Poker Posted November 15, 2014 Posted November 15, 2014 Poryczałam się z radości. Teraz już tak łatwo Wam nie ucieknie. Cudowne ,że po tak krótkim pobycie u Was poznał swoich ludzi.Mądry pies, Quote
marako Posted November 15, 2014 Posted November 15, 2014 Poker, wszyscy ryczeliśmy po tym opisie. A my mieliśmy dziś przyjemność poznać łobuza, bo odwiedził nas z rodzinką i przyjaciółmi - cudowny pies, cudowni ludzie. Spędziiiśmy piękny wieczór przy ognisku, w którym spłonęły niepotrzebne i zerwane ogłoszenia. Quote
Bogusik Posted November 15, 2014 Posted November 15, 2014 Właśnie przed chwilka przeczytałam relację na fb i widze,że już tu jest przekopiowana. Przeczytałam jednym duszkiem,tak pięknie i zarazem rzeczowo opisane ostatnie chwile przed znalezieniem Onesto Też się poryczałam...Jak dobrze,że już bezpieczny i szczęśliwy Onestik :smile: Quote
Korenia Posted November 15, 2014 Posted November 15, 2014 na Gaju widziałam ogłoszenia ale nie umiem udostępnić tego wydarzenia :( Trzeba kliknąć zaproś (po prawej na górze, pod zdjęciem suni), wtedy rozwija się pasek i należy wybrać udostępnij wydarzenie :) Quote
NikaEla Posted November 16, 2014 Posted November 16, 2014 W podobnych okolicznościach do Onesto zaginęła Sandy: https://www.facebook.com/events/308020969406586/?fref=ts kopiuję z FB 5.11.2014 około godziny 21 przy ulicy Piławskiej wystraszyła się i wyrwała wraz ze smyczą mała, adoptowana kilka dni temu Sandy.Suczka nie reaguje na imię, można do niej podejsć na 2-3m lub skusić jedzeniem. Najlepiej jednak powiadomić nas i już sobie z nią poradzimy.Sunia jest maleńka, waży około 5kg. Prawdopodobnie kryje się w krzakach lub pod samochodami.Miała na sobie czarne szelki, obróżkę z adresówką. Uciekła razem ze smyczą - jest parciana i błękitna.Bardzo proszę o pomoc w poszukiwaniach, rozgłaszaniu i podawaniu dalej...Noce są coraz zimniejsze, a malutka Sandy nie poradzi sobie na wolności.Suczka jest wysterylizowana! Posiada chipa.Kontakt:790 573 916608 151 375 Quote
Bogusik Posted November 16, 2014 Posted November 16, 2014 Z fb... TOZ Wrocław KOLEJNY SUKCES W SĄDZIE! Dziś zapadł kolejny uczciwy wyrok. Andrzej S. z Twardogóry został uznany za winnego czynu ciągłego (długotrwałego) znęcania się nad zwierzętami (Art 35. 1a Ustawy o Ochronie Zwierząt) poprzez niezapewnienie dwóm psom odpowiednich warunków bytowych: - pozbawienie dostępu do jedzenia i wody - braku odpowiedniej ochrony przed warunkami atmosferycznymi i niską temperaturą - utrzymywanie psów w chorobie i rażącym niechlujstwie Andrzej S. został ukarany kwotą 500 zł. Sąd zasądził ponadto przepadek psów na rzecz TOZ, zakaz posiadania zwierząt przez rok i obowiązek wypłacenia nawiązki na rzecz TOZ (jako zwrot poniesionych kosztów leczenia i opieki) oraz zwrot kosztów zastępstwa procesowego - w sumie ponad 5000 zł!!! Z wyroku jesteśmy bardzo zadowoleni - uznanie Andrzeja S. za winnego (wyrok i "brudy" w papierach) oraz dotkliwa kara finansowa (dla nas to jedynie zwrot kosztów) zaboli oskarżonego bardzo mocno. Ale to jeszcze nie koniec sprawy! Podczas mowy końcowej Andrzej S. dał się ponieść nerwom i w obecności Sędziego oraz Prokuratora próbował bronić się, zeznając jakoby w rozmowie telefonicznej Inspektor przeprowadzający interwencję i odbiór zwierząt domagał się od niego korzyści majątkowej w zamian za odstąpienie od wykonywanych czynności. Tym samym Andrzej S. popełnił kolejne przestępstwo. W związku z tym do Prokuratury w Oleśnicy zostanie przez nas złożone doniesienie o możliwości popełnienia przestępstwa zniesławienia funkcjonariusza publicznego, a co za tym idzie organizacji, którą reprezentuje. A Leon i Ponczolina od wielu miesięcy są już w nowych domach. Zdrowe, z pełnymi brzuszkami wylegują się na kanapach Leon - http://on.fb.me/11lJcsE Ponczuszka - http://on.fb.me/1uqt9EP Quote
Poker Posted November 16, 2014 Posted November 16, 2014 Linki nie otwierają się ,ale i tak się cieszę. Quote
Bogusik Posted November 16, 2014 Posted November 16, 2014 A teraz ten się otwiera? https://www.facebook.com/tozwro/photos/a.442790155763369.99340.131200586922329/766707300038318/?type=3&theater Quote
sunia2000 Posted November 22, 2014 Posted November 22, 2014 Zapraszam serdecznie na bazarek dla Viki, Gai i Janka vel Hasia:http://www.dogomania.com/forum/topic/144138-karnawa%C5%82agdrtvobro%C5%BCe-szelkir%C3%B3%C5%BCno%C5%9Bci-dla-viki-gaijaneczka-do-6122014do-2000/?p=15914678 Na bazarku: -kiecki karnawałowe -inne ubrania -bielizna -ubrania dla dzieci -sprzęt AGD,RTV -kocie i psie obroże i szelki -różności:) Quote
Korenia Posted November 23, 2014 Posted November 23, 2014 Jak wiecie (lub nie ;)) trwa teraz akcja 'Szlachetna paczka'. Inicjatywa ta polega na pomocy biednym rodzinom, w postaci ubrań czy żywności. Znajoma, z którą w zeszłym roku robiłam paczkę dla rodziny, w tym roku wybrała rodzinę, w której są trzy małe psiaki. Jednym z życzeń jest sucha karma dla psów. Czy ktoś by chciał się przyłączyć do pomocy? Tutaj opis rodziny: Pan Artur (29 l.) wychowuje dwójkę dzieci: Krystiana (4 l.) i Kornela (2 l.) Mężczyzna mieszka z rodzicami - Panem Krzysztofem i Panią Mieczysławą. Pan Krzysztof znajduje się od 7 lat w śpiączce.Pan Artur wrócił z zagranicy, aby pomóc rodzicom oraz opiekować się synami, którzy wychowują się bez matki (została ona pozbawiona praw rodzicielskich). Od niedawna znalazł zatrudnienie. Pracuje na pełen etat, zarabiając 1 700 zł, a pani Mieczysława otrzymuje rentę za męża w wysokości 2 500 zł. Po odjęciu kosztów leczenia oraz najmu mieszkania, pozostaje 310 zł na jednego członka rodziny. Z tego też powodu nie wystarcza pieniędzy na jeden z leków dla pani Mieczysławy, który kosztuje 300 zł.Pan Artur podkreśla, że jego dumą są chłopcy. Krystian i Kornel rosną na dzielnych pomocników, chociaż każdy jest inny. Głośny Krystian lubi skupiać na sobie uwagę, a Kornel cicho obserwuje otoczenie. Pani Mieczysława postanowiła zrezygnować z pracy, aby opiekować się mężem, ponieważ twierdzi, że gdyby była na jego miejscu, nie chciałaby, aby ktoś ją oddał do szpitala. Chociaż warunki w których obecnie żyje rodzina, są trudne, na ich twarzy zawsze gości uśmiech, kiedy mówią o chłopcach oraz cieszą się, że mają siebie nawzajem i mogą się wspierać.Rodzina najbardziej potrzebuje ubrania dla chłopców, żywności i butów na zimę dla pana Artura. Pani Mieczysława dla siebie nie prosiła o nic, gdyż "najważniejsze są potrzeby dzieci".Potrzeby:Żywność : Herbata, Kawa, Ryż, Kasza, Makaron, Cukier, Olej, Konserwy rybne, Warzywa w puszkach Inne: płatki dla dzieci, kulki czekoladowe, wędliny, ser żółty, owocowa herbata, kasza manna, słodycze, owoce Środki czystości: Proszek do prania, Płyny czyszczące, Płyn do mycia naczyń, Szampon, Pasta do zębów, Szczoteczka do zębów, Mydło/żel myjący Artykuły dziecięce: ręczniki papierowe (bardzo duża ilość, ile się da), papier toaletowy, chusteczki nawilżane Odzież 1 K zimowa kurtka kurtka 40, na 1.55 2 K zimowy sweter 40 3 K letni T-shirt 40 4 M przejsciowe piżama 26 rozmiar, 90 cm wzrostu 5 M zimowa kurtka M 6 M zimowa bluza M 7 M zimowe/przejściowe spodnie 32 w pasie, 30 nogawka normalna 8 M zimowe bluzy, rajtuzy, rękawiczki 106 cm 9 M zimowe bluzy, rajtuzy, rękawiczki 90 cm 10 M letnie/przejsciowe bluzy 106 cm 11 M letnie/przejsciowe bluzy 90 cm Obuwie 1 M zimowe buty 42 2 M zimowe buty 29 3 M zimowe buty 26 Pomoce szkolne: Plastelina Inne: Książki dla dzieci do czytania, wyklejanki, Wyposażenie mieszkania: Kołdra, Poduszka, Pościel, Ręczniki Inne: prześcieradła Brakujące sprzęty gospodarstwa domowego: blender do miksowania posiłków dla męża, z nasadkami Inne potrzeby: bon apteczny ( brakuje pieniędzy na lek Pulmicort) , karma dla psów, chochelka do zupy (dla p. Mieczysławy) Szczególne upominki: kosmetyki dla pani Mieczysławy (50+) kosmetyki dla pana Artura (29 lat) dla Krystiana gumowe dinozaury Quote
NikaEla Posted November 23, 2014 Posted November 23, 2014 Jak wiecie (lub nie ;)) trwa teraz akcja 'Szlachetna paczka'. Inicjatywa ta polega na pomocy biednym rodzinom, w postaci ubrań czy żywności. Znajoma, z którą w zeszłym roku robiłam paczkę dla rodziny, w tym roku wybrała rodzinę, w której są trzy małe psiaki. Jednym z życzeń jest sucha karma dla psów. Czy ktoś by chciał się przyłączyć do pomocy? Tutaj opis rodziny: No.... ja mam już wybraną inną rodzinę Quote
Korenia Posted November 23, 2014 Posted November 23, 2014 No.... ja mam już wybraną inną rodzinę Wiem, wiem Elu i w tym roku robię paczkę z Tobą, ale stwierdziłam, że dla piesów też coś się należy ;) i może akurat ktoś będzie chciał pomóc. Od siebie dam jakiś 'upominek' dla psiaków. Quote
monika083 Posted November 23, 2014 Author Posted November 23, 2014 A jest jakis link do tej akcji? Czy konkretnie zbiorki dla tej ridzinki? Quote
Korenia Posted November 23, 2014 Posted November 23, 2014 A jest jakis link do tej akcji? Czy konkretnie zbiorki dla tej ridzinki? Tutaj link do całej akcji: http://www.szlachetnapaczka.pl/ Możesz też wybrać 'swoją' rodzinę, dla której zrobisz paczki ;) Tak jak np. Ela albo tak jak ja dołączyć się do kogoś, kto już wybrał rodzinę i jemu pomóc zrobić paczkę;) Quote
Poker Posted November 27, 2014 Posted November 27, 2014 Czy ktoś potrzebuje sprawną, używaną pralkę? Quote
Poker Posted November 28, 2014 Posted November 28, 2014 Ale trzeba ją odebrać. LILU, jak chcesz to daj z 5 dyszek na Etnę i pralka będzie Twoja. Quote
sunia2000 Posted November 30, 2014 Posted November 30, 2014 Zapraszam na bazarek dla tymczasów ulv:http://www.dogomania...000/?p=15927046 i przypominam o bazarku dla Viki, Gai i JAneczka:http://www.dogomania.com/forum/topic/144138-karnawa%C5%82agdrtvobro%C5%BCe-szelkir%C3%B3%C5%BCno%C5%9Bci-dla-viki-gaijaneczka-do-9122014do-2000/page-2 :):):) Quote
Adoptuj_psiaka Posted November 30, 2014 Posted November 30, 2014 Pilnie szukam domku dla tego małego psiaka :) Przebywa w tymczaoswym DT we Wrocławiu. https://www.facebook.com/adopcjapsiakow/posts/523760937727572 Quote
Poker Posted November 30, 2014 Posted November 30, 2014 My wszyscy szukamy domów dla psów. Róbcie ogłoszenia, bo tutaj domu raczej nie znajdziecie. Quote
Poker Posted December 2, 2014 Posted December 2, 2014 Czy ktoś potrzebuje sprawną, używaną pralkę? Ponawiam pytanie.Kobieta się dopytuje. 1 Quote
kikou Posted December 2, 2014 Posted December 2, 2014 Nam oczywiście by się przydała ale nie mam transportu :-( Quote
Poker Posted December 2, 2014 Posted December 2, 2014 To pomyślę, bo LILU nie zagląda, a była pierwsza Quote
Poker Posted December 3, 2014 Posted December 3, 2014 We Wrocławiu na Parnickiego czyli boczna Obornickiej, ale na 4 piętrze i trzeba pomoc zorganizować do zniesienia, bo kobieta nie da rady. Quote
Recommended Posts