Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Isiak']Dziewczyny, co do tego transportu w lodzie to dowiedzcie się dokładnie, czy tak ma być. Bo moja wetka powiedziała wczoraj, że na ulotce warunki przechowywania to temperatura pokojowa, i że zamrażanie surowicy jest niewskazane. Ale upewnijcie się co i jak, bo gadałyśmy tak na szybko przez telefon i mogło jej się cos pokręcić.
Nie w lodzie, a w lodówce. Klimatyzacja nie wystarczy. Ona nie może zamarznąć, a ma być chłodna.

• Replies 437
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja niestety tego nie zorganizuje, mieszkam pod warszawą, surowica jest w kutnie, tak wiec same musicie dzwonić do tego weta i ustalać z nim szczegóły zakupu.

Poza tym z tego co się orientuje, to dziś już nie ma tyle surowicy, dziewczyny z forum miał.pl również szukały na cito tego leku i ileś sztuk zakupiły.

jest jeszcze apteka w Żyrardowie która również ma surowice, ale w jakiej ilości tego nie wiem.

Posted

No właśnie przed chwilą dzwoniłam do lecznicy i dowiedziałam się, że jakaś Pani wczoraj dzwoniła i, że przyjedzie po surowicę pociągiem. Myślałam, że to ktoś od nas, ale to chyba jednak dziewczyny z miau. Pan Kaliński powiedział, że oprócz tych 15 ampułek będzie miał jeszcze ok. 25 a w razie czego podobno są jeszcze w hurtowni. Może ją wysłać do nas paczką, dziewczyny ile zamawiać????

Posted

Jedna ampułka dla psa to chyba za mało ? Z tego co tutaj czytam , to chyba potrzebne są dwie ? To pewnie zależy od wagi ?

W każdym razie napiszcie ile jeszcze potrzeba ?

Posted

Ja zamówiłam 17 ampułek bo na tyle na chwile obecną pozwalają fundusze. Wczoraj pytałam weta o dawkowanie powiedział, że leczniczo 1 ml/ 1 kg a ochronnie 0,5 ml/ 1 kg...

Posted

[quote name='Buster']Roma - ja nie chcę się narzucać ;) ale mamy 16 ampułek surowicy :oops:

Minęłam kogoś?...nie ujęłam w zestawieniu?

[quote name='zuzlikowa']Czy mogę prosić o zebranie deklaracji z wszystkich wątków Pszczyńskich psiaków? Mnie udało się opanowac wzglednie info z ogólnego i Bory wątku...niektóre eklaracje z wątków indywidualnych też wkleiłam,ale nie sądzę,że udało mi sie ogarnąć je wszytskie...to co mam to wklejam...

Na 17 psów w punkcie...

Na teraz sytuacja wyglada tak:

_ na 17 ampułek za 50zł już mamy!!!

_anonim a Wodzia...2 ampułki-100zł
_Bamboo...1 ampułka-50zł
_israel...1 ampułka-50zł
_Nevada...1 ampułka- 50zł
_dusje...1 ampułka-50zł
_Isiak...1 ampułka-50zł
_anilla...1ampułka-50zł (tak?)
_Mariolaok...3 ampułki-150zł

_andzia69...2 ampułki-100zł
_Kora...1 ampułka-50zł
_Maruda666...1 ampułka-50zł
_Ewu...2 ampułki-100zł...(wątek Misia)
-------------------------------------------------
razem...17 ampułek...850zł

Dziękujemy ogromnie!!!:loveu:

Skarpeta sekcyjna Bory(na pokrycie kosztów sekcji Bory-bez niej nie wiedzielibyśmy o zagrożeniu!):
_dusje...26,70zł

_robaczek...30zł
_kora78...20zł
-----------------------
razem...76,70zł

może tak być?????:oops:...
w razie czego dobierze się ze skarpety sekcyjnej Bory!
.
Napisałam do Nelki zapytanie...czy może wykupić wszystkie 15ampułek i zorganizować przesyłkę.

Tak to wyglądało dziś o 3 godzinie!
Czy mogę prosić o zebranie deklaracji z wszystkich wątków indywidualnych Pszczyńskich psiaków...część mogła mi umknąć!!!

Prosze o wrzucanie deklaracji zakupu,wpłaty pieniążków na surowicę i środki do odkażania punktu oraz koszty sekcji Bory na OGÓLNY WĄTEK PSZCZYŃSKI...jeśli ktoś nie został ujęty w zestawie, napiszcie proszę też na tym watku ogólnym by nie umknęło!!!
http://www.dogomania.pl/threads/188498-Lista-Pszczy%C5%84skich-psiak%C3%B3w-w-wielkiej-potrzebie!!-POMOCY!?p=15451483&posted=1#post15451483

Posted

Mam informacje od BUDRYSEK...dla mnie załamka!!!:-(

BINGO w lecznicy w bardzo ciężkim stanie!!!

Przy okazji Budrysek dowiedziała się o koszty związane z sekcją Bory...
_sekcja - 160zł
_utylizacja(58kg)- 204zł
_histopatologia 4 wycinków- prawdopodobnie ok.200zł

...nie jestem w stanie nawet komentować...

Posted

dziewczyny, poprosilam siostre w Gdyni, zeby sprawdzila u swoich wetow w Trojmiescie, moze ma kto surowice - Alicja oddzwonila dzis rano ze surowicy nie ma, bo juz sie jej nie produkuje (to pisalyscie juz wczesniej), poniewaz nie sprawdzila sie ta metoda leczenia i zaniechano jej
wet powiedzial, ze dopoki nie ma wynikow sekcji nie ma pewnosci czy to byla nosowka - tak, wiemy, ale czekac 2 tyg na wyniki? nic nie robiac? - wet rozlozyl bezradnie rece i dodal, ze wiele chorob ma podobne symptomy i bez wynikow dziala sie w ciemno
byc moze jest to jedna z tych historii, w ktorych oslawiona nowoczesna medycyna daje po prostu ciala

po niepowodzeniu na tym froncie pozostaje nam juz tylko wyslac skladke, siostra zrobi przelew na 50 zl dzis-jutro, podalam jej dane Klaudii - wykorzystajcie na sekcje lub na zakup surowicy, wg uznania

trzymajcie sie, dziewczyny, bo bardzo jestescie potrzebne
serdeczne pozdrowienia
V.

Posted

[quote name='viola005']dziewczyny, poprosilam siostre w Gdyni, zeby sprawdzila u swoich wetow w Trojmiescie, moze ma kto surowice - Alicja oddzwonila dzis rano ze surowicy nie ma, bo juz sie jej nie produkuje (to pisalyscie juz wczesniej), poniewaz nie sprawdzila sie ta metoda leczenia i zaniechano jej
wet powiedzial, ze dopoki nie ma wynikow sekcji nie ma pewnosci czy to byla nosowka - tak, wiemy, ale czekac 2 tyg na wyniki? nic nie robiac? - wet rozlozyl bezradnie rece i dodal, ze wiele chorob ma podobne symptomy i bez wynikow dziala sie w ciemno
byc moze jest to jedna z tych historii, w ktorych oslawiona nowoczesna medycyna daje po prostu ciala

po niepowodzeniu na tym froncie pozostaje nam juz tylko wyslac skladke, siostra zrobi przelew na 50 zl dzis-jutro, podalam jej dane Klaudii - wykorzystajcie na sekcje lub na zakup surowicy, wg uznania

trzymajcie sie, dziewczyny, bo bardzo jestescie potrzebne
serdeczne pozdrowienia
V.

caninserin bardzo często ratował życie zwierzakom z naszego schronu
sprawdzał się przy parwo, nosówce i panleukopeni
często była to ostatnia deska ratunku

bardzo dziękujemy za pomoc :)

Posted

do wpłat wcześniej przeze mnie podanych doszła jeszcze wpłata od zofia - 10 zł. Bardzo dziękujemy. Na ten moment na konto Borusi wpłynęło
[*]110 zł. Brakuje jeszcze dużo do zapłacenia za sekcję zwłok tej pięknej suni
[*]. Pamiętajmy, że bez tej sekcji nie mielibyśmy pojęcia o tym na co chorowała a co najważniejsze nie wiedziałybyśmy o zagrożeniu w Punkcie! Proszę was wszystkich nie zostawiajmy Klaudius_ z tym wszystkim samej!

Posted

[quote name='BUDRYSEK']proszę osoby które dzwonią do powiatowego weta aby zaczęły w końcu coś robić, a nie siały tylko ferment
bo być może zaniedługo będą miały je na sumieniu!!!!!!
:crazyeye::crazyeye::crazyeye: O matko, co się dzieje????

Posted

[quote name='BUDRYSEK']proszę osoby które dzwonią do powiatowego weta aby zaczęły w końcu coś robić, a nie siały tylko ferment
bo być może zaniedługo będą miały je na sumieniu!!!!!!

napisz jaśniej ...