MALWA Posted May 5, 2014 Posted May 5, 2014 [quote name='Figunia']Trzymam kciuki za złapanie Myszki-uciekinierki! I przy okazji mam pytanie: czy któraś z Cioć zna kogoś, kto mogłby przeprowadzić wizytę PA w okolicach Strzelina. Pyta o to Malwa i zapewne napisze tu niebawem Sama i poda więcej szczegółów.[/QUOTE] Witam, wszystko sie zgadza, rozesłałam wczoraj zapytanie kto z Wrocławia lub okolic Wrocławia mógłby zrobić wizytę PA dla suni, która jest w hoteliku pod Krakowem. Mam odpowiedź pozytywną od 2 osób. Quote
Figunia Posted May 5, 2014 Posted May 5, 2014 Super. Teraz trzymamy kciuki za to, by ten domek okazał się TYM domkiem!:lol: Quote
NikaEla Posted May 9, 2014 Posted May 9, 2014 [quote name='Maryna']Przepraszam,że się wcinam,ale znowu mamy 10 kuponów na szczepienie we Wrocławiu-dochód w całości przeznaczony na dogi niemieckie pod opieką SDA zapraszam- http://www.dogomania.pl/forum/thread...o-05-06-do-20gKupony są ważne do końca roku. A cena bardzo atrakcyjna :) Quote
sunia2000 Posted May 10, 2014 Posted May 10, 2014 Zapraszam serdecznie na bazarek dla Ramzesa, Gai i Prince'a/Fredzia:http://www.dogomania.pl/forum/threads/252960-Ubierz-si%C4%99-na-lato-za-grosz%C4%99-%29-Ubrania-i-nie-tylko-dla-3-psiak%C3%B3w-do-24-05-14do-20-00?p=22125989#post22125989 Quote
Szira Posted May 14, 2014 Posted May 14, 2014 [quote name='Szira'] uwaga osoby mieszkające na Kozanowie, ewentualnie Pilczyce, nasza Myszka ponoć wczoraj wieczorem była widziana na ul. Modrej, rozglądajcie się i jeżeli ktoś ją widział proszę o info tutaj namiary https://www.facebook.com/events/526476817463616/530781130366518/?comment_id=530803590364272¬if_t=event_mall_reply Quote
sunia2000 Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 Tydzień temu trafił do schroniska szczeniak, 5 mc, owczarka niemieckiego, sama skóra i kości. Pies w wyniku zaniedbania ma oczywiście problemy z ruchem, tylnymi łapami nie przebiera tylko skacze jak zając,przednie nie lepiej - nie chodzi na palcach, tylko staje prawie na całej dłoni. W schronisku jak to w schronisku - stwierdzono znaczne braki, niedożywienie. Na razie pies jest"niewidoczny dla odwiedzających, bo siedzi w izolatce, ale jak pojawi się na stronie bądź trafi na boksy to pewnie się na niego rzucą. Pies nie może trafić gdzie bądź,potrzebuje przede wszystkim porządnej diagnostyki a następnie domu który zadba, żeby jak najbardziej zniwelować skutki zaniedbania, żeby pies mógł w przyszłości normalnie funkcjonowac. Zdj nie ma na chwilę obecną (nawet w telefonie aparat się zepsuł:angryy:) Jakby ktoś znał jakiegoś miłośnika owczarków to proszę dać znać. Szczeniak został znaleziony, nie wiem skąd uciekł,ale oprócz zaniedbania fizycznego ma braki również w wychowaniu - nie wie że spacer jest od siku, trawa dla niego to coś dziwnego. Zresztą wszystko jest dla niego dziwne, ale bardziej w negatywnym znaczeniu. Jak na 5 mc jest bardzo smutnym psem, zero chęci zabawy, biegania:( Quote
Korenia Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 Wrzuciłam info o onku na owczarki w potrzebie :) Quote
brzośka Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 [quote name='Korenia']Wrzuciłam info o onku na owczarki w potrzebie :)[/QUOTE] A ja na skarpetę owczarkową, może ktoś tam będzie miał jakiś pomysł :( Quote
sunia2000 Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 [quote name='brzośka']A ja na skarpetę owczarkową, może ktoś tam będzie miał jakiś pomysł :([/QUOTE] Dziękuje:loveu:W schronisku ubyło teraz jednego lekarza i o dodatkowe badania się nie doprosi, a najważniejsze to chyba to żeby trafił w dobre ręcę w takim stanie. Quote
Poker Posted May 18, 2014 Posted May 18, 2014 Tola u nas w BDT http://www.dogomania.pl/forum/threads/253149-TOLA-dzikuska-z-lasu-u-nas-w-DT?p=22151549#post22151549 Quote
Zosia123 Posted May 18, 2014 Posted May 18, 2014 Zapraszam do biednego ale prześlicznego szczeniaka :) http://www.dogomania.pl/forum/threads/253155-Chory-szczeniak-zbiera-na-leczenie-i-szuka-najlepszego-domku!?p=22152755#post22152755 Quote
kikou Posted May 20, 2014 Posted May 20, 2014 BAZAR NA oLAFKA http://www.dogomania.pl/forum/threads/253196-ksi%C4%85zki-do-nauki-angielskiego-DLA-OLEGO-do-27-05-godz-21-00 pomoc w podrzutkach bardzo mile widziana, zapraszam Quote
Poker Posted May 20, 2014 Posted May 20, 2014 [h=1]Słoiki, słoiki , słoiki !!!oddam za koszt przesyłki lub do osobistego odbioru we Wrocławiu.[/h] Quote
Szira Posted May 25, 2014 Posted May 25, 2014 poszukuję osoby do wizyty pa w okolicach Kamiennej Góry jeżeli znacie kogoś dajcie znać:) dziękuję Quote
Szira Posted May 25, 2014 Posted May 25, 2014 Poker napisał(a):A nie mieszka w okolicy Ladymonia? już kogoś mam, ale dziękuję za podpowiedź, w razie czego skorzystam Quote
ulvhedinn Posted May 26, 2014 Posted May 26, 2014 Hej, poszukuję dobrej duszyczki, która podjęła by się zrobienia bazarku/ów z dostarczonych fantów... Są to: ciuszki (dużo, różne), rzeczy domowe (porcelana, art kuchenne i wsio inne), książki.... ja niestety nie wyrabiam, zarówno czasowo jak i technicznie. :oops: A w klinice jest znów 1500 zł zadłużenia, plus bieżące wydatki na tymczasowiczów mnie pożerają :-( Quote
asiuniab Posted May 27, 2014 Posted May 27, 2014 ulvhedinn napisał(a):Hej, poszukuję dobrej duszyczki, która podjęła by się zrobienia bazarku/ów z dostarczonych fantów... Są to: ciuszki (dużo, różne), rzeczy domowe (porcelana, art kuchenne i wsio inne), książki.... ja niestety nie wyrabiam, zarówno czasowo jak i technicznie. :oops: A w klinice jest znów 1500 zł zadłużenia, plus bieżące wydatki na tymczasowiczów mnie pożerają :-( poproszę ciotkę marudę, może Ona da radę?? Quote
Maruda666 Posted May 27, 2014 Posted May 27, 2014 Na teraz nie dam rady przyjąć fantów :shake: - szykuję się do remontu i rozpaczliwie usiłuję pozbyć się tego co mam po kątach. Mogłabym jedynie taki ze zdjęć zrobić. Quote
asiuniab Posted May 27, 2014 Posted May 27, 2014 Maruda666 napisał(a):Na teraz nie dam rady przyjąć fantów :shake: - szykuję się do remontu i rozpaczliwie usiłuję pozbyć się tego co mam po kątach. Mogłabym jedynie taki ze zdjęć zrobić. Marudku, dziękuję za odp. tutaj:) nie przejmuj się, po remoncie zwalimy Ci góry fantów:) a tak dalej szukamy:) Quote
ulvhedinn Posted May 27, 2014 Posted May 27, 2014 No ze zdjęciami właśnie jest problem, bo mi padł czytnik kart :( Poza tym trafiła mi się kolejna kicia- dzikie połamane dziecię (kregosłup), więc wydatki radośnie rosną. I zalało mi piwnicę po nawałnicy :( Quote
NikaEla Posted June 1, 2014 Posted June 1, 2014 Wklejam prośbę , która otrzymałam na FB [FONT=Helvetica]Dobry wieczór,poszukuję osoby z Wrocławia, która mogłaby udzielić kilku rad rodzinie, która adoptowała z buskiego schroniska małą suczkę. Suczka w domu jest idealna, ale ma ogromne opory przed wychodzeniem na spacery, kładzie się na sam widok smyczy. Rady telefoniczne nie pomagają, a wizyta behawiorysty w tym momencie nie wchodzi w grę z powodów finansowych. Czy mogłaby Pani pomóc lub zna taką osobę? Nawet behawiorystę, ale niedrogiego? Będę wdzięczna za pomoc, pozdrawiam, Monika[/FONT] Czy ktoś mógłby pomóc??? Quote
LILUtosi Posted June 1, 2014 Posted June 1, 2014 Moźe do Fundacji 2plus4. Oni szkolą schroniskowe we wrocławiu i spotykają się na sesję. Quote
asiuniab Posted June 1, 2014 Posted June 1, 2014 [quote name='Nikaragua']Wklejam prośbę , która otrzymałam na FB [FONT=Helvetica]Dobry wieczór,poszukuję osoby z Wrocławia, która mogłaby udzielić kilku rad rodzinie, która adoptowała z buskiego schroniska małą suczkę. Suczka w domu jest idealna, ale ma ogromne opory przed wychodzeniem na spacery, kładzie się na sam widok smyczy. Rady telefoniczne nie pomagają, a wizyta behawiorysty w tym momencie nie wchodzi w grę z powodów finansowych. Czy mogłaby Pani pomóc lub zna taką osobę? Nawet behawiorystę, ale niedrogiego? Będę wdzięczna za pomoc, pozdrawiam, Monika[/FONT] Czy ktoś mógłby pomóc??? [quote name='LILUtosi']Moźe do Fundacji 2plus4. Oni szkolą schroniskowe we wrocławiu i spotykają się na sesję. ja też u nich szukałam pomocy po wyadoptowaniu Masaja z pszczyńskiego punktu przetrzymań, to Pan chciał nam pomóc, jednak jest to odpłatne; i z tego co było 2 lata temu, to trzeba było z psem jeździć do miejsca gdzie szkolą psy, jeśli dobrze pamiętam to na klecinie, a tam trudno się dostać bez auta; ale to było tak jak pisałam 2 lata temu; Quote
NikaEla Posted June 1, 2014 Posted June 1, 2014 Dziękuję, już zgodził się pomóc Marcin ze 'Zwierzaczka' http://www.zwierzaczek-wroclaw.pl/# Quote
Recommended Posts