Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 154
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Na poniedziałek, na 16.30 zaplanowałam sterylizację Smoli.
Dziś otrzymałam wyniki badania krwi z wtorku. Od stycznia Smoli, pies w fazie wzrostu i dojrzewania, była karmiona "czymś" gotowanym i to jest efekt.

[IMG]http://img62.imageshack.us/img62/8866/dsc05119t.jpg[/IMG]

[IMG]http://img834.imageshack.us/img834/8337/dsc05120e.jpg[/IMG]

Inga, podaj, proszę koszt lub wklej fakturę.

Na osłodę - Smoliczek:)

[IMG]http://img155.imageshack.us/img155/3425/dsc05105k.jpg[/IMG]

Nie widzę obroży z feromonami - ślepa jestem? Smoli powinna nosić ją stale.
Edycja:
Inga jest zbyt nieśmiała:diabloti:, żeby napisać, że obróżek z feromonami jeszcze nie dostała.
2 ostatnie poszły do Bastera i Fanty.

Posted

Smoli już po sterylizacji. Wszystko poszło dobrze, jest pod osłoną antybiotykową i przeciw bólową. Sterylizacje wykonano w Lancecie, pod narkozą wziewną. Inga, hallo! Napisz kilka słów o Małej. Jak się czuje, czy wraca pomału do siebie?

Posted

Czyż to nie jest cudowny piesek?
Przylepka straszna.
Uwielbia ludzi i psy.
Z kotami jak widać też świetnie porozumiewa się.
Lubi bawić się. Z kimś i sama też.
W ogole jest fantastycznym pieseczkiem

Posted

Wczoraj dowiedziałam się, że u Smoli pojawił się problem siusiania w domu. Przeważnie na posłaniu lub meblach. Podobno problem pojawił się po sterylizacji. Z wywiadu wynika, że nie jest to inkontynencja, czyli nietrzymanie moczu, lecz normalne, celowe siusianie z "przykucem".
Nie wiem, jak szybko po sterylizacji pojawił się ten problem ( sterylizacja była w poniedziałek).

Posted

[quote name='malibo57']Wczoraj dowiedziałam się, że u Smoli pojawił się problem siusiania w domu. Przeważnie na posłaniu lub meblach. Podobno problem pojawił się po sterylizacji. Z wywiadu wynika, że nie jest to inkontynencja, czyli nietrzymanie moczu, lecz normalne, celowe siusianie z "przykucem".
Nie wiem, jak szybko po sterylizacji pojawił się ten problem ( sterylizacja była w poniedziałek).

Iskra nie trzymała moczu z wiadomych powodów. Leżała i nagle mocz z niej po prostu wypływał albo idąc po prostu kropliła moczem. Jeśli Smoli przykuca i sika to niewątpliwie jakiś problem "psychiczny". Tak uważam.
Rozmawiałam z Ingą dwa, może trzy tygodnie temu i nawet pytałam jak z tym sikaniem i nie było problemu. Coś musiało się wydarzyć co spowodowało to sikanie. Inga, jak sądzisz? Kojarzysz jakąś nietypową sytuację?

Posted

zapewne sterylizacja.
Wczoraj po poludniu i dziś nie bylo problemu, więc nie jest to problem trzymania moczu. Sądzę, że to ustabilizuje się. Sterylizacja nie jest obojetna dla psychy pieseczki

Posted

Hm, a zaczęło się od razu po sterylizacji? Czy po jakimś czasie?
Inga, przy okazji proszę Cię o rachunek + wszystkie koszty za Smoli - bo na maile coś nie reagujesz:cool3:
Zapomniałabym o najważniejszym - za tydzień prosiłabym o badanie moczu, jeśli uda Ci się złapać.

Posted

[quote name='malibo57']Jesteś:) Jak sprzęt? Odstał się?
[/QUOTE]
O dziwo sam się jakoś naprawił, ale ostatnio też się naprawił na kilka godzin i znowu było źle, ale póki co i działa to psiaczkom gumtree zrobię itp ;)

Posted

Smoliczek nie siusia w domu, ma natomiast lekkie objawy ciąży urojonej. Dziś będzie na wizycie u dr Stępkowskiej - zobaczymy, co z tym robić. Nie jest to nic groźnego, czasem się zdarza. Ofiarą padł sweter Ingi ( zabrała psu zabawki - sama sobie winna:evil_lol:)
Dziś widziałam obie panienki, zdjęłam Smolikowi sukienkę, a pod sukienką ślicznie zagojona blizna - biała równa kreseczka:) Sukienka zdecydowanie już niepotrzebna.
Dziś kontrola szwów - niczego nie trzeba usuwać (no, jeden węzełek), bo szwy rozpuszczalne, świetnie założone śródskórnie, czyli lajcik:)
Sweterek odkupię, a Smoli odzyska gryzaki, hehe
W zeszłym tygodniu Smolik też miał pewną wizytę:) Zobaczymy, co z tego wyniknie.

[video=youtube;yjmE8_iN6PI]http://www.youtube.com/watch?v=yjmE8_iN6PI[/video]

Posted

czemu tak wybiórczo skamerowałaś? A moje pięć kotów? Przecież to dopiero gwiazdy ekranu!

Smoliczek nie posikuje. Zupełnie nie potrafię znaleźć wytłumaczenia dla tamtych sikscesów.
Teraz ma fazę gryziania.
Zabrali zabawki, żeby nie potegować urojeń ciążowych, to zajęła sie moim sweterkiem firmy Jacqueline Riu.
Sweterek bawełniany, kolorek malinowy. Pyszności.

Posted

Koty akurat gdzieś wybyły - znaczy te dwa, które raczyły nas zauważyć, czyli Vito i Dzidek. Reszta nas zignorowała.
Sweterka szkoda, ale mankiecik akuratny do mamlania;-) poszukamy podobnego, nie martw się.

Posted

Dziś wieczorem Smolik odbiera drugą część wizyty z poprzedniego tygodnia, oznacza to, że "zwiedza" ją druga część rodziny.
Zdjęć Smolika do plakatu nie dostałam, więc przesłałam Magdalenie to, co znalazłam u siebie.

Posted

Nie wiem, czy to ja powinnam przekazać tę wiadomość, ale widzę, ze malibo gdzies ląfruje chyba.
Smolinka jutro wieczorem jedzie do nowego domku.
Nie wyobrażam sobie, zeby nie był stałym.
Ona jest taka fajna, trochę psotna, wielki pieszczoch, robi smieszne miny.
Nie możliwe, zeby teraz miało sie nie udać.

Posted

Nie ląfruje, tylko maile do Ciebie pisze!
Tak, Smolik jedzie do DS:) Wizyta wypadła bardzo dobrze, a trwająca właśnie korespondencja podtrzymuje we mnie wiarę w człowieka ( mocno nadszarpniętą).

Posted

Smoliczek już w nowym domu:)
Wszystko w porządku, jak na razie. Kiedy państwo odprowadzali Ingę do samochodu, a Smolik został z dziećmi, to popiszczał sobie chwilkę, a dzieci wpadły w czarna rozpacz z tego powodu.
Po 2 minutach żale ustały i wszystko toczy się swoim trybem, Smoliczek zaczął układać się w swoim posłanku, dostał dodatkowy kocyk.
Noc spędzi w sypialni:)
Jutro info - państwo obiecali zameldować się na Dogomanii.

Posted

Rozmawiałam rano z nowa Mamą Smolisi.
Zasnęła na piernaciuku w salonie. Troszke w nocy popłakiwała, ale po przeniesieniu do sypialni, zasnęła smacznie.
Pan Tata ma się ewentualnie wpisać, bo bardzo namawiałam na osobiste zdawanie relacji z rozwoju sytuacji.
Jakoś mi pusto było w wyrku. Smoliczek zawsze wtulał się we mnie, a teraz jakoś tak dziwnie ...