Poker Posted June 13, 2015 Posted June 13, 2015 cioteczki i wujkowie, Pani, której szukałam psa, podarowała mi, abym dała potrzebującym pieskom leki po jej suczce, która juz za TM.Leki są otworzone, ale są w lodówce i jest duża zawartość. Są to:Propalin Syrop, 40mg/g,psyVetmedin 5 mg, kapsułki twarde dla psów PimobendanGeriatiVet Dog Jeżeli ktoś ma na tymczasie psa potrzebującego takie leki, to proszę o wiadomość.Vetmedin bierze Sawana od Anuli.GeriatiVet z pewnością przyda się dla psów kikou albo u ULV Quote
mila-ada Posted June 13, 2015 Posted June 13, 2015 Vetmedin bierze Sawana od Anuli. GeriatiVet z pewnością przyda się dla psów kikou albo u ULV To dajcie znać dziewczyny jam mam to przekazać Quote
kikou Posted June 14, 2015 Posted June 14, 2015 tak, tak nam bardzo się geriativet przyda, mam też obecnie tzry psinki, które biorą vetmedin, a jeśli chodzi o przekazanie to najlepiej do dziewczyn które bywają w schronisku, często bywa u mnie Sunia2000 więc przy kolejnej okazji byłaby pewnie tak miła żeby podrzucić. :) Quote
Szira Posted June 14, 2015 Posted June 14, 2015 Na razie bez wątku, na szybko tu wrzucam. Wczoraj wynalazłyśmy cosik takiego na boksach ogólnych: 2 sunie odebrane od jakiejś zbieraczki, nigdy nie nauczone niczego, cały życie żyły w stadzie rozmnażającym się między sobą :( Ta popielata oceniona na 7 lat, ta bardziej biała na 10 lat. Całymi dniami leżą schowane za skrzynką, do jedzenia wychodzą rzekomo tylko nocą, do fryzjera pielęgniarz niósł je na rękach bo przy zakładaniu obroży i próbie wyciągnięcia na smyczy jeden wielki strach. Na szczęśćie mimo wielkeigo strachu nie wykazują agresji. Może ktoś by się pokusił o danie im DT?Po ogarnięciu powinny znaleźć dom jak świeże bułeczki:) Jeśli ktoś z ulicy pokusi się na ich adopcje to po pierwsze istnieje ryzyko że taka sunia szybko mu nawieje przy pierwszej lepszej próbie i będzie po psie. A po drugie jesli jedna z nich opuści schronisko to druga w takim stanie w jakim jest obecnie, nie da sobie kompletnie rady - na chwilę obecną obie sunie są dla siebie wsparciem, jedna bez drugiej "zginą":( Dzisiaj rozmawiałam w sprawie Mony i Lisy z pielęgniarzem, a jednocześnie Inspektorem TOZ i potwierdził, że to są suczki z tego samego miejsca co Loczka oraz mama i córka biało czarne:( Jest szansa, że jedna z suczek będzie mogła zamieszkać na kociarni, na oswojenie i do czasu adopcji, natomiast druga będzie musiała poczekać na swoją kolej na boksach. Nie mogą pójść na kociarnię razem, aby się nie nakręcać w swoim strachu, poza tym kociarnia niestety nie jest z gumy:( Więc szukamy DT dla drugiej suni, na oswojenie. Może wyszłyby razem, tak żeby ta druga nie "umierała ze strachu" w boksie sama leżąc pod kaloryferem. Quote
NikaEla Posted June 14, 2015 Posted June 14, 2015 Dzisiaj rozmawiałam w sprawie Mony i Lisy z pielęgniarzem, a jednocześnie Inspektorem TOZ i potwierdził, że to są suczki z tego samego miejsca co Loczka oraz mama i córka biało czarne:( Jest szansa, że jedna z suczek będzie mogła zamieszkać na kociarni, na oswojenie i do czasu adopcji, natomiast druga będzie musiała poczekać na swoją kolej na boksach. Nie mogą pójść na kociarnię razem, aby się nie nakręcać w swoim strachu, poza tym kociarnia niestety nie jest z gumy:( Więc szukamy DT dla drugiej suni, na oswojenie. Może wyszłyby razem, tak żeby ta druga nie "umierała ze strachu" w boksie sama leżąc pod kaloryferem. Tak myślałam, bo ta szara to kopia Loczki Quote
Szira Posted June 14, 2015 Posted June 14, 2015 Tak myślałam, bo ta szara to kopia Loczki może nawet mama, ciocia, ponieważ one tam ponoć bardzo mocno mnożyły się między sobą:( po strachu i wtuleniu w skrzynkę widać, że coś wspólnego mają ze sobą:( Quote
mila-ada Posted June 14, 2015 Posted June 14, 2015 tak, tak nam bardzo się geriativet przyda, mam też obecnie tzry psinki, które biorą vetmedin, a jeśli chodzi o przekazanie to najlepiej do dziewczyn które bywają w schronisku, często bywa u mnie Sunia2000 więc przy kolejnej okazji byłaby pewnie tak miła żeby podrzucić. :) Napisałam do Suni 2000. To jeszcze Propalin syrop jest do wzięcia. Quote
sunia2000 Posted June 16, 2015 Posted June 16, 2015 Zapraszam na bazarek dla dziadeczka Pankracego:http://www.dogomania.com/forum/topic/147375-kosmetyki-co%C5%9B-dla-zwierza-siatka-dla-kota-expresowy-bazarek-dla-pankracego-do-20062015-do-2000/ Quote
mila-ada Posted June 18, 2015 Posted June 18, 2015 Potrzebuję porady. Moja koleżanka dokarmia dzikie koty, które przychodzą do jej ogrodu. Dwa dni temu Pyrtek (bo tak nazwała samca) przyszedł z jakąś raną. Chcą spróbować go złapać do klatki i zawieźć do weta. Prosiła o polecenie jakiegoś w rejonie Krzyków. To są zupełne dzikusy, które siedzą na parapecie zewnętrznym, ale nie dadzą w ogóle do siebie podejść. Nie wiem czy sobie poradzą z odłowieniem kocurka i czy każdy wet przyjmie takiego strachulca. Quote
Szira Posted June 22, 2015 Posted June 22, 2015 Na razie bez wątku, na szybko tu wrzucam. Wczoraj wynalazłyśmy cosik takiego na boksach ogólnych: 2 sunie odebrane od jakiejś zbieraczki, nigdy nie nauczone niczego, cały życie żyły w stadzie rozmnażającym się między sobą :( Ta popielata oceniona na 7 lat, ta bardziej biała na 10 lat. Całymi dniami leżą schowane za skrzynką, do jedzenia wychodzą rzekomo tylko nocą, do fryzjera pielęgniarz niósł je na rękach bo przy zakładaniu obroży i próbie wyciągnięcia na smyczy jeden wielki strach. Na szczęśćie mimo wielkeigo strachu nie wykazują agresji. Może ktoś by się pokusił o danie im DT?Po ogarnięciu powinny znaleźć dom jak świeże bułeczki:) Jeśli ktoś z ulicy pokusi się na ich adopcje to po pierwsze istnieje ryzyko że taka sunia szybko mu nawieje przy pierwszej lepszej próbie i będzie po psie. A po drugie jesli jedna z nich opuści schronisko to druga w takim stanie w jakim jest obecnie, nie da sobie kompletnie rady - na chwilę obecną obie sunie są dla siebie wsparciem, jedna bez drugiej "zginą":( i jeszcze raz, tym razem wyraźniejsze zdjęcia, dzikusek z boksu nr 21, nazwanych przez nas Mona i Lisa. Śliczne małe dziewczynki, ale kompletnie zagubione i przerażone w schronisku. Zero agresji. Nie umieją zupełnie chodzić na smyczy. https://picasaweb.google.com/101684680667647179346/MonaILisa# Quote
Poker Posted June 22, 2015 Posted June 22, 2015 One zupełnie nie są podobne do Loczki Może ciut z koloru sierści i nic poza tym. Quote
NikaEla Posted June 23, 2015 Posted June 23, 2015 https://picasaweb.google.com/101684680667647179346/MonaILisa# nie otwieraja się zdjęcia... Quote
Poker Posted June 24, 2015 Posted June 24, 2015 Faktycznie, ta biała ma podobną mordkę i nic poza tym.Chyba ,że jest ogolona. Quote
NikaEla Posted June 25, 2015 Posted June 25, 2015 W poniedziałek mogłabym podjechać do schronu. Poker masz też wtedy może czas? Quote
Poker Posted June 25, 2015 Posted June 25, 2015 W poniedziałek mogłabym podjechać do schronu. Poker masz też wtedy może czas? Jeszcze nie wiem czy będę mogła .Odezwę się. Ta biała , podobna do Loczki jest ładniejsza od niej.Ma piękną kitę ,a Loczka ma ogryzek. Quote
Szira Posted June 28, 2015 Posted June 28, 2015 wiem, że to nie ten rejon, ale poszukuję osoby do wizyty pa w Oslo w Norwegii Quote
asiuniab Posted July 6, 2015 Posted July 6, 2015 kochane wrocławianki, czy macie może do pożyczenia transporter dla psa, wlk. ok. 10-12 kg; tak myślę na ten czwartek? Quote
Kocurek Posted July 6, 2015 Posted July 6, 2015 A ja dostalam taka oto wiadomosc dzis na fb od siostry mojej bratowej:Rece opadaja.... kpoiuje: cześć Asiu tu jeszcze raz ja z tym samym problemem bo musimy oddać naszego bartka i szukamy dla niego domu jeśli do polowy sierpnia nie znajdziemy mu domu to będziemy musieli go uśpić pies ma 8 lat nadaje się dla starszej pani albo małżeństwa jeśli byś kogoś znała kto by chciał to chętnie go oddamy pozdrawiam i czekam na jaka kol wiek odpowiedz.... Oni tego psiaka uratowali przed utopieniem w Hiszpanii.....i teraz znowu jada...a nie maja tam swojego mieszkania..masakra:((((( Quote
asiuniab Posted July 6, 2015 Posted July 6, 2015 A ja dostalam taka oto wiadomosc dzis na fb od siostry mojej bratowej:Rece opadaja.... kpoiuje: cześć Asiu tu jeszcze raz ja z tym samym problemem bo musimy oddać naszego bartka i szukamy dla niego domu jeśli do polowy sierpnia nie znajdziemy mu domu to będziemy musieli go uśpić pies ma 8 lat nadaje się dla starszej pani albo małżeństwa jeśli byś kogoś znała kto by chciał to chętnie go oddamy pozdrawiam i czekam na jaka kol wiek odpowiedz.... Oni tego psiaka uratowali przed utopieniem w Hiszpanii.....i teraz znowu jada...a nie maja tam swojego mieszkania..masakra:((((( o matko, a zrobili Mu jakieś ogłoszenia w necie, czy taki szantażyk emocjonalny zastosowali bratowej:( Quote
Poker Posted July 6, 2015 Posted July 6, 2015 Straszne, jak tak mogą myśleć ? Nic nie piszą co ta za pies, ani zdjęcia. Dlaczego od razu uśpić?Nie mogą zapłacić za hotelik i szukać ww tym czasie DS? Quote
Korenia Posted July 6, 2015 Posted July 6, 2015 Poker, to wymaga myślenia i chęci - a przecież najłatwiej jest uśpić, wyrzucić lub kogoś szantażować, żeby wziął... Już pomijam to, że żaden weterynarz nie uśpi zdrowego psa. Quote
LILUtosi Posted July 6, 2015 Posted July 6, 2015 kochane wrocławianki, czy macie może do pożyczenia transporter dla psa, wlk. ok. 10-12 kg; tak myślę na ten czwartek? Ja mam jakby co. Miękki, twardy , do wyboru do koloru. Quote
asiuniab Posted July 6, 2015 Posted July 6, 2015 Ja mam jakby co. Miękki, twardy , do wyboru do koloru. Lulutosi, a jak daleko od Wrocławia? Quote
Kocurek Posted July 7, 2015 Posted July 7, 2015 Pisalam im wlasnie o hoteliku......w koncu jada na zarobek i zarobia w euro....wiec powinno ich stac na hotel...ech szkoda gadac.....plakac sie chce...nie robia zadnych ogloszen,nic...:((( Quote
Recommended Posts