Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

terierfanka napisał(a):
chyba za spamowanie powyższym apelem na zbyt wielu watkach?

Też tak pomyślałam,ale chyba to przesada.Dziewczyna jest nowa , nie ma doświadczenia i szuka ratunku gdzie się da.

Jeszcze wrócę do Miśki.
Rozmawiałam a jej pańcią.Dziewczynka ma się dobrze.Je i odsypia, zlała się na dywan ,ale koo na spacerze było i ogonek w górze.
Dzwoniła pani , która z mężem złapała sunię.Pan biegł po schodach na bosaka,że było cicho i bez kurtki , tak jak stał.
Cudowni ludzie.
Miśka podobno weszła do kontenerka bardzo chętnie.Pewnie była już zmęczona tułaczką .

Posted

Miło się czyta wieści z nowego domku i od ludzi, którzy tak byli pomocni. To teraz czekamy na obiecane fotki, za parę dni oczywiście.

A ja zawsze jak będę tamtędy jeździła, bo często wracam tamtędy, albo jeżdżę do weta, czy robię zakupy, nie omieszkam rozglądnąć się, czy nie widać Misi z p. Bożeną na skwerku przy domu. Może też coś dojrzę i doniosę jakieś nowości. (mam kilka ulubionych sklepów na Psiaku, jeszcze z czasów blaszaka, w którym co sobotę się zaopatrywaliśmy w warzywa i owoce)

Posted

ciocie kochane moje psiowe jak mi strasznie Was brakuje i czasu na dogo :(
przepraszam ze tak teraz malo mnie tutaj - takie ............ zycie okrutne

Posted

bros napisał(a):
ciocie kochane moje psiowe jak mi strasznie Was brakuje i czasu na dogo :(
przepraszam ze tak teraz malo mnie tutaj - takie ............ zycie okrutne

Niedługo wiosna , będzie lepiej

Posted

xmartix napisał(a):
czytało sie te opisy jak dobrą książkę, trzymało w napięciu do końca i jeszcze szczęśliwe zakończenie ;) gratulacje Wrocław!

podpisuje sie! :)

Posted

Wrocławianki i Wrocławiacy raz jeszcze piękne podziękowania za zaangażowanie w poszukiwania i łapanie Misi.
Jak gubić psa, to tylko we Wrocławiu ;)

Moje osobiste wielkie podziękowania dla Poker i Ulvhedinn. Jak coś, to walcie do nas jak w dym (z tym, że uprzedzam lojalnie; my pechowe jesteśmy, vide sytuacja z sunią z guzem, Poker wiesz o co chodzi, bo jesteś na wątku...)
(BTW: Czy nie trzeba Wam zwrócic za paliwo, druk plakatów, albo co?).

Z miśkową Panią jestem w kontakcie. Misia na spacerach zabezpieczona na wszystkie strony, podobno tęsknie spogląda w kierunku tej czteropasmówki, za którą dała drapaka ;) ale już się powoli uspakaja. Podobno potrafi spać b. głębokim snem i nauczyła się już gdzie stoi jej miseczka, jak również, gdzie jest miseczka kici...:)
Daje się głaskać, aczkolwiek sama na głaskanie jeszcze nie przychodzi.
Tyle wieści...

Posted

Na sobotę, przy okazji zakupów na Psiaku umówię się z Panią Miśki, jeśli będzie jej pasowało. Cyknęłabym wtedy parę fot i zamieściła tu jako uwieńczenie happy-endu. No i zobaczyłabym Misię z bliska, bo tylko znam ją uciekającą jak nocna zjawa i z fotki na plakacie.

Posted

KingaW, lepiej żebyśmy nie musiały już się udzielać w poszukiwaniu jakiegokolwiek psa.
Gwoli ścisłości, to skromna marako ma nie mniejsze zasługi w poszukiwaniu Miśki ,a może i większe przynajmniej ode mnie.

marako super, że cykniesz jej zdjęcia, bo ja chciałam podjechać ,ale Ty masz po drodze. Kiedyś podjadę zobaczyć ją z bliska i i dać jej pstryczek w nochala :loveu:

Posted

[quote name='Poker']KingaW, lepiej żebyśmy nie musiały już się udzielać w poszukiwaniu jakiegokolwiek psa.
Gwoli ścisłości, to skromna marako ma nie mniejsze zasługi w poszukiwaniu Miśki ,a może i większe przynajmniej ode mnie.

marako super, że cykniesz jej zdjęcia, bo ja chciałam podjechać ,ale Ty masz po drodze. Kiedyś podjadę zobaczyć ją z bliska i i dać jej pstryczek w nochala :loveu:[/QUOTE]

Ooops, to sorry.

Marako - wielkie dzięki! :)

Posted

Ja po prośbie. Będę potrzebowała na jeden dzień (może dwa, a najwyżej trzy) transporterków do przewiezienia miniatur na dt. Będę wiozła aż trzy dzikuski, sama kierowała, więc wolałabym zabezpieczyć się przed jakąś zadymą w aucie podczas kierowania.

Kto może pożyczyć? (Wrocław, okolice w kierunku Oleśnicy)

Posted

Dzięki, Poker. Myślę, że wystarczy taki koci, bo to przecież tylko na 2 godzinki podróży. Psiak nie musi być rozłożony na maksa, a lepiej, żeby nie biegał po aucie i nie próbował kierować, albo gryźć się z drugim delikwentem. To jak już będzie wiadome, że mam jechać, zgłoszę się.

Posted

[quote name='marako']Dzięki, Poker. Myślę, że wystarczy taki koci, bo to przecież tylko na 2 godzinki podróży. Psiak nie musi być rozłożony na maksa, a lepiej, żeby nie biegał po aucie i nie próbował kierować, albo gryźć się z drugim delikwentem. To jak już będzie wiadome, że mam jechać, zgłoszę się.[/QUOTE]

Bardzo proszę .

Posted

Ale jak Tobie mogłabym oddać ten kontenerek? A też jutro jak odebrać?
Ja jestem jutro od 11:00 do 20:00 we Wrocławiu, ale w niektórych godzinach zupełnie nie mogę wyjść z pracy, a w niektórych mogę wyskoczyć. Musiałabym znać Twój rozkład - dnia oraz miejsc.

(nie jest jeszcze ustalone, że jadę na 100% i po ile psów)

Posted

Będę jutro w okolicach powstańców śl i Bielan. Wskoczę też do rodziców na sołtysowice. Jak jesteś zmotoryzowana to mogę Ci zostawić u rodzicow i jak bedziesz wracac do domu sobie odbierzesz.

Posted

Sołtysowice, to brzmi fajnie. Ale jutro w dzień przekazuję auto mężowi, a wracam sama wieczorem już PKP, więc odebrałabym w czwartek, jadąc z pracy, może nawet już od razu po psy (ale czy Rodzice są w domu w godzinach 13:30-14:30?)

Posted

Wyjazd po te pieski przełożył się na piątek.

Czy może zostawiłaś Rodzicom ten transporterek? Dziś nie miałam w ogóle auta, więc nie dałam rady gdziekolwiek podjechać (wracałam pociągiem). Jeśli zostawiłaś, to jutro chętnie bym odebrała około 17:00, jeśli to możliwe. Jeśli nie brałaś go, nie ma sprawy. Jakoś damy radę (może jeszcze jeden jakoś załatwię). Bierzemy aż 5 psiaków na raz, więc wolę, żeby wszystkie były pozamykane, ale jak jeden będzie bez zamknięcia to też damy radę.