foto? :lol: Raczej wątpie, że to jakaś inna, ale zobaczę z ciekawości

Posted

Jakie one są piękne. I w tym ich krzywda. Ludzie biorą, a potem nie mogą sobie z nimi poradzić.

Jak zobaczyłam fotki, to pierwszy odruch-wziąć. Niestety, wiem, że nie mam czasu, ani umiejętności, żeby zająć się psem tej rasy.

Posted

zaglądam do Maszy ..

dziewczyny ja Was podziwiam, jak Wy te psy rozróżniacie???
w ten weekend w Toruniu były zawody w dog-trekkingu ..
cała masa psów, większość futrzanych uczestników to husky i malamuty .. tylko niektóre na moje oko jakoś się wyróżniały .. znakomita większość psiej drużyny była nierozróżnialna :/
tylko moja Kaira i Trolik wyglądały w tym zbiorowisku czterołapów zdecydowanie inaczej ;) ale one nie mają nic wspólnego z polarnymi rasami :)

Posted

Ta byl tez nasz sztab specjalny z adopcyjniakami;)
Wiesz generalnie jak siedzisz w jakiejs rasie to zaczynasz rozrozniac, widziec o jest charakterystyczne, poza maskami, ktore daja najwiecej zuwazasz jakies tam anatomiczne cechy osobnicze.
I szczerze powiedziawszy predzej rozroznie hasiory niz np. onki:))

Posted

Oo, to może poznajesz któreś ze swojego sztabu adopcyjniaków?? ;)

to jedne z pierwszych na mecie :)

a ta beżowa kita tyłem, to moja zupełnie nie-husky i nie-malamucia Kaira ;)

Posted

Hehe az tak nie wymiatam, zwalszcza jak psa widzialam tylko na zdjeciach;)
Ale zadne z tych to byla schroniskowa sunia i malamut, ale nawet nie wiem jak wyglada;)

Posted

Etam maja rozne maski.
No, ale moi drodzy... Wyslalam mase maili i pw z prosba o pomoc dla niej i prawie nikt sie nie odezwal:(( Konto puste, a za hotel przyjedzie juz niedlugo placic...
Masakra:(

Posted

Przy okazji zapytam jeszcze znawców rasy .. sprawa ważna, szykuje sie adopcja dorosłego samca husky 4-5 lat w domu, gdzie już jest młody półroczny samiec husky .. obaj niekastrowani .. zatem jak statystycznie wygląda tolerancja między dwoma obcymi sobie samcami w różnym wieku z czego młodszy jest u siebie a starszy dołącza do niego? czy jest jakaś niezerowa szansa na ich zgodne relacje??

elmira, ;) "kasa na zbyciu" - to pojęcie abstrakcyjne ;)

Posted

ilon_n napisał(a):
Przy okazji zapytam jeszcze znawców rasy .. sprawa ważna, szykuje sie adopcja dorosłego samca husky 4-5 lat w domu, gdzie już jest młody półroczny samiec husky .. obaj niekastrowani .. zatem jak statystycznie wygląda tolerancja między dwoma obcymi sobie samcami w różnym wieku z czego młodszy jest u siebie a starszy dołącza do niego? czy jest jakaś niezerowa szansa na ich zgodne relacje??

Czasami się zdarza;)

Posted

ilon_n napisał(a):

Jest o ile
1. oba samce nie sa dominantami
2. zostana umiejetnie zapoznanie na np. spacerze
3. przysli wlasciciele maja mocne nerwy i wiedza, ze nie nalezy zbyt wczesnie interweniowac kiedy chlopcy ustalaja sobie hierarchie
Przy czym 1 i 3 wystapi za okolo 1,5 roku jak drugi chlopak dojrzeje. W tym momencie zasadniczo nie powinno byc problemu o ile socjalizacja szczenieca obu psow nie jest jakos dramatycznie zawalona.

Za to nie podoba mi sie fakt, ze pies zostaje wydany do adopcji z jajkami

Myslalam zmienic tytul watku, ale pozmieniaja mi sie linki, ktore powysylalam wiec poczekam z tym jeszcze.
Nie wiem zrobie jej jakies dramatyczne zdjecia, napisze, ze umiera i pewnie ktos sie znajdzie... takie realia
po **** ratowac zdrowe, mlode psy.
Niech gnija w schronach
w koncu bohatersko jest pomagac tylko tym w najgorszym stanie:/

Posted

Sayrel, dzięki za wskazówki.
Kastracja w tej chwili nie jest możliwa, bo pies był niemiłosiernie zagłodzony i jeszcze się nie odbudował. W umowie będzie stosowny punkt zobowiązujący właściciela do kastracji w określonym terminie. Ale kto wie czy dojdzie do tej adopcji. Są obawy czy psy się dogadają.

Posted

Mowie, jezeli zaden z psow nie jest jakos szczegolnie dominujacy i agresywny to pobratymcow powinni sie spokojne dogadac.
W przyszlosci pewnie rowniez przy takiej roznicy wieku.

Posted

Dziewczyny pozwolicie, że uściślę, bo forum publiczne, różni "życzliwi" czytają.

Jolka hoteliku jako takiego nie prowadzi.

Wzięła Maszę w celu diagnozy i przygotowania do adopcji.
Pracuje z sunia i z tego co wiem, sunia spisuje się świetnie ;)

Czyli: nie hotel, ale pomoc szkoleniowa i przygotowanie do adopcji - jak najbardziej.

Posted

Czy ja mam ja utytlac w blocie, przykuc do jakiejs budy na lancuchu takim krowim.
Nie wiem podrzucic ze 3 szczeniaki i grzmotnac pare razy kijem, ab sie ktos nia zainteresowal i wspomogl finansowo?
Bo ja wiem, ze nie ma tragedii. Krew nie sika, zebra nie wsyataja na wierzch to nei chwyta za serce czy t am sumienie.
Ale czy pies, ktory jest zdrowy, mlody i bezpieczny bo zawiezlismy go do hotelu
rozumiem juz nie zasluguje na pomoc. Tak?
Tylko tak sie sklada, ze ta lalunia moze wrocic do schroniska, jezeli nie bedzie
z czego ja oplacic.
I jeszcze ma szanse zaznac opcji 1.
Tylko czy musi?

Sory za wyjazd. Ale poza ilon (bardzo dziekuje) totalnie nikt Maszy nawet groszem nie wsparl:/