Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziasiaj byłysmy z szirą zawieźć psa do polecanego nam hotelu, polecanego przez jedną z fundacji, która ma tam kilka psów - pies był tam 10 minut, wszystko nie tak jak powinno być, warunki wręcz kiepskie a nawet bardzo kiepskie. I tu moje pytanie się zaczyna - jest gdzieś wątek niepolecanych hoteli?chciałabym wszystko opisać, żeby jakiś kolejny pies przypadkiem nie trafił do tego "hotelu" a opiekunowi nie płacili niemałej kasy za poniewierke swoich podopiecznych:(

Na Dogo też jest wątek:

http://www.dogomania.com/forum/topic/76873-domy-tymczasowe-i-hoteliki-kt%C3%B3re-trzeba-omija%C4%87/

Posted

Dziewczyny mam domek chętny na mała suczkę, to kontakty po mojej tymczasowej zabce, która była również oglaszana na Wrocław. Tak naprawdę mam dwa fajne kontakty- do sprawdzenia oczywiście - na małe sunie, przy czym jedna na pewno musi być łagodna do dzieci (kontakt z glogowa), drugi kontakt z Wrocławia. Mam maile i telefony.

Posted

U mojego kolegi są na bdt piesek i sunia, mniej więcej roczne. Znalezione na żwirowni przed nadejściem zimy. Malutkie, do 5 kg co najwyżej. Ładne. Sunia przylepka, ni to ruda, ni to szara (piesek czarny, lśniący długi włos,  trochę "bojowy", ale to pozory). Sunia czeka na sterylizację, a okreś świąteczny trochę niewygodny, więc zapewne tuż po Nowym roku będzie sterylka i będzie do adopcji. Będę im zakładała wątek jutro na dogomanii, żeby sterylkę sfinansować z AS (jestem deklarowiczką od paru lat). To wtedy fotki (lub na fb mogę przesłać wieczorem komuś. (Pieski są w domu - okolice Wrocławia).

Posted

Dziewczyny mam domek chętny na mała suczkę, to kontakty po mojej tymczasowej zabce, która była również oglaszana na Wrocław. Tak naprawdę mam dwa fajne kontakty- do sprawdzenia oczywiście - na małe sunie, przy czym jedna na pewno musi być łagodna do dzieci (kontakt z glogowa), drugi kontakt z Wrocławia. Mam maile i telefony.

Ja mam Wigusię , która kocha ludzi , a szczególnie dzieci.Mam jej banerek w podpisie.Jest gotowa do adopcji.

Posted

Uwaga! Moja córka znalazła dzisiaj w okolicach ul. Traugutta we Wrocławiu małego terierkowatego pieska. PIesek wygląda na takiego, co się zgubił, nie jest zabiedzony. Obecnie przebywa w domu tymczasowym na Zalesiu.

Manio1.JPG

Manio2.JPG

Posted

U mojego kolegi są na bdt piesek i sunia, mniej więcej roczne. Znalezione na żwirowni przed nadejściem zimy. Malutkie, do 5 kg co najwyżej. Ładne. Sunia przylepka, ni to ruda, ni to szara (piesek czarny, lśniący długi włos,  trochę "bojowy", ale to pozory). Sunia czeka na sterylizację, a okreś świąteczny trochę niewygodny, więc zapewne tuż po Nowym roku będzie sterylka i będzie do adopcji. Będę im zakładała wątek jutro na dogomanii, żeby sterylkę sfinansować z AS (jestem deklarowiczką od paru lat). To wtedy fotki (lub na fb mogę przesłać wieczorem komuś. (Pieski są w domu - okolice Wrocławia).

Posted

Uwaga! Moja córka znalazła dzisiaj w okolicach ul. Traugutta we Wrocławiu małego terierkowatego pieska. PIesek wygląda na takiego, co się zgubił, nie jest zabiedzony. Obecnie przebywa w domu tymczasowym na Zalesiu.

Manio1.JPG

Manio2.JPG

Zrobiłam mu papierowe ogłoszenia, gdyby ktoś był chętny porozwieszać w okolicach Traugutta to mogę wysłać na maila - podajcie mi tylko adres mailowy na pw!

Posted

Piesio jest u moich sąsiadów.Cud, miód i malinka z niego.

Grzeczny, przed dziećmi wykłada się kołami do góry. Zachowuje czystość, umie chodzić na smyczy, podaje łapki, wie co to znaczy nie wolno, umie chodzić po schodach.No i nie jest zabiedzony. Oby znalazł się właściciel.

Pan z Wrocławia , który ma adres mejlowy insaid @ ....szuka mniej więcej takiej suni , ma być mała, ważyć do 7 kg. W domu są rodzice , pan mieszka z nimi , pracuje.Może mieć 5 -6 lat.

suczka.jpg

Posted

Manio1.JPG

Manio2.JPG

Chomik_Image.jpg
Adoptowany z wrocławskiego schronu jakoś w wakacje. Sprawdźcie czipa, ewentualnie skontaktujcie się ze schroniskiem, oni mają dane właścicieli. 

Posted

Nie wiem, jak wstawiać foty (odkąd zaprzestałam używania Imageshack-a), więc podaję link do zdjęć dwóch malutkich piesków do adopcji (sunia i piesek, młode, około roczne). Przebywają w domu tymczasowym pod Wrocławiem, sunia będzie na dniach sterylizowana i po tym zabiegu może być wyadoptowana.  Maleńkie (do 5 kg), przyjazne (sunia bardzo przyjazna, lgnie do ludzi, piesek nieco nieufny).

https://picasaweb.google.com/101528328707597789927/MikropiesIMikrosuczkaDoAdopcji?authkey=Gv1sRgCKXwpbHA2d7ZLg

Posted

Ciekawe jaką historię ma za sobą piesek.

Był w schronie, potem u tych ludzi i czyżby im się zgubił/porzucili go? Pewnie sytuacja się wyjaśni w piątek po odczytaniu czipa.

Dzwoniłam do przychodni na Dobrzyńskiej.Miła pani z portierni powiedziała ,że nikt nie pytał o psa i uzyskała od swojego zmiennika informację ,że poprzedniego dnia też nikt nie pytał.

Posted

Jeśli chodzi o odczytanie chipa, to mam akurat czytnik w domu. Ale samo odczytanie pewnie to mało, więc nie wiem, czy to coś mogłoby przyspieszyć, gdybym podwiozła i użyczyła.