eagle Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Smutne ale prawdziwe. Jak sie okazuje to nie tylko ttb są tymi złymi [video=youtube;HovG4TkWKPA]http://www.youtube.com/watch?v=HovG4TkWKPA&feature=related[/video] Quote
Rocki Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 prawdopodobnie za pare minut onek by lezal, a ast by sie dopiero rozkrecal ;) Quote
grzechu_k Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 Wszyscy mówią że amstaffy i pity są agresywne a tu owczarki zaatakowały. Biedny pitek. Quote
PHOTOBYMAGIK Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 No i teraz ciekawi mnie jak to jest - każdy gada na amstaffy i pit bulle jakie to one nie są złe.. psy mordercy.. najagrasywniejsze.. a ten przykład pokazuje że owczarki też są psami nieobliczalnymi. I nikt nie napisze że Ast został pogryziony przez owczarka - nie ma wielkiego halo - gorzej jakby było na odwrót :/ Quote
madii Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 [quote name='Rocki']prawdopodobnie za pare minut onek by lezal, a ast by sie dopiero rozkrecal ;-) Nie zawsze tak musi być - Moja suka AST została pogryziona przez owczarka,a raczej psa w typie tej rasy,bo bezmózgi właściciel zostawił otwartą bramę :shake: Suczka biegła przy rowerze (oczywiście na smyczy),gdy z podwórka wyleciał wyżej wymieniony pies i mi ją poszarpał :placz: Suczka wymagała szycia,gdy tamten wyszedł bez szwanku - nawet nie próbowała się bronić, nie wiem czy to szok czy już taki jej urok,bo nigdy nie umiała się obronić :crazyeye: Więc nie każdy TTB to maszyna do zabijania wbrew powszechnej opinii [quote name='PHOTOBYMAGIK']No i teraz ciekawi mnie jak to jest - każdy gada na amstaffy i pit bulle jakie to one nie są złe.. psy mordercy.. najagrasywniejsze.. a ten przykład pokazuje że owczarki też są psami nieobliczalnymi. I nikt nie napisze że Ast został pogryziony przez owczarka - nie ma wielkiego halo - gorzej jakby było na odwrót :/ Moim zdaniem po tym filmiku nie można stwierdzić,że "...owczarki też są psami nieobliczalnymi...". Jak dla mnie to w dużym stopniu zależy od indywidualnego charakteru psa jak i wychowania,socjalizowania itp. Trzeba pamiętać,że każdy pies który ma zęby może zaatakować i rasa nie ma tu nic do rzeczy. Quote
Koszmaria Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 no i to jest niestety tanie napędzanie sensacji-że TTB to mordercy,bo za największą ilość pogryzień ludzi odpowiadają właśnie ONy i ich mieszańce. w ameryce większe zagrożenie stanowią labradory i spaniele. jak własciciel durny,to i świnkę morską nauczy żeby się rzucała do gardła;/ Quote
GAJOS Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 Kocham psy z grupy TTB. Ale to, że ONki zaatakowały nie znaczy, że są złe. Tak samo jak AST czy PIT zaatakuje nie znaczy że jest mordercą. To są zwierzęta, a to jest ich zachowanie i tyle. Ten właściciel tego PITa, troche nie ogarniety, bo trzymal go gdy ONek go atakował...debilizm moim zdaniem. W tym wypadku doszło ewidentnie do stadnego ataku, (pewnie gdyby był jeden ONek nie zaatakowałby) Z każdego psa można zrobić agresora w wielu wypadkach niestety nieświadomie. Quote
Recommended Posts