mikoada Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Cioteczki pilnie potrzebna pomoc. Przed chwilą dzwoniła do mnie Klaudus_, były z Budrysek w Punkcie i niestety Choco i jej braciszek Bingo są w ciężkim stanie Dziewczyny wiozą ich właśnie do lecznicy...Bardzo prosimy o pomoc w tej chwili najbardziej będzie potrzebna pomoc finansowa, to są kolejne psiaki za które trzeba płacić w lecznicy... Quote
zuzlikowa Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 mikoada napisał(a):Cioteczki pilnie potrzebna pomoc. Przed chwilą dzwoniła do mnie Klaudus_, były z Budrysek w Punkcie i niestety Choco i jej braciszek Bingo są w ciężkim stanie Dziewczyny wiozą ich właśnie do lecznicy...Bardzo prosimy o pomoc w tej chwili najbardziej będzie potrzebna pomoc finansowa, to są kolejne psiaki za które trzeba płacić w lecznicy... nIESTETY NASZE PODEJRZENIA POTWIERDZAJĄ SIĘ...już 4 psiaki w bardzo złym stanie...te psiaki z fotki...ale i wyżełek/dalmatyńczyk i czarny labkowatyjuż bardzo złym stanie...DZIEWCZYNY NIE MAJĄ SRODKÓW...MAJĄ GIGANTYCZNE DŁUGI-BUDRYSEK LECZY PSIAKI I KOTY NA WŁASNY RACHUNEK...nawet z pomoca nie udaje się wyjść z długów...a teraz psiaki z Pszczyny...albo zostawia je na pastwę choroby, albo dostaną pomoc...wybaczcie,że tak piszę, ale po prostu ta sytuacja przerosła wyobrażenia...Bora i następne psiaki...sekcja, teraz chore już 4 psiaki...jak długo będziemy czekać na kolejne?...kilka jest osowiałych,ale wszystkich nie można było zabrać...pojechały 4 najbardziej chore, leżące plackiem... ALE BEZ NASZEJ POMOCY DZIEWCZYNY NIC NIE ZROBIĄ...ZOSTANIE IM TYLKO UŚPIENIE PSIAKÓW...:-(:-(:-( BŁAGAM...nie dopuśćmy by musiały taką decyzję podejmować, bo brak środków...bo brak surowicy!!! Quote
ANETTTA Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Nelka napisał(a):24 254 79 22 Kaliński mam 15 sztuk dzwońcie do niego powołajcie się , ze od Wioli Gruszki i ustalone po 50 zl sztuka jakby nie było Kalinskiego to rozmawiajcie z p.Maćkiem Jest tylko taki problem ze surowica jest w Kutnie, ale wyśle paczek w razie co. to tanio !!!!!!! Quote
Nelka Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 surowica jest tylko, nikt nawet nie pofatygowała się tam zadzwonić. Najpierw prosicie o pomoc i znalezienie jej, a jak ja obdzwoniłam całą Polskę i pół Niemiec żeby znaleźć lek to wszyscy olali sprawę. Quote
ANETTTA Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 skarbie moze finanse szukamy rzebramy błagamy bazarki robimy a kasy ??? Quote
zuzlikowa Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Nelka napisał(a):surowica jest tylko, nikt nawet nie pofatygowała się tam zadzwonić. Najpierw prosicie o pomoc i znalezienie jej, a jak ja obdzwoniłam całą Polskę i pół Niemiec żeby znaleźć lek to wszyscy olali sprawę. Dziewczyny sa cały czas w drodze...dzisiaj były w punkcie w pszczynie by go odkazić, a teraz jadą z chorymi zwierzakami...przed nimi jeszcze szukanie na miejscu... CZY KTOŚ MOŻE POFATYGOWAĆ SIĘ ZADZWONIĆ????mOŻE SPRZEDADZĄ NA ODLEGŁOŚĆ???? Quote
zuzlikowa Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 nelka napisał(a):24 254 79 22 kaliński mam 15 sztuk dzwońcie do niego powołajcie się , ze od wioli gruszki i ustalone po 50 zl sztuka jakby nie było kalinskiego to rozmawiajcie z p.maćkiem jest tylko taki problem ze surowica jest w kutnie, ale wyśle paczek w razie co. to o to chodzi... Quote
zuzlikowa Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Nelka napisał(a):24 254 79 22 Kaliński mam 15 sztuk dzwońcie do niego powołajcie się , ze od Wioli Gruszki i ustalone po 50 zl sztuka jakby nie było Kalinskiego to rozmawiajcie z p.Maćkiem Jest tylko taki problem ze surowica jest w Kutnie, ale wyśle paczek w razie co. ROZMAWIAŁAM Z BUDRYSEK...z psiakami jest źle, maluchy już się ślinią!...jadą najprawdopodobniej z nimi doDąbrowy,by natychmiast podać im surowicę... CZY KTOŚ MOŻE ZASPONSOROWAĆ PO AMPUŁCE W CENIE 50ZŁ...BŁAGAMY POMÓŻCIE?... Dziewczyny nie mają srodków...a w Kutnie jest surowica za jedyne 50zł...to dużo,ale za dotychczasową cenę, udałoby się mieć co najmniej 2... KTO MOŻE ZASPONSOROWAĆ CHOĆ PO 1 AMPUŁCE???...jest szansa by kupić po bardzo okazyjnej cenie i znaczną ilość...POMÓŻCIE...KUPCIE TYM PSIAKOM SUROWICĘ... Nelko...czy wtedy dałabyś radę wysłać w lodzie?Tak muszą być przewożone. Quote
mikoada Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Nelka napisał(a):surowica jest tylko, nikt nawet nie pofatygowała się tam zadzwonić. Najpierw prosicie o pomoc i znalezienie jej, a jak ja obdzwoniłam całą Polskę i pół Niemiec żeby znaleźć lek to wszyscy olali sprawę. Super, że jest surowica bardzo dziękujemy za pomoc, tylko tak jak napisała ANETTTA, nie ma oczywiście na nią pieniędzy. My już mamy ogromne długi w lecznicach na chwile obecną będzie tego ok. 1700 zł, skąd na to brać pieniądze...chęci są, ale co z tego :( Quote
Nelka Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 to może najpierw trzeba szukać pieniędzy a nie surowicy? po co ja dzwoniłam szukałam, wydzwoniłam kasy za dobre 200zł bo rozmowy międzynarodowe do tanich nie należą żeby usłyszeć , ze i tak jej nie kupicie bo nie ma kasy:-( Dziewczyny litości.. Quote
Buster Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Roma u mnie w lecznicy jest odłożona ampułka surowicy (tej polskiej) - czekam tylko na sygnał od dziewczyn! Zaczynam się bać ! Te maluchy przecież są takie kruche . . . A co z innymi - to jest jakiś dramat! Wysyłam prośbę gdzie się da! Quote
Paulina_mickey Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Roma wyczyść skrzynkę. Moja wiadomość do Ciebie poszła na maila. Quote
Małgorzatta Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Dobrze. Aż boję się mieć nadzieję... Quote
zuzlikowa Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 [quote name='Nelka']to może najpierw trzeba szukać pieniędzy a nie surowicy? po co ja dzwoniłam szukałam, wydzwoniłam kasy za dobre 200zł bo rozmowy międzynarodowe do tanich nie należą żeby usłyszeć , ze i tak jej nie kupicie bo nie ma kasy:-( Dziewczyny litości.. Nelko...zgodziłabym się z Tobą i sama pomstowała gdyby nie to,że te,które bezpośrednio psiakami się zajmują i w całej sytuacji nią zajmują,dzwoniły jedy nie i to w międzyczasie z kojców domestosem ,czy czymś tam czyszczonych i z samochodu gdy już jechały...jeśli jakiekolwiek zamieszanie powstało,sorry,ale "przekaźnik "zawinił!Nie jestem na miejscu i jedynie reaguje i to tak jak rozumiem sytuację,a jak widać jest ona bardzo zmienna, niezwykle dynamiczna,a niestety ja nie do końca się oriętuję w sytuacji finansowej- niestety koszty ponosi Budrysek i Klaudus_i tylko one wiedzą w jakiej kondycji są,ja się tylko domyślam ogromnych problemów z ich postów i próśb.Dzisiaj jednak już wyraźnie sformuowały info o sytuacji finansowej-OGROMNE ZADŁUŻENIE W LECZNICY i zupełny brak środków na zabezpieczenie 15 psiaków.Szczerze mówiąc nie wiem czyj prywatny budżet udźwignąłby taki ciężar samodzielnie... ...malutkie dostały surowicę i...ŚPIĄ W SAMOCHODZIE ,BO BUDRYSEK I KLAUDUS_UTKNĘŁY W GIGA WYPADKU!:-(...TAK NAJPRAWDOPODOBNIEJ SPĘDZĄ NOC, bo Budrysek jest już bardzo zmęczona, a przejechać sie nie da! Quote
zuzlikowa Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Buster napisał(a):Roma u mnie w lecznicy jest odłożona ampułka surowicy (tej polskiej) - czekam tylko na sygnał od dziewczyn! Zaczynam się bać ! Te maluchy przecież są takie kruche . . . A co z innymi - to jest jakiś dramat! Wysyłam prośbę gdzie się da! Kochana...dziewczyny są całkowicie unieruchomione razem z psiakami...nie zanosi się by coś się ruszyło!!!Boże, jak ta dziewczyna jeszcze do Żywca dojedzie?Dziś cały dzień w ruchu i w drodze...od Żywca...Pszczyny,gdzie czyściły i dezynfekowały kojce...przez Dąbrowę(?)...Katowice(?)...a teraz pod Czechowicami utknęły! Quote
zuzlikowa Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Anonimowy darczyńca z moich rodzinnych stron kupi psiakom 2 ampułki surowicy...wyśle 100zł!:loveu: _ na 2 ampułki już mamy!!! Czy jeszcze uda się uprosić o następne? Quote
Isiak Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Poszło moje 50 zł... Rany, co za wypadek?? Quote
zuzlikowa Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 [quote name='Nelka']to może najpierw trzeba szukać pieniędzy a nie surowicy? po co ja dzwoniłam szukałam, wydzwoniłam kasy za dobre 200zł bo rozmowy międzynarodowe do tanich nie należą żeby usłyszeć , ze i tak jej nie kupicie bo nie ma kasy:-( Dziewczyny litości.. Nelko...będą pieniądze na WSZYSTKIE 15 AMPUŁEK!!!...MOŻESZ ZORGANIZOWAĆ ZAKUP I PRZESYŁKĘ?...tylko,że surowica musi być przewozona w lodzie Daj znać...bardzo potrzebna,a pieniądze już wpływają!!!Pokrywamy pełną kwotę zakupu i przesyłki!!! na 15 ampułek już mamy!!! _anonim a Wodzia...2 ampułki-100zł _Bamboo...1 ampułka-50zł _israel...1 ampułka-50zł _Nevada...1 ampułka- 50zł _dusje...1 ampułka-50zł _Isiak...1 ampułka-50zł _anilla...1ampułka-50zł (tak?) _Mariolaok...3 ampułki-150zł _andzia69...2 ampułki-100zł _Kora...1 ampułka-50zł _Maruda666...1 ampułka-50zł ------------------------------------------------- razem...15 ampułek...750zł Dziękujemy ogromnie!!! Skarpeta sekcyjna Bory(na pokrycie kosztów sekcji Bory-bez niej nie wiedzielibyśmy o zagrożeniu!): _dusje...26,70zł _robaczek...30zł ----------------------- razem...56,70zł może tak być?????...w razie czego dobierze się ze skarpety sekcyjnej Bory! Quote
zuzlikowa Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Budrysek dopiero teraz wraca do domu...jeszcze jes pod Pszczyną,a musi dojechać do Żywca...ma za sobą juz prawie 12 godzin w drodze:shake:...niestety teraz stoi na drugim pasie,który z powodu wypadku też jest zablokowany...cóż,te wypadki na tej trasie to rzecz bardzo częsta...bezpiecznej drogi dziewczyno!!!!A raniutko do pracy i znowu w trasę...jutro bedzie też do popołudnia poza dogo...najlepiej kontaktować się z nią telefonicznie...może i z Klaudus_ także,a moze uda się wejść wcześniej,ale nie wiem!Niestety nie zapytałam!...odpocznijcie nareszcie, choć troszkę! Quote
zuzlikowa Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Gdyby ktoś jeszcze zdeklarował pomoc w zakupie surowicy...możecie uaktualniać listę i wysyłać konto do wpłaty?...boję się,że nawet te 15ampułek będzie mało...ale ja nie znam się na zapobieganiu nosówce:oops:,więc moze przesadzam...jednak Klaudia i Aga mówiły coś o powtarzaniu szczepienia surowicą... Na teraz sytuacja wyglada tak: _ na 15 ampułek już mamy!!! _anonim a Wodzia...2 ampułki-100zł _Bamboo...1 ampułka-50zł _israel...1 ampułka-50zł _Nevada...1 ampułka- 50zł _dusje...1 ampułka-50zł _Isiak...1 ampułka-50zł _anilla...1ampułka-50zł (tak?) _Mariolaok...3 ampułki-150zł _andzia69...2 ampułki-100zł _Kora...1 ampułka-50zł _Maruda666...1 ampułka-50zł ------------------------------------------------- razem...15 ampułek...750zł Dziękujemy ogromnie!!!:loveu: Skarpeta sekcyjna Bory(na pokrycie kosztów sekcji Bory-bez niej nie wiedzielibyśmy o zagrożeniu!): _dusje...26,70zł _robaczek...30zł ----------------------- razem...56,70zł może tak być?????:oops:...w razie czego dobierze się ze skarpety sekcyjnej Bory! Napisałam do Nelki zapytanie...czy może wykupić wszystkie 15ampułek i zorganizować przesyłkę. Quote
Isiak Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Dziewczyny, co do tego transportu w lodzie to dowiedzcie się dokładnie, czy tak ma być. Bo moja wetka powiedziała wczoraj, że na ulotce warunki przechowywania to temperatura pokojowa, i że zamrażanie surowicy jest niewskazane. Ale upewnijcie się co i jak, bo gadałyśmy tak na szybko przez telefon i mogło jej się cos pokręcić. Quote
Buster Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 [quote name='zuzlikowa']Gdyby ktoś jeszcze zdeklarował pomoc w zakupie surowicy...możecie uaktualniać listę i wysyłać konto do wpłaty?...boję się,że nawet te 15ampułek będzie mało...ale ja nie znam się na zapobieganiu nosówce:oops:,więc moze przesadzam...jednak Klaudia i Aga mówiły coś o powtarzaniu szczepienia surowicą... Na teraz sytuacja wyglada tak: _ na 15 ampułek już mamy!!! _anonim a Wodzia...2 ampułki-100zł _Bamboo...1 ampułka-50zł _israel...1 ampułka-50zł _Nevada...1 ampułka- 50zł _dusje...1 ampułka-50zł _Isiak...1 ampułka-50zł _anilla...1ampułka-50zł (tak?) _Mariolaok...3 ampułki-150zł _andzia69...2 ampułki-100zł _Kora...1 ampułka-50zł _Maruda666...1 ampułka-50zł ------------------------------------------------- razem...15 ampułek...750zł Dziękujemy ogromnie!!!:loveu: Skarpeta sekcyjna Bory(na pokrycie kosztów sekcji Bory-bez niej nie wiedzielibyśmy o zagrożeniu!): _dusje...26,70zł _robaczek...30zł ----------------------- razem...56,70zł może tak być?????:oops:...w razie czego dobierze się ze skarpety sekcyjnej Bory! Napisałam do Nelki zapytanie...czy może wykupić wszystkie 15ampułek i zorganizować przesyłkę. Roma - ja nie chcę się narzucać ;) ale mamy 16 ampułek surowicy :oops: Quote
Recommended Posts