Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 437
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='zuzlikowa']Przed momentem dostałam na pw wiadomość,że w Katowicach (Murcki) od kilku tygodni koło lasu koczuje łagodny i przyjacielski bernardyn...czy ktoś może zabrać go choć na kilka dni, nim znajdziemy dla niego bezpieczne miejsce?

Konkretniejsze dane o miejscu pobytu psiaka może uda się przekazać Klaudus...
BENIO POTRZEBUJE PILNIE POMOCY!!!

Też już wiem o beniu grzybiarzu . . . Matko jedyna - gdzie ci ludzie mają serca?? :placz::placz::placz:

Posted

Buster napisał(a):
Też już wiem o beniu grzybiarzu . . . Matko jedyna - gdzie ci ludzie mają serca?? :placz::placz::placz:

Czy znajdzie się ktoś kto choć przez kilka dni przetrzyma psiaka?

Bora bardzo też potrzebuje wsparcia i pomocy...może ktoś zabezpieczyć transportowy plan B dla Bory na wtorek?...tak się boję,że coś może nie wypalić w poniedziałek(a muszę się z tym liczyć)

Posted

zuzlikowa napisał(a):
Przed momentem dostałam na pw wiadomość,że w Katowicach (Murcki) od kilku tygodni koło lasu koczuje łagodny i przyjacielski bernardyn...czy ktoś może zabrać go choć na kilka dni, nim znajdziemy dla niego bezpieczne miejsce?

Konkretniejsze dane o miejscu pobytu psiaka może uda się przekazać Klaudus...
BENIO POTRZEBUJE PILNIE POMOCY!!!

daj cynk do fundacji bernardyn może mogliby pomóc !!!!

kurcze same nie wyrobimy

biorac pod uwage ze nie mamy zadnego zaplecza finansowego .........

Posted

Buster napisał(a):
jesoooooo jaki piękny!

I uśmiech przecudny...zajrzyjcie do niego,to może wiecej uśmiechów uwidzimy...tylko nie dajcie sie zwieźć tytułowi...to najmniej kaukazowaty z benków ...to mastif pirenejski jak nic...a to cudna z charakteru rasa- bardzo podobna psychicznie do benka,bo uzależniona bezwzględnie od czlowieka,ale bardziej ruchliwa i stróżująca niż benie.

Posted

wtatara napisał(a):
jestem na wątku

Bardzo się cieszymy i witamy...

...a może komuś już sie tak przyszły tydzień poukładał,że moze (w razie czego ) zawieść Borę z Pszczyny do Krakowa do hotelu we wtorek?Będziemy sie starać zabrać ją w poniedziałek,ale jeśli coś by nie wyszło(i to niestety raczej mnie:-() dobrze mieć wyjście zapasowe...może ktoś mógłby je stanowić?

Posted

Acha i jeszcze bardzo ważna rzecz- musimy mieć konto,na które można wpłacać na Borę...miałam już o to pytania...CZY SUNIA JUŻ MA KONTO I OPIEKUNA "EKONOMICZNEGO"?...bardzo proszę o przesłanie mi go na pw...mam osoby chętne do pomocy suni.

Posted

Boro-wybacz,Ty też jeszcze nie bezpieczna,ale i Lincoln nie ma czasu

jego modlitwę o życie...

...czy usłyszymy ją?

Człowieku,byłeś dla mnie źródłem strachu...
Źródłem zagrożenia...
Człowieku,nauczyłeś mnie walczyć z Tobą...
Broniłem się i bronię przed Tobą dzielnie...
Jestem zwarty i gotowy...napięty...
Człowieku...naucz mnie kochać!
Daj mi szansę się... poddać!
...ODPOCZĄĆ!

...POKOCHAĆ!

http://www.dogomania.pl/threads/190895-CZ%C5%81OWIEKU-nauczy%C5%82e%C5%9B-mnieAGRESJIi-teraz-za-to-mi-%C5%BBYCIE-ODBIERASZ!-Bez-SZANSY_RATUNKU!!?p=15189491#post15189491

Posted

Małgorzatta napisał(a):
Jeśli nie będzie agresywna w stosunku do moich psiaków mogę ją jakiś czas przechować. Nawet od dziś. Ale nie mogę obiecać, że pokryję koszty leczenia...

Małgorzata zaoferowała tymczas dla BORy ??

co prawda nie pisze na jak długo ....

czy nie lepiej byłoby skorzystać z etj propozycji niż płacić za hotelik

moglibysmy pomóc innemu za te pieniadze których nie mamy

dziewczyny czy WAm umkneła ta oferta ...

Małgorzato czy to jeszcze aktulane

na jak długo proponowałas te przechowalnie ????
jeśli nie BOra to może inna bida

a mamy ich coraz to więcej

ten benio katowicki z murcek ???/czeka na bezpieczeństwo

podobno łagodny !!!!

Posted

Aktualne... Mąż zakochał się w Bartku... Nie wiem, czy dt nie zamieni się w ds... Ale Bartek to samiec z charakterem... Zula nie gorsza... Nie ustępuje... Walczy o swoje miejsce w stadzie. Qeram byłby z niej dumny...Uległą, wystraszoną sunię pewnie by zaakceptowały... Ale samca? Tego nie wiem...
Po prostu zareagowałam na konkretną alarmową sytuację...

Posted

Małgorzatta napisał(a):
Aktualne... Mąż zakochał się w Bartku... Nie wiem, czy dt nie zamieni się w ds... Ale Bartek to samiec z charakterem... Zula nie gorsza... Nie ustępuje... Walczy o swoje miejsce w stadzie. Qeram byłby z niej dumny...Uległą, wystraszoną sunię pewnie by zaakceptowały... Ale samca? Tego nie wiem...

czyli dt mógłby być do czasu znalezienia domku?

Posted

Jestem osobą odpowiedzialną. Więc tak, pod warunkiem, że psy się zaakceptują i nie będą się nieustannie "żarły"...
Marzy mi się szczeniak, zrezygnowałam z MA, chciałabym późną wiosną lub latem mieć szczeniaczka benia... Tak jak napisałam, zareagowałam na tę konkretną sytuację (nie szukam kolejnego psa na dt), chciałąm pomóc w tej trudnej sytuacji..., ale bez kosztów leczenia... Oczywiście szczepienie, zapalenie uszu... mogę sponsorować, ale chodziło mi o poważniejsze koszty typu sterylka, oczy itp...

Posted

dziewczyny może warto by było

zaryzykować

jesli psy by sie nie tolerowały

w grę wchodziłby hotelik

U Małgorazty wielkie podwórko pola wokól

a i będąc z psami spokojnymi bezpeicznymi ona tez by sie otwarła ...

żarełko i bezpłaty DT to bardzo Dużo ...Malgorzato !!!

a na leczenie byśmy sie skaldali gdyby takie wchodziło w grę

Posted

ANETTTA napisał(a):
Małgorzata zaoferowała tymczas dla BORy ??

co prawda nie pisze na jak długo ....

czy nie lepiej byłoby skorzystać z etj propozycji niż płacić za hotelik

moglibysmy pomóc innemu za te pieniadze których nie mamy

dziewczyny czy WAm umkneła ta oferta ...

Małgorzato czy to jeszcze aktulane

na jak długo proponowałas te przechowalnie ????
jeśli nie BOra to może inna bida

a mamy ich coraz to więcej

ten benio katowicki z murcek ???/czeka na bezpieczeństwo

podobno łagodny !!!!

Nie,nie umknęło!Tylko zrozumiałam,że miałby to być tymczas na czas oczekiwania na transport do hotelu Gabi...a że znalazłam hotel bliżej w Krakowie,zaproponowałam,by bez stałego serwowania zmian suni,zawieźć ją tam od razu.

Małgorzatta napisał(a):
Jestem osobą odpowiedzialną. Więc tak, pod warunkiem, że psy się zaakceptują i nie będą się nieustannie "żarły"...
Marzy mi się szczeniak, zrezygnowałam z MA, chciałabym późną wiosną lub latem mieć szczeniaczka benia... Do tego czasu mogę spełniać funkcje bdt, ale bez kosztów leczenia... Oczywiście szczepienie, zapalenie uszu... mogę sponsorować, ale chodzi mi o poważniejsze koszty typu sterylka, oczy itp...

Jeśli jest to stały tymczas,aż do umieszczenia w domu stałym...należy to rozpatrzeć,bo zdecydowanie lepsza to opcja i dla suni, i dla nas.
Mam pytania...w związku z tym,że trzeba sunię jak najszybciej zabrac,bedzie to możliwe w poniedziałek?
Wspomniałaś,że od wtorku,do min.czwartku Cię nie będzie...jak bedzie wyglądać opieka nad sunią?
Co do zachowania psiaków,nie tylko agresja jest niepokojąca,trzeba zwrócić też uwagę na to by pewniejsze psiaki nie powodowały dodatkowego wycofania suni.
Jeśli psy nie dogadają się,czy istnieje możliwość,że odwieziesz wtedy Borę do hoteliku?...nie wiem jeszcze ew. jakiego,ale przynajmniej część drogi bardzo by się przydała.

Kwestie leczenia są jasne...w przypadku poważniejszych potrzeb,nie zostawiamy Cię z nimi...

Klaudus...dziewczyny...i jak?

Decydujmy szybko,by Bora jak najszybciej została zabrana!To priorytet!

Posted

Dziewczyny,czy już są jakieś konkretne ustalenia co do konta?

blueberrykiss napisał(a):
To i ja dorzucę 10 złotych miesięcznie dla suni. Proszę tylko o dane do przelewu na PW.

Dziękujemy bardzo...czekamy na informacje na czyje konto bedą wpływały środki dla Bory.

Posted

Jutro mogę po 12-tej.
Wiercenia mam w okolicy Częstochowy, będę dojeżdżać z domu. W tym czasie opieka nad psami - TZ i mama
Jeśli psy się nie dogadają lub będą dominować suczkę, to odwiozę ją do hotelu, tylko litości - nie na drugi koniec Polski...
I proszę o możliwość konsultacji odnośnie leczenia, sterylizacji itd...