NikaEla Posted August 7, 2014 Posted August 7, 2014 [quote name='Zosia123']Przepraszam, że nie na temat... Opiekunka mojej mamy dzisiaj mi powiedziała, że wyjeżdża w niedzielę... Szukam na cito jakiegoś sprawdzonego domu opieki społecznej. Albo innych porad! Zosiu na dom opieki czeka się minimum 2 lata :( Poszukaj opiekunki może na stronie: http://www.opiekaseniora.pl/p/wroclaw-fabryczna,wroc%C5%82aw;podawanie-lekow,pomoc-w-utrzymaniu-higieny-piel%C4%99gnacja,przyrzadzanie-posilkow-dbanie-o-diete Quote
Zosia123 Posted August 7, 2014 Posted August 7, 2014 (edited) [quote name='Nikaragua']Zosiu na dom opieki czeka się minimum 2 lata :( Poszukaj opiekunki może na stronie: http://www.opiekaseniora.pl/p/wroclaw-fabryczna,wrocław;podawanie-lekow,pomoc-w-utrzymaniu-higieny-pielęgnacja,przyrzadzanie-posilkow-dbanie-o-diete Oczywiście szukam prywatnego, nie mam wyjścia :( Dzięki za link do stronki! Edit: Już znalazłam opiekunkę, pani mieszka niedaleko nas :) Dziękuję za pomoc! :) Edited August 8, 2014 by Zosia123 Quote
Dominika84 Posted August 9, 2014 Posted August 9, 2014 Szukam dobrego weterynarza dermatologa we Wrocławiu. Mój pies ma alergie widoczną na brzuchu i jestem przekonana, że nie jest spowodowana pokarmem tylko czynnikami środowiskowymi. Bardzo proszę o polecenie mi weterynarza, który ma doświadczenie w alergiach skórnych i który nie przepisze sterydów, jak to większość robi. Quote
Szira Posted August 9, 2014 Posted August 9, 2014 [quote name='Dominika84']Szukam dobrego weterynarza dermatologa we Wrocławiu. Mój pies ma alergie widoczną na brzuchu i jestem przekonana, że nie jest spowodowana pokarmem tylko czynnikami środowiskowymi. Bardzo proszę o polecenie mi weterynarza, który ma doświadczenie w alergiach skórnych i który nie przepisze sterydów, jak to większość robi.[/QUOTE] Ja bym poleciła na Klinikach: dr hab. Jarosław Popiel, prof. nadzw. tel. 71 320 5382 Leczył naszego Lolka ze schroniska i Daisy, nie stosował sterydów, moim zdaniem dobry dermatolog Quote
LILUtosi Posted August 9, 2014 Posted August 9, 2014 [quote name='Szira']Ja bym poleciła na Klinikach: dr hab. Jarosław Popiel, prof. nadzw. tel. 71 320 5382 Leczył naszego Lolka ze schroniska i Daisy, nie stosował sterydów, moim zdaniem dobry dermatolog[/QUOTE] Jest jeszcz jego była asystentka Agnieszka, nie tak obłożona jak dr Popiel. Szybciej się można zarejestrować do niej no i trochę świeżej krwi. Quote
ulvhedinn Posted August 9, 2014 Posted August 9, 2014 Agnieszka Cekiera? Owszem, bardzo fajna, dokładna i dociekliwa. Osobiście wolę ją o wiele bardziej od Popiela ;) Quote
LILUtosi Posted August 9, 2014 Posted August 9, 2014 [quote name='ulvhedinn']Agnieszka Cekiera? Owszem, bardzo fajna, dokładna i dociekliwa. Osobiście wolę ją o wiele bardziej od Popiela ;)[/QUOTE] Dokładnie. Dr Popiel mam wrażenie że się trochę wypalił :-( Quote
Fundacja Dwa Plus Cztery Posted August 10, 2014 Posted August 10, 2014 Hej wrocławska Dogomanio :) witam wszystkich na forum ponownie. (pisze diuna_wro, która zapomniała hasła na swoje dogomaniackie konto:oops:) Quote
Fundacja Dwa Plus Cztery Posted August 10, 2014 Posted August 10, 2014 zaczynam od ogłoszenia w dziale AKCJE - DOMY TYMCZASOWE. Zajrzyjcie, proszę. pozdrowienia dla wszystkich! Quote
Fundacja Dwa Plus Cztery Posted August 10, 2014 Posted August 10, 2014 mam pod ręką nr do Pani Agnieszka Ciekiera, o której mowa powyżej, wiec podaję: 71/3205371 Quote
irysek Posted August 10, 2014 Posted August 10, 2014 [quote name='Fundacja Dwa Plus Cztery']zaczynam od ogłoszenia w dziale AKCJE - DOMY TYMCZASOWE. Zajrzyjcie, proszę. pozdrowienia dla wszystkich![/QUOTE] a gdzie ten dział, podaj link ;) Quote
Dominika84 Posted August 10, 2014 Posted August 10, 2014 [quote name='Szira']Ja bym poleciła na Klinikach: dr hab. Jarosław Popiel, prof. nadzw. tel. 71 320 5382 Leczył naszego Lolka ze schroniska i Daisy, nie stosował sterydów, moim zdaniem dobry dermatolog[/QUOTE] [quote name='LILUtosi']Jest jeszcz jego była asystentka Agnieszka, nie tak obłożona jak dr Popiel. Szybciej się można zarejestrować do niej no i trochę świeżej krwi.[/QUOTE] [quote name='ulvhedinn']Agnieszka Cekiera? Owszem, bardzo fajna, dokładna i dociekliwa. Osobiście wolę ją o wiele bardziej od Popiela ;)[/QUOTE] [quote name='Fundacja Dwa Plus Cztery']mam pod ręką nr do Pani Agnieszka Ciekiera, o której mowa powyżej, wiec podaję: 71/3205371[/QUOTE] Bardzo dziękuję za pomoc :calus: Ona również przyjmuje na klinikach ? Quote
Fundacja Dwa Plus Cztery Posted August 10, 2014 Posted August 10, 2014 [quote name='irysek']a gdzie ten dział, podaj link ;)[/QUOTE] no właśnie nie mogę, albo odumiałam się, wstawić linka:oops: trzeba szukać: Psy w potrzebie - Akcje - Domy tymczasowe Quote
Bogusik Posted August 10, 2014 Posted August 10, 2014 [quote name='Fundacja Dwa Plus Cztery']no właśnie nie mogę, albo odumiałam się, wstawić linka:oops: trzeba szukać: Psy w potrzebie - Akcje - Domy tymczasowe To chyba o ten link chodzi? :smile: http://www.dogomania.pl/forum/threads/256192-Poszukiwane-domy-tymczasowe-na-terenie-Dolnego-Sl%C4%85ska Quote
marako Posted August 14, 2014 Posted August 14, 2014 [quote name='irysek']... no i zobaczyłam, że zamiast 2 kociaków są 3. [B]rudy[/B], tri i pręgusek. pręgusek taki najbardziej proludzki i mam dylemat czy go brać czy nie. nie wiem czy będę jeszcze gdzieś jechać, masakra. w kropce jestem. ważne, że tą mamę ich w schronie ciachną i będzie spokój raz na zawsze. [/QUOTE] Koleżanka (od lat bardzo dobry psi i koci domek) pytała mnie parę dni temu o jakiegoś małego rudego kotka, gdybym wiedziała, że jest do wzięcia, to żebym dała znać. (Wraca z wczasów 21.08, więc za tydzień byłaby gotowa). Wrocław. Quote
Szira Posted August 17, 2014 Posted August 17, 2014 [url]https://www.facebook.com/events/499371963499745/?notif_t=plan_user_joined[/url] kto pomoże w "promocji" najdłużej siedzących psiaków we wrocławskim schronisku? Quote
Zosia123 Posted August 17, 2014 Posted August 17, 2014 W połowie września będę potrzebować transportu dla Rina (owczarkowaty podrostek) z Częstochowy do Wrocławia. Quote
irysek Posted August 17, 2014 Posted August 17, 2014 nie na temat, ale mam pilną sprawę - mam talon na sterylkę kotki, ale nie mam jej gdzie dać na te parę dni po zabiegu. kotka wraca na swoje włości koło kontenerów, więc nie chodzi tu o żaden tymczas. jedynie przetrzymanie jej kilka dni, żeby doszła do siebie. dowiozę ją, w klatce, z kuwetą i jedzeniem. proszę o pomoc jakieś dobre duszyczki z Wrocławia! Quote
Zosia123 Posted August 19, 2014 Posted August 19, 2014 [quote name='Zosia123']W połowie września będę potrzebować transportu dla Rina (owczarkowaty podrostek) z Częstochowy do Wrocławia.[/QUOTE] Nie mam jeszcze kompletu deklaracji dla Aresa, ale cały czas liczę na to, że mu się uda i że będzie miał szansę na godniejsze życie [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/254167-ARES-pilnie-do-adopcji%21[/url] Dlatego szukam powoli także transportu z Wrocławia do Częstochowy. Quote
sunia2000 Posted August 20, 2014 Posted August 20, 2014 Przypominam o bazarku dla Malwy:[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/256706-Spodnie-dla-ka%C5%BCdego-dla-Ramzesa-i-Malwy-do-28-08-14do-20-00[/url] Serdecznie zapraszam - jeszcze dużo spodni szuka swoich 4 liter do odziania:D Quote
Mruczka Posted August 21, 2014 Posted August 21, 2014 [quote name='irysek']nie na temat, ale mam pilną sprawę - mam talon na sterylkę kotki, ale nie mam jej gdzie dać na te parę dni po zabiegu. kotka wraca na swoje włości koło kontenerów, więc nie chodzi tu o żaden tymczas. jedynie przetrzymanie jej kilka dni, żeby doszła do siebie. dowiozę ją, w klatce, z kuwetą i jedzeniem. proszę o pomoc jakieś dobre duszyczki z Wrocławia![/QUOTE] Jeśli to aktualne, to od wtorku kicia może przechować się u mnie. Quote
LILUtosi Posted August 22, 2014 Posted August 22, 2014 [quote name='Mruczka']Jeśli to aktualne, to od wtorku kicia może przechować się u mnie.[/QUOTE] Ja szukam tymczasu na około miesiąc dla persa. Pani jedzie do sanatorium a umowa przy adopcji była taka że będzie go mogła oddać do mnie na czas wyjazdu. Ale teraz jest tyle psów że ten kot będzie u mnie strasznie nieszczęśliwy. Quote
irysek Posted August 22, 2014 Posted August 22, 2014 [quote name='irysek']nie na temat, ale mam pilną sprawę - mam talon na sterylkę kotki, ale nie mam jej gdzie dać na te parę dni po zabiegu. kotka wraca na swoje włości koło kontenerów, więc nie chodzi tu o żaden tymczas. jedynie przetrzymanie jej kilka dni, żeby doszła do siebie. dowiozę ją, w klatce, z kuwetą i jedzeniem. proszę o pomoc jakieś dobre duszyczki z Wrocławia![/QUOTE] dzięki piękne. niestety po tym jak wycofała się tymczasowa przechowalnia, a ja szukałam innej kotka zniknęła. nie widuję jej już. może zaszyła się, żeby urodzić kolejne maluchy w tym roku. ręce mi opadają :( Quote
LILUtosi Posted August 23, 2014 Posted August 23, 2014 [quote name='LILUtosi']Ja szukam tymczasu na około miesiąc dla persa. Pani jedzie do sanatorium a umowa przy adopcji była taka że będzie go mogła oddać do mnie na czas wyjazdu. Ale teraz jest tyle psów że ten kot będzie u mnie strasznie nieszczęśliwy.[/QUOTE] Czy ktoś mógłby pomóc ? 30 sierpnia muszę kota zabrać. Kot jest kuwetujący, czyściutki, zdrowy, wypięlęgnowany!! Quote
sunia2000 Posted August 24, 2014 Posted August 24, 2014 Zapraszam na kuchenno-ubraniowy bazarek dla tymczasów u ulvhedinn:[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/256784-Talerzy-full-a-i-ciuch-si%C4%99-jaki%C5%9B-znajdzie-dla-tymczas%C3%B3w-ulv-do6-09-14do20tej[/url] Quote
Recommended Posts