Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zawsze którejś można łape upierniczyć :) Żart oczywiście:) Nie ma trójłapki ale jest za to ślepa,czarna podpalana której nikt nie chce:http://pokochajzwierzaka.pl/nr1131-14/

Mogłby byc i ślepaczek ale musiałby być mały do 5 kg, nasz psiaczek to taki oszołom , cięzko go upilnować na spacerach, dlatego drugi psiaczek musi być mniejszy, bo to Dorota , moja żona musi sobie poradzić z dwójką.A niestety tutaj w Holandii jak tylko by było coś nie tak , i ktoś zgłosi, to zabiorą psa do uśpienia.

Posted

Przepuklinę można zoperować na miejscu

Ale z tego co czytaliśmy sunia jest wycofana?

Jak byśmy byli w Polsce to by nam nie przeszkadzało, ale tutaj to dziki kraj i mało przyjazny dla takich psiaków.Tutaj jak pies nie poddaje się szkoleniu i nie jest karny to nikt nie bawi się w sentymenty tylko się usypia i bierze następnego.Tak jak i nie widuje się starszych psów.Po co komu wiekowy pies, usypia się i bierze szczeniaka.Nasza szesnastoletnia Figunia wzbudzała sensację ,tak jak i teraz trzyłapek Korek, holendrzy ciągle nas zatrzymują i  pytają czy on na pewno ma trzy łapy i mimo twierdzącej odpowiedzi kucają i liczą łapki.Dla nich to nienormalne mieć takiego psa.Najlepsza w tym przypadku dla nich byłaby eutanazja.

Posted

Ale z tego co czytaliśmy sunia jest wycofana?

no szkoda :(

Mogłby byc i ślepaczek ale musiałby być mały do 5 kg, nasz psiaczek to taki oszołom , cięzko go upilnować na spacerach, dlatego drugi psiaczek musi być mniejszy, bo to Dorota , moja żona musi sobie poradzić z dwójką.A niestety tutaj w Holandii jak tylko by było coś nie tak , i ktoś zgłosi, to zabiorą psa do uśpienia.

popytaj w sasiednich schroniskach:

Dzierżoniów http://www.dogomania.com/forum/topic/17666-dolno%C5%9Bl%C4%85skie-schronisko-nadzieja-umiera-ostatnia/

Wałbrzych http://www.dogomania.com/forum/topic/61973-dolno%C5%9Blzapomniane-pokopalniane-miasto-a-w-nim-samotne-psyszukamy-wolontariatu/

Opole, http://www.dogomania.com/forum/topic/127702-schronisko-dla-bezdomnych-zwierz%C4%85t-w-opolu-psie-serca-uwi%C4%99zione-za-kratami/

albo napisz na wątku http://www.dogomania.com/forum/forum/73-przygarne-psa/ szczegółowo opisując  wielkość i charakter psinki , której szukacie :)

Posted

Trójłapka to ja mam na zbyciu - pies z Palucha - ale jest samcem i jest duży niestety:

https://www.facebook.com/events/637295913055951/?fref=ts

Ale może ktoś z Waszych znajomych by go wziął?

Pilnie potrzebuję miejsca w hotelu dla następnego psa, więc Ares musi pójść do domu!

.

Śliczny chłopaczek, a jeśli chodzi o naszych znajomych z tego ośrodka gdzie mieszkamy to nikt nie weżmie psa bez rodowodu i do tego bez łapki,my tu też jesteśmy postrzegani jako dziwadła, bo najpierw chora szesnastoletnia sunia teraz kundelek bez łapki.Nieraz słyszymy komentarze, że kto to widział brać psa wybrakowanego, inwalidę, żeby choćiaż był rasowy ale nie dosyć ,że kundel to i bez łapki.Po co komu taki pies,Rasowym można się pochwalić i w rozmowie z innymi można się chwalić ile się zapłaciło, to się przewija w każdej rozmowie, im więcej się zapłaciło tym lepszy pies, A na co komu taki-jak to słyszeliśmy  nierasowy-kulapeta, wstyd się z nim pokazać.  

Posted

Śliczny chłopaczek, a jeśli chodzi o naszych znajomych z tego ośrodka gdzie mieszkamy to nikt nie weżmie psa bez rodowodu i do tego bez łapki,my tu też jesteśmy postrzegani jako dziwadła, bo najpierw chora szesnastoletnia sunia teraz kundelek bez łapki.Nieraz słyszymy komentarze, że kto to widział brać psa wybrakowanego, inwalidę, żeby choćiaż był rasowy ale nie dosyć ,że kundel to i bez łapki.Po co komu taki pies,Rasowym można się pochwalić i w rozmowie z innymi można się chwalić ile się zapłaciło, to się przewija w każdej rozmowie, im więcej się zapłaciło tym lepszy pies, A na co komu taki-jak to słyszeliśmy  nierasowy-kulapeta, wstyd się z nim pokazać.  

Dawno słyszałam to określenie:D Zawsze myślałam że Holandia to tolerancyjny kraj a wychodzi że jeśli chodzi o psy to banda snobów:(

Posted

Koło nas ":u sąsiadów holendrów" był piesek bardzo fajny ,często podlatywał do naszej Figuni ,żeby się przywitać, od dłuższego czasu już go nie widujemy, pytaliśmy co się z nim stało, to usłyszeliśmy ,że już był stary miał 8 lat, nie można go  było męczyć trzeba było  uśpić.A psiak był zdrowy tylko wg nich stary.Teraz wzięli sobie szczeniaka.Po kolejnych 6-8latach poddadzą eutanazji.

Posted

Koło nas ":u sąsiadów holendrów" był piesek bardzo fajny ,często podlatywał do naszej Figuni ,żeby się przywitać, od dłuższego czasu już go nie widujemy, pytaliśmy co się z nim stało, to usłyszeliśmy ,że już był stary miał 8 lat, nie można go  było męczyć trzeba było  uśpić.A psiak był zdrowy tylko wg nich stary.Teraz wzięli sobie szczeniaka.Po kolejnych 6-8latach poddadzą eutanazji.

?????? 8 lat to stary pies?!?!?!?!Ciekawe czy taki sam stosunek mają do eutanazji wśród ludzi?Czy też tak łatwo i szybko podejmują decyzje...

Posted

Myślę,że jeśli chodzi o ludzi to jest podobnie, teraz nawet dziecko może podjąć decyzję o swojej eutanazji, z tego co czytaliśmy powstały nawet  eutanazyjne brygady wyjazdowe.Zresztą Holandia z tego słynie.

Posted

To nie eutanazja, to morderstwo 8.letniego zdrowego psa.

W naszym schronie jest jamniś,który ma problem z tylnymi łapkami.Plączą się.

Biała sunia jest wycofana,ale nie wiadomo jakby się zachowała po wyjściu na zewnątrz.

Loczka wydawała się być przerażona,a okazało się ,że jest przyjazna.

Posted

Będziemy na urlopie w kwietniu , to będziemy myśleć, trudno jest podjąc decyzję bo jak byśmy wzięli wycofanego psa ze schroniska i okaże się ,że jest trudny, to wtedy ani go zabrać do Holandii ani oddać do schroniska.

Posted

Będziemy na urlopie w kwietniu , to będziemy myśleć, trudno jest podjąc decyzję bo jak byśmy wzięli wycofanego psa ze schroniska i okaże się ,że jest trudny, to wtedy ani go zabrać do Holandii ani oddać do schroniska.

A w jakim wieku ma być piesek?Bo są na dogo  poszkodowane szczeniaki  i podlotki, których charaktery są znane.

Posted

A można wiedzieć gdzie mieszkasz w Holandii ? Oczywiście jeżeli nie chcesz tu podać,to możesz napisać na pw

Posted

To żadna tajemnica, mieszkamy w Oirlo w ośrodku Walnoot koło Venray, Horst.Blisko granicy niemieckiej.

Dziękuję za odpowiedź :) To jest Limburgia,więc bardzo daleko ode mnie.Szkoda,bo mieszkam blisko granicy z Holandią i czasami jeżdżę do Winterswik.Gdyby to było bliżej,chętnie bym Państwa poznała :)

Posted

Czy jest może w schronisku wrocławskim jakaś mała sunia bez łapki?

Po śmierci naszej Figuni wzieliśmy psiaczka trójłapka , a że jest to chłopaczek który zgadza się z innymi chcemy przygarnąć jeszcze jedną istotkę.Najchętniej też bez łapki bo takie mają małe szanse na adopcję.

Mariusz korzystasz z facebooka? Tam jest cały fanpage poświęcony trójłapkom https://www.facebook.com/TrojlapkiPolecamyIchAdopcje?fref=ts ;)

Widziałam, też na psygarnij, że st taka pchła do adopcji trójnożna ;)
https://www.facebook.com/video.php?v=995452763816353&set=vb.165681383460166&type=2&theater

Posted

Mam pytanie , nie wiem czy tu można , ale dałam tez to samo pytanie na wątku wolontariuszy .

Sprawa jest dość pilna chodzi mi o osobe , która mogłaby przeprowadzić wizyte poadopcyjną w Kłodzku .

Była wizyta Pa przed adopcją z osobą , która ja robiła na ten moment  brak kontaktu  i brak kontaktu z domem 

psiak aż z woj pomorskiego bardzo skrzywdzony , uratowany w ostatniej chwili przed smiercia głodowa , został zamkniety w komórce doposiadania  której nikt sie nie przyznawał . 

Jak jeszcze aktualne poszukiwanie to:

Z Nowej Rudy jest Ela (elzunia),robiła wizyty za koszt dojazdu (posiadam nr. tel.)Też jest Ana:) 20km od Kłodzka i tobilife Kłodzko.