Borówka16 Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 Lordzik jest już nawet fajniejszy, podchodzi, niucha, nawet ogonkiem machał na mnie ostatnio jak byłam w fundacji :) Quote
supergoga Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 Cięzki przypadek. Mamy takiego jednego - tylko duzo mniejszego Mundka - i też nieadopcyjny. Myślę, że teraz ogłoszenia niewiele dadzą, bo tak sporego psa, o któym naprawdę niewiele wiemy - ciężkow ydac do adopcji. A gdzie je wszystkie umieszczać - skoro te które siedzą - łagodne i kochane, też nie mają wzięcia. Quote
piechcia15 Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Błagam o pomoc w łapaniu Ratlerka na trasie przy IKei w Łodzi :( roześlijcie dalej plisss http://www.dogomania.pl/threads/200949-%C5%81%C3%B3d%C5%BA-B%C5%82agam-o-Pomoc-w-%C5%81APANIU-RATLERKA-na-rondzie-przy-Ikei-!!!!!!?p=16181066#post16181066 Quote
Borówka16 Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 Cioteczki, ja nie jestem wcale taki dziki :) http://w865.wrzuta.pl/film/5bnRk8d17Q7/mov09917 Jak widać na filmiku, Lordzik machał na mnie ogonkiem i dał się głaskać, niestety do obcych taki super nie jest, na pewno przydałby się domek tymczasowy.... Quote
Ajula Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 faktycznie macha ogonkiem :D to już coś! jeszcze będzie z niego pies towarzyski Quote
Krystak Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 Owszem do krat podchodzi daje się pomiziać pod bródką gorzej jak się wejdzie do boksu wtedy zachowuje dystans. Przez 2 tyg. prawie codziennie chodziłem na wybieg z nim i z jego koleżanką. Nauczył się od koleżanki że jak człowiek idzie to trzeba się cieszyć i jak wchodzę na wybieg to skacze jak oszalały na około mnie ale o głaskanku jeszcze nie myśli, chociaż przez chwilkę pod bródką można :) Za piłeczką lubi biegać a później ją nosić za sobą. Koleżance bez problemu oddaje piłeczkę. Jest bardzo zainteresowany innymi psiakami za ogrodzeniem, węszy trochę poszczeka ale raczej nie jest to agresywne zachowanie. Quote
Ajula Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 dzięki za te informacje :) wygląda to już całkiem nieźle dobrze, że nie reaguje na próby kontaktu agresją Quote
Krystak Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 Nie o agresji nie ma mowy ;) Ja nie jestem zbyt doświadczony przy oswajaniu psiaków ale radzę sobie jak mogę ;) Quote
Aska7 Posted February 2, 2011 Author Posted February 2, 2011 Planuje odwiedzić Lorda w przyszłym tygodniu, ciekawe czy ucieszy się na mój widok :roll: Quote
Ania i Kajber Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 A może ktoś z Ciotek lub Wujków mieszka wpobliżu i mogłby sprawdzić to zgłoszenie na str.schroniska: [URL]http://schronisko.doskomp.lodz.pl/index.php?co=zgzn_det&w=14187[/URL] Piekna sunia ON błąka sie w Woli Grzymkowej na granicy z Rąbieniem AB koło trasy Aleksandrów Lutomiersk . Pod podanym tel.501045261 Pani twierdzi, że sunia tam biega - a wok.ol niej psy-moze ma cieczkę? [B][U]POMOCY !!!-[/U][/B] bardzo mi jej szkoda :-(. Quote
Borówka16 Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 [quote name='Aska7']Planuje odwiedzić Lorda w przyszłym tygodniu, ciekawe czy ucieszy się na mój widok :roll:[/QUOTE] Asiu, kiedy będziesz?:) Mogłybyśmy się spotkać :) Quote
Borówka16 Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 [quote name='Ania i Kajber']A może ktoś z Ciotek lub Wujków mieszka wpobliżu i mogłby sprawdzić to zgłoszenie na str.schroniska: [URL]http://schronisko.doskomp.lodz.pl/index.php?co=zgzn_det&w=14187[/URL] Piekna sunia ON błąka sie w Woli Grzymkowej na granicy z Rąbieniem AB koło trasy Aleksandrów Lutomiersk . Pod podanym tel.501045261 Pani twierdzi, że sunia tam biega - a wok.ol niej psy-moze ma cieczkę? [B][U]POMOCY !!!-[/U][/B] bardzo mi jej szkoda :-(.[/QUOTE] Z tego co wiem to z Aleksandrowa jest Teqquila. Quote
Aska7 Posted February 2, 2011 Author Posted February 2, 2011 [quote name='Borówka16']Asiu, kiedy będziesz?:) Mogłybyśmy się spotkać :)[/QUOTE] Na 90% będę w środę, ale jeszcze potwierdzę. Quote
Aska7 Posted February 2, 2011 Author Posted February 2, 2011 [quote name='Ania i Kajber']A może ktoś z Ciotek lub Wujków mieszka wpobliżu i mogłby sprawdzić to zgłoszenie na str.schroniska: [URL]http://schronisko.doskomp.lodz.pl/index.php?co=zgzn_det&w=14187[/URL] Piekna sunia ON błąka sie w Woli Grzymkowej na granicy z Rąbieniem AB koło trasy Aleksandrów Lutomiersk . Pod podanym tel.501045261 Pani twierdzi, że sunia tam biega - a wok.ol niej psy-moze ma cieczkę? [B][U]POMOCY !!!-[/U][/B] bardzo mi jej szkoda :-(.[/QUOTE] Tylko co z nią zrobić ? Quote
Borówka16 Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 [quote name='Aska7']Na 90% będę w środę, ale jeszcze potwierdzę.[/QUOTE] Oj, szkoda, myślałam, że w weekend, bo w tyg. ja nie mogę :( Quote
Krystak Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 Koło Rąbienia to ja mógłbym się przejechać (bo to chyba 6 gdzieś niedaleko dojeżdża) , ale kiedy pojadę to tylko ocenić sytuację czy co? Quote
Ania i Kajber Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 [quote name='Aska7']Tylko co z nią zrobić ?[/QUOTE] W przypadku suni , być może z cieczką ,lepszy schron i sterylka aborcyjna niż urodzenie szczeniaków gdzieś pod płotem. Quote
Aska7 Posted February 2, 2011 Author Posted February 2, 2011 To może niech ta pani zgłosi Straży Miejskiej. Psy z Aleksandrowa jadą do Medora, a tam mają dobrze. Quote
Aska7 Posted February 3, 2011 Author Posted February 3, 2011 Nowy bazar dla Lorda http://www.dogomania.pl/threads/201554-Masa-nowego-taniego-srebra-dla-Lorda-do-17.02. Quote
Borówka16 Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 [quote name='Aska7']Nowy bazar dla Lorda http://www.dogomania.pl/threads/201554-Masa-nowego-taniego-srebra-dla-Lorda-do-17.02. Asiu, też jestem zdecydowanie za hotelem dla Lorda :) Powiedz mi tylko jaki to hotel? Quote
Ajula Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 To osrodek szkoleniowy dla psow kolo Goliny. mamy tam w tej chwili trzy trudne wycofane psy. Dobre miejsce. Quote
Ania i Kajber Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 Fajnie, że Lord ma szansę na socjalizację. A nie znalazłoby sie miejsce tam dla naszego wycofanego, wymagajacego socjalizacji Kornela- kaukazo-leonbergera z łodzkiego schronu- w moim podpisie? I ile by to kosztowało? Kornel jest na łańcuchu przy budzie i nie da sie odpiąć od niej- boi sie i chowa do budy, podobnie na widok obcych osób. Mnie chyba tylko ze 3 razy udało sie go z zaskoczenia odpiąć, ale ostatnio po dłuższej przerwie znów sie wycofał. Jest w schronie 1,5 roku, cały czas przy tej budzie. Chyba już ze 3 rodziny przychodziły po niego do schronu, ale on zawsze chował sie do budy i nie chciał iść,wiec ludzie wychodzili z innym psem :-(. On chyba już zmarnieje i odejdzie w schronie. Quote
Ania i Kajber Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 [quote name='Krystak']Koło Rąbienia to ja mógłbym się przejechać (bo to chyba 6 gdzieś niedaleko dojeżdża) , ale kiedy pojadę to tylko ocenić sytuację czy co?[/QUOTE] Krystak, dzięki za dobre chęci, ale Rąbień AB to nie na trasie 6-tki niestety, a pies-suna(?) poodbno sie pojawia i znika, na wołanie i ludzi nie zwraca w ogóle uwagi, a to Pani co podaął swój telefon w ogłoszeniu , to tam nie mieszka , tylko przyjechała z Łodzi , bo też szuka ON-ki i dostała inf. ,że sie tam błaka jedna. Miejscowi nie złapia, ani nie zgłoszą nigdzie , bo na wsi nie ma takiego zwyczaju-pies to pies, błaka sie i tyle..... Podobno w okolicy tej miejscowości Wola Grzymkowa jest facet, co handluje psami- podobno je wyłapuje, kradnie -może to od niego uciekinier(ka)? Quote
Recommended Posts