Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Już rozmawiałyśmy, ale jeszcze raz tutaj podziękuję!!! 10tego po niego jedziemy. Jeszcze kazałam mężowi zadzwonić do schronu i go dla nas zaklepać, gdyby nie zjawił się właściciel.

Monika - to taki zwykły kundelek, ale podczas wizyty w schronie podbił nasze serca. Chciałam się jednak upewnić co do charakteru, bo wiadomo przez kraty każdy się wydaje wybitnie bidny i słodki.

Posted

może wstaiwie jego foteczkę Basia obiecała mi przesłać :) teraz znikam z moim włochaczem :)

edit cytuje Basine slowa
"To słodziak, fajniutki, nie szczeka, chce na rączki, przytulak, nie zaczepia kolegów, ale oczywiście zawsze trzeba w domu od poczatku zaznaczyc reguły - ale pies jest super."

i fotka

Posted

Zabawne się to wyda, ale mój syn cierpiał m.in. na asymetrię i dlatego mam już wrodzone "zboczenie" czy wszystko jest ok. Aby nie zapeszać nie kupujemy żadnej wyprawki. Poczekamy do 10 tego, co najwyżej tylko smycz i obrożę. :p

Nie wiecie jak to teraz wygląda, co pies dostaje na wyjściu ze schronu? Pewnie ino szczepienie na wściekliznę, a resztę załatwiam we własnym zakresie? (mam na myśli parwo + nosówka + reszta szczepień + odrobaczenie?, bo nie chce mi się wierzyć, że to też dają).

Posted

Rebelio trochę więcej wiary , nie jest tak żle jak myślisz ! Pies wychodzący ze schroniska jest odpchlony, odrobaczony, zaszczepiony na wirusówki oraz wściekliznę ( o ile nie jest chory przy wyjściu ze schronu ) , a na dodatek zaczipowany .
W ciągu 2 tygodni od adopcji można leczyć bezpłatnie pieska w schronisku oraz umówić się na bezpłatną kastrację/ sterylizację .
Adopcja psa kosztuje 35 PLN , trzeba mieć ze sobą własną smycz i obrożę / szelki.

Posted

O to super. Wiary jak wiary, ja od 3 lat kompletnie nie jestem w temacie pomocowym psów. :shake: Widzę, że niewiarygodnie zmieniają się standardy i bardzo mnie to cieszy. Na stronie pisało o 35zł, jako datku za zwrot szczepień, więc wykalkulowałam, że to najwyżej wścieklizna + ewentualnie coś. Dopiero tutaj wracam. I na każdym kroku przeżywam szok :razz:

Zresztą samo dogo się niewyobrażalnie zmieniło - poddziały, regiony, nowe osoby (ale fajne), inni modzi, płatne tymczasy i hoteliki. Wierzcie mi, można zrobić taaakieee oczy :-o

Posted

Rebellio tez Cie uspokoje, brałam moja sunie jeszcze na Skarbowców prawie 2 lata temu i miała cały komplet szczepień możliwych na jej stan(była wtedy na antybityku)
po kuracji byla reszta szczepień, kazda wizyta kontrolna była darmowa. A jak musielismy z nia pojechac bo zaraziła się świerzbem od psa sąsiadów to tez zapłaciłam tylko za leki.
Podam małe porównanie na klinikach(mam najbliżej a czas był na wscieklizne) zaproponowali mi caly komplet szczepień i wziełam zapłaciłam 75zł.

Posted

Niestety, dzisiaj okazało się, że psa rano ktoś adoptował. Po prostu los na loterii, że akurat jego... cóż za przypadek. Jestem rozgoryczona - w domu leży legowisko, smycz, miski... bez sensu to było. :shake:

Tak - cieszę, się że taki zwyczajny z wyglądu pies tak niezwykle szybko znalazł dom, kiedy jeszcze w niedzielę nikt się nim nie interesował.

Nie chcę więcej przez to przechodzić jeszcze raz i jednak przez jakiś czas nie będę szukać niczego do adopcji... :shake: Zwierzę to nie substytut, że jedno zastąpię drugim. :-(

Posted

cześć dziewczyny, przed chwilą dostałam takiego smsa:
"przy Mcdonaldzie na stacji benzynowej przy wyjeździe na Kudowę i autostradę jeszcze przed centrum handlowym z makro, mediamarkt itd. koczuje wilkowaty pies z obrożą. Może ktoś go szuka albo jutro może ktoś sprawdzi. To jest jeszcze w mieście".

Może akurat wiecie o jakimś zaginionym psie, albo możecie zobaczyć, co to za jeden

Posted

rebellia napisał(a):
Niestety, dzisiaj okazało się, że psa rano ktoś adoptował. Po prostu los na loterii, że akurat jego... cóż za przypadek. Jestem rozgoryczona - w domu leży legowisko, smycz, miski... bez sensu to było. :shake:

Tak - cieszę, się że taki zwyczajny z wyglądu pies tak niezwykle szybko znalazł dom, kiedy jeszcze w niedzielę nikt się nim nie interesował.

Nie chcę więcej przez to przechodzić jeszcze raz i jednak przez jakiś czas nie będę szukać niczego do adopcji... :shake: Zwierzę to nie substytut, że jedno zastąpię drugim. :-(

Przykre ,że Cię spotkało takie zdarzenie i rozumiem ,że ten pies w tym momencie podobał Ci się najbardziej, ale zapewniam ,że takich psów jest mnóstwo i jeżeli chcesz naprawdę mieć psa , to znajdziesz go. On jest i czeka na Ciebie tylko Ty jeszcze nie wiesz o tym.

Posted

Ajula napisał(a):
cześć dziewczyny, przed chwilą dostałam takiego smsa:
"przy Mcdonaldzie na stacji benzynowej przy wyjeździe na Kudowę i autostradę jeszcze przed centrum handlowym z makro, mediamarkt itd. koczuje wilkowaty pies z obrożą. Może ktoś go szuka albo jutro może ktoś sprawdzi. To jest jeszcze w mieście".

Może akurat wiecie o jakimś zaginionym psie, albo możecie zobaczyć, co to za jeden

Znowu jest? Z tydzień temu syn Agnieszkal2 próbował go łapać..... to [prawdopodobnie suczka. Schron odmówił wtedy wyjazdu....

Posted

ulvhedinn napisał(a):
Znowu jest? Z tydzień temu syn Agnieszkal2 próbował go łapać..... to [prawdopodobnie suczka. Schron odmówił wtedy wyjazdu....

dlaczego odmówiło i komu?

Posted

Synowi Agnieszki. "bo jest późno i wyjeżdżamy tylko do zagrożeń życia". Młody nie mógł psa w tamtym momencie odwieźć, bo był w pracy (McDonald)

Na szczęście podobno psa dwa dni temu udało się złapać jakiejś pani ktora go odwiozła do schroniska