Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Na jednym ze starachowickich osiedli jest samiec wyżła szorstkowłosego.
Nazwano go Teodor. Weterynarz określil wiek psa na ok 3-4 lat.
Teodor jest zdrowy, łagodny. Nie ma tatuażu ani chipa.
Pies lgnie do ludzi, jest przyjacielski, spokojny, ładnie bawi się z dziećmi.

Teo obecnie ma budę zbudowaną wspólnymi siłami przez ludzi mieszkajacych na tej ulicy, ale jest ona na wolnym terenie.
Pies jest też dokarmiany przez okolicznych mieszkańców.

Szukamy jego właściciela lub kogoś, kto temu psiakowi zechce dać bezpieczny dom i serce.

Kontakt w sprawie Teodora: Agata - tel. 795 129 371
e-mail - Ewelina: esia 1980@wp.pl

Posted

KONIEC BEZDOMNOŚCI :)
"Teo jest w drodze do nowego domu
Nie wiem jak zniesie podroz bo wsiadal do auta bardzo niechetnie. Dzis o 12 zjawili sie Panstwo po niego. Przywiezli mu przyjaciolke, z ktora ma zamieszkac. Ona zareagowala bardzo radosnie a Teo jakby lekko sie zawstydzil :D mysle ze przypadna sobie do gustu.Teo w ogole dziwnie sie zachowywal bo jak nigdy wyszla cala ulica i to on byl dzis w centrum uwagi.
Odnioslam wrazenie ze nowi wlasciciele psa sa dobrymi ludzmi i wiem ze bedzie mu tam dobrze. Bedzie mieszkal w domku z ogrodkiem w towarzystwie pieknej damy :) Wymienilismy sie mailami i czekamy na zdjecia z nowego domku :)

Dzieki wieelke wszystkim zaangazowanym w sprawe Teo. Dzieki Wam znalazl swoj dom na ziemi i ludzi, ktorzy juz go pokochali:)"

Posted

wklejam post z innego forum od nowych wlascicieli Teo

"Teo jest już w nowym domu:) Co prawda DOM jak na razie wprawia go w zakłopotanie i nie bardzo wie jak się w nim odnaleźć (dużo swobodniej czuje się na ogródku), ale z każdą godziną jest coraz lepiej. Niestety...ale widać, że do tej pory raczej w domu nie miał okazji mieszkać...
Podróż zniósł całkiem dobrze. Po postoju już bez wielkich oporów wsiadał do samochodu:) Chyba już się czuł bezpieczniej:)
Z Astrą (naszą suczką) na razie się poznają, ale dystans między nimi zmniejsza się także z godziny na godzinę
Zdjęcia psiaków obiecuję podesłać w tygodniu, bo dzisiaj po 12 godzinach jazdy nie mam nawet siły brać się za aparat:) Poza tym zarówno Teo jak i Astra po dniu pełnym wrażeń śpią i chrapią w najlepsze:) I wcale im się nie dziwię że muszą odespać, bo podczas jazdy ani przez chwilę nie pospały
I na koniec prośba - to forum wybrałem drogą losowania:) Ale wiem, że także na innych były wątki o Teodorze. Wiem też, że część informacji była przeklejenia na inne fora. Będę wdzięczny o przeklejenie mojego wpisu wszędzie tam, gdzie interesowali się losem Teo i pomagali szukać mu domu"