Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 794
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Halo halo a co tu taka pucha?? nikt sie nie odzywa nic nie pisze
u nas wszystko po staremu, jakos leci... ogolnie ok
przez nastepne 2 tygodnie raczej moje wpisy beda lakoniczne gdyz sesja skutcznie ogranicza moja wolny czas ale bede sparwdzac co i jak
pozdr

Posted

karusiap napisał(a):
Aga a Sonik jak sie sprawuje??

No proste ze swietnie! Jest mega madra. :loveu: Umie dawac głos, łape i siadać.
Wie ze jak sie jej powie "czekaj" do moze dopiero wejsc do domu jak sie ja zawola - nawet jak drzwi sa otwarte!. Wie ze nie moze wchodzic do kuchni i jadalni, nie sępi przy stole bo wie ze zawsze dostaje troszke resztek. Bardzo lubi zupki wszelkiego rodzaju nawet warzywna! Tylko boi sie ludzi, i wszystkiego co nowe jak ja biore do rodziny (w aucie zawsze super grzeczna) to chodzi po osiedlu miedzy blokami mega skulona. A jak sasiadka chciala ja kiedys poglaskac to myslalam ze ze strachu wyrwie mi smycz z reka. Takze nie wiem jak bedzie wygladal nasz spacerek......:evil_lol:
Aha no i oduczylam ja juz skakac po mnie jak sie wita, bo to juz nie szczeniak tylko wielki psiur i troszke wazy!!!!

Posted

Agnieszka W napisał(a):
No proste ze swietnie! Jest mega madra. :loveu: Umie dawac głos, łape i siadać.
Wie ze jak sie jej powie "czekaj" do moze dopiero wejsc do domu jak sie ja zawola - nawet jak drzwi sa otwarte!. Wie ze nie moze wchodzic do kuchni i jadalni, nie sępi przy stole bo wie ze zawsze dostaje troszke resztek. Bardzo lubi zupki wszelkiego rodzaju nawet warzywna! Tylko boi sie ludzi, i wszystkiego co nowe jak ja biore do rodziny (w aucie zawsze super grzeczna) to chodzi po osiedlu miedzy blokami mega skulona. A jak sasiadka chciala ja kiedys poglaskac to myslalam ze ze strachu wyrwie mi smycz z reka. Takze nie wiem jak bedzie wygladal nasz spacerek......:evil_lol:
Aha no i oduczylam ja juz skakac po mnie jak sie wita, bo to juz nie szczeniak tylko wielki psiur i troszke wazy!!!!

kochana psina..wie ze musi byc grzeczna jak ma tak dobrze:loveu:
spacer?hmm mam nadzieje ze Sonka pamieta kto jej taki extra domek zalatwil :cool3:i po znajomosci sie zachowa:eviltong:

• 2 weeks later...
Posted

:new-bday::BIG::new-bday::BIG::tort:witams serdecznie, z tego co mi wiadomo to nasze dwie bohaterki maja dzisiaj urodziny!!!!!:tort::tort::tort:
:new-bday::new-bday::new-bday::new-bday::new-bday:

Posted

:new-bday::BIG::new-bday::BIG::tort:witams serdecznie, z tego co mi wiadomo to nasze dwie bohaterki maja dzisiaj urodziny!!!!!:tort::tort::tort:
:new-bday::new-bday::new-bday::new-bday::new-bday:
WSZYSTKIEGO NALJEPSZEGO!!!!!!!!!!!!!

• 2 weeks later...
Posted

eeeejjjjjjj no co tutaj taka pucha????? jak ja nie pisze to cisza jakas!! ja juz dzieki bogu po sesji!!! :)
jak tam u Was??u nas leci, ale musze sie poskarzyc na Fileta ze ostatnio jest niegzreczny!! nie chce przychodzic na spacerach!! ja ja wolam a ona w druga strone!!! wiec ja musze lapac na rozne sztuczki z patykami i takie tam... ale ma za to kare i nie jest spuszczana ze smyczy :(
ale to vhyba przez wiek kolo roku psy podobno troszke głupkują!!
a jak tam Sonia???

Posted

Witam wszystkich,
niestety nie bylo mnie dlugo na forum a to dlatego ze najpierw bylam chora(zreszta do tej pory mnie trzyma grypsko) a po drugie nasza rodzinka sie powiekszyla u mojego brata i caly czas poswiecamy im czas. Takze na razie ze zdjec nici, musicie wybaczyc....
Poza tym wszystko dobrze Sonia jest ale to juz chyba mowilam mega madra. Do podstawowych komend doszlo jeszcze:leżec i "siad i czekaj" co oznacza ze ma czekac az ja zawolam. Oprocz tego pilnuje posesji i musze na nia uwazac bo robi sie agresywna dla obcych. Z jednej strony o to chodzi ale z drugiej swiadomosc ze przeskakuje siatke troche studzi moje emocje. Mysle ze musze jej kupic kaganiec i bedzie tak latac po ogrodzie jak bedzie sama. A poza tym to nic nowego, ciezka jak fiks. Juz wazy chyba z 35 jak nie 40 kg.

• 2 weeks later...
Posted

No jak zwykle, o naszym wątku juz nikt nie pamięta.
Wiec w takim razie ja cos napisze. Otóż Sonia ma cieczkę :oops: wreszcie. Ale w tym sensie ze juz sie martwilam ze jeszcze nie miala, bo jej siorsta juz po a Sońcia dopiero teraz. Na razie to jej sie strasznie "nie wylewa", i prosze niech mnie ktos poinstuuje jak trzeba sie nia opiekowac? Chodzi mi o to czy te majtki to sie zaklada w domu zeby sie nic nie brudzilo czy kiedy? Czlowiek to taki laik w tych sprawach.....I w ogole ile to tak mniej wiecej trwa?
Wiem, wiem karusia mi zaraz powie ze musze ja pilnowac, ale od razu Cie uspokajam ze spoks, wszystkie mozliwe srodki zapobiegania sa podjete. :lol:
A poza tym to strasznie znowu gubi siersc. Niech mi ktos poradzi konkretnie dlaczego? Czy to przez ta wiosne? Cieczke czy co?
Je mieso,sucha karme warzywne zupki i daje jej taki proszek witaminy+biotyna i to nie pomaga. Dalej ta siersc wszedzie..... Juz nie mam siły odkurzam codziennie czesze ja a zaraz to samo. Tony kłaków:angryy:
I i wlasciwie tyle z nowości.......:loveu: