Agnieszka W Posted November 15, 2006 Posted November 15, 2006 Camara napisał(a):Agnieszko, jeżeli psica była potraktowana fronline to nie powinna już mieć zakładanej obroży przeciwpchelnej. To są środki dość mocno inwazyjne... i przedawkowanie może być przyczyną uczulenia A widzisz! dzieki wielkie to na pewno jest ta przyczyna! zaraz jak przyjade do domu to jej zdejme. Dzieki wielkie ale jako laik i amator psów jeszcze wiele musze sie nauczyc.....:oops: Quote
Karo_linaa Posted November 15, 2006 Posted November 15, 2006 Filet dzisiaj dostał cieczki!!! musze poszukac jakichs strych majtek :) ciekawe czy bedzie chciala chodzic?? Quote
Perfi Posted November 15, 2006 Posted November 15, 2006 dojrzewa Twoja pannica ;) niedlugo kawalera jakiego przyprowadzi ;) Quote
karusiap Posted November 15, 2006 Author Posted November 15, 2006 ohoho no to pieknie:)uwazajcie teraz bardzo...no majteczki sie przydadza sa takie specjalne dla sun w sklepach zoolog ale moja w takich nawet chodzic nie chce:) Quote
Perfi Posted November 15, 2006 Posted November 15, 2006 maly off ;) pamietam jak za czasow szkolnych mama koledze przez pomylke zapakowala majtki z wycieta dziura na ogon na oboz ;) Quote
karusiap Posted November 16, 2006 Author Posted November 16, 2006 Aga Filka ma juz cieczke...Sonia moze tez dostac niedlugo...kurcze trzeba na nia bedzie bardzo uwazac zeby jej jakis pan za bramke nie wlazl...no ia sterylka...moze zapytam o te raty...albo postaram sie cos Wam pozyczyc...jak myslisz?? Quote
halbina Posted November 16, 2006 Posted November 16, 2006 Może z kawalerem Was odwiedzić?... albo dwoma?... :evil_lol: Quote
karusiap Posted November 16, 2006 Author Posted November 16, 2006 hehe Sonia chyba troche za duza dla Panow:) Quote
halbina Posted November 16, 2006 Posted November 16, 2006 Damy radę, bez obaw! Tacy chłopcy na schwał! :evil_lol: Quote
karusiap Posted November 16, 2006 Author Posted November 16, 2006 no w to nie watpie:)tylko dziewczynki jeszcze mlode...i niesmiale:evil_lol: Quote
Agnieszka W Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 karusiap napisał(a):no w to nie watpie:)tylko dziewczynki jeszcze mlode...i niesmiale:evil_lol: No niesmiałe!!!! Sonia to wszedzie pcha ten swój ryjek. A co to Pancia robi? a co je? a gdzie idzie? Do kuchi? a pojde za nia. Do pokoju? A tez sie przejde. Itd itp. nigdzie nie moge sie ruszyc nawet do lazienki bo chodzi za mna krok w krok. Smieszne :evil_lol: A co do cieczki to jeszcze nie ma, nie wiem bede sie zastanawiac na weekendzie co dalej bo teraz jest u nas napradwe ciezko, ale nie wazne. Najwazniejsze ze Soncia juz sie przyzwyczaiła, załatwia sie tylko na polu i juz przytyła na pewno z 3 kg. ...Grubasek:diabloti: Quote
AniaB Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 mądra dziewczynka z tej soni:loveu: :loveu: wspaniale agnieszko, ze nie zniecheciliście sie na początku...:lol: a z tym łażeniem to mój TZ ma podobnie - leksa tylko tam gdzie on, a jak juz nie moze wejsć za nim to kładzie sie i obserwuje - musi mieć go w zasiegu wzroku... no i jeszcze nie przerabiałaś usypiania psa wieczorem - mój TZ juz tak:evil_lol: :evil_lol: Quote
karusiap Posted November 17, 2006 Author Posted November 17, 2006 hahahha to szykuj Aga dobre kolysanki bo jak Sonia bedzie miala bezsenna noc:evil_lol: strasznie sie ciesze ze sie tak uklada wszystko...moze jak bedziesz miala kiedys czas wybierzemy sie na wspolny spacerek..? Quote
Perfi Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 AniaB napisał(a): no i jeszcze nie przerabiałaś usypiania psa wieczorem - mój TZ juz tak:evil_lol: :evil_lol: po tym jak sie wyprowadzilam moj Tata musi usypiac Borysa :evil_lol: wskakuje do mnie na lozko, gdzie ma 2 koce z polaru (jego lozko :diabloti:) i siedzi, siedzi, siedzi... i tak by siedzial cala noc, gdyby Tata nie przyszedl, nie okryl go kocykiem i poglaskal :loveu: wtedy zwija sie w klebuszek i spi :cool3: Quote
Karo_linaa Posted November 20, 2006 Posted November 20, 2006 halo.. u nas dobrze jakos sie kreci Filet nawet w majtacg chodzi i strasznie duzo teraz je :) mam pytanko o co chodzi z tymi czerwonymi i zółtymi kartkami??? Quote
karusiap Posted November 20, 2006 Author Posted November 20, 2006 kurcze pojecia nie mam...wlasnie co to za kartki?? Quote
karusiap Posted November 21, 2006 Author Posted November 21, 2006 halo halo Aga a co tam u Was???? Quote
Agnieszka W Posted November 21, 2006 Posted November 21, 2006 karusiap napisał(a):halo halo Aga a co tam u Was???? Halo halo Aga odpowiada: U nas wszystko dobrze, Sonia byla u pana doktora, została zaszczepiona, waży 25 kg - chociaz myslalam ze wiecej przytyła bo juz cala okraglutka jest, a tu tylko kilo od ostatniego razu. Powiem wam ze slabo je. Tzn. rano (czytaj o 6:00) daje jej mleko z chlebem lub makaronem za ktorym strasznie przepada, a dopiero kolo 17 dostaje miesko z ryzem czy kasza ale wcale nie jest glodna i malo co je, dopiero w nocy lubi sobie podjesc, ale i tak nie wszystko. Sama nie wiem. Tzn apetyt ma bo jakby cos innego dostala w sensie kielbaski, ziemniaczka itd raczej z takich rzeczy obiadowych to zje. Po prostu ona wieczorem nie jest glodna a po calym dniu to mi sie dziwne wydaje. No a u weta zostala zaszczepiona, idziemy jeszcze za 2 tyg. na koncowe szczepienie od chorb zakaznych, i wet wydusił jej tez duzo dziadostwa z gruczołów "tylnich" - wiec teraz juz Sonik jest czysty, zaszczepiony i zadbany.:p Quote
karusiap Posted November 21, 2006 Author Posted November 21, 2006 :loveu: cudownie..czyscioch:)a moze poki ladna pogoda wybierzemy sie kiedys na wspolny spacerek?? hmm co do jdzenia to moze skoro troszke przytyla to takie porcjr jej starczaja...nie miala nigdy za duzo wiec i zoladek nieprzyzwyczajony...jakby jednak nadal Was to niepokoilo to spytajcie przy nastepnej wizycie weta.. Quote
Agnieszka W Posted November 21, 2006 Posted November 21, 2006 karusiap napisał(a)::loveu: cudownie..czyscioch:)a moze poki ladna pogoda wybierzemy sie kiedys na wspolny spacerek?? hmm co do jdzenia to moze skoro troszke przytyla to takie porcjr jej starczaja...nie miala nigdy za duzo wiec i zoladek nieprzyzwyczajony...jakby jednak nadal Was to niepokoilo to spytajcie przy nastepnej wizycie weta.. Spacerek? no chyba po naszej działce kolo domu, bo jak biore ja na wycieczke autem i wysiada to jest tak przerazona i wieje do samochodu:evil_lol: i wszystkiego sie boi ludzi aut i zwierzat takze kiepsko bedzie ze tak powiem na spacer w parku....:diabloti: ale za to jak przyjade do domu i ja wypuszcze na ogrod to jest sprint wokolo domu z predkoscia światła z radości:multi: ze pańcia juz jest. Quote
Karo_linaa Posted November 25, 2006 Posted November 25, 2006 witam wszystkich mam taki maly problem, Fila ostatnio tak sie leni ze nie wiem co mam zrobic, zasatanawiam sie powoli czy nie jest na cos chora...odpukac! niech mi ktos powie czy to moze byc przez cieczke?? albo czy na zime gubi.. nie wiem ale wczesniej tak nie bylo!!! po prostu sterty kłaków!!i to tak nagle z dnia na dzien sie zaczeło :( nie wiem...... bede wdzieczna za rady a tak wogole to reszta ok, wszystko dobrze Quote
Agnieszka W Posted November 25, 2006 Posted November 25, 2006 Karo_linaa napisał(a):witam wszystkich mam taki maly problem, Fila ostatnio tak sie leni ze nie wiem co mam zrobic, zasatanawiam sie powoli czy nie jest na cos chora...odpukac! niech mi ktos powie czy to moze byc przez cieczke?? albo czy na zime gubi.. nie wiem ale wczesniej tak nie bylo!!! po prostu sterty kłaków!!i to tak nagle z dnia na dzien sie zaczeło :( nie wiem...... bede wdzieczna za rady a tak wogole to reszta ok, wszystko dobrze Czesc Karolcia, ja mam ten sam problem i to od poczatku! Po prostu sterty siersci wszędzie, normalnie mnie juz to do szału doprowadza.:angryy: Ktos mi kiedys powiedzial ze jak pies idzie do nowego domu to traci siersc. Ale Sonia jest u mnie juz miesiac i cały czas to samo. Mnie sie wydaje ze to dlatego ze zima idzie. Ale nie jestem pewna. Bede u weta za tydzien to sie dowiem moze jakies witaminy trzeba im dawac. A poza tym to co słychac? Sonia ostatnio ma manie robienia demolki w nocy! Dzisiaj o 12 musielismy sie z nia siłowac. Nie wiem czemu tak robi przeciez do tej pory byla strasznie grzeczna, moze poczula sie juz pewnie w domu? Jedno wiem na pewno - pies uczy pokory..... Quote
Karo_linaa Posted November 25, 2006 Posted November 25, 2006 u mnie to jest najbardziej dziwne bo tak nie bylo, mam ja od sierpnia i troche tam zawsze bylo kłaków po kątach, ale teraz to jest normalnie MASAKRA!!!! gdzies od 4,5 dni jak ja głaskam to tak jakby sie kurzyło tyle tego lata w powietrzu...może faktycznie to na zime??? nie wiem ja tez sie spytam u mnie moze cos mi ktos madrego powie to przekaże dalej a z tymi nocnymi rozrubami to faktycznie dziwne Filet w nocy raczej śpi no i je, jak przez caly dzien ledwo ledwo tak w nocy żeruję :) Quote
karusiap Posted November 25, 2006 Author Posted November 25, 2006 czesc dziewczyny to uroki posidania psa...mysle ze to faktycznie na zime..no i moze witaminki jakies...kurcze Sonia niegrzeczna??przeciez ma ogrodek wybiegana..dziwen...a jak tam poa tym u wszytskich?? pozdrawiam goraco.. Quote
Recommended Posts