Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

anett napisał(a):
Dzięki Asiorku za zaproszenie, matko jaka biedna niunia:placz: faktycznie cud by się przydał, szkoda, że Beatka mnie przecenia:cool3:

Aśka czy Mira jest drobniejsza i mniejsza nieco od ONka? Jaki ona ma temperament - żywiołowa czy bardziej spokojna? Taki dzieciak to spokojnie można założyć, że dogada się z innymi psami, a kotami?
A kiedy i w jakich okolicznościach trafiła do schronu?
Możecie się dowiedzieć co niunia dostaje za preparat?

sunia jest dużo mniejsza i drobniejsza od onki , jest bardzo miła i łagodna do psów i raczej spokojniejsza niż żywiołowa.... Na pewno dogada sie z innymi kotami i psami bo jest na ogólnym boksie... Błąkała się po krakowie i ktoś to zgłosił do schroniska. Co do preparatu to się dowiem

• Replies 140
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam,
Gdyby jednak istniała szansa na zrobienie dobrych zdjeć RTG, chciałabym zaoferować swoja pomoc w dalszej diagnostyce sunieczki. Niebawem wybieram się na wizytę kontrolną do Wrocławia do dr Niedzielskiego - chętnie pokażę mu zdjęcia sunieczki oraz zapłacę za konsultację. Mam nadzieję, że schorzenie sunieczki jest operowalne, życzę jej szybkiego odnalezienia domu.

Posted

[quote name='anett']Dzięki Asiorku za zaproszenie, matko jaka biedna niunia:placz: faktycznie cud by się przydał, szkoda, że Beatka mnie przecenia:cool3:

Witaj Anett..... kto jak kto....ale ja Cię nie przeceniam .Znam się w końcu juz trochę i wiem co za "oszołom onkowy" z Ciebie wyrósł. Fajnie ,że jesteś ,bo ta mała spędza mi sen z oczu. Wydaje mi się ,że konsultacja zdjec RTG u dr.Niedzielskiego to swietny pomysł. Ja podtrzymuję swoja ofertę konsultacji u dr.Fabisza. Tylko te zdjęcia.... A może Asiorku zadzwonię w imieniu mojego Towarzystwa do Pana kierownika i poproszę o zezwolenie na to RTG? Myślisz ,że ma to sens?

Posted

majqa napisał(a):
Ciekawa jestem, co odpisze Asia. Może propozycja Nesi to jest jakaś furtka? Oby!

Ja pozostaję do waszej dyspozycji dziewczyny. Mam po drodze i tak jak napisałam jestem gotowa pokryć koszt konsultacji RTG u dr Niedzielskiego.

Posted

Nescca ja też Cię kocham:loveu::eviltong: tylko skończ już proszę bo się rumienię i coraz bardziej boję się co możesz chcieć:evil_lol:

Aśka próbowałam się dodzwonić do Ciebie, jak będziesz miała chwilkę daj znać.

Rozmawiałam dzisiaj z Kasią, u której na DT była m.in. wspomniana już tu Molly i Mira mogłaby pojechać nawet od zaraz do Kasi:multi::loveu:
http://www.dogomania.pl/threads/172308-P%C5%82atny-dom-tymczasowy-dla-potrzebuj%C4%85cych-psiak%C3%B3w-ok.Bielska-Bia%C5%82ej

U Kasi są obecnie tylko dwa psiaki na DT, w tym nasza Iria, która pojechała w tamtym tygodniu.
Psiaki mieszkają w domu razem ze wszystkimi domownikami, doskonałe warunki, opieka i serce gwarantowane!!
Hotelik w okolicy BB; jeżeli Mira jest raczej średnim psiakiem koszt 360zł/m-c.
Podesłałam Kasi link do wątku więc na pewno zajrzy do niuni:lol:.

Posted

[quote name='anett']Nescca ja też Cię kocham:loveu::eviltong: tylko skończ już proszę bo się rumienię i coraz bardziej boję się co możesz chcieć:evil_lol:

Aśka próbowałam się dodzwonić do Ciebie, jak będziesz miała chwilkę daj znać.

Rozmawiałam dzisiaj z Kasią, u której na DT była m.in. wspomniana już tu Molly i Mira mogłaby pojechać nawet od zaraz do Kasi:multi::loveu:
http://www.dogomania.pl/threads/172308-P%C5%82atny-dom-tymczasowy-dla-potrzebuj%C4%85cych-psiak%C3%B3w-ok.Bielska-Bia%C5%82ej

U Kasi są obecnie tylko dwa psiaki na DT, w tym nasza Iria, która pojechała w tamtym tygodniu.
Psiaki mieszkają w domu razem ze wszystkimi domownikami, doskonałe warunki, opieka i serce gwarantowane!!
Hotelik w okolicy BB; jeżeli Mira jest raczej średnim psiakiem koszt 360zł/m-c.
Podesłałam Kasi link do wątku więc na pewno zajrzy do niuni:lol:.JAk tylko tu weszłam, od razu pomyslalam o KAsi- bo pamietam Molly...jakby to bylo wczoraj:)
Jeśli udaloby się zabrac to dziecko do Kasi byloby cudownie!!ONa tam bedzie mega szczesliwa...

Posted

gonia66 napisał(a):
JAk tylko tu weszłam, od razu pomyslalam o KAsi- bo pamietam Molly...jakby to bylo wczoraj:)
Jeśli udaloby się zabrac to dziecko do Kasi byloby cudownie!!ONa tam bedzie mega szczesliwa...
tylko to jest pewnie płatny DT, a zanim uzbiera sie deklaracje (dogo coraz bardziej się kurczy jesli chodzi o deklaracje) to troche (albo i więcej) czasu upłynie.

Posted

[quote name='Asior'](...) Jeśli pieniądze wpływały by na nasze KTOZ-owskie konto to nie można by było za nie płacić za DT bo KTOZ wypłaca pieniądze TYLKO na podstawie faktur (...)
Z DT nie ale z hotelikiem już tak, a jeśli byłby to prywatny, a bezpłatny DT to dowiedz się, czy na KTOZ (za weta, karmę itp.) mógłby brać faktury przelewowe.

Posted

Aha, to przepraszam Asiu, nie pamiętałam, czy u Kasi to hotelik, czy DT. Choć tu użyta była nazwa DT, kiedyś ktoś, kto podpowiadał mi Kasię, nazywał to miejsce hotelikiem. Jedno, co zapamiętałam na 100% z relacji to, że miejsce jest super.

Posted

Wysłałam pytanie Kasi w sprawie wystawiania rachunków.

Aśka jeżeli będzie można wpłacać na KTOZ podaj proszę nr konta, dodam na n-k.

I trzymam mooocno kciuki za dzisiejszą audycję!!!

Posted

tu można odsłuchać audycję radiową :)

http://chwiladlapupila.pl/schronisko-w-krakowie/psiak-w-radiu-krakow/mira/

Przy okazji wizyty w radiu oglądnął go dr Kujawski, który był również w radiu :) i powiedział co nieco na temat jej garba ;)

Z informacji uzyskanych od lekarza weterynarii wynika, że zwyrodnienie kręgosłupa Miry powstało prawdopodobnie w skutek urazu mechanicznego przebytego we wczesnym dzieciństwie. W wyniku urazu powstał niewielki garb, który w przyszłości może się odrobinę powiększyć. Najważniejsze jest jednak to, że zwyrodnienie kręgów nie wpłynie na pogorszenie stanu zdrowia w przyszłości. Jedyną „dolegliwością” Miry będzie widoczny garb, jednak psiak pozostanie całkowicie sprawny ruchowo.

Posted

majku33krakow napisał(a):
bo napewno było by to ogromnym ryzykiem ją operowac.prawda?

nie rozumiem po co, skoro dla Miry ten garb to tylko defekt urodowy który w niczym nie przeszkadza, sądze że bardziej przeszkadza on ludziom niż jej samej..