Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Comic Sans MS]Bora trafiła do Punktu 3 tygodnie temu.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Koczowała pod lasem pobliskiej wsi.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Widać,że z ręki człowieka nie zaznała zbyt wiele dobrego.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Nie ufa człowiekowi - teraz ma do dyspozycji dość duży wybieg i budę.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Jak weszłam na wybieg - Bora zaraz uciekła do budy - tylko zaglądała czy już sobie poszliśmy.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Jest bardzo zaniedbana, ma dredy, jest brudna.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Dobrze dogaduje się z innymi psami - wpuściliśmy (dla wywabienia Jej z budy) 4 miesięcznego szczeniaka Rufiego - była Nim wyraźnie zainteresowana.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Do ludzi też jest przyjacielska, jednak strach jest silniejszy od chęci radosnego przywitania wchodzącego do Niej człowieka.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Zaniepokoiło mnie jednak dyszenie - Bora strasznie dyszy.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Ma oczywiście wodę w misce.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Pan, który zajmuje się psami powiedział,że tak właśnie dyszy od czasu przywiezienia...[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Nie wiem czy to u bernardynów normalne?[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Nie wiem czy potrafi chodzić na smyczy, ani czy lubi dzieci czy koty - nie mieliśmy okazji sprawdzić.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Jednak sądzę,że z dziećmi nie powinno być problemu.[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Oto kilka zdjęć - niestety jakie są, takie są, ale są :evil_lol:[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS][/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]W razie potrzeby kontakt do mnie:[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]tel: 785 549 189[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]A oto piękne banerki zrobione przez Zuzlikową - zapraszam do pobierania:[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS] [/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Koszt hoteliku to 450 zł[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Stałe deklaracje:[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]- Buster - 10 zł/mies[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]- Cajus JB - 10 zł/mies[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]- memory - 10 zł/mies[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]- mikoada - 5 zł[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]- konstancja86 - 10 zł/mies[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]_________________________[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]RAZEM: 45 zł/mies[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]450-45=405[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Brakuje 405 zł/mies[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Deklaracje jednorazowe:[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]- UMilki - 20 zł[/FONT]

• Replies 437
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:mad:Melduję się - ode mnie masz Klaudia absolutny zakaz poruszania się, wychodzenia gdziekolwiek z domu i rozmawiania z kimkolwiek:mad:
A tak serio - biedna Benusia - trza ją ratować - rozsyłam wątek.

Posted

może ma problemy z serduchem,może jakiś stan zapalny/gorączka?dobrze gdyby zobaczył ją lekarz jak najszybciej, moze poda jej coś na uspokojenie gdyby nie dawała się ogarnąć a przy okazji można by było wygolić jej zdredziałą sierść.Piękny pies

Posted

Myślałam już nad serduchem, a nawet nad ewentualną ciążą...
Sama nie wiem - nie mogłam Jej pooglądać, bo zaczynał padać deszcz, nam się troszkę spieszyło, a nie chciałam Jej jakoś bardzo drażnić - jak nie było to konieczne...

Posted

Rozsyłaj kochana ,tylko bardzo proszę,sprawdź dlaczego nie otwiera się....mnie się nie otworzył,ale się domyśliłam,że chodzi o sunię z Pszczyny więc przyleciałam sprawdzić...inni nie wiedzą o niej i nie trafią tutaj...
Czekaj...zaraz zrobię coś w rodzaju banerku...podlinkuję i będzie to można na wątki wstawiać i rozsyłać na pw...

Co do dyszenia...benki rzeczywiście dyszą często,ale nie stale...jednak mała jest w permamentnym stresie...więc może to być powodem,ale i zmiany somatyczne są bardzo prawdopodobne...tu mógłby wet się wypowiedzieć po osłuchaniu suni...bez tego będziemy tylko gdybać!

MAM MIEJSCE W HOTELIKU gABI DLA BENKA...sunia mogłaby tam jechać,ale bardzo potrzebujemy deklaracji stałych...jak najwięcej,bo wygląda na to,że potrzebne będą środki na zdiagnozowanie przynajmniej suni!!!
BŁAGAM...POMÓŻCIE JEJ!!!...w możliwy dla siebie sposób- pomóżcie!!!
Jeśli w takim stanie trafi do Mysłowic...jest już po niej!

Posted

Dobra może ktoś ruszy za moim przykładem - daję 10 zł stałej na Benię. . . Co mi pozostało ?? Ja nie mogę patrzyć w te jej biedne, pełne bólu oczyska . . . To jest jakaś masakra.

Posted

[quote name='zuzlikowa']
Czekaj...zaraz zrobię coś w rodzaju banerku...podlinkuję i będzie to można na wątki wstawiać i rozsyłać na pw...

Podlinkowane banerki na szybko dla Bory...wstawiajcie proszę w podpis...przesyłajcie na pw...wklejajcie na wątki...plisss

Posted

Cajus JB napisał(a):
A jaki jest koszt hoteliku?

Typowy dla benka...450zł/m-c

Buster...dasz radę zestawiać deklaracje?
Łatwiej bedzie Klaudus aktualizować potrzeby...

Dziękuję,że jesteście...dziękuję za pomoc!!!

Posted

dziewczyny ... na forum benkowym zgłosił się BDT ... tylko jest jeden problem .... ten BDT jest prawie pod Gdańskiem .... ale odpadają koszty hotelikowania ... musiałyby być pokryte koszty transportu i leczenia ...

trzeba się zastanowić czy opłaca się ja wieźć przez całą polskę ...

a swoją drogą .... mała jest straaasznie podobna do Buby : http://i885.photobucket.com/albums/ac60/bernardyn_com_pl/Gallery/buba1.jpg