Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 243
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

malibo57 napisał(a):
Jutro Agata robi wizytę przed adopcyjna dla Janki:)

Bardzo mocno trzymam kciuki za Jankę! W końcu przesiedziała "chwilę" w naszym hotelu i tak delikatnego i wrażliwego psa rzadko los stawia na mojej drodze!
Agata! Przetrzep chatę od podłogi po dach!:cool3: Niech ma Janinka to co najlepsze.... :p

Posted

Jestem!
Efekt wizyty jest taki, że w niedzielę odwożę Jankę do nowej Pańci:) Niedaleko, na Pragę.
Janka trafi do rodziny znanej już nam, dogomaniakom. U córki nowej Pańci Janki rezyduje od 3 lat Maks (od Mru).
No, to lecę kompletować wyprawkę:loveu:
Cieszcie się i wspierajcie Janke dobrą energią - oby się udało!
Agata, bardzo serdecznie dziękuję:sweetCyb:

Posted

malibo57 napisał(a):
Jestem!
Efekt wizyty jest taki, że w niedzielę odwożę Jankę do nowej Pańci:) Niedaleko, na Pragę.

Jesooo, jak się cieszę :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:
Lecę sobie drina zrobic :drinking::drinking::drinking:

Posted

Przepraszam, że tak późno tu dotarłam.
Janeczka już w nowym domu:) Bardzo pięknie jechała ( dostałam buziaka w drodze:loveu:).
Trochę obawiałam się, co będzie przy wysiadaniu w mieście, ale Nowa Pani zeszła do nas, Janeczka lekko sie zestresowała, ale zawołana podreptała za nami. Była kontaktowa i zainteresowana otoczeniem. Poszła, jak w dym po schodach, weszła do mieszkania i zaczęła nieśmiało zwiedzać. Wiedziałam, ze będzie dobrze, jak po 5 min. podeszła na wołanie do Nowej Pani i...zalatał ogonek:cool3: Si, si!
Już nie przynudzam, zanim napisałam, to dostałam maila - wklejam:

Date: 2011-11-27 18:36:57
To: adopcja.viva@wp.pl
Subject: Janeczka z nowego domku

Jana czuje się świetnie,wcale nie widac wielkiego stresu. Przychodzi,przytula się, chyba mnie polubiła.Zjadła michę karmy,popiła wodą i znalazła sobie posłanie - oczywiście moje łóżko. Damy radę spałam z przerośniętym owczarkiem niemieckim moim ukochanym Boryskiem, to teraz będę spała z Janeczką. Jutro przyjdzie córka to zrobimy kilka zdjęc.
Jana pozdrawia wszystkich którzy Ją wspierali i pomagali (a tak właściwie to Ja pozdrawiam bo Ona śpi i ma chwilowo wszystko w nosku),
Wieczorem ok.22 wyjdę z Nią na krótki spacerek

Pozdrawiam"

A ja chciałam podziękować Danusi, DIF, Astaroth - możecie być dumne z Janki:)

Mam kilka zdjęć, strasznie nędznych, bo było już szarawo. Tu jeszcze u Astaroth, najpierw splendid isolation;-)

Widzicie te elfie uszy?:loveu:

Potem już...normalnie:cool3: Z Tytkiem w kolejce po ciasteczka od WiosnyA.

A tu już na własnej podłodze;-)

Posted

Janka jest niesamowicie "przytulnym" psem, widać, ze uwielbia pieszczoty, drapanko, mizianie wszelkiego rodzaju. Cudna dziewczynka!

Tu Nowa Pani zaprasza na kanapę

na wszystkie sposoby:evil_lol:

Janka nie dała się długo prosić, raptem godzinkę, hehe
Nowa Pani obiecała z własnej inicjatywy, że jutro będą zdjęcia:)
Janeczka! W górę:)

Posted

Bardzo się cieszę, że Janeczka ma domek. To taka delikatna, wspaniała suczka. :)

:loveu::loveu::loveu:

Cieszę się również, że jednak potwierdziło się to co kiedyś pisałam - Janka to normalny pies ;) tylko lubi się zawstydzać :)

Ehhhh cudownie :)

Posted

Martusia, ona nawet bardzo wstydliwa nie jest:) Bardzo dobrze radzi sobie ze stresem.
Mam info z rana - Janka na razie strajkuje z załatwianiem się, ale w domu nie nabrudziła. Pani będzie z nią wychodzić, aż znajdzie sobie miejsce, które uzna za bezpieczne.

Posted

malibo57 napisał(a):
Janka jest niesamowicie "przytulnym" psem, widać, ze uwielbia pieszczoty, drapanko, mizianie wszelkiego rodzaju. Cudna dziewczynka!

To ja przypomnę filmik który nagrałam krótko po tym jak Janeczka trafiła do naszego hotelu:

[video=youtube;Qp9neVh7YlQ]http://www.youtube.com/watch?v=Qp9neVh7YlQ[/video]

I niech nikt nie pitoli mi głupot więcej przez telefon, że zmiany miejsca dla psa są złe dla jego psychiki! :)

Dziewczyny! KAWAŁ DOBREJ ROBOTY WYKONAŁYŚMY!!!!! :evil_lol:;)
Trzymam kciuki za Janinkę i mam nadzieję, że to już naprawdę koniec jej tułaczki! :loveu:

Posted

DIFciu, naprawdę żałuj, że nie widziałaś wczoraj Janki w samochodzie:) Jak u siebie.
Pewnie, że to bzdura, że zmiana szkodzi. Tylko, jak każda terapia, powinna być stosowana wg pewnych reguł i sposobu użycia.

Posted

Ludzie! Wieści od Janki - jest dobrze:)
Cytuję:
"Witamy,
Dopiero teraz mam chwilkę wolnego czasu, dzisiejszy dzień był dla Jany pełen wrażeń.Wyszłam z Nią jeszcze raz rano i wtedy było siusiu i kopa,później zostawiłam Ją na dwie godz.samą i pojechałam do córki żeby zabrac Maksia na spacer.Po powrocie do domu byli sami goście,każdy chciał zobaczyc pieska -była koleżanka,moja mama i oczywiście przyjechała Kasia z Franusiem (dopiero teraz pojechali). Wszystkim Janeczka bardzo podoba się, a babcia wręcz zakochała się. Franuś wreszcie może bez problemu przytulac się do pieska( Jana jest dużo delikatniejsza i łagodniejsza,a z Maksiem to różnie bywa).Byłyśmy z Janeczką znowu na dworku i załatwia się już bez problemu, apetyt także bardzo Jej dopisuje (jak tylko poczuje jakieś mięsko lub zupkę to natychmiast zeskakuje z łóżka merda ogonkiem i jest gotowa zasiadac ze wszystkimi do stołu).Jeszcze jedno - dziś wyczesałam Ją, chyba tego nie lubi ale musiałam to zrobic bo strasznie się z Niej sypie, jeszcze dwa razy i będzie super.
Kasia zrobiła kilka zdjęc i jak zdąży to jeszcze dziś lub jutro zamieści je bezpośrednio na linku Jany

Pozdrawiam"

Posted

Nocny serwis od Janeczki:)

Date: 2011-11-29 00:35:43
To: adopcja.viva@wp.pl
Subject: Jana

Jesteśmy, właśnie wróciłyśmy ze spacerku - jest noc ruch na Pradze mniejszy więc postanowiłam troszeczkę pospacerowac z Janą po ulicy. Jest okropnie ciekawska musi wszystko powąchac i powiem że było całkiem dobrze.Po powrocie do domu jest dośc aktywna, ja siedzę przy komputerze a Ona kręci się po pokoju i co jakiś czas przychodzi i siada obok mnie. Chwilowo tylko w tym jednym pokoju czuje się bezpiecznie, stara się z niego nie wychodzic, ale pomału na wszystko przyjdzie czas."

Posted

Jana podbiła serca wszystkich- jest bardzo spokojna, delikatna- nie robi problemów jak próbuje ją pogłaskać mój synek:)
Myślę, że mama i Jana stworzą zgrany duet- Jana potrzebuje kogoś, kto otoczy ją miłością, a mama kogoś, kogo będzie mogła kochać.
Zdjęcia będą, ale internet mi chodzi jak muł i rwie się strasznie:(

Posted

MakS napisał(a):
Jana podbiła serca wszystkich- jest bardzo spokojna, delikatna- nie robi problemów jak próbuje ją pogłaskać mój synek:)
Myślę, że mama i Jana stworzą zgrany duet- Jana potrzebuje kogoś, kto otoczy ją miłością, a mama kogoś, kogo będzie mogła kochać.
Zdjęcia będą, ale internet mi chodzi jak muł i rwie się strasznie:(

A to Janke adoptowała TWoja Mama?? SUPER :) !!!!

Posted

Bardzo, bardzo się cieszę, że Jana jest już w DS :)

Miałam okazję obserowować, jak Jana zmieniała się podczas pobytu u Astaroth i jak stopniowo coraz bardziej upodabniała się do reszty "bandy z salonu" ;)
Efekt finalny bardzo mi się podoba :)