Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Figunia']Trzymam kciuki za złapanie Myszki-uciekinierki!

I przy okazji mam pytanie: czy któraś z Cioć zna kogoś, kto mogłby przeprowadzić wizytę PA w okolicach Strzelina.

Pyta o to Malwa i zapewne napisze tu niebawem Sama i poda więcej szczegółów.[/QUOTE]

Witam,

wszystko sie zgadza, rozesłałam wczoraj zapytanie kto z Wrocławia lub okolic Wrocławia mógłby zrobić wizytę PA dla suni, która jest w hoteliku pod Krakowem. Mam odpowiedź pozytywną od 2 osób.

Posted

Tydzień temu trafił do schroniska szczeniak, 5 mc, owczarka niemieckiego, sama skóra i kości. Pies w wyniku zaniedbania ma oczywiście problemy z ruchem, tylnymi łapami nie przebiera tylko skacze jak zając,przednie nie lepiej - nie chodzi na palcach, tylko staje prawie na całej dłoni. W schronisku jak to w schronisku - stwierdzono znaczne braki, niedożywienie. Na razie pies jest"niewidoczny dla odwiedzających, bo siedzi w izolatce, ale jak pojawi się na stronie bądź trafi na boksy to pewnie się na niego rzucą. Pies nie może trafić gdzie bądź,potrzebuje przede wszystkim porządnej diagnostyki a następnie domu który zadba, żeby jak najbardziej zniwelować skutki zaniedbania, żeby pies mógł w przyszłości normalnie funkcjonowac. Zdj nie ma na chwilę obecną (nawet w telefonie aparat się zepsuł:angryy:) Jakby ktoś znał jakiegoś miłośnika owczarków to proszę dać znać. Szczeniak został znaleziony, nie wiem skąd uciekł,ale oprócz zaniedbania fizycznego ma braki również w wychowaniu - nie wie że spacer jest od siku, trawa dla niego to coś dziwnego. Zresztą wszystko jest dla niego dziwne, ale bardziej w negatywnym znaczeniu. Jak na 5 mc jest bardzo smutnym psem, zero chęci zabawy, biegania:(

Posted

[quote name='Korenia']Wrzuciłam info o onku na owczarki w potrzebie :)[/QUOTE]
A ja na skarpetę owczarkową, może ktoś tam będzie miał jakiś pomysł :(

Posted

[quote name='brzośka']A ja na skarpetę owczarkową, może ktoś tam będzie miał jakiś pomysł :([/QUOTE]

Dziękuje:loveu:W schronisku ubyło teraz jednego lekarza i o dodatkowe badania się nie doprosi, a najważniejsze to chyba to żeby trafił w dobre ręcę w takim stanie.

Posted

Hej, poszukuję dobrej duszyczki, która podjęła by się zrobienia bazarku/ów z dostarczonych fantów... Są to: ciuszki (dużo, różne), rzeczy domowe (porcelana, art kuchenne i wsio inne), książki.... ja niestety nie wyrabiam, zarówno czasowo jak i technicznie. :oops: A w klinice jest znów 1500 zł zadłużenia, plus bieżące wydatki na tymczasowiczów mnie pożerają :-(

Posted

ulvhedinn napisał(a):
Hej, poszukuję dobrej duszyczki, która podjęła by się zrobienia bazarku/ów z dostarczonych fantów... Są to: ciuszki (dużo, różne), rzeczy domowe (porcelana, art kuchenne i wsio inne), książki.... ja niestety nie wyrabiam, zarówno czasowo jak i technicznie. :oops: A w klinice jest znów 1500 zł zadłużenia, plus bieżące wydatki na tymczasowiczów mnie pożerają :-(

poproszę ciotkę marudę, może Ona da radę??

Posted

Na teraz nie dam rady przyjąć fantów :shake: - szykuję się do remontu i rozpaczliwie usiłuję pozbyć się tego co mam po kątach. Mogłabym jedynie taki ze zdjęć zrobić.

Posted

Maruda666 napisał(a):
Na teraz nie dam rady przyjąć fantów :shake: - szykuję się do remontu i rozpaczliwie usiłuję pozbyć się tego co mam po kątach. Mogłabym jedynie taki ze zdjęć zrobić.

Marudku, dziękuję za odp. tutaj:) nie przejmuj się, po remoncie zwalimy Ci góry fantów:)

a tak dalej szukamy:)

Posted

No ze zdjęciami właśnie jest problem, bo mi padł czytnik kart :(

Poza tym trafiła mi się kolejna kicia- dzikie połamane dziecię (kregosłup), więc wydatki radośnie rosną.
I zalało mi piwnicę po nawałnicy :(

Posted

Wklejam prośbę , która otrzymałam na FB
[FONT=Helvetica]Dobry wieczór,poszukuję osoby z Wrocławia, która mogłaby udzielić kilku rad rodzinie, która adoptowała z buskiego schroniska małą suczkę. Suczka w domu jest idealna, ale ma ogromne opory przed wychodzeniem na spacery, kładzie się na sam widok smyczy. Rady telefoniczne nie pomagają, a wizyta behawiorysty w tym momencie nie wchodzi w grę z powodów finansowych. Czy mogłaby Pani pomóc lub zna taką osobę? Nawet behawiorystę, ale niedrogiego? Będę wdzięczna za pomoc, pozdrawiam, Monika[/FONT]

Czy ktoś mógłby pomóc???

Posted

[quote name='Nikaragua']Wklejam prośbę , która otrzymałam na FB
[FONT=Helvetica]Dobry wieczór,poszukuję osoby z Wrocławia, która mogłaby udzielić kilku rad rodzinie, która adoptowała z buskiego schroniska małą suczkę. Suczka w domu jest idealna, ale ma ogromne opory przed wychodzeniem na spacery, kładzie się na sam widok smyczy. Rady telefoniczne nie pomagają, a wizyta behawiorysty w tym momencie nie wchodzi w grę z powodów finansowych. Czy mogłaby Pani pomóc lub zna taką osobę? Nawet behawiorystę, ale niedrogiego? Będę wdzięczna za pomoc, pozdrawiam, Monika[/FONT]

Czy ktoś mógłby pomóc???

[quote name='LILUtosi']Moźe do Fundacji 2plus4. Oni szkolą schroniskowe we wrocławiu i spotykają się na sesję.
ja też u nich szukałam pomocy po wyadoptowaniu Masaja z pszczyńskiego punktu przetrzymań, to Pan chciał nam pomóc, jednak jest to odpłatne;
i z tego co było 2 lata temu, to trzeba było z psem jeździć do miejsca gdzie szkolą psy, jeśli dobrze pamiętam to na klecinie, a tam trudno się dostać bez auta; ale to było tak jak pisałam 2 lata temu;