Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Poker napisał(a):
Cisza tu, tylko marako i ja walczymy

Z grubsza przeczytałam o uciekinierce.
Jutro pracuję, więc mogę tylko trzymać kciuki za powodzenie akcji.
Natomiast we wtorek lub środę mogę dołączyć gdyby ktoś jechał.
No i weekend mam również wolny.
Szkoda suni, mam nadzieję, że nie przemieści się gdzie indziej,
jeśli będzie miała wystawiane jedzenie.
Ech, te uciekinierki :roll:

Posted

Ciekawe, czy tam tez padał śnieg (u nas wieczorem posypało ciutkę i nowe ślady trochę odróżniają się od starych).
Spaowałam te elementy kojca, ale chyba niezbyt wygodnie z nimi chodzić, a skuteczność pod znakiem zpytania.

Posted

Pani Bożena dzwoniła i opowiadała ,ze była dziś na osiedlu.
Okazuje ,że mieszkańcy osiedla , starsza wiekiem para próbowała złapać Miśkę ma swoim ogródku. Kusili ją rozłożonym jedzeniem,ale się nie udało .
Jeżeli nasza łapanka się nie powiedzie, to dziś w nocy znowu wyłożą jedzenie,pani Bożena zaniesie puchę
mokrego i będą czatować.Ich ogródek ma ogrodzenie i z furtką.Szansa na złapanie dzięki temu jest spora.

Ludzie na tym osiedlu naprawdę są niesamowici, mówili pani Bożenie ,że cały czas szukają jej , sprawdzają czy jest. dzwonią z informacją gdzie ją o której widzieli.

Posted

Witajcie, nie odzywałam się wcześniej tutaj (KingaW pisała niejako w naszym wpsólnym imieniu :)), ale cały czas na telefonie. Miśka to poniekąd moje znalezisko - łapałam ją, żeby zawieźć na sterylizację. Ludzie, którzy całą rodzinę dokarmiali, byli przekonani, że ona w ciąży. A tymczasem były już szczeniaki, zakitrane w stodole, podrośnięte. Wtedy nie miałam większego problemu ze złapaniem, podeszła do ręki. Tyle, że nie była wystraszona. Teraz, mimo wszystko jest strach. Może nie jest spanikowana ale przestraszona na pewno -bo to nie jest dziki pies, który nigdy nie podchodził do ludzi.

Ustaliłyśmy, że jeśli nie uda się dzisiaj, jutro przyjedzie z wawy jej opiekunka z hoeteliku. Boję się tylko, żeby dziś jeszcze bardziej się nie wystraszyła.
Mam prośbę: spróbujcie z sedalinem. KOcia saszetka albo równie pyszna rzecz plus duuuuża dawka sedalinu, najlepiej w żelu (rozmawiałam z Ulv, ma sedalin). Z pewnością, jeśli zje, pójdzie gdzieś dalej. Ale otumaniona może nie aż tak szybko. A jak się gdzieś położy i zaśnie próbować ją albo nakryc rubym kocem, albo bardzo ostrożnie złapać za resztkę smyczy. Nie dotykać, bo w tym stanie nawet jak wydaje się, że pies śpi po sedalinie, może się w ułamku sekundy obudzić i uciec (już mi się tak zdarzało).

Trzymam kciiuki z całej siły, siedzę jak na szpilkach i przestępuję z łapy na łapę.
I wielkie dzięki za Wasze zaangażowanie!

Posted

W moim odczuciu Sedalin nie jest dobrym wyjściem.On nie działa po paru sekundach i sunia może zdążyć gdzieś uciec ,a złapanie je na tym terenie jak nie będzie widoczna graniczy z cudem.
Poza tym musiałaby go zjeść o określonej porze, jak można jej pilnować ,a to też jest mało prawdopodobne.
Ona przychodzi na ogródek do państwa w nocy, zje Sedalin i jak jej szukać po ciemku.A rano już będzie żwawa i a nawieje.
Też mamy obawy ,żeby nie przemieściła się w inne miejsce. Tak naprawdę , to żadna metoda nie jest doskonała.
Jej opiekunka przyjedzie na kilka godzin.Licho wie czy ona w tym czasie będzie w zasięgu głosu.

Posted

Niestety nie mogłam dotrzeć, bo w nocy, bramę obok się paliło (cała ulica straży pożarnej, policji i pogotowia), poszłam spać rano i nie byłam w stanie wstać... Trzymam kciuki!!!

Posted

Korenia, najważniejsze ,ze nie spaliliście się.
No i nie złapałyśmy małej.W sumie była nas dziewiątka. Sunia tak opanowała teren i ścieżki ,ze nie da rady dopaść jej i osaczyć. Była widziana przez mieszkańców i dzwonili do nas ,ale po 10 sekundach już jej nie było.Miałam przyjemność widzieć ją z odległości ok. 30 m.
Przestaliśmy ją ścigać , bo nie mamy szans na złapanie jej ,a tylko ją wystraszymy i zmieni rejon pobytu i stracimy zupełnie możliwość monitorowania jej.
Nadzieja w państwu, na których ogródku wczoraj w nocy była ,że wejdzie po jedzenie , które już ma rozłożone, a panu uda się zamknąć furtkę albo w p.Grażynie , opiekunce z hoteliku .
Najważniejsze,że żyje. Smycz już ma krótką czyli albo urwała albo odgryzła , bo pewnie się o coś zaczepiła.

Posted

JEEEEEEEEEEEST MIŚKA !!!!!

Kochani państwo złapali ją na swoim ogródku .Przyszła po jedzonko , czatowali przez okno, pan pędem po schodach , zamknął furtkę. Przybraniu jej na ręce, Miśka capnęła go w brodę. Zadzwonili po DS, ludzie biegiem , bo nie mają samochodu z kontenerkiem po Miśkę. Zadzwonili po ULV, która odwiozła ich do domu.
Nie macie pojęcia jak się cieszę.
Mała grzeje dupkę na kanapie, pojadła , pewnie będzie teraz odsypiać w spokoju.

Posted

Nikaragua napisał(a):
:multi: cudnie,. aż się rozpłakałam ;) zaraz wpiszę na wydarzeniu FB

no to jest nas dwie! :loveu:

oby małej ucieczki już wywietrzały z łebka :mad: :)

Posted

Jednak ten ogródek się sprawdził.Teren ogrodzony i to jest to.Jak Poker pisała nie było możliwości jej złapać na otwartym terenie.Teraz tylko aby Państwo dobrze ją zabezpieczyli i niech już nie powtórzy się historia jaka spotkała Państwa i Miśkę.
Cudowne wiadomości i cudowne zakończenie.

Posted

Cudownie się to skończyło. Ale to dzięki temu, że na tym osiedlu mieszkają bardzo uczynni i wrażliwi ludzie. Plakaty, uotki, poszukiwania, wszystko to nie przyniosłoby takiego efektu, gdyby nie to, że wciąż napływały informacje, że jest widziana, a Państwo, którzy ją na swoim ogródku złapali, wcześniej czatowali w oknie przez wiele godzin.

No i ja osobiście cieszę się, że mogłam "na akcji" poznać rodzinkę Miśki i paru fajnych psiarzy. Takie sytuacje jednoczą ludzi.

Miśce życzę, żeby po tych przejściach doceniła, co oznacza dom i ukochany człowiek i już nigdy nie uciekała.

Posted

Informacje by nie napływały , gdyby nie ulotki i plakaty :evil_lol:
Społeczność na tym osiedlu rzeczywiście bardzo fajna. Mogę już dziś spokojnie spać.

Posted

Cieszę się że sunia już bezpieczna i odpoczywa już w ciepełku. :lol:
Mam nadzieję, że to ciepełko spodoba jej się bardziej niż tułaczka,
bo ta widać, nie jest jej obca, skoro tak dobrze dawała sobie radę...