Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kikou napisał(a):
aaa....
no leki w sumie wszystkie by nam sie przydały i woreczki na kupy (jeżeli nie używasz sama, w sumie ciekawa jestem jaki masz system na kupy bo ja zbieram do małych woreczków),
to jesli możesz to odłóż gdzieś na boczku... pewnie wcześniej czy później jakaś wrocławska Ciotka będzie i u Ciebie i u mnie...

Ja woreczków nie używam bo to folia. Kupiłam dwie szufelki do węgla, jedną mniejszą drugą większą. Jedną popycham gówienka na drugą. Jak się zapełni większa wrzucam do worka po karmie i po kłopocie. Na razie nie dostałam odpowiedzi z nr telefonu.

Posted

LILUtosi napisał(a):
Kupiłam dwie szufelki do węgla, jedną mniejszą drugą większą. Jedną popycham gówienka na drugą. Jak się zapełni większa wrzucam do worka po karmie i po kłopocie.

Dokładnie taki sam system opracowałam u siebie na ogrodzie :) Mimo, że mam tylko 2 podopiecznych to wszyscy wiedzą, że rozmiar coopy jest wprost proporcjonalny do wielkości psa, więc "troszkę" tego jest i inny system jest kompletnie nie ergonomiczny, ani ekonomiczny ;)

Posted

I zrobił się temat koopowy :evil_lol:
Jak moje się skupią na ogródku to po propstu na szufelkę albo papierem toaletowym zbieram i do klopa siup.

Posted

Poker napisał(a):
Jak moje się skupią na ogródku to po propstu na szufelkę albo papierem toaletowym zbieram i do klopa siup.

Z okazji posiadania szamba zamiast kanalizacji taki obrót sprawy nie wchodzi w grę przy tak wysokich opłatach za jego wywóz. Co innego śmieci, gdzie opłata jest stała.

Posted

dzisiaj w schronisku przesiedziałam trochę z takim oto strasznie wystraszonym, wycofanym psiakiem,
http://schronisko.in/s14614/
jest to jeden z piątki piesków oddanych, chyba po jakiejś starszej osobie, ale nie wiem dokładnie, wszystkie były wylęknione i prawie dzikie, 4 suczki już w domach, a w schronisku został tylko taki mały wystraszony chłopaczek,
to jest jeden wielki strach, ucieka, do człowieka nie podejdzie, parówki bał się zjeść,
to taki pies, którego nikt z ulicy nie weźmie, a gdyby ktoś się połakomił, ponieważ jest jednym z niewielu tak młodych psiaków, to może nawiać już na początki i wtedy będzie dla niego jeszcze gorzej,
szukamy domu tymczasowego, który popracowałby z chłopaczkiem,
mały ładny
a w schronisku pewnie ugrzęźnie,
poza tym jak ludzie chodzą po boksach i te wszystkie psiaki szczekają to dla niego dodatkowa trauma:(

Posted

Piękny jest i w spokojnym domku by się oswoił i otworzył. Aż żałuję, że zostałam jeszcze ze szczeniakami, aż pięcioma, bo bez wahania bym go wzięła na bdt (choć to nie sznaucer). Różne strachulce u nas dochodziły do formy i teraz wylegują się na kanapach w nowych domkach. Jakby jeszcze był, jak wyjadą moje szczeniory, to się zgłoszę (ale mam nadzieję, że wcześniej znajdzie kogoś odpowiedniego).

Posted

[quote name='marako']Piękny jest i w spokojnym domku by się oswoił i otworzył. Aż żałuję, że zostałam jeszcze ze szczeniakami, aż pięcioma, bo bez wahania bym go wzięła na bdt (choć to nie sznaucer). Różne strachulce u nas dochodziły do formy i teraz wylegują się na kanapach w nowych domkach. Jakby jeszcze był, jak wyjadą moje szczeniory, to się zgłoszę (ale mam nadzieję, że wcześniej znajdzie kogoś odpowiedniego).

Kilka ruchów maszynką i nożyczkami i będzie zaraz sznaucer:)

Posted

Poker napisał(a):
Jaki biedny.marako, oddawaj te szczylki szybciorem.

Niestety nie jest to takie proste... Też chętnie już bym je wyprawiła w świat, bo wyrosły i zaczęły trochę broić (wszystkie listwy przypodłogowe odpruły, pogryzły parę rzeczy - małe rozbójniki).

Posted

Hej, a może ma któraś z Was pod opieką psa, który ma problemy urologiczne? A dokładniej mam do oddania karmę Royal Canin Urinary S/O czyli zalecana przy bakteryjnym zapaleniu pęcherza moczowego, pomaga w rozpuszczaniu kamieni struwitowych, zapobiega ich powstawaniu, a także redukuje możliwość pojawienia się kamieni szczawianowo - wapniowych. Z worka 14 kg ubyło może ze 2, max 3. Trzymam ją w wielkiej puszce (wiadrze) BRITa, więc może iść razem z puchą, baaaardzo użyteczna. Mogłabym dorzucić to do hoteliku LILUtosi, jeśli by chciała, ale może jest ktoś tutaj, kto ma psa, akurat z takimi problemami.

Posted

Bardzo by się przydało takie jedzenie dla Borysa..... (mój tymczas, ma już prawie 17 lat i niestety nawraca mu zapalenie pęcherza), tylko niestety w tej chwili nie mam transportu- auto padło :(

Posted

ulvhedinn napisał(a):
Bardzo by się przydało takie jedzenie dla Borysa..... (mój tymczas, ma już prawie 17 lat i niestety nawraca mu zapalenie pęcherza), tylko niestety w tej chwili nie mam transportu- auto padło :(

Ulv Ty masz rzut kamieniem do nicky
- okolice dworca, można w reklamówkę, plecaczek i spacerek ;-)

Posted

Wrocławianki kochane potrzebuję pomocy - informacji - moja Luna ma prawdopodobnie guz w obrębie krtani/podniebienia miękkiego - muszę jej zrobić bronchoskopię - znacie Dra Kubiaka? Czy ktoś się orientuje czy jak będzie ipes znieczulony do badania i okaże się, że jest tam coś co trzeba i co da się usunąc to jest opcja zrobienia od razu operacji? czy tam się długo czeka na badanie? jak nie chcecie zasmiecać tu to proszę o info na pw lub malawaszka@gmail.com - błagam :modla:

Posted

no też to znalazłam i przeczytałam, wtedy nawet byłam na tym wątku :) ale miałam nadzieję, że ktoś tu ma jakieś świeższe info jeszcze :) rozważałam jeszcze to badanie w Myślenicach w Theriosie albo w Orzeszu u Teodorowskich ale chyba jednak zostanę przy pierwszej opcji czyli Wrocław mimo, że najdalej mam

Posted

I ja zapraszam, choć mieszkam aż 25 km od weterynarii. W zasadzie byłaby to okazja do zapoznania z aktualnym naszym inwentarzem, byłoby mi baaardzo milo, gdybyś zahaczyła o nas, na dowolny okres czasu. Mój syn teraz jest u nas w domu przez czas jakiś i jestem w miarę dyspozycyjna, bo nie muszę z pracy gonić z wywalonym językiem do zwierzyńca.

Posted

Dzięki wielkie - jesteście kochane, nie wiem jednak czy dam radę bo z Luną nie jest takie proste iść w gości gdzie są obce jej psy... ale "zahaczenie" o marako kusi oj kusi - ten inwentarz :loveu: