Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 201
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cięzki przypadek. Mamy takiego jednego - tylko duzo mniejszego Mundka - i też nieadopcyjny.
Myślę, że teraz ogłoszenia niewiele dadzą, bo tak sporego psa, o któym naprawdę niewiele wiemy - ciężkow ydac do adopcji.
A gdzie je wszystkie umieszczać - skoro te które siedzą - łagodne i kochane, też nie mają wzięcia.

Posted

Owszem do krat podchodzi daje się pomiziać pod bródką gorzej jak się wejdzie do boksu wtedy zachowuje dystans.
Przez 2 tyg. prawie codziennie chodziłem na wybieg z nim i z jego koleżanką. Nauczył się od koleżanki że jak człowiek idzie to trzeba się cieszyć i jak wchodzę na wybieg to skacze jak oszalały na około mnie ale o głaskanku jeszcze nie myśli, chociaż przez chwilkę pod bródką można :)
Za piłeczką lubi biegać a później ją nosić za sobą. Koleżance bez problemu oddaje piłeczkę. Jest bardzo zainteresowany innymi psiakami za ogrodzeniem, węszy trochę poszczeka ale raczej nie jest to agresywne zachowanie.

Posted

A może ktoś z Ciotek lub Wujków mieszka wpobliżu i mogłby sprawdzić to zgłoszenie na str.schroniska:
[URL]http://schronisko.doskomp.lodz.pl/index.php?co=zgzn_det&w=14187[/URL]

Piekna sunia ON błąka sie w Woli Grzymkowej na granicy z Rąbieniem AB koło trasy Aleksandrów Lutomiersk .
Pod podanym tel.501045261 Pani twierdzi, że sunia tam biega - a wok.ol niej psy-moze ma cieczkę?

[B][U]POMOCY !!!-[/U][/B] bardzo mi jej szkoda :-(.

Posted

[quote name='Ania i Kajber']A może ktoś z Ciotek lub Wujków mieszka wpobliżu i mogłby sprawdzić to zgłoszenie na str.schroniska:

Piekna sunia ON błąka sie w Woli Grzymkowej na granicy z Rąbieniem AB koło trasy Aleksandrów Lutomiersk .
Pod podanym tel.501045261 Pani twierdzi, że sunia tam biega - a wok.ol niej psy-moze ma cieczkę?

[B][U]POMOCY !!!-[/U][/B] bardzo mi jej szkoda :-(.[/QUOTE]
Z tego co wiem to z Aleksandrowa jest Teqquila.

Posted

[quote name='Ania i Kajber']A może ktoś z Ciotek lub Wujków mieszka wpobliżu i mogłby sprawdzić to zgłoszenie na str.schroniska:

[B][U]POMOCY !!!-[/U][/B] bardzo mi jej szkoda :-(.[/QUOTE]

Tylko co z nią zrobić ?

Posted

Fajnie, że Lord ma szansę na socjalizację.

A nie znalazłoby sie miejsce tam dla naszego wycofanego, wymagajacego socjalizacji Kornela- kaukazo-leonbergera z łodzkiego schronu- w moim podpisie?
I ile by to kosztowało?

Kornel jest na łańcuchu przy budzie i nie da sie odpiąć od niej- boi sie i chowa do budy, podobnie na widok obcych osób.
Mnie chyba tylko ze 3 razy udało sie go z zaskoczenia odpiąć, ale ostatnio po dłuższej przerwie znów sie wycofał.
Jest w schronie 1,5 roku, cały czas przy tej budzie.
Chyba już ze 3 rodziny przychodziły po niego do schronu, ale on zawsze chował sie do budy i nie chciał iść,wiec ludzie wychodzili z innym psem :-(.
On chyba już zmarnieje i odejdzie w schronie.

Posted

[quote name='Krystak']Koło Rąbienia to ja mógłbym się przejechać (bo to chyba 6 gdzieś niedaleko dojeżdża) , ale kiedy pojadę to tylko ocenić sytuację czy co?[/QUOTE]

Krystak, dzięki za dobre chęci, ale Rąbień AB to nie na trasie 6-tki niestety, a pies-suna(?) poodbno sie pojawia i znika, na wołanie i ludzi nie zwraca w ogóle uwagi, a to Pani co podaął swój telefon w ogłoszeniu , to tam nie mieszka , tylko przyjechała z Łodzi , bo też szuka ON-ki i dostała inf. ,że sie tam błaka jedna.

Miejscowi nie złapia, ani nie zgłoszą nigdzie , bo na wsi nie ma takiego zwyczaju-pies to pies, błaka sie i tyle.....

Podobno w okolicy tej miejscowości Wola Grzymkowa jest facet, co handluje psami- podobno je wyłapuje, kradnie -może to od niego uciekinier(ka)?